Vi hade hemmamatch mot Glasgow Uni idag och förlorade 12-33, men vi får vara nöjda ändå! Nu var det min tur att skada mej lite: armen och axeln fick sej en smäll i något skede så jag steg snällt åt sidan vid halvlek. Men 40 min hann jag spela iaf.

Wii, för en gångs skull fanns det bilder där jag till och med syns, haha. Inte för att man nödvändigtvis urskiljer mej ur dom här bilderna, men jag är nog med på alla, haha. På första bilden står jag och håller i bollen, på andra står jag långt till höger och på tredje bilden håller jag på att ta emot bollen. Tror det var någon gång under spelets gång som syns på fjärde bilden som jag fick smällen (jag är mitt in i smeten och det enda man ser är min vad och min fot med svart-vita skor…)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


I lördags var vi en sväng till Edinburgh med ELSA (European Law Student Association) och PIR (Politics and International Relations Society). På programmet var det ett besök till The Scottish Parliament och resten av dagen hade vi fritid. Besöket till parlamentet var trevligt och det var intressant att lära sej lite mer om Skottlands system.

Efter parlamentsbesöket gick vi bara runt i centrum, åt god och ohälsosam mat, turistade lite och gick i en massa turistshoppar (köpte mej en till magnet, hehe).

Likes

Comments


För exakt en vecka sen var det dags för första sitzen här i Aberdeen, som ordnades av Nordic Society. Detta innebar naturligtvis att ca 60 % var finnar och 30 % svenskar, och någon enstaka norsk/dansk hade också vågat sej med. Jag var väldigt ivrig inför sitzen för jaa, jag erkänner att jag tycker om att sitza. Märkte dock väldigt snabbt att ingen annan av de ca 50 personerna som var där verkade ha någon aning om vad man gör på en sitz. Det fanns varken toastmasters, inga lekar, inga regler, inga punishment eller andra tecken som helst som skulle ha påmint om en sitz. Förutom maten då som var väldigt god: vi blev serverade 3-rätters. Iofs är det väl inte konstigt att de inte visste riktigt hur sitzer är, eftersom ingen där hade någonsin varit på någon sitz i sitt hemland… Förutom jag då, heh.

Hur som haver så var det helt skoj med bra bordssällskap, men jag for ändå hem direkt efter att sitzen slutade eftersom att jag var så besviken över att det inte var en riktig sitz, haha.


OMG, vilken bra bildkvalité!!! Hmm.

Likes

Comments


I lördags var vi på en dagsutflykt till Loch Ness. Viförsökte få en skymt av odjuret Nessie, men tyvärr såg vi endast barn(odjur) som skrek. Vi var på en gruppresa så vi hade en guide med oss, vilket var väldigt lyckat. Loch Ness är ungefär 3 timmars bilfärd från Aberdeen, så om man bara skulle åka dit och tillbaka skulle det bli en ganska tung resa. Däremot tog guiden oss runt på en massa annat trevligt också längs med vägen. Vi var bl.a. till ruinerna av en stor katedral från reformationstiderna i Elgin, vi var till en jättefin strand där man ofta kan se delfiner (vilket vi förstås inte fick uppleva…), vi körde genom området där de gör väldigt mycket whisky, vi var till Storbritanniens högsta stående sten (den var 6 m och det sägs att Macbeth träffat några häxor vid den stenen, hmm) och så fick vi se Storbritanniens (eller Skottlands? Minns inteexakt) äldsta bro. Förutom allt detta hann vi då även med en båttur på Loch Ness, vi stannade vid en fin å för att kasta lite stenar och så hann vi se rugby på en pub mitt ute i ingenstans. Så det blev en väldigt lång dag, men så värt det! :) Guiden var en riktig tiopoängare och resan skulle inte ha varit densamma utan honom!

Likes

Comments


Inte så pjåkigt med morgonlänk med denna utsikt! 

Likes

Comments


I söndags gick vi upp till Hillhead för att göra middag tillsammans med några andra människor från Norden. Vi lagade tortilla och åt det tillsammans med vin, och jag kan ärligt säga att det var det godaste jag har ätit sen jag kommit hit. Till efterrätt hade vi äppelpaj med vaniljglass, mums. Matkoma deluxe. I slutet av kvällen satt vi sen i ett mörklagt rum och tittade på skräckfilmstrailers, och efter det vågade vi inte gå genvägen hem genom en mörk park utan gick snällt runt längs den riktiga vägen, haha.

