Jo. Jag har mörka ringar under ögonen. Och påsar under ögonen. Och rynkor i ögonvråna. Så det är litegrann att tänka på när jag ska lägga min basmakeup! Det är viktigt att använda rätt produkter, i rätt ordning. Inte baka med för mycket puder. Eller för länge. Kanske inte alls? Och att grunda ordentligt med fukt, fukt och åter fukt.

Att lägga produkter i ansiktet på samma sätt som en 20-eller 30-åring gör på Youtube, det går inte för en 50-taggare. Det händer liksom grejer med ansiktet allt eftersom åren går... Påsarna under ögonen blir mer och mer närvarande och de mörka ringarna under ögonen allt mörkare och är där för att stanna. Att hitta rätt concealer och lägga på den så att rynkorna inte syns ännu mer men ändå tillräckligt för att täcka det mörka, det är en utmaning!

Det här är de flytande concealers jag brukar använda. Det är lite olika nyanser och täckningsgrad så det är dagsformen, årstiden och tid på dygnet som avgör vilken jag använder. Ofta använder jag två olika; en under och en över min foundation.

Mina concealers från vänster till höger: Affiliatelänkar markerade med *

1) MAC Mineralize concealer i färgen NC 20, som finns att köpa här:

https://m.kicks.se/Home/GenericPage

*2) Misslisibells concealer, "Flawless face", som finns att köpa här:

https://advrl.com/pbEZQeuo

*3) Maybelline Age Rewind, "neutralizer", som finns att köpa här:

https://advrl.com/JGhgXK8B-c

*4) Maybelline Age Rewind, "light beige", som finns att köpa här:

https://advrl.com/JGhgXK8B-c

* 5) LA Girl "Green Corrector", som finns att köpa här:

https://advrl.com/E0ZWT1yE-c

* 6) LA Girl "Yellow Corrector", som finns att köpa här:

https://advrl.com/JOwRUHgC-c

* 7) LA Girl "Natural", som finns att köpa här:

https://advrl.com/mbTzwNzd-c

* 8) LA Girl "Creamy Beige", som finns att köpa här:

https://advrl.com/7jeXpksx-c

- Vad brukar ni använda för concealer? Är det någon som provat Tarte eller Kat von D? Har fått för mig att de är väldigt täckande och bra.

Bilden till vänster: The naked truth! Mitt ansikte med mörka ringar och påsar.

Bilden i mitten: Idag behövdes den mer täckande LA Girl i Light Beige.

Bilden till höger: Bättre än på första bilden även om det inte gick att få någon "flawless" look idag!

Det är nog så att mitt ansikte skvallrar om att jag levt ett liv; ett liv i min ungdom med fester, för mycket alkohol och dålig kost och som 4-barnsmamma med vaknätter, nattamning och för lite sömn och nu de senaste åren med nattkissande hund (och människa!), klimakteriesvettningar på nätterna och för dålig sömn. Mitt ansikte visar att jag levt och lever helt enkelt! Vad gör väl ett par mörka ringar under ögonen om 100 år?

Ha en fin helg nu alla och lev livet så det lämnar livsspår i ansiktet!!!👵🏼😜


Bara jag, Carina

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vickans veggo-vecka!

Min dotter Viktoria och jag har börjat äta mer vegetarisk eller vegansk mat. Vi ska äta vegetariskt åtminstone en gång i veckan, gärna fler gånger. Ikväll blev det veggo - bolognese. Bilden ovan är från första gången vi gjorde den här maträtten; då rev vi på Parmesan.

Receptet kommer från Misslisibell och vi har gjort det flera gånger. Det är enkelt att göra, det är få ingredienser och det blir supergott. Vi brukar lägga till nåt protein och ikväll hade vi vegansk färs och tofu till. Istället för riven ost använde vi bjäst-flingor, som nästan smakar som parmesan.

Det blev jättegott! Och receptet räcker till 3 måltider för oss båda, vilket jag tycker är jättebra. Antingen ätervi upp det den här veckan eller så gör jag matlådor och fryser in till en annan gång.

