Hej kära ni!
Fredag igen?! Helt sjukt vad tiden går fort. Idag har jag i alla fall gett mig ut på en joggingtur följt av ett kort magpass här hemma. Efter det ringde Ebba mig och frågade om jag ville komma hem till Maria och laga pannkakor och baka kladdkaka tillsammans med de båda, och självklart ville jag det! Alltid lika mysigt att träffa kompisar tycker jag.
Ebba umgås jag med ofta (ska ha filmkväll hemma hos henne ikväll med), men Maria och jag ses inte så ofta, inte så ofta som jag tycker att vi borde i alla fall, så det var jättemysigt att få träffa henne med en sväng!

Dagen på Ullared igår var även den mysig, blev inte jättemycket till utgift (tack och lov...) och en mysig dag med både farmor och pappa helt enkelt.

Men nu till den uppdateringen jag lovade er igår. Det är nämligen så att jag ska på möte på söndag i Helsingborg för att träffa före detta au pairer för ett informationsmöte där man även får chansen att ställa frågor om man har några. Ebba ska även hon följa med för att se om det är något för henne.
Jag har även precis skickat in en ansökan för korttidsvikariat inom förskolan här i kommunen och hoppas på att kanske få jobba lite där nu i höst. Dels för att få lite mer erfarenhet av barn om jag nu väljer att bli au pair, dels för att ha någonting att göra och även för att tjäna pengar såklart för det behövs ju alltid, särskilt nu när inget studiebidrag kommer in på kontot varje månad heller...

Som sagt är jag inte hundra än på om jag vill bli au pair eller inte, men det är en tanke som ständigt finns i mitt huvud och som dyker upp flera gånger om dagen. Ena stunden kan jag vara jättetaggad och vill ta tag i det nu, nu, nu och den andra stunden vill jag bara stanna hemma tillsammans med min kära familj. Men sen tänker jag igen, vad ska jag göra i Sverige egentligen? Varför ska jag inte ta denna helt underbara chans till ett år utomlands? Dessutom till ett land som jag så, så länge velat åka till. Även den möjligheten att samtidigt under detta år kunna tjäna pengar och verkligen kunna uppleva landet jag kommer bo i känns ju för bra för att vara sant.

Men mer uppdatering lär väl komma efter mötet på söndag. Om jag fortfarande känner att jag vill så är det dags att börja ta tag i ansökan så att jag kan åka när jag önskar, alltså helst i januari nästa år. Men februari funkar också.

Pussar & kramar


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Just nu är jag påväg till Gekås Ullared tillsammans med min pappa och farmor, tidig morgon... Bilen började rulla hemifrån redan för 25 minuter sedan, alltså klockan sju. Jag har inget speciellt på handlelistan förutom typ 3-4 saker så hoppas inte utgiften blir alltför stor hehe 😉

Vad har hänt sedan sist då? I måndags eftermiddag åkte jag ut till min kompis stuga där vi sov över. Dagen efter tog vi bilen till Väla i Helsingborg (därav vill jag inte ha alltför stora utgifter idag också haha).

Skriver detta inlägget via mobilen, men jag har lite nyheter angående allt det där som har med au pair att göra. Men det skriver jag om någon dag eller två!

Pussar & kramar

Vid sjön i måndags kväll vid min kompis stuga

Typ den godaste drickan nånsin?! En popcorn och karamell frappe från Espresso House, mums ❤️

Tagen för några minuter sen påväg till Ullared!

Likes

Comments

Hej kära ni!

Ny dag, fortfarande inget speciellt för mig. Familjen är vid stranden idag men jag kände inte för att hänga med. Dagen idag består väl av samma som de flesta, träna nån timme och resten den ständiga funderingen vad man ska äta.

