Vardagsprat

Jag sitter här och klurar på olika rubriker i examensarbetet som jag behöver ha färdiga tills imorgon, kan ju dock ändra dem allt eftersom men handledaren ville att jag skulle ändra lite på dem jag har så får jag göra det. I eftermiddag hade jag bokat in en träff med en medstudent för att räkna lite matte ihop men fick avboka för sent igår kväll kom jag på att jag hade anmält mig till att hälsa på, på Knuts förskola idag. I eftermiddag får föräldrar och andra släktingar komma dit och hälsa på för att se hur verksamheten fungerar och hur barnen har det där på dagarna. Hade också glömt säga det till Linus så jag hoppas att han inte tycker det gör något att han missar det, tror inte han var så intresserad ändå. När Linus kommer hem ska vi i alla fall bygga kaninbur, vi behöver lite fler eftersom kaninungarna blir könsmogna om ett tag, och vi vill ju inte att de ska vara för unga för att para sig eller att de ska göra sina systrar eller mamma på smällen!

På tal om något helt annat så var jag igår ute och sprang! Intervaller står på schemat för att så småningom få upp ett bra tempo till en fem kilometersrunda. Det blev ett ganska kort pass eftersom jag tydligen sprang lite fortare än var som beräknat, använder mig av Försvarsmaktens Träningsklubbs app och där var passet beräknat till ca 25 minuter, men jag var klar på 15, haha. Huvudsaken är ju att jag rör på mig tänker jag, då mår jag så mycket bättre.

Bjuder på en bild från helgen, Knut gick och hämtade sin docka som han sedan myste med, matade med vattenmelon och vaggade och tröstade. Så himla gulligt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Listor & sånt tjafs, När jag är mamma

En majutmaning med @bolmgren och @Jeenyrosen

Dagens ämne är bilbarnstolen och när det är dags att vända den. Det här är något man egentligen inte borde han en åsikt om, det borde vara så självklart att barnen ska sitta bakåtvända så länge det bara går! Hellre lite böjda ben är en bruten nacke liksom. Knut sitter bakåtvänt i min bil och i Linus bil, däremot har vi en framåtvänd bältesstol i bussen eftersom vi överhuvudtaget ska kunna använda den. Vi använder ju mest golfen och Skodan så bussen händer det att vi åker i ytterst sällan. Dock hade vi aldrig satt Knut så om han var yngre, han fyller ju fyra i år men i de bilar vi har bakåtvända stolar i får han lov att sitta bakåtvänd så länge det går och han får plats i stolen. Knut är rätt lång men det finns fortfarande gott om plats för honom i stolarna så än på något år eller två behöver han inte vändas.

Likes

Comments

Vardagsprat

Två jobbnätter är nu avklarade och nu väntar en kortvecka för mig. På torsdag är det ju röd dag och på fredag får Knut vara hemma på klämdagen. Jag sitter och väntar på att min matematikdiskussion ska börja snart så jag får lite hjälp med matten, de uppgifterna vi har nu är så himla svåra! Snart är det dags för tenta igen och jag håller alla tummar och tår för att jag ska klara den. Imorgon blir det återigen examensarbetet som får stå i fokus för jag ska försöka rubriksätta det så jag kan diskutera det med min handledare på onsdag.

Knut får gå jättelänge på förskolan idag, eftersom jag slutade jobbet vid 7 så fick Linus ta med sig honom dit till 6:30 och eftersom jag behövde sova och vara med på matematikdiskussionen nu om några minuter så får Linus också hämta honom vid 16:30, Knut kommer nog vara helt slut idag, men då kanske han somnar skapligt också så han får sova ordentligt inatt. Jag gillar inte att ha honom på förskolan så långa dagar men ibland finns det inget annat att göra. Snart får han fyra veckor sommarlov också så det blir skönt för honom.

Nu är det dags att räkna matte, om nu läraren kommit ihåg att boka ett rum, håller alla tummar och tår för jag behöver verkligen den här tiden!

