Vardagsprat

I fredags när mina klasskompisar befann sig på avslutningsceremonin i Lugnetkyrkan parkerade jag mig på tåget hem igen. Jag hade ingen lust att vara med på avslutningen och längtade faktiskt bara hem. Jag är ju inte heller riktigt färdig ännu och då kändes det inte lika kul att gå på själva ceremonin heller, men jag kan tänka mig att de andra tyckte det var skönt med ett ordentligt avslut på fyra års studier. Tänk att vi är färdiga nu! Imorgon går de till jobbet istället, mina klasskamrater.

Jag påbörjar istället sista kursen, både innan jag är färdig och innan bebisen kommer. Nu börjar ju nästan nedräkningen på riktigt, när kursen är färdig är bebisen beräknad ungefär, så himla knäppt! Jag ska ett varv till barnmorskan för en vanlig kontroll imorgon också, Knut får inte följa med den här gången, det blir alldeles för rörigt för honom.

Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt, inte göra något särskilt tror jag. Har kokat ägg till frukosten imorgon och städat lite i kylen, duschat med Knut och eldar i kakelugnarna, nu är det bara mys i lugn och ro som saknas. Ska försöka få Linus att komma ner och kika på Elementary tillsammans med mig om en stund tror jag. Det skulle vara ett himla bra avslut på helgen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardagsprat, Att vara Emma

Jag befinner mig för tillfället i Falun för utbildningens sista campusdagar samt avslutningsceremoni. Så himla ofattbart, samtidigt är jag inte riktigt är färdig ännu men ändå. Jag kommer inte plugga tillsammans med dessa fantastiska människorna jag fått lära känna längre, utan så småningom kommer vi arbeta tillsammans, om än på olika delar i landet men vi alla är lärare! Vi har haft en campusdag idag och nu på kvällen var vi iväg och bowlade och åt middag ihop, i alla fall vi som läst inriktningen mot årskurs 4-6. Jag förlorade såklart bowlingen, men det gör det samma! Imorgon väntar en halvdag med campusdag och sedan är det dags för avslutningsceremoni, vilken jag kommer smita i från för att åka med tåget hem istället, men det gör mig inget faktiskt. Nu längtar jag efter Knut och Linus.

Det var bara hamburgare på menyn för middagen och jag åt faktiskt en halloumiburgare, himla god men jag blev så mätt! Nu är det dags att krypa till kojs, imorgon börjar vi tidigare än idag och jag ska försöka få i mig ordentligt med frukost innan vi sätter igång med morgondagens aktiviteter.

Likes

Comments

Vardagsprat

I morse när jag kom hem från jobbet var det så himla fint ute, frost, snö och kallt. Kaninerna fick nytt vatten innan jag gick och la mig i sängen som Linus så snällt värmt upp åt mig tills jag kom hem. Han själv var och jobbade och Knut var hos sin farfar och farmor. Detta var antagligen min sista jobbhelg innan bebisen kommer, det går bra att göra t.ex. omvårdnad i bra arbetshöjd men andra saker så som vissa förflyttningar är inget jag känner att klarar av riktigt. Men vi får se, jag är lite kluven ännu för jag gillar ju att jobba och tjäna pengar, samtidigt som jag måste se till att jag och bebisen mår bra. Idag är det första gången på flera veckor jag känt av foglossningen igen så det kanske helt enkelt var min sista jobbnatt.

Nu väntar en stunds skolarbete innan det är dags att sova några timmar innan väckarklockan ringer igen. Imorgon måste jag knåpa ihop en film, boka en till natt på hotellet, ringa lönekontoret för att fixa med min kommande föräldraledighet och sen greja med försäkringskassan. Jag hoppas dagen rullar på bra så att jag hinner med allt jag måste göra, och att jag slipper frysa så mycket. Huset är inte så varmt när det varit några minusgrader ute i ett par dagar.

Likes

Comments

Att vara Emma, Listor & sånt tjafs

Jag hittade den här listan hos @ThejaCornelia och tänkte också fylla i den eftersom jag älskar listor!

1. Vad gör du om 15 år?
- Om 15 år fyller jag 41 år så antagligen jobbar jag som lärare eller på annat sätt inom skolan, har en 15-åring som bor hemma och en 20-åring som eventuellt flyttat hemifrån och antingen jobbar eller pluggar. Förhoppningsvis är huset färdigt (haha, blir ett hus någonsin färdigt!?) och vi kan resa en del.

2. Om du skulle förlora ett av dina fem sinnen, vilket hade du då valt?
- Luktsinnet tror jag, himla svårt att välja!

3. Vad inspirerar dig mest?
- Oj, vilken svår fråga. Men jag blir inspirerad eller kanske framförallt motiverad att utföra ett gott arbete när jag ser och hör om barn som far illa på ett eller annat sätt. Där kan skolan göra stor skillnad! Annars är det min familj tror jag allt, blir alltid så avundsjuk på min syster och hennes sambo som bara får saker gjorda hela tiden.