När jag var och handlade idag köpte jag även falafel och grönsaksbullar som vi ska göra i veckan. Jag tycker att det blivit större utbud av den vegetariska och veganska maten de senaste åren och det mesta smakar riktigt gott. Oumph t ex finns ju i många former och är väldigt gott.

Det kanske är inbillning men jag tycker att min mage mår väldigt bra av veggo- mat, som om den är mer lättsmält. Kan det vara så?

Ha en fin vecka alla, tills vi hörs nästa gång!


Bara jag, Carina

Likes

Comments


Så har jag varit kaffefri i 8 veckor! 2 månader! Jag har inte druckit kaffe sedan den 4:e augusti. Hur gick det till? Jag som verkligen njuter av min balja fettkaffe (i sängen) på morgonen. Jag som måste ha min kopp kaffe på morgonen för att orka leva! Varför blev det på detta viset?

Det började direkt efter min semester. Första dagen på jobbet fick jag hjärtklappning. Jag bara satt där vid mitt skrivbord, drack min andra kopp kaffe och skannade igenom mejl i lugn och ro när hjärtat började slå hårdare och fortare än vanligt. I vanliga fall förknippar jag sådan hjärtklappning med att jag är stressad eller orolig men det var jag ju inte den här gången.

Det tog mig 4 dagar att komma på varifrån hjärtklappningen kom. Från kaffet. Jag brukar börja min dag med en gigantisk mugg med fettkaffe, sen fyller jag på med en kopp på jobbet vid 9-tiden. That's it! Resten av dagen brukar jag dricka vatten. Om det inte är lågtryck/nederbörd på gång förstås, för då brukar jag självmedicinera mig med kaffe istället för att ta en huvudvärkstablett.


Har ni slutat med kaffe nån gång? Tagit en paus? Eller detoxat? Jag har detoxat flera gånger och fick då extrem huvudvärk pga kaffe-abstinens så det var riktigt jobbigt. Den här gången gick det hur lätt som helst! Jag bara slutade. Och hjärtklappningen försvann direkt. Jag är fortfarande sugen på kaffe varje gång jag går förbi kaffemaskinerna på jobbet om morgnarna och jag "tycker lite synd" om mig själv varje dag...även fast det är självvalt att inte dricka!

Så hur länge ska jag nu vara utan kaffe har jag tänkt? Ingen aning faktiskt. Veckorna har liksom bara gått. I morse var det nära att jag tog en kopp. Jag har under de här veckorna självklart funderat på, och kommit fram till, hur jag ska kunna dricka mitt älskade kaffe på ett sätt som funkar för mig, för att kunna behålla känslan och smaken och mysfaktorn utan att få tillbaka hjärtklappningen. Ibland måste en tydligen sluta helt med ett felaktigt beteende för att kunna börja om på rätt nivå, eller hur?

Men idag blir det en stor balja hjortronté från Norrland, med lite honung och en skvätt mjölk. Till det ett par stekta ägg, keso, skinka, lite ost och några tomater. Sedan är jag redo att möta denna härliga lördag! Utan kaffe.

Ha en skön helg alla fina!

Bara jag, Carina


Likes

Comments

Joråsåatte...
Tidigt i lördags morse ville mobilen ha lösenkoden istället för tummen, vilket brukar räcka i vanliga fall. Och jag som precis bytt kod till "nåt riktigt smart", och därefter inte behövt slå koden nån gång, blev alldeles blank i huvudet. Jag gjorde ett försök med koden och sedan ett till men... den var fel. Jag försökte verkligen komma på hur jag tänkt när jag bytte kod men det var lönlöst. Jag kom verkligen inte ihåg den nya koden. (Varför måste man överhuvudtaget komma ihåg koden när man redan valt touch-screen-alternativet undrar jag förresten?).

Nåväl. Jag hade ju med mig datorn hem från jobbet och jag visste att jag hade säkerhetskopierat mobilen förra tisdagen, via iTunes. Så det var ju bara att välja att mobilen skulle starta upp med hjälp av säkerhetskopian på iTunes! Trodde jag...

