Header

Fick denna skönheten i julklapp, redan börjat läsa lite men är så SJUKT spänd på att få läsa den mer.
Läser egentligen inte böcker överhuvudtaget men såna som handlar om folks liv, de, de tycker jag däremot är intressanta & sååå läsvärda. Massor med kramar och kärlek till Therese <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte snacka lite om prestationsångest då jag nämnde det i mitt blogginlägg om att jag är tillbaka, prestationsångest innefattar då en rädsla för att misslyckas eller att man inte lyckas leva upp till sina egna eller andras förväntningar. Det handlar oftast om hur man själv upplever och värderar sin prestation, man fastnar i att tänka negativt, älta och nedvärdera den prestation man gjort och har svårt att för en gång skull känna sig stolt och glad över det man gjort. Det kan vara i vilka sammanhang som helst egentligen, så som i skolan, jobbet, tävlingar, matcher osv. Det uppstår då därför en så kallad "ångest" när saker och ting inte blir så bra som man tänkt sig. Jag till exempel har mycket prestationsångest för skolan, men speciellt nu inför körkortet då jag ska skriva upp imorgon och är nervös inför det, klarar jag inte det klandrar jag bara ner på mig själv, vilket jag tror många gör i såna situationer. Du som har prestationsångest, trust me, you are not alone❤

Likes

Comments

Tänkte ta upp detta ämnet då det är väääldigt många runt om kring som har förutfattade meningar om allt och alla. Tycker det är sjukt tråkigt..Har själv varit en sån en gång i tiden som alltid hade förutfattade meningar om allt och alla men nej, ändrade ju direkt min åsikt när jag själv råkade ut för sånt hela tiden innan. Då får man själv känna hur det känns och det är fan inte värt det. Vart jag än var fick jag höra "åh det är hon som tror hon är känd", "fyran. kolla vilken bitch" no offence, men really? för det första, har absolut ALDRIG trott att jag är känd, ALDRIG. Men just för att folk såg upp till mig, ville ta kort med mig osv så blev det en jävla grej av det hela. Det var inte förens folk började skaffa sina egna uppfattningar av mig baserat på vad de hört av andra, rykten, agerande och utseende. Fan, att det ska få gå till så här?

Vad enda liten grej man gör fel så bildar folk sig en jävla bok med förutfattade meningar om personen, så ska det inte vara. Jag har dock lärt mig att inte döma personer förens jag lärt känna de, för det är egentligen det rätta. Tänk en brud som ser ut som värsta bitchen,, bakom allting är hon kanske världens snällaste bara att hon är så osäker på sig själv på grund av olika anledningar. Jag kan hålla med, jag ser bitchig ut ibland, det står jag för. Men jag har mina anledningar, jag har liksom byggt upp som en "mur" runt mig. Tar oftast inte in nya människor så lätt i mitt liv då jag blivit sårad så otroligt många gånger, därför går jag hellre runt med lite attityd än att vara den blyga tjejen som inte säger någonting. Absolut inget emot blyga människor nu men det är mycket lättare att "ge sig på" de än vad det är med de med lite attityd. Låter säkert helt åt helvete men det är tyvärr så..

Ursäkta för mycket svordomar, men ärligt people? För HELVETE skärp er.

Likes

Comments

Är då äntligen tillbaka efter en lång paus, nu är det äntligen jullov och kommer därför ha lite mer tid att kunna blogga. Anledningen till att jag lagt bloggen bakom mig ett bra tag är på grund av allt annat runt omkring, massor i skolan, jag måste kunna prestera bra i skolan och visa vad jag går för, samma med bloggen. Det är en livsstil jag själv har valt och ingen annan, det ligger mycket prestationsångest bakom alltihop. Ni får ursäkta mig så mycket för mycket all frånvaro och har full förståelse för vad ni tycker om detta och ni får såklart tycka och tänka vad ni vill men det är i alla fall såhär det ligger till, tyvärr. Skrev innan alltid meningsfulla och intressanta inlägg som fiskade upp massvis med läsare, har inte kunnat prestera så på senaste och har därför inte känt att bloggen varit meningsfull längre, för så blir det. Jag gjorde inlägg som egentligen var HELT meningslösa, som i sin tur gjorde att standarden på bloggen sjönk ett hundratals läsare. Men nu har jag äntligen planerat en del blogginlägg som ska göras så ska i alla fall göra minst ett om dagen, hoppas det känns bra.

