Igår impulsköpta jag en basic topp som är grön (den är bakgrunden på bilden) sen köpte jag naglar och fransar ifrån Kiss på Apoteket. Naglarna hade fin form och var jättesnygga men jag kunde inte testa limmet då det ska hålla en vecka och jag får inte ha naglar på jobbet och inte heller nagellack annars var de sjukt fina men mitt eget lim lossnade direkt och jag som älskade dem så mycket och ville ha dem idag på skolan. Fransarna var också jättefina, använde inte limmet som kom med där heller då jag inte vågar testa ett annat än det jag har. Fransarna är fina och lite mer naturligare än de andra men om jag ska vara ärlig så sitter de inte lika fint som de jag tidigare har haft. Jag och mina vänner gråter typ för att ÖB inte skaffar de där fransarna igen. De andra heter Salon Perfect. Jag sitter nu på tåget emot Gävle och min nya skola men tyvärr så finns inte internet men jag kommer skriva blogginlägg när jag pendlar framöver!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hey guys, igår klippte jag mig och valde att göra en lyx spabehandling. Det är en hårmask som faktiskt känns på håret och ska hålla ett par tvättar, den blev billigare om man gjorde det samtidigt som sin klippning så jag körde på. Först tvättade hon mitt hår sen blandade hon ut en hårmask ifrån well som är en repair mask som tog best i test 2015 med ett elixir som bara frisörer kan köpa. Sen klippte hon topparna och rundade av dem och hade i en olja som jag tänkte skriva om sen. Masken går att köpa separat så kanske gör det sen! Mitt hår känns sjukt lätt och flygigt men jag ska spara det längre och om ett år ska jag klippa till lite under axlarna och sälja mitt hår, man kan få ganska mycket för det så Why not?

Likes

Comments

Idag börjar jag skolan och nu är höstkänslorna här. En färg som brukar vara populär på hösten är den lilaaktiga burgundyfärgen. Då ska man väl såklart lägga det i sin sminkväska? Jag skrev förut om Nyx Soft Matte Lip Cream i färgen Moscow och nu skriver jag om färgen Copenhagen. Även den luktar Pumpkin Spice Latte och det passar ju bra till hösten! Även denna behöver ett läppstift under och har samma pris men färgen är snyggare enligt mig på läpparna. Som läppenna använder jag Isadora's sculpting lipliner som är waterproof. Man rullar upp den och det är lätt att använda den här pennan då den är pigmentstark och ganska smal. Den kostade 89 kr på Kicks och är perfekt till läpparna jag köpte färg 68 Rum Raisin. Man kan även matcha naglarna till läpparna med Isadoras nagellack i färgen 540 purple paisley. Den såldes samtidigt som läppennan och jag kan säga en grej, Isadora har de mest snabbtorkande nagellacken och jag älskar det. Penseln är lätt att använda och de har så många olika färger och de jag har testat är alltid täckande. De brukar kosta 79 kr.

Likes

Comments

Hej allihopa, som sagt var så är det torrvecka på min blogg och jag ska skriva några tips på om man har torr hud, det här blir ett kort inlägg och slarvigt då det skulle upp igår och nu ska jag snart klippa mig.

Torra händer
Använd handkräm efter de har varit i vattnet eller allmänt ändå för mig så får jag utbrott och vill gråta när jag inte kan ha kräm på mina händer efter att jag duschat osv. Jag rekommenderar Helosan, den är lite bedövande och det används på hästar och finns både på granngården men även på vanliga livsmedelsbutiker. Body butter är bättre än handkrämer då de är fetare. Jag rekommenderar isåfall Hemp body butter ifrån body shop också.

Kroppen
Köp ett bra body butter som är fett och drygt precis samma som man ska ha på händerna.

Ansikte
Smörj in ditt ansikte med fuktkräm när du vaknar och innan du sminkar dig eller när du tar av dig sminket och ska sova. Om man har torr hy så kan det vara bra att blanda ut sin foundation med en lätt fuktkräm så slipper man det kakiga sen har man ett puder över.

Läppar
Använd gärna Nivea's läppbalsam då den är en bra återfuktare som inte torkar ut läpparna snabbt som andra kan göra för att de bara vill sälja mer och ta slut på ditt balsam.

Likes

Comments

Idag blir det franssnack, vi ska nämligen ta upp Dior's fransprimer och en av deras mascaror! Fransprimern är en såndär "vit mascara" som man har på först och sen har man en mascara över sen har man långa ögonfransar. Det kan bli lite klumpigt och svårare att sminka av men jag tycker jättemycket om den, ibland har jag den bara ändå när jag inte har smink på mig för att få dem att se tjockare ut. Den heter Diorshow maximizer lash plumping serum och den kostar 340 kr på Kicks. Mascaran som jag har ifrån Dior är helt fantastisk, fransarna blir väldigt svarta och jag har fått frågan om jag har haft lösögonfransar på mig när jag har använt den. Det finns bara en grej jag ogillar med den och det är att än hur mycket jag försöker så kan jag inte få bort den på kvällen, visst brukar mascaror vara svåra men inte omöjliga! Om man ger upp och lägger sig med den så har man även mascara på sig nästa dag och det är väl positivt att den håller så bra men det är motbjudande när en mascara är så svårt att ta bort. Men den är som att den skulle böja fransarna själv! Den kostar 339 kr på nordicfeel och heter Diorshow black out waterproof. Man kan ju vara övertygad av att den är waterproof iallafall. Jag fick dem av mamma i present förut.

