Header

Torsdagen den 21 september var inget att leka med. Den var bra på alla möjliga sätt och vis, inget dåligt med den alls men den blev så så sååååå rörig och stressig och konstig och bla bla bla bla.

Allt började med att barnen skulle inte vara i skolan för det var typ nån judisk högtids dag vilket betydde att alla skolor hade ledigt. Jag skickade iväg griffin som skulle vara med sin kompis och hans kompis familjs på äppelplockning. Jag kollade på serier på mrogonen för ungarna hade visat mig en as bra serie som jag bara inte kunde sluta titta på. Är som dig pappa, när jag börjar kolla på en serie så måste jag sluta när det inte finns mer avsnitt att kolla på. Mackenzie som fortfarande och klockan började närma sig tolv. Att lämna mackenzie själv nån timma eller så är lugnt har mina värdföräldrar sagt med tanke på att hon är så pass stor. Så runt kl 12 hade jag tänkt åka till Jennifer i Darien för en lunch. Innan jag åkte väckte jag mackenzie och sa åt henne att vakna för klockan var så mycket nu, jag sa även åt henne att jag skulle iväg nu och se en kompis för en lunch lite snabbt och kommer tillbaka om en timma eller så. Men grejen var den att hon var troligtvis halvt vaken och halvt sovande när jag sa det till henne så jag tror inte hon snappade åt sig allt jag sa. Så när jag och jennifer sitter på resturangen och äter så tar jag upp telefonen och ser att jag fått massa telefonsamtal från jennifer och marc samt mackenzie. Jag ringer till Jennifer (min hostmum) och undrar vad det är och hon bara: Var är du? Mackenzie är lite orolig där henne, hon vaknade, gick upp, och du var inte hemma, och hon visste inte var du var eller vilken tid du skulle komma hem. Jag förklarade hur allt var för Jennifer och vad ja hade sagt till mackenzie innnan jag gick, så det var ju lugnt så. Ingen var arg eller något de bara undrade typ. Men då kom ju Ninas dåligsamvete in i bilden. Jag fick typ en klump i magen, och kände att jag behövde åka hem direkt för kände mig sååå, hittar inte ens ordet för det (hahaha). Darien ligger ca 20 min ifrån Wilton så jag kärde racer. Men jag hade inget flyt i körningen ALLS. Här i USA är det så sjukt många stopljus, det finns inga rondeller här eller något, utan är det en korsning så är det trafikljus. och varje trafikljus jag kom till så blev det rött, och sen när jag äntlgien körde så var det bilar som stannade mitt på vägen och behövde vänta in bilarna för de behövde köra in på en gata till vänster. Jag hade bland annat såån oflyt. Men sen när jag kom hem var allt lugnt, mackenzie bara: är du redan hemma? Jag bara: hahaha va? jaa, du visste du ej va ja va så skyndade mig hem för hade sånt dåligt samvete över detta. och hon bara: hhahah men det är lugnt ju, menade ej att du behövde komma hem.

Sen var jag och mackenzie hemma och vi skulle ta lite vatten men så märker vi att det är inget tryck i vattenkranen alls så vi bara oj, va händer typ? Så vi ringde Marc och kollade och han bara: är vattenspridarna fortfarande på? och vi bara: oj ja! och då kom jag på: Juste jag skulle stängt av dom kl 0930 idag, och klockan va ca 1:30pm då, hade glömt det för första gången på typ 3 veckor. Vi frågade om det var dåligt? och han bara: nej det är lugnt men det kan bara bli rätt dyrt om man har på dom förläng och ja bara......hehe.....

och klockan gick och ja kom på: juste ja måste ut och gå men hunden nu, men juste jag ska också snart hämta griffin hos hans kompis. Jag tog hunden ut på en super snabb promenad och lät han göra sina "needs" och sen gick jag fort som tusan hem igen. När jag kom hem undrade mackenzie om jag kunde skjusa henne och plocka upp hennes kompis och köra de till stan och ja bara: visst. Jag gjorde det och hennes kompis borde MITT UTE I SKOGEN.... Jag åkte så mycket fel man bara kunde, typ hur lång tid som helst, hahaha. Och sen när vi hittat hennes hus och plockat upp henne ser jag på klockan att den är 2:40pm och jag skulle hämtat griffin hos hans kompis 2:30pm. Jag bara: hjälp, måste hämta griffin först innnan ja släpper av er. Som tur va bodde hans kompis super nära mackenzies kompis så det var lugnt. Men med tanke på att de bodde mitt ute i skogen så gjorde jag samma misstag som jag gjorde när ja körde dit, jag åkte vilse flera gånger. hahaha ALLT va KAOS. Jag bara: asså vet ni var vi är? jag har ingen aning! som tur va hade de gps i bilen som vi kunde använda

JAg släppte av dom och sen körde jag och griffins till hans fotbollsträning. Och jag behövde vara kvar för denna veckan va det griffins tur att ha "parent on duty" så jag stannade hela tiden. Sen direkt efter träningen skulle vi plocka upp mackenzie i stan igen så vi åkte ner för och hämta henne men hon svarade ej på sin telefon eller sms. Vi bara..... var är hon. Både jag och griffin blev lite oroliga så vi smsade jennifer om hur länget var och så sa hon: har inte hon berättat för dig? hon sa att hon skulle? men hon hängde med hennes kompis till scouterna" och vi bara: AHHHHH hahhaha.