Jag funderar så himla mycket nuförtiden, jag vet inte vad jag ska göra med livet nu den närmsta tiden. Ska jag satsa på att bli au pair..? I så fall får väl processen sätta igång hyfsat snart, hoppas jag.
Det är verkligen så många funderingar i mitt huvud just nu. Jag vill så gärna bort från Hässleholm, en paus från alla människor som bor här, och komma ut i världen och upptäcka nytt. Just nu vill jag inget hellre än bort härifrån, den känslan växer sig starkare och starkare för varje dag som går.
Men samtidigt är det ett så stort steg att ta. Jag vill inte ta en paus från alla såklart, jag vill kunna vara nära min familj, släkt och vänner.
En sak är säker och att det är sååå många nya tankar som poppat upp i mitt lilla huvud. Vad ska jag göra?

Ett annat alternativ att komma bort är att plugga utomlands, men inte i ett helt år. Men det vet jag inte om jag har råd med, särskilt inte i USA som jag så gärna vill till. Där får jag inte heller chansen till att tjäna pengar samtidigt som jag är där samtidigt som det kostar enormt mycket mer än att arbeta som au pair. Det som lockar med att bli au pair är också kulturbytet. Det är ju ändå hyfsat likt här hemma fast samtidigt inte och livet i USA har alltid mer eller mindre fascinerat mig.

Jag får helt enkelt fundera ett litet tag till, är ingen stress egentligen att komma iväg. Ska träffa Ebba på måndag också vilket kommer få mig att tänka efter lite till, få se vad hon har att säga om det osv. Har även bokat in mig på ett onlinemöte med STS den 27 augusti där jag får chansen till att ställa lite frågor och får prata med en före detta au pair. Då kommer säkert fler bitar att läggas på plats, om jag blir ännu mer säker på att jag vill eller om det faktiskt kanske inte är något för mig.

Pussar & kramar

Likes

Comments

Ja, vem är jag? Jag är en tjej på nitton år som tog studenten i somras. Jag har alltid känt mig säker på vad det är jag ska göra, jag har sedan en lång tid tillbaka velat bli pilot och jag har nu startat min resa att nå dit. I höst kommer jag att läsa kursen Fysik 1 på distans, så i höst har jag alltså lite planer men ska försöka att ta allt som det kommer och inte stressa upp mig, allt kommer att lösa sig tillslut!

Jag bor i alla fall tillsammans med min mamma, pappa, storasyster och kanin i en villa strax utanför Hässleholm nere i Skåne. Jag har läst samhällsvetenskapliga programmet i tre år på gymnasiet och tog som sagt studenten därifrån i juni. På fritiden älskar jag att hitta på saker, blir väldigt lätt rastlös bara jag har en dag utan planer, vilket jag har ganska ofta nu tyvärr efter studenten.

Men anledningen till varför jag startade denna bloggen är för att jag vill kunna följa min resa vilken väg jag än tar här i livet plus att kunna skriva av mig av saker och ting. Vilka vägar kanske ni undrar då? Jag har sedan ett bra tag tillbaka varit säker på att jag ska plugga fysiken färdig så fort som möjligt samtidigt som jag jobbar och sedan till årsskiftet (eller tidigare) söka in till olika flygbolag för att bli flygvärdinna. Men nu bara den senaste veckan har jag känt ett sådant sug för att ta mitt pick och pack och flytta till USA i ett år och jobba som au pair, men det är ett stort steg att ta som kräver en massa planering osv... Jag kommer skriva mer om detta när jag vet vad jag vill och jag hoppas att jag fortsätter att skriva här så gott det bara går!

Bjuder på lite bilder från ett par månader tillbaka fram till nu så att vi lär känna varandra lite mer. Och en blogg med bilder är ju tusen gånger roligare att läsa än en utan, eller hur?

Pussar & kramar

Obligatorisk toa-selfie på skolan

Från en supermysig kväll i min kompis Ebbas stuga med Maria, Moa, Alicia och Olivia <3

När jag och Ebba för första gången skulle resa helt själva utan vuxet sällskap! Destinationen var Samos, Grekland

Sista kvällen på Samos <3

Midsommarfirande i Hällevik hos mina nästkusiner

Jag och min syster i Halmstad på The tall ship races (där jag även flög helikopter!!!)

Likes

Comments