Likes

Comments

Vardagsprat

I fredags efter att jag hämtat Knut på förskolan åkte vi mot Hällestad för att hälsa på min mamma, syster och svägerska. Eftersom jag jobbar natten mellan lördag och söndag (vilket förklarar detta inlägget) så skulle Knut sova där i helgen, Linus spenderar helgen i Borås hos sin barndomsvän så därför behövde Knut barnvakt.

Vi mötte i alla fall upp min mamma, mormor, morfar och lillebror i Borensberg för att äta glass på vägen innan vi fortsatte mot Hällestad. Vi stannade till vid pappas grav och hälsade på och satte dit en bukett med rosa rosor som Knut valt ut. Sen har vi bara myst, fikat, varit ute, varit hos grannen på loppis och så hjälpte min svägerska mig att färga håret, så nu är jag mörkhårig igen. Jag for hemåt på eftermiddagen, tittade till kaninerna, vilade och kikade på tv innan jag åkte iväg till jobbet och nu är jag här. Tre timmar och fyrtio minuter kvar tills jag får gå hem, det ska bli skönt för inatt är jag trött!

Likes

Comments

Att vara Emma, Listor & sånt tjafs, När jag är mamma

En majutmaning med @Jeenyrosen och @bolmgren

Idag handlar det om när barn ska sluta med blöjor. Jag tror inte det finns någon magisk ålder för när man ska sluta, alla barn är olika och det är så individuellt när det gäller blöjavvänjning, som med allt annat. Med Knut gick det enkelt, vi hade i början av förra året (februari typ) introducerat pottan och försökt motivera honom med klistermärken (jag som inte ens gillar belöningssystem)., han var inte intresserad alls och vi slutade efter någon vecka och la ingen vikt vid det alls, bara lät det vara och sa inte ens något om pottan. Pottan köpte vi förresten när Knut var ca sex månader, bara för att den alltid skulle finnas där, lika självklar som toaletten.

I alla fall, i maj förra året sa Knut plötsligt en dag att han inte skulle ha blöja utan kalsonger. För det hade minsann en kompis på förskolan och då skulle han också ha det. Sedan dess har Knut varit blöjfri både på dagen och natten och det har gått superbra, visst har det hänt att han kissat på sig men vad gör det!? Knut var alltså 2 år och 10 månader när han slutade med blöjan, helt på eget bevåg med viss inspiration från förskolan. Jag tror helt klart att det är bäst att lyssna på barnet när det gäller sådana basala grejer som toalettbesök. Det ska absolut inte vara prestationsinriktat alls tycker jag och undrar hur jag egentligen tänkte med de där klistermärkena?

Likes

Comments

Att vara Emma, Inspiration & motivation, Listor & sånt tjafs

Jag lyssnar mycket på poddar, mest hela tiden när jag pluggar. Helst lyssnar jag på klassisk musik eller filmmusik eftersom jag liksom inte behöver lyssna på någon som pratar då men poddar fungerar ganska bra ändå. Tänkte dela med mig av vilka poddar jag lyssnar på.


Creepypodden

Creepypodden med Jack Werner är en av mina absoluta favoriter. Creepypastor och annat läskigt talas det om där, dock tycker jag bäst om de äldre avsnitten.

Mordpodden

Mordpodden med Amanda Karlsson och Linnea Bohlin tar upp mordfall i Sverige och berättar om dem, himla intressant och en av mina favoriter!

Svenska Mordhistorier

Svenska Mordhistorier med Sebastian Krantz. Inte en favorit men helt okej att lyssna på, handlar också om mord i Sverige.

Spöktimmen

Spöktimmen med Linn Larsson och Jenny Borg är också en av mina favoriter. Den handlar inte bara om spöken utan om allt möjligt kusligt.