sen kom vi hem och va heeelt exhausted. och sen var det lugnt för denna dagen och vi kollade på tv och sen gick ja och la mig.

hahaha fattar inte hur alla misstag och grejer kan komma på en dag hahaha. det var lite roligt trots allt, och när jennifer kom hem så skrattade vi typ åt denna dagen vi bara: hahahaha what a crazy day. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

.... att spendera en dag för dig själv i NYC. Det va det bästa jag någonsin testat. Det kanske låter super konstigt och super udda, men ja lovar, om du provar det så kommer du känna precis likadant som jag gjorde efteråt, pure happiness. Man kunde göra preciiiiiiis det man själv ville utan att följa andras diriktiv eller andras önskemål. Oj, det kanske lät lite själviskt men att spendera tid och umgås med sigsjälv för en dag är också viktigt. Att hitta sig själv, att gå och njuta, titta på folk.

Jag tog tåget in kl 1 så jag va inne kl 2 ungefär. Tog därefter taxi direkt ner till high lane, vågar ej ta subway än själv för har ingen aning om hur den funkar hahahaha. Åkte med en gammal kvinnlig taxichufför som va mörk och hade super söta och fina kläder på sig och hon berättade lite tips från High lanen osv.

Eftersom highlanen va lite ovanför marken så hade man super fin utsikt på vissa ställen. Och för er som känner mig så ÄLSKAR jag utsikter. Det är det bästa jag vet, så jag gick och njöt. Sen skulle jag väll inte säga att jag kollade historien bakom tågrälset som var där utan jag skulle säga att jag kollade mest på utsikten och alla design hus som va längs med highlanen. Vissa hus va verkligen såna arkitekt hus, as coola! Försökte kolla in och se hur inredningen va och hur de olika planlösningarna va. Vissa hus gick det att kolla in och vissa inte.

Det va SUPER varmt och jag hade tjocktröja på mig, för hallå. Det är slutet av september snart, det SKA va kallt nu och närma sig vinter. Men Nix inte här. Hahah så jag svettades ihjäl. Som tur va hade jag en tunn skjorta i väskan som jag tog på mig istället. Sedan såg Jah ett stånd där de sålde gelatoglass elle va de heter så jag köpte en sån ich MUMMA va gott det va. Tog min glass satte mig på en "bänk" under ett träd och kollade på folk som gick High lanen i typ 20 min! Jag satt och bara njöt. Kunde ta min egna tid. Och sen när jag kände mig nöjd så tog jag mitt pick och pack och traskade mig vidare.
I slutet, södra delen av highlanen, så såg jag att man kunde gå upp på en utsiktsplats men jag fattade inte hur man kom upp dit så jag frågade några hur man kom upp dit, för jag ville verkligen upp ich kolla utsikten. Men de sa att det tillhör konstmusseet. Det första jag tänkte va: BAJS! Vill upp dit.
Min andra tanke va: okej, jag vill verkligen upp dit, jag letar upp vart ingående till musseet är och jag ska bara lösa detta. Jag hittade musseet och tog mig in. Dock kostade typ 20$ att komma in men de va de värt för det utsikten. Va gör man inte, haha.
Alla va där för och kolla på konst, jag hade ingen aning om va de va för musse, så jag gick det och låtsades vara intresserad men igentligen fattade jag ingenting. Skulle inte kalla det konst, skulle kalla det "nån grej de hängt upp i taket" osv! Men jag tog mig till utsikten och där va Jah i typ 1-2 h! Hahaha, skojar ej! Och de hade också en resturang där med uteservering så jag satte mig till bords, njöt av utsikten och åt något jätte gott knäcke med hummus samt en god cappuccino!
Den kanske det inte va det billigaste där, men aahh! Är man på semester eller Aa, då ska man lyxa till det!

Men det var såååå fint där uppe för från ena hållet kunde du se oneWTC ich från ena esb!

Men efter tiden på musseet så GICK jag ner till soho, genom greenwich village osv! DET VA MYS! Kändes som film IGEN!!! Om man nångång ska till NYC och ALDEIG varit i NYC innan så är det här man ska bo! Times square osv är Inte NYC, det är föööör turistigt! Det är är man ska va ska va!!! Sååå mys pys!!

På soho blev det lite shopping! Men ej myckey, bara en tröja och öronhängen! Sedan mina damer och herrar skulle jag göra det jag fruktar mest: ta subway själv!!!! Hade ingen aning vart ja skulle eller hur man gjorde, alltid bara hakat på mina kompisar innan

Det säger ju sigsjälv hur det blev: frågade miljoner folk vart ja skulle om ja var rätt Bla Bla Bla, ändå gick ja fel Hahaha! Det va en ja frågade och hon bara: nej, du ska till andra sidan spåret, så jag gick dit, sen ser ja henne vinka och vifta när ja ser henne igen fast jag Äre på andra sidan och tror jag är rätt

Men då är jag ju fel ändå, Hahaha! Hon skrev över hela subway "NOO, YOU'RE HAVE TO GO UPSTAIRS" och pekade uppåt! Hahaha va kul! Tillslut va jag på rätt subway.

