Vardagsprat

Jag lyssnar på Creepypodden och pluggar. Vaknade rätt sent så sovit helt okej idag efter jobbnatten. Knut lämnade jag hos mormor igår och åkte sedan direkt till jobbet därifrån. Knut kommer hem på onsdag igen, så fram tills dess är det bara jag och Linus hemma. Just nu är Linus iväg och cyklar tillsammans med en kompis, får se när de kommer tillbaka. Inatt väntar ytterligare en jobbnatt för mig, andra utav tre, får hoppas den går fort!

I lördags fyllde Knut hela fyra år, han har blivit så stor nu! Vi startade dagen med paketöppning och en donut till frukost till Knuts stora lycka, som han tjatat om att köpa sådana. I paketen låg det en kulbana, Bamses gympaspel, Grodspelet och Sky från Paw Patrol. Knut tyckte det var bra presenter och jag vet inte hur många gånger jag fått bygga kulbana efter att Knut kraschat ner den med Skys helikopter. Vi har också spelat spel himla många gånger, gympaspelet tog han med sig till mormor så de får nog spela det ganska mycket också, haha. Vi firar Knut om ett par veckor istället, det går bra det med, vi får baka inför det och jag ska fundera ut en bra tårta att göra.

Nu ska jag sätta igång torktumlaren och ta mig något att dricka innan jag återgår till pluggandet, ska försöka hinna med att duscha och vara en sväng utomhus med Linus innan jag behöver åka till jobbet igen. Förresten följ mig gärna på Instagram, uppdaterar mer där nu under sommaren tror jag @eemman heter jag där!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När jag är mamma

Jag blev taggad av @bolmgren för ett par dagar sedan och hon utmanade mig att skriva en lista på saker jag stör mig på hos andra föräldrar. Nu ska vi se om jag kan komma på något!

• Föräldrar som tror att det deras barn aldrig gör någonting fel, att de är små änglar som aldrig kan göra några misstag eller snedsteg, som alltid skyller på andras barn. Behöver jag förklara mer?

• Föräldrar som tror att deras sätt är enda sättet att göra något på, som ständigt försöker pracka på andra föräldrar deras metoder och rutiner för att de tror att alla barn är exakt likadana.

• Föräldrar som förvägrar deras barn olika saker, leksaker, kläder och aktiviteter p.g.a barnet inte har "rätt" kön avsett för tidigare nämnda saker.

• Föräldrar som förvägrar barnet närhet och trygghet, för att de tror att barnet mår bra av att skrika av sig lite, att spädbarnet manipulerar dem och för att små bebisar inte alltid ska få som de vill minsann.

• Föräldrar som tror att barn inte är kompetenta små människor, som ska skydda dem från allt och inte låter dem utforska världen för att "de är så små". Okej, jag förstår att man vill skydda barnet från att göra sig illa men att inte låta barnet för testa saker som hen inte riktigt behärskar fullständigt ännu är ju bara konstigt, hur ska de annars kunna utvecklas?

Likes

Comments

Vardagsprat

Det var ett tag sen jag kikade in och skrev något här, jag jobbar och har inte riktigt tid till att sitta vid datorn när jag är ledig. Ikväll ska jag gå på ytterligare ett pass och ligger nu i sängen för att vila (och förhoppningsvis sova) en stund. Får försöka skriva här lite oftare, för det är ju kul! Måste bara ta mig tiden.

En bild från gårdagskvällens promenad bort till kossorna ❤️

Likes

Comments

Utmaningar

En fotoutmaning med @bolmgren och @llinathor

Dagens tema: en bild när ditt/dina barn leker med leksakerEn gammal bild men den beskriver Knut rätt så bra. Han älskar att leka utomhus med sina maskiner och fordon. Helst i gegga, vatten eller i grushögen, han skulle kunna göra det hur länge som helst om han bara fick, men ibland kan det vara bra att gå in och äta och sova också 😉

Likes

Comments

Listor & sånt tjafs

Hittade den här gamla listan hos @bolmgren ! Den är ju jättegammal och riktar sig väl egentligen till folk som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar.

