Med tårar fallandes ner för kinderna sitter jag och kollar på gamla bilder. Och jag blir så arg, ledsen och glad på en och samma gång. För jag har varit så sjuk men samtidigt så jävla lycklig. Nu är jag neddrogad av tabletter och är långt ifrån mig själv. Hur kunde jag hamna där? Varför, varför, varför??? Och nu måste jag ta tabletter livet ut för att kunna överleva.
Jag saknar dessa stunder från bilderna, för de var guldvärda och jag kommer aldrig glömma dem.
Alla säger att det kommer bli bra och jag känner bara för att skrika ut "NÄR FAN DÅ?" Men det ska bli bra. Det ska bli bättre. Det är bara en liten extra lång mörk tunnel, som förstör mig, som gör mig trasig men när jag kommer ur det mörkret och ser ljuset kommer jag vara starkare än nånsin. Jag vet att jag är stark, jag kämpar varje dag, jag gör mitt bästa och jag försöker men jag kan ändå känna mig så misslyckad, att jag ligger på botten.
Kan man känna sig starkare än Pippi och bamse tillsammans samtidigt som att känna sig svagast i världen? För isåfall gör jag det. Jag vill tillbaka samtidigt som jag vill framåt för jag vet att lyckan väntar på mig där framme.
Men jag saknar Nima och jag hoppas att jag kommer få se honom en dag igen. Men Nima kommer när mina maniska tillstånd kommer, de stunderna tar jag väl vara på och det är dem stunderna som jag fortsätter kämpa för. För jag vill känna glädje och lycka igen. Och jag vet att jag kan, jag måste bara ta några extra steg än andra. Jag måste bara fortsätta tills det är över. Tills mörkret är som bortblåst.
Det kommer aldrig vara borta för det är toppar och dalar men jag vill att mörkret ska vara mindre och ljuset ska vara större. Jag ska lyckas, jag ger inte upp - Men fan vad det kan vara jobbigt ibland. Att kämpa när lungorna är slut på luft. Att gå när benen viker sig. Att le när tårarna bara vill ut. Men jag ska klara det här, oavsett. För jag kämpar för att vara starkare än Pippi och Bamse tillsammans.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förlåt till mig själv. Förlåt Nima, för hur elak jag är mot dig. Förlåt för hur jag slänger ur kommentarer till dig som du inte förtjänar. Förlåt för varje gång jag fått dig att svimma. Förlåt för alla sömnlösa nätter. Förlåt för att jag fått dig att krossa handen i spegeln. Ställa dig på vågen och gråta. Förlåt för att jag tidigare har söndertränat dig. Varit på gymmet flera gånger om dagen. Förlåt för att jag inte låtit dig äta det du vill. Förlåt för att jag fick dig att skrika på dem dem älskar. Förlåt för alla gånger jag skadat dig. Förlåt för hur jag behandlat dig. Förlåt för all alkohol jag har fått dig att dricka från morgon till kväll. Förlåt för alla tabletter, jag fått dig att överdosera. Förlåt för att jag fick dig att göra det du aldrig skulle tänka tanken på att göra när du var liten. Förlåt för att jag varit så elak mot dig. Förlåt för att jag förstörde din dröm. Förlåt för alla relationer jag krossat. Förlåt för att jag förstört din syn på livet. Förlåt för att jag gett dig sår. Ärr. En trasig insida. Tankar som får dig att explodera. Förlåt för jag fick hela din värld att rasa. Förlåt för att jag fick dig att bli helt fucked up.

Även fast du alltid kommer ha vissa steg, som är extra tunga att gå så kommer du klara det. Även fast allt är mörkt nu, så kommer du snart fram till ljuset. Även fast ångesten skriker lite högre nu, så kommer du ta dig igenom den. Men idag säger jag också tack till att leva med den här hjärnan, för det är så lärorikt. Jag ser perspektiv som vissa inte gör. Jag förstår vissa saker som inte andra gör. Vi som gått igenom mycket, lever med en sån hjärna. Vi har ett helvete varje dag men vi blir starkare än nånsin. Det finns alltid positivt i det negativa. Ljus i mörkret. Styrka i svaghet. Leende i de krossade skärvorna.