Sedan på Grand central så mötte Jah upp Louise och Jennifer och vi satte oss och åt och sedan tog jag tåget hem!

Juste! Glömde säga, men på utsikten och musseet så va ja själv, och jag ville ta coola bilder för det va coola grejer där så jag frågade en heeelt random om den kunde ta bilder på mig, så jag hade en lite photoshot men en random människa! Hahaha super kul!

Likes

Comments

Nu är det lördag den 16 semptember och klockan är 09:22am hos mig och kan säga att jag öppnade nyss upp ett salamipaket och la skivor av salami på min macka. Det visade fick vara en riktigt stark peppar salami så nu sitter jag här i köket och ska försöka blogga samtidigt som min mun brinner.

Men inte heller dessa dagar ,som jag inte blogga,r har jag suttit still. Kan också meddela att jag och mackenzie har blivit fett bra vänner. Vi hänger, hon berättar hemlis för mig, jag berättar hemlisar för henne och vi allmänt klickar. (Elsa du har fått konkurrent). Kan säga att: det känns ju inte som jag jobbar, det känner som jag bara hänger med mina kompisar hela dagarna även fast det är mina hostkids. Igår så bakade vi. Vi gjorde mugcake, det är en kaka man gör i en mugg och sen microvevar i 2 minuter och sedan har man fått en super god kaka, därefter gick vi ner och kollade serier. Men under tiden vi bakade så åt jag coconut shrimps och brocoli så fick inte i mig så super mycket kaka. coconut shrimps är min nya favvo hrä. Mina damer och herrar, har börjat kolla serier här med mackenzie, en as bra serie, så det är det jag gör när jag jobbar - bakar och kollar serier. Men jag skulle inte säga att jag är så duktig på att kolla med tanke på att jag kollar på allt annat runt tvn utan alla kolla på tv, sedan kanske jag kollar 3 avsnitt per säsong och det är 12 avsnitt på en säsong. Mamma tror du fattar detta om jag säger såhär: att kolla på serier med mackenzie är som att kolla serier med pappa. Jag måste kolla ikapp avsnitt för o hänga med för hon sitter uppe på nätterna och kollar hahah.

På morgonen varje dag när vi åker till skolan skiner alltid solen mellan träderna och det är såååååå fint. igår stannade jag griffin och mackenzie till innan vi hoppade in i bilen och alla bara: OMG the sunrise!!!!!!!! Alla tog upp sina kameror med tog ned dom lika snabbt för bilden fångade inte verkligheten. Men här har ni en liten bild som kan visa lite hur det ser ut varje morgon när vi vaknar och sen åker till skolan. Bilden är fett skev ovh fångar inte det alra vackraste.

Igår var en mysig dag, och banjo var inte heller hemma för han va på hunddagis så allt blir genast bättre. Men måste också erskänna att vi blivit ändå rätt bra vänner, jag och banjo. Jag har börjat anpassa mig lite vilket funkar så bra och han skäller ej lite mycket. Blev riktigt arg på honom några gånger så tror kan är lite rädd på mig. Men istället för att ta och gå med honom vid vägen så åker jag antingen till parken och går med honom eller går på ett elljusspår. Senaste dagarna har gått BRA!. Och för mig gör det inget att gå i naturen här för det är såååån fin natur här, speciellt när solen skiner. Och vädret är här sååå bra, haft MAX 3-4 regndagar här sen jag kom. Och det är fortfarande så jag kan gå med kläning och barbent.


På kvällen drog jag till Jennifer. Vi åkte till dunkin dount och köpte dount. Vi skulle bara ta typ en var men det slutade med att vi köpa 5 st för att dela på.

Oroa er inte, jag tränar ca 5 gånger varje dag så jag förtjänar gotte gott lite ibland, men igår la jag mig nog ändå på plus sidan må jag tro, men det tränar vi bort snabbt.

När vi kommer hem igen hon jennifer så fick jag reda på att de hade knäckebröd. Det har varit mina cravings de senaste veckan. Asså knäckebröd va något jag åt til frulle och mellanmål och till kvällsmat hemma i Sverige och här har de ej det. Jag avlider nästan. Med igår direkt när jag fick reda på att hon hade knäckebröd så sprang jag till skafferiet och gjorde mig en knäckemacka med smör och tomat och det var DET GODASTE PÅ LÄNGE!!!! Ni där hemma i Sverige, snälla överraska mig med att skicka över leksandknäckebröd, gränna knäcke och ett sotrt paket med fincrisp, det är min ända jag begär för.

