Ni vet mina matproblem och ni vet att jag har fokuserat på att i alla fall fylla magen sen jag blev sjuk tidigare i år. Jag har fått svårare med mat än vad jag haft innan och jag har även fått en ny grej för mig och det är att jag hetsäter. Jag har skrivit upp små mål som jag tänkte dela med er som ska hjälpa mig att äta mer nyttigt och inte hetsäta mer än vad som behövs och även skära ner på skräpmat och choklad. Jag är helt ur balans och äter som om att jag skulle ha mens varje dag.

Innan jag skriver ner listan så tänkte jag skriva hur min dag har sett ut. Jag och min kompis sov över och jag vaknade sent och blev erbjuden kebab och tunnbröd men min kropp sa till mig att den inte vill ha kött eller bröd. Blev erbjuden en röra man blandar ihop med kakao, socker och vispgrädde och jag är alltid sugen på saker med kakao i så det tackade jag ja till. Jag blandade i mer än vad jag borde och mådde illa för att det blev för mycket grädde samt att jag fick grov ångest att jag åt något onyttigt. Sen drack jag upp resterna av min Monster ifrån gårdagen. Sen har jag varit ganska duktig och bara druckit vatten än fast vi har julmust hemma. Dock har jag inte druckit så mycket men jag försöker i alla fall. Sen åkte jag och mamma till affären och skulle köpa bananer och frysta jordgubbar till smoothie och då fick jag henne att köpa grönsaker och dipp då jag är väldigt chipssugen så tänkte jag om att jag skulle byta ut till grönsaker. Smakar nästan likadant när man har dipp, grekisk yoghurt har många bra påverkningar på kroppen har jag läst och det är vad vi använder när vi blandar dippen. Vi köpte några grönsaker jag vet att jag kan äta dränkt i dipp och vi köpte ett äpple om det skulle bli så att jag blev sockersugen senare på kvällen. Jag har ätit smoothie och grönsaker och det känns bra. Jag ska försöka att gå på en promenad eller träna hemma då jag rör mig för lite och min kropp orkar knappt vardagliga ansträngningar längre. Kommer kanske att uppdatera bloggen om det här då jag inte skriver om något annat längre så då kan jag slå två flugor i en smäll.

Här är listan på vad jag ska tänka på för att ha kontroll över vad jag stoppar i mig.

•Högst äta en dålig sak per dag.
•Äta saktare.
•Mindre portioner.
•Lägga in mer grönsaker och frukt.
•Lära mig äta fisk.
•Vänta tills jag verkligen är hungrig.
•Börja träna.
•Minska mjölk i kaffe och te.
•Variera maten.
•Ta promenad minst en gång om dagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag känner inte att jag säger det tillräckligt till mina vänner så nu ska jag skriva en lång bibel som tack till att ni finns!

Tack för att ni står ut med mig. Ni orkar med mig än fast jag har ett svängigt humör och kan skrika, gråta och skratta på samma minut. Att jag är dryg och tjatig. Mitt ständiga prat om ointressanta saker och när jag är trög i skallen. Men ni orkar fortsätta och ni får mig att våga vara mig själv.

Tack för att ni stöttar mig fastän jag nästan alltid går emot samhället och har starka åsikter och ofta lite speciella tankar om saker och ting. Ni ifrågasätter sällan mig och backar upp när jag hamnar i dessa konflikter. När jag har problem med folk så vet jag att ni står vid min sida och aldrig skulle lämna den.

Tack för att ni får mig att skratta. Jag har inte haft det såhär kul innan som jag har nu. Både i skolan, på fritiden och i telefonen så får jag ett gott skratt och då lever man längre och blir friskare så ni är till och med bra för mitt immunförsvar.

Tack för att jag kan lita på er. Jag vet att jag kan säga allt till er och att ni ändå kommer stanna med mig. Jag känner verkligen att jag kan prata med er.

