Hejsan, hejsan!


På dagens film på Youtube försöker jag mig på att göra en cut crease. Frågan är om det blir hiss eller diss? Övning ger färdighet men jag får nog öva vidare känner jag! Vad tycker ni???

Och vad tycker ni om cut crease? Jag tycker det är lite konstigt fortfarande och kan nog tycka att ett sotat öga är mjukare och mer intressant.


Produkter jag använde:

Jaclyn Hills x Morphe


* Misslisibells concealer:

https://advrl.com/xObN7xbz


* Misslisibells läppstift:

https://advrl.com/o5LwrLQM

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Följ mig även på:

YOUTUBE: https://m.youtube.com/channel/UCNH5bgyColEVMxF35DulCuA


INSTAGRAM: Beauty4sensitive_skin


Ha det bra, alla fina, wherever u r!//

Carina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mina klipp kan ibland innehålla affiliatelänkar. De är då alltid markerade med *.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I fredags var det dags för det årliga julbordet på Stadt. Förut har vi suttit nere i källaren, inne på Bishops Arms tror jag, men i år var det dukat i de fina salongerna inne på Stadshotellet.

Det är så vackert där inne och det är synd att det inte är öppet mer där, både för olika fester och som restaurang.

Jag minns i min ungdom, när jag gick på gymnasiet; jädrar i min låda vilka fester det var på Stadt då!!! Vad sjutton hette stället? Café Blanche, så hette det ju! Jag minns att de hade öppet på somrarna åren efter att jag tog studenten och då kunde man träffa gamla klasskompisar och kursare som var hemma hos föräldrarna över sommaren. Jösses, det var tider det! (Hur orkade man?).

Maten var riktigt god och fräsch och även om det var mycket folk så märktes det inte eftersom det var utspritt i flera rum. Godast på bordet var nog den gräddstuvade grönkålen; det måste jag göra hemma till vårt julbord känner jag!

Jag glömde visst fota efterrättstallriken på nåt konstigt sätt- det var tydligen försvinnande gott! 😋


Det var allt för denna gång,

Allt gott,

Bara jag, Carina

Likes

Comments

Så har jag då äntligen investerat i min första high - end produkt och det blev Jaclyn Hills ögonskuggspalett som hon gjort tillsammans med Morphe. Det var inte alls tänkt att jag skulle köpa den men så såg jag de gröna skuggorna...och de orangeiga...och de turkosblå...och den gula...och då blev jag såld!

Först gick den ju bara att köpa på Morphes hemsida i USA, vilket medför moms och dyr frakt vilket skulle blivit för dyrt för mig men när den kom till Beauty bay så blev den plötsligt överkomlig i pris kände jag.

Förpackningen är vit och fin med Jaclyn Hills hälsning på insidan av locket och en bild av henne på baksidan. Jag kan tänka mig hur smutsig den kommer bli när jag använt den ett tag!

Paletten innehåller ingen spegel, som Makeup Revolutions Amplified- paletter gör och på det där genomskinliga plastbladet står inga namn på färgerna, vilket är dumt tycker jag. Går man in på Morphes hemsida sp kan man dock ladda ner och skriva ut ett papper med namnen, vilket jag ska göra.

Paletten innehåller 35 högpigmenterade färger och det är en bra blandning av matta, metalliska, skimriga och satin. Skuggorna är väldigt krämiga, vissa känns nästan blöta när man swatchar dem, de har en helt annan konsistens än de Morphe-paletter jag har sedan tidigare. Jag har hört att de ska vara pudriga och ge mycket nedfall men jag tyckte inte det var så farligt. Jag märkte att pigmenteringen var bättre på öga 2 än öga 1, som om det var nån skyddande hinna över skuggorna först.

Jag vet att det är skillnad på att swatcha skuggor och att använda dem på ögonen men jag ville ändå göra det, så att ni får se! Men hur svårt var det inte att swatcha snyggt?!? Ber totally om ursäkt! 😜

Det som slår mig mest är hur himla bra skuggorna passar ihop, harmoniserar, med varandra. Det går att hitta övergångsfärger i alla kulörer, matta färger som kan fördjupas med en mörkare eller få att poppa med en ljusare färg och det finns en metallic-färg till varja matt. Flera av färgerna går också att använda som highlighters.

Summa summarum; en fantastiskt palett som verkligen har det där lilla extra och som ger dig otroliga smink-möjligheter.