Sen drog vi till shake shack för och möte upp andra, Nelly och nån tysk. Super söta, och super snälla. Jag och jennifer delade bara på en liten pommes och en liten lemonad för vi va sååååå mätta efter dounuten. Sen drog alla vi hem till Jennifer och kollade film poppade popcorn och chillade, pratade osv. Så mys. Sedan kom det några andra jag inte kände men som också var svenskar, som kom in och sa hej. De skulle vidare så de var bara och pratade i ca 1h innan de drog igen. Sedan runt 11-12pm så drog alla hem och jag skjutsade jennifer till greenwich till hennes kompis, för hon vill inte sova själv i hennes hus (hennes värdfamilj är nånannanstans). Först hade hon tänkt ta tåget till greenwich så sent på kvällen men jag lät henne inte göra det för det kan va farligt så jag erbjöd mig att köra. Vet sjölv att mamma inte skulle gillar om jag tog tåget så sent på kvällen i en främmande stad man bara vart några veckor i, man vet aldrig vad som kan hända då. Jag kom sedan hem runt 1am och gick och la mig direkt.

Idag vet jag inte riktigt vad vi gör men vi hade pratat om dra in till NYC en sväng så lär väll göra det. HAHA känns så sjukt att skriva det - drar in till NYC en sväng. Det man planerar månader innan om man ska dit och nu när jag är här drar vi spontantrippar dit, SICK. hahahah men KUUL. ÄLSKAR den staden må jag säga.

Likes

Comments

Mina damer och herrar nu kanske ni undrar vad som menas med rubriken. Men det är inte en rubrik riktad till en person, rubriken är riktad till den fantastiska sporten - fotboll. Jag blir kär i känslan av att det är såå sjuk kul att spela. Efter att man inte spelat på hur länge som helst och nu äntligen få gå ut och spela kan vara det bästa beslutet EVER!!!!! Och det blev ännu roligare när jag fick dela denna glädjen med Jennifer! Vi satt i bilen påväg hem och skrek av lycka över hur kul vi tyckte det va. Vi hade glömt känslan av hur det kändes och mina damer och herrar, lyckan är hittad. Det är som ni har tappat bort något riktigt riktigt eiktigt viktigt i livet oså sedan efter en längre period så hittar ni det, och glädjen sprutar och man känner sig som en enhörning uppe bland molnen.

Kan förklara lite mer hur vi hittade detta osv.
Det va faktiskt Jennifer som frågade mig om jag ville joina henne på att spela fotbollen i ett thp "korpen" lag! Och ja tänkte: varför inte, Yolo! Följde på idén för jag tycker det är roligt att spela men ja pallade ej något 120% seriöst utan att det bara skille vara för att man tycker det är kul och därför sa jag ja! Jennfiers hostmum hade jätte förslag på att vi kunde signa up för detta "pick-up" laget och vi gjorde det. BÄSTA VALET EVER!!
Vi kommer nu ha matcher varje onsdag ca 9pm-1030pm!
I första började hade vi ingen aning om vad vi hade gett oss in på, vi visste ej Något om laget, åldrarna, DeRas prestationer osv! Men det visade sig att de var på samma nivå som oss, både tjejer o killar! De hade spelat fotboll men det var för länge sen och nu ville de ej ha något 120% seriöst utan bara kul! Och alla va så snälla och sköna så det känns att detta kommer bli ett gött härligt team. Vill också meddela, detta är ingenting genom au pair organisationen. Detta är något vi gör seperat och alla va 100% amerikanare utan vi men det gjorde inget!

Men som sagt, detta va det BÖSTA jag gjorde. Hade verkligen glömt hur kul det va o spela!!! Det är DETTA som får mig må lycklig! Det är DETTA mina damer och herrar som känns som en del med meningen i livet!
När jag kom hem va ja såååå full med energi!! Jag sa till min värdfamilj: detta va sååå kuuul, nu har jag såååån energi, skulle kunna springa ett heeeelt marathon! Hahahha de bara skrattade åt mig!

Men några kanske undrar: men Nina, du hade ju inga fotbollsgrejer med dig?
Ne men så ska ja säga mina små älskade vänner! Här har de Nike butiken överallt, det va bara springa in gå dirr på rean och hitta bästa möjliga! Hittade faktiskt ett par riktigt schyssta bojor för ändast 29$!! Vilket kap säger jag!! Sen ett par shorts strumpor och tröja! ALLT i black såklart! The girl in black som min värdfamilj kallar mig!
Benskydden sket ja i för jag e ju ändå en rätt cool tjej ju som klarar en smäll på smalbenet!
Brukar tänka såhör: tänk på barnen i Afrika!
En liten spark på benet är ingenting jämfört med va De går igenom!
Men nu börjat nattpratet gå igång här hos fröken Gustafsson! Dags för mig och sova! Natti natti!
Men frågan är hur ja ska lyckas somna, är så lycklig och fylld med energi! En sak är iallafall säker: med denna lycka i kroppen inatt så blire ingen mardrömmar må ja tro!
Puss Love y'all