Tack för att ni finns. Utan er vore mitt liv väldigt dött och varje dag skulle se lika ut. Jag hoppas att jag kommer få ha kvar var och en av er så länge som det går. Än om jag precis lärt känna många av er så är ni ändå väldigt viktiga för mig. Vissa klickar man med direkt och vissa har man haft hela livet. Jag älskar var och en av er. ❤️

Likes

Comments

I tisdags var jag på BUP igen för tredje försöket men efter bara ett möte kände jag att jag helt enkelt tänker sluta försöka. Jag spyr hellre fem gånger om dagen i resten av mitt liv än att sätta min fot där. Vi åkte till Bollnäs och jag och min mamma fick sitta i olika rum. Jag fick prata med en av kvinnorna vi hade förut och mamma satt med någon som var ny. Hon jag satt med ifrågasatte allt jag sa, drog egna slutsatser och gjorde miner så fort jag sa något. Precis som innan. Orkar inte gå in på detalj men hon verkade kränkt när jag sa till henne att de inte alls lyckats göra mig frisk som hon ville framställa det som. Hon skyllde på att det inte alls var kramper och kräkningar som vi skulle jobba med utan det var ångest. Men hon sa även att mina kräkningar var ångest? Anledningen att vi ens tog kontakt med dem förut var just för mina kräkningar. Vi pratade mycket om mina matproblem också då det är de jag lider av mest men hon gjorde mest bara miner och tog det inte så seriöst. Sen skulle vi alla fyra samlas i samma rum och då började den andra också göra miner och de verkade kränkta eftersom att jag vägrar göra en diagnos för att jag behöver inte mediciner eller ett papper som jag kan använda för att skylla bort varje steg jag gör på att jag har en diagnos. Jag är en människa, jag är en Nimiane. Jag vill inte ha en diagnos, en stämpel. Många jag känner som har en diagnos har blivit sin diagnos, det är inget som de bara har med sig, de blir den. De sa att det kan vara bra att lära känna sig själv och kunna sina styrkor och svagheter men jag är väldigt självmedveten. Jag är gammal nog att veta vem jag är. Fick även höra av mamma att den hon pratade med knappt kunde tro att jag hade svårt med maten då det verkligen inte syntes. Kan folk sluta tro att man måste vara ett skelett för att ha svårt med mat? Jag kan liksom äta för det mesta men inte vad som helst. Ska man börja svälta sig själv för att folk ska ta en på allvar? Jag kommer i alla fall strunta i att gå på BUP. De kan inte hjälpa mig, bara reta upp mig.

Likes

Comments

Hur många gånger hör man inte per dag att tjejer bara lägget ut bilder på sig lättklädda eller i underkläder för att få fler likes och mer uppmärksamhet? Varje gång jag hör dessa ord har jag bara lust att spy i deras ansikte, alltså den som sa så. När en klassisk man säger det så har jag lust att peka finger och säga "Var glad att du har något att runka till, närmsta du kommer sex." Och när en kvinna säger dessa ord så blir jag så förvirrad och ganska besviken på mänskligheten. Varför ska vi trycka mer vårt egna kön? Hallå? Du ska kämpa för dina egna rättigheter och bästa du kan göra är att uppskatta den modiga kvinnan som går emot allt hat och alla normer och faktiskt vågar lägga ut en bild på sin vackra kropp. Ta det som inspiration och lägg upp något själv. Gör det för att du kan och visa att du har makten över din egna kropp, du kan lägga ut en bild på den för det är din kropp, förstår du? Och om någon jävel säger något så ska du slå tillbaks på den. Uppmuntra folk som vågar visa att de har självförtroende och ta efter och lägg upp något själv om du vill det, du kan och du får, om du vill så gör det. Kvinnor, lyft varandra, tryck inte ner varandra. Killar, var bara glad att ni har något kul att kolla på. Ni har ändå ingen makt över kvinnor med självförtroende så försök inte ens trycka ner. Puss på er alla och gör vad ni vill med er egen kropp!

Likes

Comments

Gråter du av titeln så vet du vad som gäller, gå innan du gråter all vätska ut kroppen. Alla har nog hört att det är bara män som vill ha sex, alla män vill ha sex, kvinnor har bara sex för mannens skull och kvinnor njuter inte av sex. Antingen är jag en man och ganska många män är kvinnor då? Jag upplever att jag själv verkar ha större sexlust än väldigt många män. Men om en kvinna visar att hon har sexlust, varför säger folk då att hon är en hora? Bara för att man är en kvinna och gillar sex så säljer man inte sex. Varför är det sån stor tabu för kvinnor att prata om sex när det verkar vara vi som vill det helst? Om ni aldrig har haft sex så säg inte att kvinnor inte har sexlust. Det märker man inte fören man haft sex egentligen. Alla är olika individuellt och det stämmer inte att sexlust är beroende på kön. Sen undrar jag varför det verkar mer acceptabelt av män att ha sex med många olika än om kvinnor har det? Så länge man berättar för den man ska ha sex med vad man är ute efter så man inte lurar någon och att båda är med på det så är det väl inte fel? Varken för tjejer eller killar. Bara något jag undrat över ett tag... Om vi inte är jämställd i sängen, hur blir vi det då i samhället? Sluta stämpla tjejer som har sex med "hora". Punkt slut.