4. Hur balanserar du privatlivet, personlig tid och bloggen?
- Ja jag är ju ingen storbloggare så jag skulle säga att jag balanserar dessa tre delar himla bra faktiskt.

5. Om du hade haft en superkraft, vilken skulle det i så fall vara?
- Tror minsann jag skulle vilja kunna teleportera mig, tänk så mycket tid man skulle spara, och pengar!

6. Skulle du hellre vakna upp varje dag med perfekt smink eller perfekt hår för resten av ditt liv?
- Perfekt hår skulle ju vara något, jag som i stort sett bara borstar och sätter upp det i en tofs varje dag.

7. Vad är ditt drömjobb?
- Någonting där jag kan göra skillnad och påverka människor på ett positivt sätt. Men har alltid drömt om att äga ett café eller en mysig liten affär också men det låter jag nog bara vara en dröm.

8. Hur skulle du beskriva din stil?
- Jag har nog inte ens en stil, haha! Tar på mig det som är bekvämt och rent typ. Önskar mitt klädintresse kommer tillbaka när jag börjar jobba igen och inte bara går hemma.

9. Vilket är ditt favoritkonto på Instagram?
- Oj, jag har många jag tycker om. Kanske skulle ta och göra ett separat inlägg om dem istället.

10. Men två ord eller mindre - hur skulle du beskriva din humor?
- Opassande och överallt. Märkliga ordval men jag hittar humor överallt, i stort sett varje situation finns det något att skratta åt och opassande eftersom jag kan börja skratta i de flesta situationer, även när jag verkligen inte borde.

Likes

Comments

Vardagsprat

Knut och jag har varit riktigt dåliga på att komma upp ur sängen den här veckan, Knut har dessutom rätt svårt att varva ner och slappna av på kvällarna så han är vaken lite för länge också. Det är inte en så bra kombination skulle jag vilja påstå eftersom morgnarna blir ganska så stressiga.

I morse fick jag i honom lite frukost i alla fall och så åt han nästan ett helt äpple i bilen när vi åkte till förskolan. Det där med frukost är inte Knuts grej det heller, varken jag eller Linus tycker ju om att äta direkt när vi vaknat så det är kanske inte så konstigt att inte heller Knut gör det, men det skulle vara skönt om han gjorde det så jag vet att han orkar med en dag på förskolan. Eftersom att snön vräker ner utanför fönstret och har gjort det sen redan innan vi vaknade i morse så var vägen inte särskilt rolig att åka på till förskolan och den var nästan ännu värre på vägen hem igen eftersom det inte fanns några ordentliga spår att åka i åt det hållet. Det slet och drog i bilen i stort sett hela tiden och jag fick köra väldigt långsamt. Jag brukar inte gnälla över väglag men idag var det inte roligt, Jag uppskattar däremot snön eftersom det blir så mycket ljusare ute och så är det roligt för alla barn, dessutom blir Linus som ett barn när det snöar eftersom han hoppas på att bli inringd för att röja snö, att ha snöjour kan vara bland det bästa han vet.

Jag sitter för stunden och skriver på det sista arbetet för denna kurs, ett fördjupningsarbete i två delar som handlar om formativ bedömning och utvecklingsarbete i skolan, inte superkul men snart är kursen slut. Den avslutas nästa vecka med två campusdagar i Falun, denna gången har jag dessutom unnat mig själv att bo på hotell under vistelsen. Det ligger i direkt anslutning till campus och jag har tänkt ta bilen upp till Falun så jag slipper gå från stationen, annars tycker jag om att åka tåg men jag är inte sugen på den promenaden som blir mellan stationen och hotellet nu när jag är gravid. På torsdag kväll ska vi ut och äta och bowla tillsammans, alla vi som läst ihop den största delen av utbildningen och det ser jag fram emot. Jag ser ju dock också fram emot en ensam kväll på ett hotellrum, haha. Finns ju inget bättre än en stor säng, en dusch med varmt vatten som aldrig tar slut, tv och dator för sig själv och att sedan få vakna upp till hotellfrukost kan ju vara det som är det allra bästa. Måste bara se till att gå upp i god tid så jag faktiskt får i mig något när det är dags att äta frukost, haha.

Vad gör ni idag?

Likes

Comments

När jag är mamma, Knut, Tankar & annat flum

Något jag aldrig tyckt om är när man uttrycker sig om bebisar och barn som att de är snälla, alltså när bebisar ligger tyst och stilla, inte skriker, inte kräver att få vara nära, inte kryper omkring och utforskar genom att känna och smaka på saker, utan de liksom bara ligger eller sitter där man lagt eller satt dem.

Jag förstår ju dock vad folk menar när de säger så, men jag tycker ändå inte om det. Vad är då de barn som inte är nöjda med att bara vara? De som kräver närhet för att känna sig trygga, som skriker rakt ut för att de känner i kroppen att något inte är som det ska men inte kan uttrycka vad det är, de som har tusen myror i rumpan och vill röra på sig nästan hela tiden, de som vill upptäcka världen och är så nyfikna att de knappast vet vart de ska ta vägen? Är inte de barnen snälla också?