Likes

Comments

Hej och hå vad dagarna går. Det flyter på bra här på andra sidan atlanten, har knappt tid att blogga men ska iallafall försöka åtminstånde försöka blogga iallafall 1-2 gånger i veckan. Nu ska vi se om jag kan få ihop en liten text, behöver egentligen gå ut och gå med banjo (hunden) men han kan få vänta lite. Rätt åt han. Han är inte rolig att handskas med ibland, lilla banjo.... Han är snäll och så mot mig och familjen men när det kommer förbi passerande bilar så börjar han skälla direkt och springa runt som en stucken gris i hela huset. Sen kan jag knappt gå ut och gå med honom för varje bil eller person som kommer försöker han typ gå till attack mot och börjar skälla as mycket. Fått liiiite schack på honom men inte mycket. Har ju iallafall insett att efter detta året som "hundägare" ska jag ALDRIG skaffa hund. vet att jag iallafall blivit en erfarenet rikare efter detta året. Men vi hade faktiskt mysig dag igår för en gångs skull, jag tog honom till parken i Westport, vi tog bilen dit och han älskar inte bara parken utan han älskar också att åka bil. Det som är mest jobbigt i mitt au pair liv är inte att ta hand om barnen, det är minsann dendära lilla bajs hunden (huh anstängande, går mig på nerverna ibland)


Men men, inte för mycket för det onda, du prata vi om alla bra saker jag varit med om det senaste och vad jag hållit hus och haft för mig när jag inte bloggat.

I fredags tog jag en lunch med Wilma under våran lediga tid. Det blev shack shake. MMMMMM va gott det är men MMMMMMM va mycket kalorier det är. Men mina damer och herrar: vad vore livet om man inte får gotta sig med lite gosaker ibland. (hihi förresten; hittat godisförådet hemma hos min hostfamilj och dom hade svensk godis där: AHLGRENS BILAR!!!! tror ni jag blev glad?? EEHH JAAA!!! OMGOMGOMG! Sedan gick vi på stan lite i Westport, det va super mysigt, de hade super mysiga butiker och det låg utmed vattnet så där lär jag också spendera lite pengar. Men så hände det som inte fick hända. Jag var inne på NIKE kom till kassan, hade pengar på mitt kort, 100% säker, hade ändå så mycket så jag egentligen inte hade behövt kolla på prislappen, betalar-betalningen mottogs ej, och så stog det att jag inte hade tillräckligt med pengar på kontot. Som tur va hade jag endel cash så betalade med det, men blev nu FETT nojig. Jag brukar inte oroa mig över saker men nu steg pulsen. Direkt när jag kom hem gick jag in och kollade på min bank, och då såg jag att det hade dragits en stor summa från mitt konto. Med andra ord: mitt kort hade blivit hackat eller vad som hade hänt. Detta blev ingen rolig dag. Orkar ej prata mer om det, men hoppas bara allt löser sig. Hade som tur va en del pengar på sparade kontot så de hade de inte tagit, men kan ändå inte använda dom nu med tanke på att mitt kort är spärrat så lever för tillfället på cash.Lördagen:

Jag Jennifer och två andra svenskar hade tänkt åka till ett nöjesfällt och vara där hela dagen, men typ 1 h efter att jag hade varit hos Jennifer så fick vi ett sms att den bilen vi skulle ha hade fått problem så det blev inget.... super tråkigt... men vi tar det längre fram i höst. Jag och Jennifer kollade på när hennes barn spelade fotboll. Asså det va sååå roligt och de va sååååå söta. När ena flickan hade bollen så fick hon syn på en blomma, hon släppte ALLT och sprang fram till blomman, plockade upp den och sprang till hennes pappa och bara "Pappa pappa, kolla va fin blomma" sååå sött. sötaste jag sätt. Men istället för nöjesparken hittade vi på något annat, vi åkte och hängde jag wilma och jennifer och vi kollade på världens sorgligaste film och åt cheesecake. MUMA. Sen när jag kom hem senare på kvällen så var det barnkallas här hemma, griffin hade kalas med alla hans killkompis, inte bara kalas utan sleepover med. Jag behöver inte säga något mer utan ni förstår nog hur det var om jag säger att det va han och hans 10 killkomppisar som hade sleepover här hos oss. Fick ej mycket sömn kan jag säga. hahahah


Söndagen:

Morgonen började med att 0930 drog vi till kyrkan, jag och familjen. Var inte som hemma i Sverige, var nån slags episcopal kyrka. Men va la kul. Kan säga att alla va såå klupska sen när kyrkfikat va. T o m de vuxna. Här tog man inte 1 kaka utan här tog man 5 eller fler, ingen kö var det helelr ahahhaha. Men efter kyrkan så åkte vi till wilton city för och kolla på nån motorcykelparad. Det var något för att hedra offrena i 9/11. Det var cool och det va fiint. Höll på typ 1h och det va hur många motocyklar som helst. I sverige tycker jag det är coolt när typ 10 motorcyklar i rad kommer men då kan ni tänka er här. 1h konstant motocyklar. Vägen va anstängd och massa. Sedan på kvällen kom släkten för att fira Marc, Mackenzie och griffin. De var mysiga men inte lika stor släkt som vi. Jag är van att det brukar komma as många på släktträffar så jag trodde det med men det var bara 6 personer som kom. Men de va mysiga. Jag mackenzie och hennes små kusiner gjorde slaim. kladdigt men kul.

Likes

Comments

Många av er kanske har lite frågor angående familjen, var jag bor och hur allt har gott de senaste dagarna/veckan etc.

Kan började med familjen. Fått endel frågor såsom: Hur är barnen? Hur är föräldrarna? hur är hunden? hur bor dom, är det fräsch, har de ordning? etc.

