”Du måste sluta vara så hård mot dig själv. Varför är du det? Varför tror du att du inte är duktig? Varför förstår du inte att det är okej att misslyckas? Varför har du sådana höga krav på dig själv? Vem säger det här till dig? Att det du gör inte är bra nog?”

Jag vet inte. Kanske är det bara jag som förstör för mig själv, sätter käppar i hjulet. Kanske är det något annat. Någon annan.

Ångesten letar sig in, när jag släckt lampan för kvällen och krupit ner under täcket. Slår rot i bröstkorgen och sprider sig ända ut i fingertopparna. Jag orkar inte med dig nu, egentligen aldrig men absolut inte nu. Ångesten bryr sig inte. Den är häftig, uppretad och påflugen och bryr sig inte om att knacka på. Det sliter upp dörren och rusar in. Utan minsta lilla fingervisning välter den omkull och förstör. River sönder och skrattar hånfullt.


Likes

Comments

Det här med att blogga är ju egentligen ingenting nytt för mig, jag vet inte hur många gånger jag bytt portal och hur många gånger jag valt att radera hela arkivet för att det bara skrek av smärta och sorg. Nu är jag tillbaka iallafall. Mest för min egen skull kanske, för att få lätta på trycket över bröstkorgen eller dämpa pirret i fingrarna av att få skriva.

Här kommer en liten lista:


1. Tre guilty pleasures?

Farmen - herregud vad mina kompisar har skrattat åt mig (förstår faktiskt inte varför?) och på allvar trott att jag skämtat om att jag diggar det.

Varm mjölk..mamma gjorde det till mig när jag var liten ibland och inte kunde sova. Hon sa att det var bra för magen. Det vet jag inte, men somnade tillslut iallafall.

Candy crush skäms jag verkligen över när jag spelar offentligt. Har väl säkert å göra med att någon skrattade åt mig och tyckte det var töntigt.

2. När grät du senast och varför?

För ca en timme sedan. För att livet är orättvist och himla oförutsägbart.

3. När kan du vara dig själv till 100 %?

Hemma med familj, riktigt nära kompisar och tillsammans med Simon ♡

4. Tre saker du avskyr?

Att gå och lägga mig ensam, äta och vakna till en oplanerad dag.

5. Hur är/var du i skolan?

Blir fortfarande väldigt lätt distraherad. Var nog ganska störig när jag var yngre. Osäker också, riktigt osäker.

6. Vad blir du stressad av?

Tror alltid att jag har mer tid än vad jag har, och att jag kan göra sju saker samtidigt så slutar oftast med att jag lägger mig i sängen och protest-gråter.

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Svår fråga. Lite konstig kanske. Udda men snäll?

8. Hur uppfattar du dig själv?

Seriös, förstående och intresserad.

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

Att prata inför folk jag inte känner.

10. Tre otippade saker om dig själv?

Jag hatar att sova bort dagar, men om ingen väckte mig skulle jag lätt kunna sova ett dygn.

Jag gillar actionfilmer. Hade aldrig kollat på det för ett år sedan.

Jag hatar hatar hatar att köpa saker. Inte ens typ tuggummi på Ica för tio spänn. Älskar dock att internetshoppa. Slänga saker i varukorgen och sen kryssa sidan. Lite stört kanske.

11. När känner du dig som vackrast?

När jag ska gå och lägga mig, eller när jag vaknat konstigt nog.

12. Något du funderar mycket över?

Livet och framtiden.

Likes

Comments