UFOpodden

UFOpodden med Sebastian Krantz, handlar som namnet säger om UFO:n. Duger att lyssna på men inte någon av mina favoriter egentligen.

Likes

Comments

Att vara Emma, Listor & sånt tjafs, Vardagsprat

Imorgon är det fredag igen, veckorna flyger förbi och snart är ännu en termin på Högskolan avklarad, då har jag bara en termin kvar förhoppningsvis, bara jag klarar examensarbetet och omtentan i matte. I helgen blir det lite farande och flängande för alla.

Fredag:
- Plugga, packa och hämta Knut. Åka hem till mamma, min syster och min svägerska. Sova där tills på lördag.

Lördag:
- Mysa med familjen. Linus åker iväg med sin far som förhoppningsvis ska köpa en till bil. Sen styr Linus vidare mot Borås och sin barndomsvän. Jag åker hem från Hällestad och Knut får stanna kvar hos min mamma. Sen väntar en jobbnatt för mig!

Söndag:
- Jag kommer hem och sover. Linus kommer hem med en ny kanin och antagligen kommer min mamma hem med Knut hit till oss. Sen väntar ännu en jobbnatt för mig.

Mitt barndomshem, så mysigt att vara där!

Likes

Comments

Att vara Emma, Listor & sånt tjafs, När jag är mamma

En majutmaning med @bolmgren och @Jeenyrosen

Idag handlar det om hur man önskar att partnern ska vara under graviditeten och efter förlossningen. Det är inget jag direkt reflekterat över eftersom vi gjorde ungefär som vi brukar göra, eller vi var ungefär som vi brukar vara, haha.

Jag hade inga direkta önskemål om hur Linus skulle vara när jag var gravid, att han hjälpte till med tunga kassar eller andra lyft var självklart men utöver det vet jag inte riktigt vad jag skulle önskat. Jag vill inte ha någon betjänt som gör allting åt mig och jag mådde ungefär som vanligt under graviditeten så jag antar att det påverkade också. Hade jag mått superdåligt och haft foglossning hade det väl varit en annan sak, då hade jag behövt hjälp med vissa saker antar jag.

När Knut hade kommit till världen så fortsatte livet som vanligt, fast med Knut. Eftersom jag ammade Knut var det bara jag som kunde mata och trösta i början och det gjorde ju att Linus inte kunde vara så delaktig från start. Vi hade precis köpt hus också så där spenderade Linus ganska mycket tid och så jobbade han väldigt mycket utöver det. Det enda jag önskade var att han skulle vara förstående för att det kanske inte är lika lätt att göra alla vanliga sysslor hemma med en liten bebis, vilket det nog blev en miss med i kommunikationen från min sida. Men det gick ändå.

Under förlossningen satt Linus bara i en fåtölj, barnmorskorna trodde nog att han tyckte det var obehagligt och frågade honom om han mådde bra flera gånger. Det var bara det att han visste att jag inte ville ha någon i närheten så det var därför, haha. Skulle inte klarat av att någon stod och klappade på mig, höll mig i handen, försökte ge massage osv. Skulle fått krupp på det, det fick jag redan på föräldragruppen vi gick på när vi skulle öva på att ge massage, haha.

Likes

Comments

Att vara Emma

Hittade den här listan hos @EmmaochMelissa

1. Vad heter du?

Emma Kristina Nilsson

2. Vänster eller högerhänt?
Högerhänt

3. Sommar höst vinter eller vår?
Jag kan verkligen inte välja någon, jag älskar alla, de är charmiga på sitt vis allihop!