Jag tror jag har fått turen att ha hamnat i en väldigt bra familjen. Barnen är som sagt 11 (killen) och 13 (tjejen) och är så lätta att handskas med. De är lättsamma och förstårliga till att jag inte kan allt de första dagarna. och de är lätta att prata med. Jag behöver inte säga till dom flera tusen gånger om de behöver göra något, utan de gör det direkt. Sen är de rätt självgående så jag behöver inte säga till dom alls mycket. Griffin blev lite tjurig på mig en dag för jag sa åt honom att komma ut och spela fotboll med oss för han hade suttit så länge vid tv:n. Men vi löste det sen med en kram och sen var allt bra igen. Så som sagt, de är inte så jätte svåra att handskas med. Sedan föräldrarna är super mysiga. Pappan var jag lite rädd för i början men nu är det inga såna tankar längre. Om jag ska nånstans så erbjuder han sig alltid att skjussa mig utan att jag ens hunnit öppna munnen och han har alltid ett litet leende på läpparna. Likaså Mamman, men mamman tycker jag pratar mycket mer än pappan men annars är de rätt lika, mamman och pappan alltså. Men lilla hunden då? Joo han är go han, lilla banjo. Varje gång det kommer en bil utanför huset skäller han jätte mycket sen när man kommer in blir han super snäll. Med andra ord; han är en hund med humörsvängningar. Men han är oftast väldigt tyst och lugn förutom när det kommer främlingar. Konstigt nog så har han varit supersnäll ända sen dag 1, tydligen va jag ingen främling för honom. Han kanske kände igen mig från de gångerna jag skypat med familjen tidigare iår, men vet (hehe).

Familjen har precis flyttat till ett nytt hus så allt är super fräsch och allt är helt nytt typ. älskar mitt rum och uteplatsen, de är hitills mina två favvorum. Men det som jag tycker är lite jobbigt är att de bor typ mitt ute i skogen. Jag är rätt van vid människor rum och kring mig och ha gångavstånd till allt, men nej, det är det inte här. Här måste jag ta bilen vart jag än går, och om jag kollar ut genom alla fönster i huset är det bara skog skog skog. Men ordningen i huset är jätte bra, de har allt så organiserat. Vi bor ju i wilton men ändå känns det som vi bor i ingemanland. svårt att säga, men när solen är framme är det jätte mysigt här så det går lite i vågor om hur jag tycker det är att gå i skogen. Men vi har inte långt in till centrum. Skolan ligger 7 min ifrån och gymmet ligger kanske 10 min ifrån så allt ligger väldigt nära. Men det är typ svårt och säga om det ligger i ingenmansland eller ej! För jag har nära till flera "stora/normalstora" städer när de har biggaste mallen så det är något där imellan!

Men med tanke pa att det ligger sa langt ut i skogen sa blire mycket bilakande och sjutsande. Dels kora barnen till alla deras aktiviteter, sen skjutsa och hemta som i skolan och sedan hemta pappas vid tagstationen eller skjutsa honom dit men det gor inte mig nagot, for om man kanner mig riktigt val sa vet man att jag alskar aka\kora bil. Jag kor runt i en stor buick SUV. Och nagot som jag insett har i staterna ar att ALLA kor runt i skit stora bilar. Man blir forvanad varje gang man ser en liten polo bil eller nagon annan liknande liten bil, for sadana finns typ ej har. och forresten; visste ni att man far svanga pa rott om man ska till hoger nar trafik signalen ar rott? det visste ej jag innan men nu minnsan vet ja det, men det kanns som om man kor olagligt varje gang man kor mot rott, haha.

De senaste dagarna tycker jag gått rätt bra ändå. Skulle väll inte säga att detta au pair livet är så ansträngande. Speciellt inte när man tar hand om tonåringar. Skulle emellanåt säga att jag blir lite rastlös ibland men har hittat ett super fräscht och stort gym som jag börjat gymma på och sen kanske jag och en kompis börja spela korpen fotboll ha i USA. HHUUUR KUL!! är såå taggad på det. Hoppas verkligen det blir av. Men som sagt: på dagarna har jag fritid mellan 8-15 och sedan hämtar jag barnen och antingen gör de sina läxor när vi kommer hem eller så har de sina aktiviteter eller annat, så är det inte så kommer jobb så att säga. med andra ord: lätt tjänade pengar.

Spaket flyter pa bra ocksa tycker jag. Det va lite svart i borjan men nu borjan man komma ikapp. Det blir battre och battre for varje dag. Redan kanner jag att jag tanker halften av allt pa engelska och halften av allt pa svenska. HIHIHI pratar till och med engelska med hunden, haha det ar lite roligt, kanns lite konstigt men aja hahahha.

En annan sak jag markt den forsta en och en halv vecka jag varit har ar att de ater snacks heeeela tiden. Det ar frukost, snacks, snacks, snacks, dinner. Sa de ater inte sa jatte mycket under dagen bara massa sma plocka och sen pa kvallen nar alla ar hemma sa ater man som en lite storre maltid typ.


Något mer ni undrar över? eller har ni fått svar på allt?