Likes

Comments

Alla vet väl vad #metoo är? Googla annars så förstår du. Det handlar om att folk vill visa hur många som egentligen har blivit sexuellt trakasserad. Men vad räknas egentligen? Vissa räknar cat calling och saker som jag upplever mer som ett försök till att börja flörta. För mig är en sexuell trakasseri när någon tar på en utan tillåtelse eller om de gör något värre. Jag har aldrig själv blivit utsatt och när jag ser så många andra skriva hashtaggen funderar jag nästan om det är fel på mig. Men det känns även som att många, inte alla, använder sig av #metoo för att det är en trend och de vill tillhöra alla andra. Som vi alla säkert förstått så tycker många att taggen är för kvinnor som har blivit utsatta av män. Jag vet män som blivit utsatta och jag undrar vad folk skulle säga om de använde sig av taggen? Skulle kvinnor säga åt killen att han bara vill ha uppmärksamhet? Att han skulle sluta vara så barnslig för det är ett viktigt ämne? Det är minst lika viktigt än om det är en man eller kvinna som blivit utsatt. Vi borde inte gå och bli hatiska mot män, den här taggen är till för att inse och visa hur vanligt sexuella trakasserier är.

Likes

Comments

Idag vaknade jag och spydde nästan men fick somna om. Sen skulle jag till dietisten och de hade inget bra att säga. Der kändes mest meningslöst att gå där. Sen gick jag på H&M och gjorde slut på förra lönen. Det blev kostymbyxor, kavaj, linne, beigerosa tröja och en rosa stickad tröja. Förlåt för dåligt med inlägg, kommer försöka att kort uppdatera varje dag för att få in rutinen igen. Känns skumt att ens publicera det här? Känns så kort och outvecklat för att vara jag... okej... hejdå!

Likes

Comments

Hej alla oskulder. Ni kanske befinner er i en tid nu där ni har börjat gilla någon och den personen vill ha sex men du känner dig rädd och inte redo. Den här texten kommer att rikta sig mest till folk med pussies. Jag själv har varit i den här positionen och tycker att det var dåligt att ingen berättade sanningen för mig så jag tänker underlätta nu för er som kommer hamna i samma position som jag förut var i. Vem har inte hört att vi har en mödomshinna som kommer att spricka och vi kommer blöda en massa första gången? Till och med killar säger det som påstår att de tappat oskulden. Antingen är de också oskuld eller vill bara skrämma dig. Det är sånna saker jag ska ta upp nu. Första gången jag hade sex så var jag rädd. Jag hade hört att det gjorde ont och att man även skulle få mardrömmar om man såg en kuk. Jag hade fått hört att om man hade sex med en kille, speciellt första gången så skulle man aldrig sluta älska honom. Man har hört att man blir förnedrad av mannen om man låter dem ta in sin kuk i en och även så är man en dålig tjej om man har sex.

Jag blödde första gången och flera gånger efter det. Jag har väldigt torr hud och när jag var liten hade jag mycket mödomshinna så jag kanske hade det mer än andra. Men det är inte en bubbla som spräcks och gör ont. Nej, det kändes inte alls. Det kom lite blod på pappret, inte ens mycket. Jag kände mig lite bortdomnad och det var inte negativt alls. Det känns inte om du skulle blöda och det är inte farligt. Men hör inte heller myten om att man inte alls blöder. Man kan göra det och vissa inte. Det beror mest på din hud antar jag.

Kukar är inte läskiga, du kommer inte få mardrömmar och gråta. Jag fattar inte ens varför det är en grej att säga. Gråter du för att du ser mitt finger? Nej. Du kanske undrar hur en kuk får plats i dig? Om han gjort rätt så ska ditt könsorgan ha producerat sitt egna glidmedel och då ska den komma in, slappna av och andas. Många om inte alla är spända första gången men det är inte så hemskt som du tror. När den väl är inne känner du inte smärta alls.