Vi var en finländare, en dansk och resten svenskar. Jag minns första gången vi träffades då jag fick kommentaren "du talar ju ganska bra svenska!!" och jag bara snällt log och förklarade att ja visst gör jag det, jag är ju trots allt svenskspråkig. Men det verkar som om alla fortfarande inte har förstått att svenska faktiskt är mitt modersmål, för t.ex. svensken Andreas byter alltid till engelska när jag försöker tala svenska med honom. "Vi kan tala engelska om det är lättare för dej". Hmm, när har det blivit lättare att tala ett främmande språk istället för sitt modersmål? Sen var det ju diskussionen om ordet hen och någon sa att det är mycket lättare att bara skriva hen i tentsvar istället för att börja skriva ut han eller hon. Då tyckte Andreas att man kan ju skriva den, vilket jag igen tyckte man inte kunde säga om människor (fick sen medhåll av alla andra, burn, hehe). Iaf, det blev en ganska het diskussion om det och till slut sa Andreas till mej: "försök inte säga emot mej, svenska är trots allt mitt modersmål!". Så jag gav upp, har ju trots så dåliga kunskaper i svenska eftersom jag är från Finland….. Tack och lov att de har så bra kunskap i Sverige om Finland och finlandssvenskar! :)

Likes

Comments


Igår for vi ut på Where's Wally Social och tanken var att man skulle hitta Wallysar som gömde sej på olika krogar. Vi fick alltid ledtrådar till vilken krog vi skulle fara och sen hade vi olika uppgifter och tävlingar. Jag vann vindrickningstävlingen, hehe. Hade helt otroligt roligt men lite för mycket alkohol kanske så idag mår man som man förtjänar. Har inte varit mycket ute på nattklubbar och shakeat rumppa här, så det var kul att fara ut lite också.

Jag visste föresten inte vad Where's Wally före jag hörde om det här. Vet inte om bara jag är lite bak1 eller om vi inte har det i Finland? Det är alltså bilder med en massssa människor och så ska man hitta Wally på bilderna. Wally är en gubbe med rödrandig tröja och vit-röd mössa och svarta glasögon.

Likes

Comments


Kan inte annat än hålla med tränarnas kommentar i att what a fucking mess gårdagens match var. Vi förlorade stort och spelade i slutet med för lite spelare på plan eftersom att våra spelare blev en efter en skadade. En motståndare flög på Maggies knä, Emily fördes till sjukhus efter en skallknock och hon inte längre visste vad det var för dag, Lucys arm vreds runt, Izzie fick en smäll på benet och kunde inte gå mera, Maya fick också en skallknock, Maria fick panik när hon märkte hur många som skadades och började gråta och ropa I'M NOT PLAYING I'M NOT PLAYING I'M NOT PLAYING, Alysha fick astmaattack och kunde inte andas, och Jaz började gråta när hennes flickvän skadades…

Tränarna sprang med medicinväskan mellan alla spelare som låg på plan och hade fullt upp med att bära ut dem. Milt sagt så var det ganska kaos. Nåja, alla mår någorlunda bra nu och efter matchen fick vi Mac & Cheese på en närliggande pub, det är huvudsaken! :D

Likes

Comments


Ikväll ordnade Exchange ABDN Society knytkalas och tanken var att man skulle ta med sig traditionella maträtter från sitt hemland. Så nu har jag smakat på bl.a. österrikiska konstigheter, svenska köttbullar, finska mokkarutor, engelska scones, muffins från Normandie och en maaassa annat. Det känns som om jag har magkramp nu av all mat, haha.Så där annars kan jag ju meddela att jag tagit tag i mitt liv igen och steg upp kl. 6 imorse för att 6:30 vara ute på morgonlänk. Inte illa pinkat där! Det var typ första gången sen jag kom hit som jag faktiskt frivilligt kom mej upp ur sängen kl. 6 (och de som känner mej vet ju att det är ganska perus väckningstid för mej hemma i Finland). Här har jag fått den dåliga vanan att jag alltid stänger av väckarklockan och sover vidare, för jag har ju inte bråttomt någonstans då mina föreläsningar oftast börjar kl. 13… För ja, väckarklockan har nog varit inställd på kl. 6 nästan varje morgon men jag kommer mej inte upp, haha.

Imorgon har vi rugbymatch igen och sen på kvällen ska vi ut. Jag ska på fest med temat Where's Wally?. Hade aldrig hört om Where's Wally tidigare och blev därmed klassad som en jubelidiot här. Mut ei voi mitään. 

Likes

Comments