Grejen var den att datorn inte kunde återskapa kopian pga att hårddisken saknade tillräckligt utrymme. Vilket i sin tur betydde att det var något fel med datorn eftersom jag inte fyller upp min hårddisk på långa vägar. Återstod att vara utan mobil hela helgen...

Vet ni hur mycket bra saker det går att göra med en mobil? Oändligt mycket! Jag brukar använda: väckarklocka, larm, påminnelser, stegräknare, mejl, sms, eböcker, filmer, svt-play, sr, telefon (med alla nr inlagda!). Till det kommer FB, Insta, Snapchat, Nouw, Mobil bankid, swish...och Bonusway, Spotify, iMovie, podcaster och youtube...icke att förglömma kameran. För att nämna några bra saker...

Allt detta saknade jag och lite till. Att lägga ifrån sig mobilen när en vill vara ifred ibland är en helt annan sak än att ofrivilligt och oplanerat bli utan mobil...

På måndagen kontaktade jag företagets Help desk för dator respektive telefoni men de kunde inte skapa tillräckligt utrymme på min hårddisk. Inte förrän på tisdagen kunde jag gå iväg till vår lokala Helpdesk-BjörnTord så att han först kunde frigöra 70 (felaktigt lagrade) Gigabyte från datorns hårddisk så att jag sedan efter många om och men kunde starta upp iPhonen med hjälp av en iTuneskopia från i mars....

Det jag förlorade på denna manöver var i princip bara mina sms och telefonsamtal mellan mars och nu...och mitt mobila bankid...och alla bilder och filmer mellan mars och nu (men de hade jag kopierat över till min externa hårddisk), resten synkades på nåt sätt från jag vet inte var (iCloud kanske?) när jag väl fick igång mobilen. Så summa summarum känns det rätt bra igen nu! 😀 😬

Jag har dock fått mig en och annan tankeställare som jag vill dela med mig av:

1. Glöm aldrig, aldrig, aldrig bort lösenkoden till mobilen

2. Säkerhetskopiera din mobil regelbundet

3. Kopiera över bilder, filmer och dokument till en extern hårddisk regelbundet

4. Jobba i och spara dokument på one drive, one note och i sajter istället för på nätverksdiskar

5. Spar inget viktigt på datorns c-disk

Nu är jag "up and running" igen men jag har ett helt nytt säkerhetstänk! Inte något ont som inte har något gott med sig! 👍

Ha det så bra och säkra upp er digitala värld!


Bara jag, Carina


Likes

Comments

För ett tag sedan klickade jag hem lite roliga och annorlunda hudvårdsprodukter från iHerb. Det fanns hur mycket som helst att välja bland av märken jag aldrig hört talas om så jag valde att sortera på kategori (skin health) och bäst kundbetyg (Customer Rating).

Det tog ungefär 2 veckor för paketet att levereras, ända hem till dörren.

Jag visste att jag ville ha en sådan där bubblig ansiktsmask som såg så rolig ut så jag köpte en "Carbonated Bubble Clay Mask". Jag hittade även en annan mask, "Black sugar mask" som såg intressant ut. Sedan fick även en ansiktsolja "Rosehip seed oil", följa med, för det har jag läst ska vara bra mot åldrande hy.

Sen hittade jag då snigelslemskrämerna. Jag köpte två olika med hög rating, från samma märke - Mizon. Snigelslem sägs ha sammandragande, fuktighetsbevarande och läkande egenskaper och det låter ju alldeles underbart!

Det enda jag undrar nu är hur de får ut snigelsekretet ur de stackars sniglarna. Skrapar de upp slemmet som blir när snigeln krypit förbi? 🐌 Mjölkar de sniglarna, som de mjölkar fisk för att få ut rommen? Jag vill inte tänka på det tredje alternativet... Är det någon som vet hur snigelsekretet utvinns ur sniglarna så berätta gärna.