Likes

Comments

Jag köpte den här på H&M's rea som alltid kommer efter julafton och det kan faktiskt bli jättesnyggt. Den är typ "neonvit" men om man gör halva eyelinerstrecket svart på typ vingen oj halva ögat in och sen tar man den vita ifrån mitten av ögat till slutet där närmast näsan, förstår ni? Den är lätt att styra och jag tycker om den men som alla eyeliners är den mycket jobb att ta bort men ändå lättare än de svarta. Jag tycker om den när jag ska ha en lite roligare makeup än den vanliga mascara, foundation och concealer-rutinen. Jag köpte min för bara 30 kr men på nätet kostar den 79 kr.

Likes

Comments

Nu kommer ett inlägg som handlar om kvinnans underliv så känsliga kan gå iväg och gråta och er som faktiskt bryr sig om er egen kropp och hälsa borde läsa det här, speciellt om ni har en pussy. Att ha ett torrt underliv som kvinna är inte kul. Ända sen jag var liten så har jag varit väldigt torr "down there" och har haft sprickor så jag fick alltid smörja in mig med Idominsalva. Men nu när jag är äldre så har jag problem med underlivet vid samlag. Första tio gångerna blödde jag för att jag var torr och ibland kan det fortfarande göra det eller så får jag väldigt ont där nere, vissa gånger så kan jag inte ens genomföra samlaget. Min barnmorska tipsade om Vagisan och det är jättebra och återfuktande, jag är för lat för att använda den regelbundet då jag inte ens har en rutin för mitt ansikte och ibland sover med smink osv. Men den är oparfymerad och ganska naturlig så man blir inte allergisk av det, lita på mig för att om man skulle bli det så hade jag blivit det då min hy är överkänslig. Man får med en grej som ska hjälpa en att typ "spruta" in krämen i slidan men om jag ska få in den så måste jag ha krämen på "sprutan". Den är hormonfri så den går att använda i alla åldrar annars om man är gammal så kan man behöva hormoner för att få igång slemhinnorna. Själv har jag testat att använda den som glidmedel. Många glidmedel innehåller ämnen som kan svida har jag läst. Vagisan svider inte alls och om "killen" smörjer in sig med den innan samlag så kommer den glida in lätt än om "tjejen" är snustorr och trång. Så till alla torra människor som har en pussy, använd Vagisan. Den är mild emot ditt kön och du kan använda den vid samlag. Köp inte något konstigt med parfym för att man har väldigt känslig hud när nere och man måste alltid ta hand om sin pussy. Den finns på Apoteket, dock lite dyr men den är värd priset. Den kostar upp till 200 kr. Jag länkar den här på Apotekets hemsida som även är bildkällan.

Likes

Comments

Nu är strömmingsleken över för den här gången. Själv köpte jag för mycket godis, eller Amir köpte åt mig för att vara exakt. Han köpte även en jättemysig och varm hoodiejacka med en katthuva och de har typ som bollar som hänger i snöret och Lancelot älskar att leka med dem och att bli instoppad i jackan, den påminner om en kattanpassad hoodie fast den har en ficka som man kan lägga ner katten i. Jag fick även en kaffetermos med en svart katt på av Amir. På sista dagen träffade jag en saknad vän och sen på kvällen när jag var med Amir kom en annan saknad vän, Lollo, och var med oss. Med tanken om att jag skulle spy av att åka karusellen som skedde sist på grund av min sjukdom så vågade jag inte åka något fören sista dagen på kvällen. Jag blev inte illamående så vi åkte igen och jag passade på att skrika då jag har en sån jävla stark mensvärk och velat skrika hela dagen, jag kunde inte prata resten av dagen och tyckte att det var jättekul. Jag tänkte ha en "torrvecka" här på bloggen och skriva tips till er om ni också är torr. Själv har man torrt hår, hy, underliv mm. Tänkte även skriva om en produkt som jag hatar och blev så himla besviken på. Här kommer några bilder!

Likes

Comments

Hej, nästan alla som går i skola börjar nästa vecka eller den här veckan. Jag ska börja redan på Torsdag eftersom att jag börjar ettan och vi skulle komma tidigare. När man går på gymnasiet så får man nästan alltid köpa sitt egna material och jag tänkte skriva ett litet inlägg på min lista på saker jag har inköpt och fixat.

