Header

​En skam, ett hat och självförakt.

''Släpp mig snälla, rör mig inte så. Tankar snurrar måste bort härifrån, vågar inte skrika stopp

tyngden av hans stora kropp, i panik paralycerad som ett lik.

Blunda tänk dig bort, låt det gå över fort.''

-FATTA

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Hej, jag tänkte testa en grej här på bloggen. ''En bild i timmen'' så jag fotar vad jag gör i stunden och ja, hur min förmiddag varit och vad jag gör. Hoppas det blir bra haha.

11:00

Vaknade för ne halvtimme sedan med sådant himla sug efter varmchoklad, alltså v e r k l i g e n sugen. Vet inte vad som händer i kroppen just nu men den skriker efter sötsaker, speciellt varm choklad. Men jag låg och drog mig lite men nu sitter jag här med min kopp och lite clementiner, får en liten julfeeling av färgen på muggen och clementinerna.

12:00

Ångest börjar krypa fram så jag försöker avleda det med lite kreaktivitet.

13:00

Satte mig vid ett väldigt stökigt sminkbord och gjorde mig mindre trött, den synliga tröttheten försvann i allafall haha.

14:00

Ut med Sigrid och låta henne skutta bland löven innan jag ska börja med maten, passar på att klappa katten på vägen, gos.

Likes

Comments

Mathilda, Fotografi, Vardag

Sitter i soffan och är helt slut i huvudet och lyssnar på podd för att kunna fokusera på nånting. Men det var inte det jag hade tänkt prata om, utan skördefesten som är nu i helgen på Öland. Det kan vara det mysigaste som finns, verkligen älskar att strosa runt bland alla pumpor och försäljningsstånd.

Jag var där igår med min mamma, pappa och min kompis Linnea. Vi åkte runt lite innan vi kom till Capellagården, jag älskar det stället och åker gärna dit varje år det är skördefest. Det är en Hantverksskola och miljön där är så himla mysig och jag skulle verkligen kunna se mig själv där i framtiden. På capella så var det mycket aktiviteter, vi gick runt på gården där dom planterar fruktträd, kryddor och blommor av alla slag. Man fick som en inblick om vad man kan göra där, man kunde gå in i olika byggnader och kolla på deras träskapelser, och i en byggnad kunde man kolla saker som dom gjort med batik och man fick även testa att göra det själv. Efter att vi kollat runt där så åkte vi vidare och jag minns inte riktigt vart vi hamnade haha, men det var mysigt och det fanns massa pumpor i alla former man kunde köpa. Och även där mycket hantverk som folk sålde.

När vi kom hem från Öland så gick jag och Linnea iväg för lite fest, det var fint att få träffa människor man inte träffat på länge. Vi var inte där länge alls och sen sov Linnea här hos mig. Så idag har vi mest tagit det lugnt, gått långpromenad med min brors hundar som vi var hundvakt åt, jättemysigt ih. Nu har dom åkt hem och jag är som sagt väldigt trött. Men innan jag avrundar tänkte jag dela med mig av lite bilder jag tog igår, så ni får se hur fint det var.

Kram.

En liten gosig bild på mig och min kära mor.

Likes

Comments

Mathilda, Personligt

Hej, godkväll eller vad man nu säger. Klockan är snart 22:00 och typiskt så är det just nu jag känner mig helt hype att skriva en lite presentaion om mig, såå. Hej, jag heter Mathilda, även kallad Mathi, matta och hulda. Kärt barn har många namn har jag hört. Jag är nitton år, bor i en by strax utanför kalmar, även kallat Blomstermåla. Låter ganska pretty men tro mig. Det är inte så pretty. På min vardag så går jag i skolan inne i Kalmar, där jag går sista året på Jenny Nyströmsskolan där jag går IM och läser upp betyg. När jag inte är i skolan är jag nog lite överallt. På fester, konserter eller på en hundpromenad. Jag älskar att ha saker att göra, nånting måste ske nästan hela tiden för att inte bli uttråkad. Men vissa dagar är pain in the ass då jag lider av psykisk ohälsa, depression och extrem skev bild på mig själv. Nånting jag komme prata mer om senare.

Jag älskar att skriva, fotografera och skapa konst, speciellt tabubellagda saker som kroppar som inte passar in normens lagar, och psykisk ohälsa. Jag vill inte romantisera upp en bild av psykisk ohälsa utan mer bara visa känslor, humör och tankar kring det i någon slags konst.

Andra ting jag tycker om är musik, ping Håkan Hellström. Bästa känslan jag vet är att stå framför ett kravallstaket och skrika med i Håkans alla låtar med lite för mycket glitter och tårar på kinderna, samt konfetti som färgar himlen till regnbågens alla färger. Sen har jag nästan alltid en tendens att köpa lite för mycket grejer för mitt egna bästa, typ muminmuggar. Har en kääärlek med långt ä till muminprodukter som muggar och ja well.. Allt som har med mumin att göra.

Jag tycker också väldigt mycket om att hitta på saker med mina vänner, som fester och spontana tripps till Gbg men det är en annan historia haha. Eller bara sitta och mysa, fotografera lite. Så länge det går bra och jag inte slänger kameran i sängen av ren fustration för det inte blir som jag vill haha.

Jag tror faktiskt jag har så mycket mer att säga om mig själv. Jag är utåt väldigt glad och snäll, säger mamma i alla fall haha.

Kraaam.

Likes

Comments