4. Favorithögtid?
Jul tror jag, sen gillar jag midsommar eftersom vi gjort den till vår egna.

5. Cola eller fanta?
Cola!

6. Donken eller Max?
Beror på vad jag är sugen på, haha.

7. Facebook eller Instagram?
Instagram

8. Hur gammal är du?
Fyller 25 i september

9. Var bor du?
Utanför Trehörna

10. Hårfärg?
Brunt

11. Ögonfärg?
Blågråa

12. Längd?
173,5 cm

13. Godis eller chips?
Godis alla dagar i veckan!

14. Nämt tre saker på din att-göra-lista
Skriva färdigt examensarbetet, städa nedervåningen och njuta av livet

15. Vad skulle du gjort utan din mobil?
Antagligen betydligt viktigare och mer produktiva saker

16. Dumpat någon?
Jo då, det har jag gjort!

17. Blivit dumpad?
Japp! .

18. Vad har du för någon mobil?
iPhone SE

19. Om du vann en miljon, vad skulle du göra?
Renovera färdigt huset, betala på lån typ.

20. Favoritland?
Inte en aning, har ju nästan bara varit i Sverige så får väl säga det

21. Vad gillar du mest med dig själv?
Jag är snäll, vill alla väl och är öppensinnad

22. Vad gillar du minst…?
Tänker för mycket på vad andra tycker och överanalyserar ALLT

23. Nämn två personer du inte skulle klara dig utan?
Knut och Linus!

24. Ut och festa eller myskväll?
Myskväll är ju nästan alltid bättre men en festkväll någon gång ibland gör ju inte så mycket!

25. Tränar du?
Försöker, för jag mår bättre av det!

26. Tatueringar?
Ingen

27. Piercing?
Bara i öronen, om dom räknas

28. Favoritfärg?
Blå och rosa

29. Tobak eller alkohol?
Tobak

30. Anledning att jag började blogga?
Det var för jättelängesen, jag tyckte det verkade som en rolig grej och jag gillar att skriva!

31. Rädslor?
Ormar och höjder, att någon jag älskar ska göra sig illa eller bli sjuk.

32. Vilka instrument?
Kan inte spela något, men jag älskar piano och gitarr.

33. Favorit raggningsreplik?
Jag brukar inte ragga med några repliker, haha.

34. One direction eller the fooo?
One Direction! Haha.

35. Justin Bieber eller Manfred Erlandsson?
Justin Bieber vet inte ens vem Manfred är!?

36. Hamburgare eller pizza?
Pizza!

37. Mamma eller pappa?
Båda!

38. Sommarklänning eller tubtop?
Klänning

39. Lakrits eller Laakrtits?
Lakrits

40. Vad gör du på fritiden?
Städar, lagar mat, tvättar, tar hand om hus och hem, umgås med familjen.

41. Var föddes du?
I Norrköping

42. Var vill du bo?
På landet, där jag bor nu,

43. Framtida jobb?
Jag pluggar ju till lärare så det tänker jag ju att jag ska jobba med. Annars något med barn ändå.

44. Favoritartist?
Jag har ju knappast någon favorit längre, Lily Allen har jag dock alltid gillat!

45. Favoritstad?
Är inte så förtjust i städer.

46. Gröna Lund eller Liseberg?
Har bara varit på Gröna Lund, haha, så kan inte välja mellan de två.

47. Duscha eller bada?
Gillar båda, men en lång dusch sittandes på golvet är ju helt underbart!

48. Vad skulle du ta med till en öde ö?
Vatten till förbannelse, myggnät och en kniv.

49. Vad drömde du om när du var liten?
Haha, inte en aning. Att bli vuxen kanske?

50. Är du gift?
Nej, har nog inga planer på att bli det heller, eller!?

51. Skulle du köpa ut åt dina barn?
HAHA, nej.

Likes

Comments

Att vara Emma, Vardagsprat

Jag må vara en av få, men jag gillar när det regnar ute när det är lite varmare. Såklart tycker jag om varma, soliga dagar också men det gör inget om de ibland varvas med en regnig dag, som idag! Det ser så härligt ut med all fuktig grönska, det ser så frodigt ut. Sen kanske det har att göra med att jag inte måste vara ute utan får sitta vid min dator och arbeta med skoluppgifter innanför fönstret.

Likes

Comments