Skrivbok
Det här är nog det viktigaste efter en penna, antingen så kan du köpa en massa små skrivböcker om du vill hålla allt separat, annars kan du köpa en stor skrivbok med många flikar eller en stor utan om du är bra på att hålla reda på saker. Jag köpte en stor med flikar på Dollar Store, deras kontorsmaterial är ganska bra ändå, speciellt skrivböckerna. Min har fem olika flikar varav fyra har randiga papper och en har rutigt så jag tänkte ha språkämnen i ett, matte längst bak osv. Dock vet jag inte vilka ämnen jag har än för att jag fattar nada om gymnasiet.

Pennor
Köp en penna som du känner dig bekväm att skriva med. Själv älskar jag stiftpennor mest av allt och jag fick en jättebra av den skolan jag ska gå på när de hade öppet hus så den får följa med mig dit. Om du har stiftpenna så är det smart att köpa stift till. Det är även bra om man har några extra blyerts om man tappar bort stiftpennan eller om man har en kompis som behöver låna. Även en bläckpenna kan vara skönt att ha.

Sudd
Everyone does mistakes, så en sudd kan vara bra att ha.

Linjal
Tyvärr så slipper man inte matte på gymnasiet så linjal och möjligtvis miniräknare om inte mobilen duger.

Pennskrin
Man kommer redan ha så mycket att tänka på och man har inte tid att glömma en penna eller sudd på gymnasiet så ha allt material samlat i ett sött litet pennskrin, dock är pennskrin det svåraste att hitta enligt mig.

Kalender
De har sagt till oss under alla dessa år att på gymnasiet så kommer inte lärarna påminna oss och tjata om att vi har ett prov nästa vecka och att det är helt vårt ansvar att ta reda på det så nu kommer en kalender faktiskt bli aktuellt för mig.

Post-It
Både de vanliga fyrkantiga och de som är smalare kommer behövas, man kan flika in en på den sidan som man måste läsa på eller sätta fast en påminelselapp på sin bok eller skåpet.

Highlighters
Tyvärr, det är inte sminket jag pratar om utan överstrykningspennor, det kanske kan ha känts onödigt men det hjälper nog en massa nu när man faktiskt måste plugga på och bara får en chans. Stryk över det viktigaste med en penna, det som är svårt att förstå med en annan, markera frågor osv.

Pärm
En pärm behövs för alla löspapper som vi måste ta med hem eller bara ha samlat så att vi inte tappar bort dem. Ha gärna plastfickor i så slipper du leta efter en hålslagare och det blir även vattentätt.

Pennvässare
Alla skolor och klassrum har inte pennvässare och då är det alltid bra att ha en egen, ta gärna en som samlar upp skräpet så att du inte behöver stå över en papperskorg så fort du måste vässa.

Lås
Uppenbart att man behöver ett lås till sitt skåp. Folk har inte växt ifrån att förstöra för folk så ha alltid lås för att du kommer säkert att få en skoldator också.

Väska
Jag rekommenderar en stor väska eller ryggsäck som du kan få plats mycket papper i eller din pärm men även att den ska vara skön att bära med sig om du kommer att pendla som jag måste.

Gymnastikkläder
Alla måste fortfarande ha gymnastik än om det inte har något med ämnet att göra så glöm inte att plocka fram kläderna om det är så att du inte tränat under sommaren. (Jag.)

.
.
.
Sorry för dåligt med inlägg men har varit jättedeppad och stressad. Det kan bli ett uppehåll med sminkrecensionerna också nu när skolan börjar men jag lovar att ta tillbaks dem snart när jag hinner!

Likes

Comments

De där tjejerna på Instagram, kändisarna på röda mattan och modeller brukar ju inte alltid bara ha en vanlig makeup, de kan ha alltifrån grön rouge till just blåa läppar som jag ska skriva om idag. Själv använder jag aldrig det då jag har småläppar och då ska man helst använda naturliga färger och inte för starka eller mörka och även för att det kladdar ut så hemskt med blått. Jag använder som lip liner en ögonpenna då den lika gärna kan användas på läpparna, det är en sån man vässar. Den är lite glittrig men det gör inte så mycket när man målar över med läppkrämen. Den är ifrån Nyx och är i färgen saphire. Sedan målar jag i hela läppen med Nyx soft matte lip cream. Den luktar som Pumpkin Spice Latten man kan köpa på Starbucks och den har en jättefin färg (Moscow) men det finns en downside. Den är ganska tunn och torkar sakta så den är svår att bygga upp. Jag tror att man skulle behöva ett läppstift under som grund för att få den att stanna bättre och få den perfekta tonen. Jag älskar att Nyx har speciella färger för läpparna men dock vågar jag inte ha dem mer än på bild men jag hoppas att fler börjar använda så att alla vågar! Pennan köpte jag på H&M i Valbo för bara 25 kr och krämen skickade jag efter på Kicks för 79 kr.

Likes

Comments