Kram på er <3

Likes

Comments

Detta är ett ämne jag faktiskt vill ta upp, då det är ett stort problem i samhället vi lever i. Man lever efter alla ideal om hur man SKA vara och försöker därför alltid leva upp till de så gott det går. Är man inte som alla andra, då är man tönt, gör man inte som alla andra gör är man också tönt. Har man inte de största brösten och den största röven, ja då är man planka. Ja ni förstår principen.

Folk jobbar röven av sig för att ens få mat på bordet, kunna ha varma kläder på sig om vintern och här sitter vi och klagar över någonting som egentligen inte ens är ett problem? Det är samhället som har gjort det till ett problem. Jag har heller inte bra självförtroende men inte försöker jag leva upp till de idealen samhället säger man ska ha och lever efter. Absolut inte!! Nej, nej, nej.

Men vad är det då som i sin tur gör att man fortfarande inte bra självförtroende, jo. Det är för man ser folk varenda dag som lever upp till det, som har den perfekta kroppen, de snyggaste brösten, största röven, sminket on fleek och ögonbryn helt "slay", och läppar like Kylie Jenner. Asså..? Jag blir frustrerad. Varför ser vik alltid i alla magasin, alla tidningar, alla modeller osv som alltid är smala, har drömkroppen. Varför inte lite mulliga, Sett EN sån reklam i hela mitt liv, och det var för twilfit. De hade en lite mulligare modell med som visade upp underkläder. Kan ju söga att jag älskar twilfit för just det. Cred till de asså. Kände för att skriva av mig då detta är en sak jag tänker på dagligen och tycker det är så sjukt synd...

Likes

Comments

Mådde inte helt 100 idag så valde att stanna hemma och istället plugga hemifrån. har ju magkatarr så är jätte skum i magen då och då. haft magkatarr riktigt länge dock men började med ett par starkare mediciner för det för cirka 3 veckor sen, ska ta de i 1 månad totalt och de har faktiskt hjälpt en del. däremot om jag fortfarande har ont när behandlingen är över så kommer de få köra ner en slang lite tjockt som ett finger ner i halsen och kolla magsäcken osv därifrån, räligt...vill inte 😢

men aja, sånt e livet mina vänner. ska plugga lite så vi hörs sen 😘

Likes

Comments

Detta kommer bli ett känslosamt inlägg med mycket känslor och även en del tårar.

Vet inte riktigt hur jag ska börja men får väl börja någonstans. har alltid haft det svårt, svårt i skolan, aldrig haft svårt för vänner så egentligen, tills en dag. Folk i min klass började mobba mig, frysa ute mig, låta mig vara utanför, kastade massa skit på mig, trakasserier helt enkelt. dag efter dag. kom hem och låtsades som ingenting. när det hade pågått ett tag förstod mamma att något inte stämde, jag var riktigt lätt irriterad, blev arg lätt, slog sönder saker, kunde slå mamma och pappa osv. när detta hände gick jag i 2an. precis efter jag hade bytt skola. de förstod inte varför jag betedde mig så. men tillslut kollade vi upp det, vi åkte till bup, gjorde massa utredningar osv vilket konstaterade att jag hade ADHD. fick mediciner men de hjälpte inte. de gjorde saken snarare sämre. jag fick nog en dag efter alla trakasserier och all mobbning. kom hem till mamma och sa "jag ska inte leva mer, jag ska hugga av mig huvudet" gick ner i källaren, letade efter något att göra det med mamma tog tag i mig och var tvungen att berätta tillslut, efter något år hade jag modet att berätta hur läget egentligen var. men när det började på riktigt gick jag väl i 5an-8an. folk i de högre klasserna kastade massa skit på mig. jag har även en sjukdom, struma heter det. vi visste inte att jag hade den sjukdomen. gick bara ner och ner i vikt, växte inte, stannade i längd. vikten och längden stod stilla i ca 1 år. min skolsköterska skickade då mig till sjukhuset. fick då ta massa prover osv tills de kunde konstatera att det var struma. folk sa alltid ”åh vad smal du är, vill vara som du.”, ”du är perfekt” och ditten och datten. kändes förjävligt att höra det. för är man så smal som jag var så är det inget man vill höra. jag sa flera gånger, gång på gång ”du vill inte vara så pass smal och sjuk att det är dödligt om du inte tar medicin. massa extra dricker för att du ska gå upp i vikt”, de svarade bara ”jo” men really? NEJ. NEJ. NEJ. det var en av de värsta tiderna i mitt liv, mådde så SJUKT dåligt under den perioden. blev även knuffad, folk spottade efter mig och kallade mig massa saker. när jag sen började blogga och fick ögon på mig började det ännu mer, folk skrek ”kändisen”, ”kan jag få din autograf” och alla skrattade, ingen som vågade säga emot. folk som skrattade när de såg mig, allt blev bara kaos. sket i skolan, var alltid rädd varje gång jag skulle dit. var alltid rädd för vad som skulle hända, vad de skulle säga, vad de skulle göra och så vidare. gick alltid med en klump i magen. men det blev bättre. lite samma sak var det nu när jag började gymnasiet. fast det var endast blickar. folk mognar och på gymnasiet vet folk lite mer hur man ska bete sig mot folk.