Likes

Comments

Alla har en period i livet när allt känns extra jobbigt. Man är mer kär än vanligt, man tänker alldeles för mycket, man gråter sig till sömns, vaknar på helt fel sida, får ångest, tänker på att skada sig. Man får sug efter att dricka allt för mycket alkohol och förstöra sig själv. Man ställer sig i spegeln och ser bara fel fel fel. Ställ dig där och inse att den faktiskt är så vacker. Vet du varför? För den tillhör dig. Det spelar ingen roll om du väger om du väger några extra kilo eller några kilo för lite. Det spelar ingen roll hur du ser ut. För alla kroppar är fina precis som de är.
Det är just i denna period då du måste påminna dig själv om hur jävla viktig du faktiskt är! Oavsett hur jobbigt det är. Du som läser det här just nu gör faktiskt skillnad, även om du inte vet om det. Du är anledningen till att någon gör upp på morgon, att någon lever, för att du är just du och du är så jävla bra.
Jag behöver dig, dina vänner behöver dig, din familj behöver dig och världen behöver just dig. Skit i de som inte bry sig och trycker ner dig, fokusera på de människorna som faktiskt bry dig. För de behöver dig. För att du är viktig.
Jag har inte perioder av när jag mår extra dåligt, jag har varannan minut eller timma eller dag. Och believe me att det är det jobbigaste som finns - men vet ni vad? Då försöker jag påminna mig själv om att just jag behövs. Och jag är för viktig. Det är svårt att stå emot, men ge det en chans. Många av oss, inklusive mig dödar ångesten på ett farligt sätt, men man måste lära sig att hantera den på ett bra sätt. Det går, tro mig. Försök, kämpa, för dig själv, för din familj, för dina vänner, för ditt liv, för andras liv och framför allt för världen för tro mig när jag säger dig att, en dag kommer du flyga högt med trasiga vingar.

Likes

Comments

Att ha missat så många dagar av sitt liv, Och förstört så mycket, förlorat vänner och den man älskar, tappat kontakt med familjen, förstört mig själv. Det gör ont. Dessa år och dagar går inte att ta igen. Men man kan göra resten av livet värt att leva. Bara om man kommer om att man gjort fel innan det är sent. Under livet kommer du gå igenom massa, du kommer aldrig kunna ta tillbaka det men du kan göra livet bättre. Under flera år har jag haft så mycket självhat och vart en hemsk person. Men det kommer en tidpunkt där du frågar dig själv"vad fan har jag gjort?" Och det är då du måste ändra på det. Det är svårt, tro mig. Du kommer gå igenom så mycket. Det var så svårt att lämna problem bakom sig så jag skapade nya som skadade mitt liv på andra sätt. Att tänka att man ångrar allt man gjort tar på energin. Men oavsett hur många misstag du gör förlåter Gud dig, förlåter dina vänner dig. Men man måste också förlåta sig själv. Det måste jag göra för att jag är inte mer än en människa. Jag har vart som jag har vart pga anledningar, och det kan jag inte ändra på idag. Jag är stolt över mig själv att jag insett att jag gjort fel. Att jag tagit kontakten med dem jag vill ha i mitt liv. Med dem som finns där med en anledning. Min familj, min vän, jag vet att jag sa saker som sårade er. Det var inte meningen. Någon sa att Ibland måste man stå för det man säger och nästa gång kommer jag tänka mer innan jag skriver nånting dumt. För att ni är allt jag har. Att börja om är inte alltid lätt, det är inte alltid värt det men för mig är det faktiskt det. Jag valde att hitta livsgnistan och mig själv. Att lämna alla mina problem bakom mig. Även om det är svårt att göra det helt. För att det är svårt att lämna saker bakom dig som varit så stor del av ditt liv och dessutom svårt att bli en ny person. Eller jag är ingen ny person. Jag vill bara välja en annan väg i livet. Det tar tid att hitta till den vägen. Det har jag inte gjort än. Jag är inte längre orolig att jag inte kommer ha någon framtid, för jag är så viljestark. Jag vill detta så mycket. Och just därför måste jag utföra det.Jag valde livet för en anledning.