Likes

Comments

I måndags vart det turist dags men inte i vilken stad somhelst utan i favvo staden, New York City. Dagen började tidigt då vi ville börja dagen med att ta en frulle i Central Park.
Tåget gick 09 från westport ,och seg som jag är på morgonen med allt som det innebär, gå upp från sängen, sminka mig, bestämma kläder, så fick jag ställe klockan redan på 6am!
När vi kom fram till stationen (Grand central) så blev jag redan där helt fascinerad. Jag sa till mina kompisar: "åh kolla där, här har de spelat in friends with benefit" "kolla där, där är den kända grejen i mitten" "men åhh, här har de verkligen spelat in massa filmer ju"
Som sagt: jag va helt fascinerad redan efter första steget in på tågstationen i NYC!

Vi drog oss direkt mot centralpark för det var ju där vi ville äta frulle. Vi hittade ett jätte mysigt fick vid Colombia circul där vi köpte med oss massa frulle (mamma du skulle älskat det stället, de va såå pluttinuttigt och fint, samt jääätte fina bakverk och äggbenedikt) sedan satte vi oss på en liten höjd i central park och blickade ut över staden och parken!!
Min frulle blev chaipudding, färsk frukt och lemonad (man vill ju tänka lite på figuren så man inte går upp 100kg när man är här) men det va super gott!!! Mumma mumma!
Satt och NJÖT!! Och i den stunden kände ja att ja va lik dig mamma, för ja tänkte "mmm, nu njuter jag"

Efter att ha suttit och njutit där på den lilla höjden i ca 1h så bestämde vi oss för att traska lite i den stora fina parken! Dock va det super varmt så stundtals när man inte gick i skuggan under alla träd kände man att de började klibba lite på ryggen 😉
Men som sagt: vi gick till "the mall" den gångpassagen där vi alltid spelar in filmer, sen gick vi o satte oss nån annan stans och bara njöt!

Sedan tog vi våra små ben och traskade ner till bryant park i den fantastiska "hosthost" hettan! Vi vandrade genom hela 5th avenue och låtsades vara personer som verkligen hörde till där. But the truth is: medan de personer som går där med dina cartier smycken värda 200.000kr så gick vi där med våra hm smycken för 20kr på reapriset! (No one needs to know)
Iallafall, vi tog en lunch i bryant park och efterrätt med såklart! Sedan mötte vi upp några andra där och efter lunchen gav vi oss ner till the one and only ground zero

Men ner till ground zero dit orkade inte de små fossingarna gå så då blev de subway! När vi steg av subwayen så kom vi direkt in i den vita byggnaden nere vid ground zero, den ska även likna en duva. Det va as coolt och sen när vi va utanför den så va vi mitt på memorial torget och hade mitt favvotorn mitt framför mig.
Det va lite rörande att va där och verkligen se allt och alla namn på kanterna av de små bassängerna va lite sorgligt. Vi fick reda på att om det va ett namn där det va en vit ros i så betydde det att det va den personen födelsedag just den dagen (inte 11 september dagen utan dagens datum)

Vi hade tänkt gå upp i tornet men det blev ej så för de va Så lång kö! Men de får bli en annan dag, och det kan ja lova er, för ja ska minsann upp i mitt älsklings torn! Men när jag väl är där uppe i tornet så hoppas jag bara inte att en av kim Young Guns musiller kommer och spränger mig och mitt älsklings torn i bitar!

Men som sagt: va en ledsen att ja ej va uppe i tornet. Va bara glad över att få vara där, gå upp i tornet kan ja göra en annan dag, har så lång tid kvar här så de har ja minsann tid att göra en annan gång

Hihihi tyckte denna bilden va lite rolig. Om ni kan gissa varför ja tyckte det så kan ni få en tia!

Likes

Comments

Idag va jag på min första baseball match EVER!! Och det va så kul! Och där märker man också chillnad på amerikanare och svenskar. Amerikanare och så engagerade och skriker och sjunger och tjooar och thimmar, vuxna som barn, men om man går på en match (vilken sport som helst) i Sverige så är alla tysta och bara kollar på matchen förutom hejarklacken!

Det roliga va att precis när vi kom in i stadium så han vi inte komma till våra sittplatser ännu, men då började usa nationalsång spelas och de va helt sjukt för ALLA stannade upp, tog av sina huvudbonader och placerade handen på hjärtat och alla vände sig mot den amerikanska flaggan och sjöng! Jag bara: WOW oj! För ALLA stannade verkligen upp, de va cool! Snacka om att älska och respektera sitt land! Men direkt när sången va slut så va det helt som vanligt igen haha

Och såklart blev det också att man köpte "snacks" (jag skulle kalla det "en måltid") som vi åt under matchen, och som alla andra i hela stadiumen med gjorde! De andra tog en sk. "Dessert" efter men det orkade verkligen inte ja efter det! Hahaha! Även fast ja bara hade ätit 1 macka och grekiskt yoghurt med frukt i på hela dagen så blev ja trots allt hur mätt som helst även fast ja va vrålhungrig, orkade ej allt heller! Då kan ni tänka er hur stora portionerna är, they are HUGE även fast de inte ser ut så på bilden

Men vilka som vann vet jag inte. Hahaha förstog ej reglerna så jag bara kollade för att det va kul och ifall publiken jublade så jublade ja med även fast jag inte visste va ja jublade åt. 