detta var bara en liten snutt av allt men var några stycken som ville att jag skulle skriva om detta såå…allt för er. babes.

Hoppas ni gillade inlägget i alla fall och kram på er, sköt om er och hoppas ni vet att ni alltid kan skriva till mig, kontakta mig om det är något. ska försöka svara alla.

Älskar er

Likes

Comments

Varför är det alltid sån fruktansvärd stor skillnad mellan killar och tjejer? Detta är en liten uppföljning på förra inlägget om jämställdhet. Jag drar ett exempel, om en kille skulle lägga ut en bild på sin mage, kanske bara i badshorts eller vad som, och om vi tjejer skulle lägga upp en bikinibild. varför får vi alltid massa skit kastat på oss? Om killar gör det får de massa komplimanger "du är så snygg" osv osv. massa fina kommentarer. men när vi tjejer gör det blir de helt tvärtom. "din jävla hora", "fan va du viker ut dig" osv osv. Helt sjukt att det är så, ska det spela så stor roll, eller egentligen spela någon roll överhuvudtaget. fine. tjejer har bröst och tjejers kropp räknas som mer utmanande, fråga mig inte varför för det vet jag inte ens själv, det har bara blivit så. Är så trött på detta nu. så förjävligt med allt detta siktet tjejer får stå ut med för de känner för att lägga ut en bild som visar lite hud. detta skrämmer mig...håller ni med eller?

Likes

Comments

Jag fick en fråga innan & tänkte jag skulle lyfta den nu faktiskt för är så trött på det. Frågan löd såhär "är du feminist? Mycket eller bara lite?" Jag tror att alla brudar här i världen är lite feminister, finns nog inte många som INTE vill ha jämställdhet bland män & kvinnor. Varför är det alltid så att tjejer ska vara nedvärderande på något sätt? Varför är det vi tjejer som blir kallade hora för vi lägger ut bilder på oss i bikini, varför är det fel? Det är väl lika mycket rätt som om en kille lägger ut på hans kropp. Håller ni med? Varför ska vi tjejer alltid behöva vara rädda för att bli våldtagna Så fort man går utanför dörren. Så ska det inte få behöva vara, no Way. Come on, vi lever i Sverige i 2016. Hallå? Vakna!! Det räcker nu! Feminism finns överallt & skrivs väldigt mycket om det på nätet & överallt överhuvudtaget. I vissa länder är det männen som ska bestämma över kvinnan, de är horor osv. Alltså snällaaa? När ska den typen av kultur lära sig att vi e PRECIS lika mycket värda som männen. Män kan också städa, diska, laga mat. What so ever. Så kom igen för fan. Varför är det så att männen får högre lön än kvinnor även om de har samma jobb? Det gör mig arg. För vafan? Really? Samma jobb men männen får mer betalt. Usch nej. Spyr på denna äckliga värld ibland och hur folk ser på varandra. Stolt feminist här. Och som svar på din fråga, är inte mycket feminist. Överdriver absolut inte och inget jag pratar om så. Så nej. Men som sagt, tror alla är lite feminist faktiskt. Tack & hej för mig :)

Likes

Comments

Satan vad jag har bränt mig, ansiktet, armarna, fötterna & axlarna vid armhålorna. Armhålorna är värsta stället då det gör så sjukt ont där när man rör de hela tiden.
Får ösa på med aloe Vera & saken gör det ju inte bättre när man är sjuk också? Ont i halsen, huvudet & känner sig febrig. Fy. Just på semestern? Bara ren otur...


Stannade hemma från beachen igår för kände det var bäst, solade uppe på terassen istället, mycket skönare än att gå ner till beachen när man är lite såhär halvsjuk..
Låg med handduk över huvudet & armhålorna samt brösten för de är också brända som fan...

Idag blir de beachen & strandfest :)

Likes

Comments