Nu blir det spännande att prova grejerna, särskilt ansiktsmaskerna och ansiktskrämerna.

- Är det någon som vill ha en snigel på ögat? 😱🤣

Allt gott till er från mig. Ha en fin helg!


Bara jag, Carina

Likes

Comments

Multimasking monday!
Ni vet såna där dagar då en upptäcker några djupa porer i ansiktet och när en tar fram förstoringsspegeln så ser hela ansiktet ut som en enda stor krater?! Idag var det en sån dag, lol.

Hela dagen såg jag fram emot att komma hem från jobbet, tvätta bort sminket och täcka ansiktet med några fräscha djuprenande ansiktsmasker.
För några veckor sedan köpte jag nämligen på mig tre lermasker från L'Oréal; en rödbrun, en grön och en svart.

Den rödbruna heter Pure Clay Exfo Mask. Som namnet indikerar är det en exfolierande mask och den innehåller alger. Den ska även ta bort döda hudceller, ge en fin lyster och ge en mjukare och fräschare känsla.

Den gröna heter Pure Clay Purify Mask. Den ska lösa upp tilltäppta porer avlägsna orenheter och eucalyptusen har en avslappnande effekt på huden. Masken har en sammandragande effekt på förstorade porer och är perfekt för fet och oren hud. Den ska ge en frisk och fräsch känsla.

Den svarta masken, Pure Clay Glow Mask, ska ta bort orenheter och ge lyster åt huden. Den är berikad med kol som ytterligare hjälper till att absorbera smuts och orenheter från huden.

Det var den svarta masken jag först upptäckte eftersom jag egentligen var nyfiken på Glamglow Supermud. När jag googlade fanns det en hög med jämförelser mellan just Supermud och L'Oreals Glow Mask, till Glow Masks fördel.

Jag valde att använda den gröna i pannan och på näsan, den svarta på kinder och haka och den bruna på haka och hals.

Jag lät maskerna sitta på ung. 15 minuter, tills de torkat helt och blivit hårda.

Jag tyckte den gröna masken kändes fräschast, kanske för att doften var så frisk och fräsch. Mina största problem är stora och igentäppta porer samt fet och oljig t-zon så det är nog den masken som kommer göra störst nytta för mig till att börja med.


Maskerna går att köpa här: (affiliatelänk)

https://advrl.com/504/62730/iAllt gott för nu!

Carina

Likes

Comments

Nu äntligen ska den sunkiga plastflaskan på jobbet bytas ut till en snygg, smart, lätt-diskad och ftalat-fri glasflaska!

Ju mer jag tänkt på det desto äckligare känns den där flaskan i plast...den är svårdiskad...luktar illa...håller inte vattnet kallt...utöver risken att den släpper ifrån sig massa ftalater, bisfenol-A och andra hormonstörande ämnen.

Jag hittade nya flaskor på Aller Media shop, de fanns i ljust turkos och rosa så jag köpte den turkosa till mig och den rosa till Vicky.

​Nu ska jag börja ha min flaska på jobbet men sen får jag se om jag köper en att ha till gymmet oxå. Flaskan jag använt på jobbet...tills igår...urk så den ser ut...

Och nu åker den ut! Bye bye!


// Carina

Likes

Comments

Den här paletten är så fin!!!
Jag köpte den i somras och har använt den många gånger.

Jag är väldigt förtjust i Makeup Revolutions "Chokladpaletter" där jag har flera favoriter och jag trodde nog inte den här paletten skulle komma upp i den klassen. Men jag hade fel.

New-trals VS Neutrals innehåller 16 skuggor, från neutrala perfekta övergångsfärgen "neutral" till den varm-orange "personal", till den helt underbara bär-rosa "new-tral", vidare till statement-skuggan " tone" och slutligen till den mörka "strong" som är svart med kopparskimmer. Det är verkligen en palett med attityd!

De 16 färgerna består av matta, skimriga, satin, folie och pärliga skuggor så det går verkligen att skapa många olika looker med den här paletten!