Jag brukar aldrig säga att Knut var en snäll bebis i det avseendet, för det var han inte om man ska uttrycka sig som de flesta gör. Han ville vara nära mest hela tiden, en period skrek han oavbrutet i en eller ett par timmar på kvällarna utan att vi visste vad det var som var fel, han ville gärna vara med och se vad som hände, kröp omkring och tittade och kände på saker mest hela tiden. Att riva ut grejer var nog bland det bästa han visste ett tag. Men han var ändå världens snällaste bebis tyckte jag, jag tror nog att alla bebisar och barn är snälla. Jag har så svårt att tro att barn generellt sett är elaka eller gör elaka saker medvetet.

En liten bebis kan inte manipulera dig genom sitt skrik, den kan däremot uttrycka missnöje och ett otillfredsställt behov genom att skrika, hur skulle den annars göra? Ett barn som är ett och ett halvt år gammalt slår dig inte med avsikten att göra dig illa, utan upptäcker hur saker och ting och fungerar genom att se hur människor runt omkring hen reagerar vid olika situationer. En fyraåring går inte runt och smider onda planer om hur hen ska slå sönder mammas telefon när något i spelet går fel, utan agerar i affekt och har ännu inte utvecklat förmågan att kontrollera sina impulser.

Vad tänker du?

Likes

Comments

Att vara Emma, Bebis nummer två

Dessa gravidhormoner alltså, har inte tyckt jag varit så påverkad av dem förutom i början av graviditeten men alldeles nyss tittade jag och Knut på Pettsson och Findus. Findus är ledsen över något han gjort och Pettson försöker trösta honom och säger: "Delar man på en pannkakstårta blir den alltid mindre, men delar man på vänskap blir den alltid större". Så himla fint ju, och det räckte för att få mig att storgråta!

Likes

Comments

Att vara Emma, När jag är mamma

Jag må vara den enda människan på denna jord som inte förstår hur jag får bort antalet gilla-markeringar jag fått från varje bild men i alla fall, här är dem, mina nio mest gillade bilder på Instagram under 2017.

Om vi säger som så är den gemensamma nämnaren för dessa bilder nästan uteslutande Knut, sju av nio bilder innehåller den lille gossen. Knut bakar, Knut poserar med sina uteleksaker, en bild på gulliga kaninungar, Knut som prinsessa, Knut som påskkärring, Knut och min pappa, Knut och hans födelsedagspresent, Knut och en traktor samt en avslutande bild på mig med magen i vädret som kvalar in på förstaplatsen för dessa bilder.

Med dessa nio bilder vill jag önska alla ett gott nytt år! Jag hoppas att 2018 blir ett år då vi får andas lite, umgås mer med nära och kära och njuta av att bara få finnas till. Går det som planerat kommer det ju en liten lillebror till världen om några månader, Linus kommer vara pappaledig och vi får mer tid tillsammans allihopa. Jag blir färdig med mina studier och slipper ha den ständiga pluggstressen hängande över mig konstant, Knut kommer helt enkelt få mer tid tillsammans med sina föräldrar och det tror jag vi alla kommer må gott av ♥

Likes

Comments

Vardagsprat

Knut har precis somnat (!), han har varit helt slut mest hela dagen men lyckades ändå kämpa sig vaken fram tills klockan var ungefär 22:20. Vi har mest varit hemma idag, vi var iväg en sväng på kvällen och träffade Linus släkt för pizzamys och julklappsutdelning. Oturligt nog fick Knut ett exakt likadant LEGO-set som vi hade gett honom så vi får skaffa ett nytt till honom, men han fick också en liten leksaksbil och Play-Doh lera som vi testade när vi kom hem nu ikväll.

Linus var inte med oss på träffen, han är nämligen ute på vägarna och far med en kompis som kör timmerbil. För ett tag sedan var dem i Askersund och påväg till något massabruk antar jag. Har inte en aning om när han kommer hem igen inatt så det blir en överraskning. Imorgon tror jag minsann jag tar med mig Knut och slänger skräp, hela nedervåningen är översvämmad av kartonger från alla julklappar så det behövs minsann en sväng till återvinningsstationen. Annars ska vi väl bara vara hemma och fortsätta mysa, det behöver vi alla tror jag allt. Hoppas alla haft en fin dag.

Likes

Comments

När jag är mamma, Bebis nummer två, Bebiskläder

H&M har ju mycket fint till både stor och liten, tänkte dela med mig av vad jag hittat för favoriter på rean där som skulle passa lillebror!

De små skorna och tofflorna är så himla söta, men opraktiska, de får jag hålla mig från att köpa. Det var inget vi använde på Knut när han var bebis utan då körde vi med tjocka strumpor och raggsockar när det blev kallare ute och det gick himla bra. Tänker att de stickade shortsen med ett par strumpbyxor under tillsammans med en stickad kofta skulle vara så fint, men jag får se om jag klickar hem något.

Likes

Comments