Man behöver inte alls vänta på den perfekta killen man vill gifta sig med. Alla är olika men det är inte så att du aldrig kan släppa den du haft sex med om ni väl haft sex. Det kan du. Sex behöver inte ens vara känslomässigt. Man kan ha sex med någon man älskar, kompis eller en person man nyss träffat. Om den människan du haft sex med lämnar dig så handlar det om dina känslor för denne inte att ni har haft sex.

Du är inte en hora om du har sex. En hora är någon som säljer sex och jag förstår inte varför alla missbrukar det ordet. Är du en barista för du dricker kaffe liksom? Sen är det inte förnedrande att ha sex heller. Det är en njutning som man har med en annan människa. Sex är något naturligt och bra. Alla som har ett barn är avslöjade, de har haft sex. (Jag vet att man kan bli gravid via spruta men de är inte många och färre av dem är oskuld.) Man ska inte säga åt unga att skämmas över sex eller liknande för det sabbar deras självförtroende och de kommer börja ljuga för till exempel deras föräldrar.

Likes

Comments

Jag mår inte så bra just nu, inte gjort det under en längre period som många kanske märkt. Fått tillbaks illamåendet och känner allt och inget. Jag försöker blogga men skriver inlägg och sparar det för att fixa senare men slutar med att jag tycker jag skrivit dåligt och sen tar bort dem. Jag har saker att skriva om men det blir inte av. Det är lika i skolan, det går bara neråt. Jag var på topp ett tag men nu är jag på botten. Jag känner att jag inte kommer klara vissa ämnen men jag försöker övertala mig själv att det är lugnt. Det är karaktärsämnena i skolan som jag har svårt för, alltså naturbrukskurserna och djurkurserna. Jag hoppas på att jag får godkänt men jag måste inse att det inte är hela världen om jag kuggar. Jag vill ju ändå bara jobba som barista/bartender och tror inte man behöver A i djurhållning för att göra en kopp kaffe. Det går väldigt bra i matte tycker jag och det överraskade mig så jag får vara glad att annat går bättre än vad jag trodde. Jag har inte hunnit ens ladda in videon som vi gjorde i datorn ännu. Allt står still nu och jag är så himla skoltrött, människotrött och allt sånt där samtidigt som att jag längtar till skolan för att kunna prata med människor? Tror jag har en sne skruv i mitt huvud eller något. Jag vet inte själv ens hur jag mår eller känner. Jag har tappat hungerkänslan också och då börjar min kropp omedvetet packa i mig för mycket mat och äta hela tiden så fort jag är rastlös. Vet inte om jag lärde mig vid min sjukdom att äta så mycket jag kunde när jag inte kände hunger bara för att inte tappa vikt men är rädd att jag ska äta så mycket att jag mår illa och kommer börja spy igen. Jag har ingen balans i någon del av mitt liv just nu. Det är för mycket och för lite.

Likes

Comments

Men tjena allihopa, ni vet på sommarlovet när all ångest och stress lättar eller om man har tur försvinner? Ja, så var det för mig en bit in på sommarlovet. Jag spydde mindre och hade inte lika många magkramper. Sen började jag en ny skola med helt nya människor och det har gått bra men hade lite problem ändå bara för det just var en skola och jag associerade det med gamla problem. Mina kräkningar hade nästan försvunnit helt men nu börjar jag få konflikter i mitt liv och massa annan skit så gissa vem som har börjat spytt igen och fått värre magkramper än innan, det var kramperna som fanns kvar när jag börja skolan men slutade spy. Jag har nyligen haft mens men den tog slut för några dagar sen men det gör så himla ont i magen. Jag längtar till skolan för det är en chans för mig att få hänga med mina vänner då vi inte bor i samma stad men har ändå illamående och kramper som in i bomben just nu. Har även börjat känna av viss mat men när jag hade mens åt jag allt jag hittade men får ont av pommes och annat med fett. Det känns som jag har mensvärk fast det inte kommer något blod. Är även ostabil psykiskt just nu, jag känner allt och inget. Det är därför jag inte har bloggat för mitt liv har varit ur fas och jag vet knappt själv hur jag mår. Om du läste till punkt så vill jag bara säga att om du också mår såhär så får du gärna komma och prata med mig, vi kan hjälpa varandra.

Likes

Comments