I min sminkning använde jag "neutral" som övergångsfärg, sedan "personal" och "vogue" på ögonlocket och "suit" längst ut och under ögat. På brynbenet tog jag "cool".

Skuggorna är verkligen bra pigmenterade och är otroligt lätta att arbeta med och blanda. Mixen av färger och konsistenser gör paletten mycket användbar dag som kväll, vardag som fest.

Paletten finns att köpa bl a här (affiliatelänk) för drygt 100-lappen:

https://advrl.com/140/62730/f-c

New-trals VS Neutrals får 10 av 10 poäng av mig! Full pott alltså!

Shine on, buddies!

Carina


Likes

Comments

Nu ska pormaskarna bort!


Förstoringsspegel är så himla bra när en ska måla eller noppa ögonbrynen. Men. Spegeln gör ju att minsta lilla por eller prick eller fjun syns. Så nu har jag fått dille på ansiktsmasker! Pore minimizing, moisturizing, detoxing, anti-ageing, deep cleansing...you name it!

Den här gången testade jag "The incredible pore mask" från Maybeauty. Jag beställde 8 st portionsförpackningar á 10 gram för 135 kr.

10 gram var rätt mycket att använda på en gång tyckte jag. Det hade säkert gått att lägga hälften i en plastpåse och förslutit den väl MEN det orkade jag inte den här gången. Istället kladdade jag på ett rejält lager lermask i ansiktet, med fokus på den poriga t-zonen och jag packade på flera lager produkt på näsan och pannan och liksom kände hur porerna fylldes med välgörande lera.

Masken skulle sitta på i hela 30 minuter, så under tiden ordnade jag lite spa-feeling med en god kopp hjortron-té, en spännande bok och ett ananas-doftande ljus. Det dröjde inte länge tills masken började stelna och strama rejält i ansiktet. Egentligen gillar jag inte sådana masker som blir hårda. Jag har så svårt att vara helt stilla och rör jag mig det allra minsta börjar det genast pirra och klia på huden. Så även denna gång...


Jag lyckades härda ut de rekommenderade minutrarna och under tiden drog masken ihop sig rejält, spände om ansiktet och blev slutligen stenhård. Det var väldigt skönt att äntligen få skölja av masken!Efteråt kändes huden väldigt ren och den såg även helt matt ut, som om allt fett var borta. Porerna syntes självklart fortfarande (jag hade inte trott något annat!) men de såg mindre ut, inte lika djupa och pormaskarna var faktiskt borta eller syntes betydligt mindre! Resultatet var klart bättre än förväntat och jag ser redan fram emot att använda den här masken igen!

Masken får 8 starka poäng av 10 möjliga, eftersom jag såg en tydlig förbättring efter bara en användning. "Recommend, recommend", som Therese Lindgren skulle sagt! (ILYSM💖)

Det här var en riktigt skön start på dagen. Nu är jag redo att möta den!

Ha en fin lördag och helg, alla!

// Carina


Likes

Comments

Galaxer i mina braxer!

När jag först såg den här paletten så blev jag kär! Tvärförälskad! Jag bara visste att jag måste ha den även om jag inte visste vad det för var för speciellt med bakade skuggor.

Det är nåt visst med planeter och stjärnor som fascinerar mig och den här paletten mötte min fascination.

Bakade paletter är tydligen alltid skimriga så en behöver komplettera med några matta basfärger.

Jag brukar lägga skimmer på locket för att lyfta fram ögat, resten håller jag matt. Jag har ju hooded eyes så jag försöker förminska hooden och lyfta fram locket, så att säga!

Paletten är riktigt bra pigmenterad och när jag blötte penseln med lite fixing spray så blev skuggan nästan metallisk.

Jag gillar den här paletten. Den får 6 av 10 poäng av mig eftersom en måste komplettera med några matta basskuggor.

Den här paletten kommer räcka resten av min livstid eftersom det går åt ytterst lite när en använder den!

Paletten finns att köpa här: (affiliate-länk)

https://advrl.com/492/62730/z-c


Ha en sparkling day!


Likes

Comments