Likes

Comments

Rubriken säger rätt mycket om hur ja tyckte gårdagen var!! Den va så bra på alla möjliga sätt och jag är mer än NÖJD! För första gånger in forever så kände jag mig som en riktig amerikan i en traditionell amerikansk film!

Dagen börjar med att vi vaknade, tog vår tid, åt frukost och baka brownie inför kvällen. Sedan gick jag och griffin ut och spelade fotboll i trädgården och det va såå roligt. Så länge sen jag gjorde det. Det som va lite jobbigt va att hunden skällde hela tiden och vi va typ ute i 1h (haha) men sen kom trädgårdsmästarna och då va vi tvungna att gå in igen, men det gjorde inte mig något för kände ändå att ja va "Done doing soccer for today" så det gjorde inget att de kom!

Runt 13-14 drog jag Jamie Jennifer och mackienze ( Hahha kan fortfarande inte stava hennes namn så stavar olika för varje gång) till ett köpcentra i danbury och kan säga såhär: jag kommer tillbaka dit igen. ALLT fanns där. Och det ligger bara 15 min ifrån mig så efter detta året är slut så tror jag inte min plånbok kommer må så bra! Det fanns Michael kors, sephora, hollister, abercrombie and fitch, Vicroria secret's, PINK, macy's etc etc. Men andra ord ALLT fanns där.
Jag fick med mig ett par skor hem och underkläder från VS!

Efter shoppingen mellanlandade vi hemma i ca 20 min sen drog hela familjen till en annan familj de blivit bjudna till. Och deras hus va SÅÅÅÅ mysigt!!! Tänker er ett amerikansk traditionellt litet hus från en amerikansk film, och invändigt va det också super mys!! Kändes nästan så som på film typ.
Och den andra familjen hade också massa barn och de va hur trevliga och sociala som helst så vi hängde med dom ut på baksidan och lekte lekar etc. Och när vi skulle äta satt de vuxna där inne o vi "barn" (alla va typ mellan 11-14 år) ute framför En brasa och det va såååå mysigt. Kändes som att man va på ett lägerbål med en amerikansk twist - I LIKE IT! Men det va lite roligt för de hade också en hund och han va med oss där ute och när vi satt runt brasan och åt så kom han alltid och viftade med svansen hejvilt och han va as nära flera gånger att sätta eld på svansen! Va sååå när så många gånger, va as kuul, vi skrattade så mycket åt det!

Med tanke på de dåliga bilderna så fångar inte det den rätta känslan. Men allt va så mys verkligen. Och kvällen avslutades typ med att vi åt tårta och cupcakes för nån fyllde år. Tog bara liten bit av tiramisu tårtan för va inte alls sugen på sötsaker.

Men det jag gillar med amerikanare är att de är sååå simpla och enkla!! I LIKE IT!! Igår hade vi så mysigt men ändå va det hemköpt pizza, läsk, plast tallrikar, blåa och röda plats muggar.
Men behöver faktiskt inte slå på stort varje gång för det kan ju faktiskt bli lika mysigt ändå och det va ja med om igår!!

Med andra ord: what a great day!

Likes

Comments

Det rullar på hönni! Idag är det första heldagen med familjen. Som sagt, jag har inte börjat jobba än, med tanke på att familjen är ledig från jobbet, iallafall min hostmum. My hostdad jobbar, men idag har han faktiskt jobbat hemifrån.Jag började dagen med en frulle i uterummet. Jag har varit här i 1 dag nu och det är redan min favvo plats. Såå fint är det där.

Vi var igång redan klockan 8:30 med att baka. Med tanke på att det är griffins födelsedag idag så bakade vi cup cakes imorse. Det blev vanilj cup cakes med choklad frostig och korkat som toppade cupcaken. Och såklart skulle Griffin kladda lite extra med kakan, dels med att ha två lager frosting och två lager kitkat, och dels med att göra cupcaken till en "hamburgare". Resulterade till att allt blev sååå klibbigt men det va kul.

Ja, mackincie och griffin spelade lite basket!

Och sedan åkte vi till skolan. Både grif och Mac börjar på tisdag nösta vecka med tanke på att på måndag är det laybor day , då alla tydligen är lediga från jobb och skola. På skolan var det så mycket folk. Det var öppet hus så alla elever fick komma och kolla runt i skolan och deras nya klassrum och lärare mm. Men det var sååå mycket folk så när vi kom hem igen efter ca 2,5 h så va vi alla sååå trötta. Så vi alla tog en liten powernap!

Kan väll också påpeka att skolan såg inte exakt ut som man tror de ser ut när man ser filmer om High school! Det va lite likt men inte alls som ja trodde (haha)

Men dagen är inte slut än. Ikväll blir restaurang med familjen, Griffin fick välja restaurang, så det blev Benihana. En kinesisk resturang där man sitter precis vid stekbordet. Ungefär som ichiban i nerja. Och när något fyller åt gör de tydligen alltid någon extra show elle va man ska kalla det, så det återstår o se vad det är

Likes

Comments