Likes

Comments

Idag när jag satte mig på bussen hörde jag två män som pratade med varandra. De pratade om sina ungdomstider. Om tiden då var de narkotikamissbrukare, när de köpte droger istället för att köpa kläder eller träna.
Tiden då man behövde vänner men enda vännen var narkotika. Men nu var de inte missbrukare längre, de var läkare. läkare som räddar hundratals liv. När jag hörde detta tänkte jag på en sak

Att ha missat så många dagar av sitt liv och förstört så mycket, förlorat vänner, tappat kontakt med familjen, förstört sig själv och fått ångest. Det gör verkligen ont. Dessa år och dagar går inte att ta igen men man kan göra resten av livet värt att leva bara om man kommer på att man gjort fel innan det är försent. Under livet kommer du gå igenom massa. Du kommer aldrig att kunna ta tillbaka det men du kan göra livet bättre.

Under flera år har jag haft så mycket “självhat” och var en hemsk person men det kom en tidpunkt då frågade mig själv “Vad fan har jag gjort?”
Det var svårt, believe me. Du kommer gå igenom så mycket. Det var så svårt att lämna problem bakom mig så jag skapade nya som skadade mitt liv på andra sätt.
Svält vill jag inte att det ska finnas i det livet som jag förställer längre, att ha dessa tankar som snurrar runt huvudet tar på energin. Men oavsett hur många misstag du gör förlåter Gud dig, du förlåter dig själv och det gör jag för att jag är inte mer än en människa. Jag har varit liksom var på grund av anledningar och de kan jag inte ändra på mig nu. Jag är stolt över mig själv som insett att jag gjort fel. Att jag tatt upp kontakten igen med dem jag vill ha i mitt liv.
Jag valde att hitta vännerna som jag gjorde dem illa att be om ursäkt och hitta nya “Tack, för att du finns här”

Vet du varför är det svårt att lämna problem bakom sig? För det är svårt att lämna saker bakom dig så varit så stor del och dessutom är det svårt att bli en ny person eller kanske har jag fel. Jag är ingen ny person, jag har bara valt en annan väg i livet och det tar tid att vägen blir en del av ditt liv.

Vet du vad? Du är anledningen att någon lever, att någon går upp på morgonen, att någon gör någonting.
Vet du vad? Jag behöver dig, dina vänner behöver dig, din familj behöver dig och framförallt samhället behöver JUST dig.

Vill du verkligen välja en annan väg i livet då?Likes

Comments

Ibland ramlar allt över en. Kroppen känns så tung. Du kippar efter luft. Det känns som att du ser andra simma, men du själv drunknar. Att se alla andra gå i medvind, medan du går i motvind. Som att alla andra står, men du faller. Ibland gör livet ont. Ibland måste du ta jobbiga beslut. Lämna människor bakom dig som du älskar mest av allt. Ibland är livet som in i helvete så orättvist och problemen hamnar på folk som inte förtjänar det. Ibland kommer alla flashbacks upp. Ibland ångrar du allt. Ibland lägger du skulden på dig själv. Jag förväntar mig inte att Gud ska lösa alla problem, att han ska göra allt bra - men jag hoppas att han ger mig en styrka att möta dem. Livet är inte lätt och kommer aldrig bli. Ibland vill du krypa upp i någons famn och önskar att allt skulle vara som förut, när du var en bebis. När du inte förstod något. När du bara låg där, oskyldig. När alla älskade dig och pratade om hur fin du är. När du bara var. Det finns en anledning till vissa saker, och om det bli så här, så kommer du hitta styrkan till slut. Du kommer hitta ljuset i den mörka tunneln. Så oavsett vad du går igenom, måste du fortsätta.

Likes

Comments