Paletten får 10 av 10 poäng; då väger jag in färgvalet, att skuggorna är lätta att blanda och jobba med och priset som är helt ok från Beauty Bay.

Se även min first impression av paletten på min Youtube-kanal "Nina Moorberg".


Allt gott!

Bara jag, Carina

Likes

Comments

Så var det dags för det årliga julbordet med jobbet igan! Liksom de två senaste åren var vi på ACC och i år var det ingen stand-up på agendan men väl ett gäng från Wallmans salonger.

De sjöng mycket ABBA och Tomas Ledin och jag förvånade mig själv med att kunna sjunga med och kunna 99% av texterna, de sitter tydligen för alltid inpräntade i hjärnbarken eftersom jag var ung när den musiken var ny😀. Självklart sjöngs och spelades flera av de traditionella julsångerna också, så det var riktigt stämningsfullt!

Maten var riktigt god och det hele avslutades med julgodis med en knäck så seg så plomberna satt kvar bara med viljan!

Ja, det var en riktigt trevlig och god kväll!

Ha det så bra!


Bara jag, Carina

Likes

Comments

Igår var det en manifestation mot våld i allmänhet och mäns våld mot kvinnor i synnerhet. Det var samling vid Växhuset kl. 17 och så gick det ett fackeltåg därifrån till slottsgården, där musik spelades och VSK Bandy bjöd på kaffe.

Arrangörerna var: Västerås stad, Länsstyrelsen Västmanlands län, VSK, here4U, En kommun fri från våld och organisationen MÄN.

Det hade tydligen varit föreläsningar på Växhuset hela dagen, vilket sedan avslutades med Fackeltåget och manifestationen.

Jag var där med Mathilda men det var inte så många som gick med i tåget och vi tror att det var för att det annonserats väldigt lite om detta. Själv fick vi upp informationen i våra Facebook-flöden. Till nästa gång behöver informationen spridas mer för att nå fler!

Det var fler bra tal inne på slottsgården som tog upp det sexualiserade våldet och att sexuella trakasserier blivit mångas vardag. Det pratades om det vanligaste våldet mot kvinnor som sker i hemmet och att det är dags att kvinnor får frid. I och med #metoo så har frågan aktualiserats och fler och fler kvinnor vågar bryta patriarkatet och äntligen berätta.

Sedan några år tillbaka är Västerås och Borås pilotkommuner i projektet En kommun fri från våld som är ett projekt där organisationen MÄN utvecklar en modell för våldsförebyggande arbete med barn och unga. Det hade jag ingen aning om men det är ju riktigt bra! Det måste böjas i tid det som krokigt ska bli!

Det viktigaste är att vi alla tar aktivt ställning mot all form av våld och att vi säger ifrån. Männen i församlingen som ville ta ställning mot våld mot kvinnor inbjöds till ett uppstartsmöte den 11:e. Bra initiativ!

Slutligen, låt oss alla stötta varandra mot våld, mot trakasserier, mot kränkningar som vänds mot oss kvinnor! Låt oss fortsätta säga ifrån och våga berätta, så vi skapar en bättre värld och en mer jämställd värld för våra barn och kommande generationer. Nu är det dags att säga stopp!

Ha en fin dag alla och ta ingen skit!

Bara jag, Carina

Likes

Comments

Den här helgen har verkligen gått i djurens tecken! Igår var vi och hälsade på 7 hundvalpar och idag var vi till Kungsbyns Animal park.

Det var inte lätt att fota de busiga valparna men det här är en av de bästa bilderna med Viktoria omgiven av ett gäng!

I Kungsbyn gjorde vi sällskap med Supermammorna och deras döttrar. Det var inte alls många besökare idag så vi fick verkligen mycket tid med djuren. Vi hann vara med på älgmatning och traktortur till visenterna samt matning av de söta och busiga lemurerna.

Det var framdukat ett fint julbord precis när vi tänkt fika/luncha så vi passade på att äta årets första julbord på 1:a advent. Det var riktigt gott och så himla skönt att slippa trängas; jag tror vi bara var två sällskap som åt just då.

Sen var det lagom dags att gå till ormklappningen, som vi sett fram emot. Ormarna var så söta och vi fick möjlighet att hålla båda ormarna.

Men nu är det dags att sjunka ner i soffan och titta på nån film, det verkar bli "The human stain". Är den bra månne? Någon som sett den?


