Förra veckan hade jag äntligen besök av Emilia, Ida och Angelica! Vi var tisdag kväll till fredag morgon i Edinburgh och sen blev det en endagsvistelse i Aberdeen under fredagen. Blev så himla glad när jag såg dem komma in till hotellet att det blev några glädjetjut, och vi hann väl vara ca. 5 min i vårt hotellrum före de kom och bad oss vara tystare, heh. Även om man fått bra kompisar här så är det ändå en helt annan sak att tillbringa tid med människor som har känt mej en längre tid.

Fast vi egentligen inte gjorde något speciellt så var det så kul att ha dem här! Vi shoppade, gick runt i staden och såg på sevärdheter, satt på café och pub, och sen förstås åt vi god mat med lite vin till. Och tog selfies, haha.

Bildbomb:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Alltsååå… Fick just reda på mina tentdagar i december (jaa, jag vet, man får veta väldigt sent tentdagarna här!) och jag är inte så nöjd. 

Har tent i Public International Law tisdag 8.12, Finance torsdag 10.12, Employment Law fredag 11.12 och sista tenten är i Español måndag 14.12. Det betyder alltså att jag har de tenter jag måsta läsa skitmycket till under en och samma vecka, under 4 dagars tid. Grejjt. Man blir ju så himla glad. Tycker det är ett dåligt system att man inte har tenter under terminens gång (endast typ essäer), utan istället samlas de alla i december och man får panikläsa och tappa hoppet om att någonsin klara sej igenom alla tenter. Men som tur har jag inte någon press angående vitsord eftersom de inte kommer att synas i mina finländska papper, så bara jag är godkänd är jag mer än nöjd! 

Men om jag nu ska säga något positivt om det hela så är det väl att jag är fri som en fågel kl. 10:00 måndagen den 14.12, vilket betyder helt lediga dagar att göra något annat kul innan jag åker till London fredagen den 18.12. T.ex. kan jag ju börja läsa på prosessrättstenten jag har i januari hemma i Finland, heh. 

Likes

Comments


Igår drog vi igen till Hillhead, precis som så många andra söndagar också, för att laga mat med våra Nordiska favoriter. Vi var ett stort gäng den här gången eftersom både Kristine och Paulina hade sina systrar på besök och Netta hade sin pojkvän här. Vi gjorde färska vårrullar och till efterrätt hade vi kokosbollar (KÄRLEK <3) och havrerutor med crème fraîche. Mina vårrullar såg kanske inte helt ut som de ska men gott var det iaf! Och som traditionen går så blev det massa te efter att vi var mätta och belåtna av all mat.

Kristines syster hade tagit med sej rispappret från Danmark, för det har vi inte hittat här. Annat som inte hittas här är t.ex. vanligt vaniljsocker (finns vaniljextrakt på flaska så det användes till bakverken), kanel i pulverform (kanelstänger finns) och pärlsocker.


Haha, dör lite när jag ser min tjockis-vårrulle… :')

Likes

Comments


Det blev inget mer Halloween-firande för min del på lördagen, utan istället for vi och prövade en pub som heter 6° North. Den blev lätt min favoritpub so far! Härligt ställe med säkert 200-300 olika ölsorter (jag skojar inte!!). Det fanns en massa olika (och aningen konstiga kanske) ölsorter som man aldrig har smakat tidigare. Det fanns till exempel öl med smak av körsbär, mandlar, choklad, mocha, apelsin, jordgubb, banan osv. Jag smakade tre olika och min favorit blev helt klart Blanche de Namur. Namii.

Likes

Comments


Tjuvstartade Halloween-firandet i fredags (även om jag tycker folk har firat Halloween hela veckan här). Hatar att klä ut mej så jag var bara in en sväng till Primark och köpte en tröja med Batman-logon på, haha. Men dom andra kompenserade med massa fina kostymer.

Likes

Comments


Vi hade hemmamatch mot Glasgow Uni idag och förlorade 12-33, men vi får vara nöjda ändå! Nu var det min tur att skada mej lite: armen och axeln fick sej en smäll i något skede så jag steg snällt åt sidan vid halvlek. Men 40 min hann jag spela iaf.

Wii, för en gångs skull fanns det bilder där jag till och med syns, haha. Inte för att man nödvändigtvis urskiljer mej ur dom här bilderna, men jag är nog med på alla, haha. På första bilden står jag och håller i bollen, på andra står jag långt till höger och på tredje bilden håller jag på att ta emot bollen. Tror det var någon gång under spelets gång som syns på fjärde bilden som jag fick smällen (jag är mitt in i smeten och det enda man ser är min vad och min fot med svart-vita skor…)

Likes

Comments


I lördags var vi en sväng till Edinburgh med ELSA (European Law Student Association) och PIR (Politics and International Relations Society). På programmet var det ett besök till The Scottish Parliament och resten av dagen hade vi fritid. Besöket till parlamentet var trevligt och det var intressant att lära sej lite mer om Skottlands system.

Efter parlamentsbesöket gick vi bara runt i centrum, åt god och ohälsosam mat, turistade lite och gick i en massa turistshoppar (köpte mej en till magnet, hehe).

Likes

Comments


För exakt en vecka sen var det dags för första sitzen här i Aberdeen, som ordnades av Nordic Society. Detta innebar naturligtvis att ca 60 % var finnar och 30 % svenskar, och någon enstaka norsk/dansk hade också vågat sej med. Jag var väldigt ivrig inför sitzen för jaa, jag erkänner att jag tycker om att sitza. Märkte dock väldigt snabbt att ingen annan av de ca 50 personerna som var där verkade ha någon aning om vad man gör på en sitz. Det fanns varken toastmasters, inga lekar, inga regler, inga punishment eller andra tecken som helst som skulle ha påmint om en sitz. Förutom maten då som var väldigt god: vi blev serverade 3-rätters. Iofs är det väl inte konstigt att de inte visste riktigt hur sitzer är, eftersom ingen där hade någonsin varit på någon sitz i sitt hemland… Förutom jag då, heh.

Hur som haver så var det helt skoj med bra bordssällskap, men jag for ändå hem direkt efter att sitzen slutade eftersom att jag var så besviken över att det inte var en riktig sitz, haha.


OMG, vilken bra bildkvalité!!! Hmm.

Likes

Comments


I lördags var vi på en dagsutflykt till Loch Ness. Viförsökte få en skymt av odjuret Nessie, men tyvärr såg vi endast barn(odjur) som skrek. Vi var på en gruppresa så vi hade en guide med oss, vilket var väldigt lyckat. Loch Ness är ungefär 3 timmars bilfärd från Aberdeen, så om man bara skulle åka dit och tillbaka skulle det bli en ganska tung resa. Däremot tog guiden oss runt på en massa annat trevligt också längs med vägen. Vi var bl.a. till ruinerna av en stor katedral från reformationstiderna i Elgin, vi var till en jättefin strand där man ofta kan se delfiner (vilket vi förstås inte fick uppleva…), vi körde genom området där de gör väldigt mycket whisky, vi var till Storbritanniens högsta stående sten (den var 6 m och det sägs att Macbeth träffat några häxor vid den stenen, hmm) och så fick vi se Storbritanniens (eller Skottlands? Minns inteexakt) äldsta bro. Förutom allt detta hann vi då även med en båttur på Loch Ness, vi stannade vid en fin å för att kasta lite stenar och så hann vi se rugby på en pub mitt ute i ingenstans. Så det blev en väldigt lång dag, men så värt det! :) Guiden var en riktig tiopoängare och resan skulle inte ha varit densamma utan honom!

Likes

Comments