[x] Ditt efternamn slutar på -son-lund-gren-holm

[x] Du vet någon som har samma förnamn som dig

[x] Du vet någon utanför din släkt som har samma efternamn som dig

[ ] I din familj är ni två barn

[+]Du bor i villa

[ ] Du bor i en tätort

[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla

[x] Dina föräldrar har gift sig

[ ]Din pappa är yngre än din mamma

[ ] Din familj har en bil av svenskt märke

[ ] Din pappa heter lars

[x] Din mamma heter Anna

[x] Du har blå ögon

[x] Du har tillgång till internet hemma

[x] Du har egen mobil

[x] Du har eget rum

[x] Du har varit i Danmark

[ ]Du har varit i Norge

[x]Du har varit på Gotland

[x] Du vet vilken av Vänern & Vättern som är störst!

[x] Du vet vad Vänern & Vättern är för något

[x] Du känner någon som har husvagn

[ ] Din familj har husvagn

[x] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar

[x] Du har ingen släkt som kommer ifrån andra länder

[x] Du idrottar minst 2 gånger i veckan

[x] Du har/haft hund & katt

[x] De flesta i din familj är blåögda

[x] Du äter snabbmat

[x] Du följer en serie på tv

[x]Du är kär

[ ]Du är född i mars,april,juni, augusti eller December

[ ] Du är blond

Multiplicera Antalet kryss med 3, blev 81 vilket jag antar ska vara %

Ganska många kryss så ganska mycket scenen enligt listan alltså, vet inte riktigt om det är så mycket som är typiskt svenskt ändå 🙈

Likes

Comments

Vardagsprat

Helgen är snart förbi nu, känns som tiden bara rusar iväg. Jag har i vanlig ordning inte bloggat särskilt mycket, men har inte haft tid och ingen lust. Jag gör det ju bara för skojs skull ändå! Jag har jobbat två nätter, är ledig inatt innan jag går på imorgon igen och kör två nätter till. Linus har varit iväg på Gatebil i Mantorp (hade mycket hellre varit med där, typisk sak jag tycker är kul!), Knut har varit hos sin farmor och farfar och roat sig. Han har kört fyrhjuling och gräsklippare samt varit och tittat på rally, tror minsann han haft det toppen där.

För stunden sitter jag och pluggar, har gjort det de senaste tre timmarna och lär väl fortsätta med det tills Linus och Knut kommer hem. Knut är fortfarande hos sin farmor och Linus är iväg och sågar virke hos sin farmor och farfar. Ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, hoppas på lite familjemys nu när vi är tillsammans alla tre igen. Måste nog planera upp veckan lite också och checka av med varandra vad vi tänkt göra. Har ju en hel del att hinna med innan midsommarafton. Torsdagen kommer bli fullständigt genomstressad för att hinna med allt som behövs, Knut ska lämnas, gris ska hämtas, gammelfarfar ska bli firad, jag vill hinna med att shoppa lite när vi ändå är ute och åker, ladugården ska pyntas osv. osv. Som sagt ska himla mycket hinnas med, och folk måste svara på om de kan komma eller inte, får krupp på dem! Nä, det är bäst jag återgår till att plugga så jag kan skicka iväg något till handledaren imorgon.


Likes

Comments

Vardagsprat

Bjuder på ett par Instagrambilder från dagen.

Vi har varit iväg hela eftermiddagen och kvällen. På förmiddagen började vi städa ur ladugården inför midsommarfesten, packade bussen full med skräp som skulle till soptippen. Sen käkade vi lunch och efter det for vi iväg till Boxholm för att släppa av Linus på ridskolan där han skulle hjälpa till med att ta bort lite buskar runt paddocken. Under tiden han gjorde det tog jag och Knut med oss svärmor till soptippen och slängde skräpet, hoppade in på apoteket på vägen tillbaka och lämnade lite gamla mediciner vi hade hemma och köpte på mig lite ny allergimedicin till mig själv. När Linus var färdig på ridskolan åkte vi hem till svärmor och svärfar för att fika och sen skulle Linus filma när svärfar åkte i PV:n. På vägen hem därifrån köpte vi med oss pizza och nu sitter vi här vid varsin dator och ska antagligen snart gå och lägga oss. Ha varit ute en sväng med Knut i vagnen så han kunde slappna av och somna så han sover så gott nu. Hoppas ni haft en fin dag!