Det var allt för mig denna helg! Ha en fin söndagkväll och ny vecka!


Bara jag, Carina

Likes

Comments

Plötsligt händer det! Jag har köpt min första high-end produkt! Ni vet ju hur mycket jag älskar mina produkter från Makeup Revolution men nu var det dags att stifta bekantskap med en ny pjäs.

Först fanns den ju bara att köpa på Morphes hemsida i USA, vilket medför moms och dyr frakt vilket skulle blivit för kostsamt för mig men när den kom till Beauty Bay så blev den plötsligt tillgänglig på ett annat sätt; Jaclyn Hills palett i samarbete med Morphe!

Paletten är otroligt fin! De första färgerna jag lägger märke till är den gröna och turkosa, sen de orange och terrakotta-tonerna och även den fina lejongula färgen. Men efter en stund upptäcker ögat även alla neutrala färger och jag känner att den här paletten kommer jag verkligen vilja använda!

Jag köpte också några nya borstset från BH Cosmetics, vilka jag haft ögonen på länge men tyckt varit för dyra för mig men nu fanns de till bra pris på Beauty Bay.

Idag la jag även upp en UNBOXING -video på min Youtube-kanal "Nina Moorberg" om ni vill se produkterna lite mer!

Jag återkommer med swatchar och first impression!

Ha en fin lördag och helg, alla!


Bara jag, Carina

Likes

Comments

Igår var det dags för tjejmiddag igen! Den här gången var det Maria som bjudit hem oss.
Hon hade köpt mousserande, ett par röda boxar och mat från Spicy Hot. Mamma Mia så gott! Och som vi pratade och skrattade! Så välgörande och frigörande det är att gapskratta! 😀😂🤣😅 En helt fantastisk kväll rakt igenom var det.

Det var så kul att se hennes nya lägenhet också! Den är ju alldeles nybyggd och modern och hon har utsikt över Mälaren från balkongen. Allt var så ljust och fräscht och smakfullt - Goals helt klart!!!

Jag hade lockat håret och gjort en grön halo - sminkning på ögonlocket, för jag ville ha mina nya illgröna kvinnosmycken kvällen till ära! Nedan ser ni mina och dotterns fina örhängen.

Jag använde två olika paletter till ögonen; Jaclyn Hills och en annan Morphe-palette, så jag fick till exakt samma färg på ögonskuggan som naglarna!

Likes

Comments

Hejsan, hejsan!

Välkomna till sista delen av min miniserie på Youtube (Nina Moorberg).

Produkter i dagens klipp:

*Ultra Contour Palette:

https://advrl.com/K2ZsYGJ0-c

*Cream blush Palette:

https://advrl.com/sDToKlY7-c

Soph X Higlighter:

https://www.tambeauty.com/Mobile/en/Makeup-Revolution-Soph-Highlighter-Palette/m-m-5156.aspx

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Följ mig även på:

Youtube: https://m.youtube.com/channel/UCNH5bgyColEVMxF35DulCuA


INSTAGRAM: Beauty4sensitive_skin


Ha det bra, alla fina, wherever u r!//

Carina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mina klipp kan ibland innehålla affiliatelänkar. De är då alltid markerade med *.

Likes

Comments

Hejsan, hejsan!

Välkomna till fjärde delen av min miniserie på youtube (Nina Moorberg).

Ögonskuggspaletter i dagens klipp:

I heart chocolate- Rose gold, från Makeup revolution:

https://www.tambeauty.com/Mobile/en/I-Heart-Makeup-I--Chocolate---Rose-Gold/m-m-5163.aspx


Soph x från Makeup revolution:

https://www.tambeauty.com/Mobile/en/Makeup-Revolution-Soph-Eyeshadow-Palette/m-m-5155.aspx


Flawless 4 från Makeup Revolution: https://www.tambeauty.com/Mobile/en/Makeup-Revolution-Soph-Eyeshadow-Palette/m-m-5155.aspx

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Följ mig gärna på:

Youtube: https://m.youtube.com/channel/UCNH5bgyColEVMxF35DulCuA

INSTAGRAM: Beauty4sensitive_skin


Ha det bra, alla fina, wherever u r!//

Carina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mina klipp kan ibland innehålla affiliatelänkar. De är då alltid markerade med *.

Likes

Comments