Likes

Comments

Knut, När jag är mamma, Utmaningar

En fotoutmaning tillsammans med @bolmgren och @llinathor

Dagens tema: en bild när ditt/dina barn leker med någon annan

Jag antar att det menas något annat barn. Jag har ganska många bilder på det men väljer en där inte ansiktet syns på kompisen. På många andra bilder är det barn med som föräldrarna inte vill ska synas på internet så dom kan jag ju inte ta.


Knut till höger och hans kompis C, Cs mamma var inne och sökte praktikplats tror jag och jag väntade utanför med knoddarna, de ser ut som två små söta farbröder, haha. De är nog runt året här ungefär tror jag. Så himla söta!

Likes

Comments

Hittade en rolig grej HÄR på Pinterest som jag tänkte dela med mig av. Har översatt från engelska så kanske inte låter så bra, haha.


This or that?

Välja det år du dör eller välja sättet du dör på? Skulle nog välja sättet jag dör på så jag slipper lida.

Ha en sportarena döpt efter dig eller ett universitet döpt efter dig? Eftersom jag inte är så förtjust i sport så skulle jag välja att ha en universitet döpt efter mig.

Få gratis produkter från Apple resten av livet eller alltid ha tillgång till gratis wifi vart du än går? Svårt faktiskt, haha. Men skulle nog välja produkterna från Apple faktiskt. Eller wifi, tänk om Apple inte längre finns när jag är gammal?

Få genomföra din största dröm eller få ställa till rätta ditt största misstag? Få genomföra min största dröm såklart!

Ha en egen privat ö eller en privatjet? En privatjet skulle ju faktiskt vara rätt härligt, vill ju inte bara se en del av världen.

Kunna läsa andras tankar eller färdas med ljusets hastighet? Färdas med ljusets hastighet, skulle vara jobbigt att hela tiden veta vad alla andra tänker på.

Få en miljon dollar i presentkort från Amazon eller 100.000 dollar i riktiga pengar? Skulle välja riktiga pengar tror jag, haha, har aldrig handlat på Amazon.

Vara bästa vän med din favoritkändis livet ut eller dejta din kändiscrush i två år? Vara bästa vän med min favoritkändis såklart, så himla roligt!

Gratis bränsle till bilen i 25 år eller få din drömbil? Gratis bränsle skulle jag nog faktiskt välja, såhär på landet går det åt rätt mycket bränsle.

Vara en ninja eller vara en pirat? En ninja!

Fortsätta med ditt liv eller börja om från början? Fortsätta livet som det är.

Leva ett liv med berömmelse och rikedom eller leva i Harry Potters värld? HAHA, den lättaste frågan tror jag, såklart skulle jag vilja leva i Harry Potters magiska värld?

Kunna läsa andras tankar eller kunna se in i framtiden? Den här var svår, jag gillar att vi inte vet vad som komma skall men tror jag väljer att kunna se in i framtiden ändå tror jag. Som jag skrev tidigare så skulle det vara fruktansvärt jobbigt att veta vad alla andra tänker hela tiden. Annars ett smart sätt att få veta om någon planerar att göra något hemskt brott eller liknande, så kanske tankeläsning ändå?


Vad skulle du välja? 

Likes

Comments

Kläder & allt vad det innebär, Knutkläder

Hade Knut varit mindre hade jag nog införskaffat dessa godbitar. Jag brukar inte falla för den här stilen på barnkläder men detta var faktiskt himla gulligt och till ett bra pris.

Pikétröjor 39,90 kr styck, hängselbyxor 79,90 kr och shortsen kostar endast 29,90 kr styck. Lidls barnkläder har jag bara bra erfarenheter av och detta kommer ut i butik på måndag, den 19 juni.

Likes

Comments