Header
View tracker

Listor & sånt tjafs

Jag vet inte riktigt om detta kvalar in här, men jag kör ändå. En morgon när jag var på ett ärende för att hjälpa en boende i hemtjänsten pratade vi lite om att jag snart inte jobbar där lika mycket som jag gör nu och att jag ska tillbaka och plugga i höst. Den boende sa då att hen kommer sakna mig, att det är så roligt när jag kommer och att det aldrig är några problem. Det gjorde mig varm i hjärtat och det kändes fint att den boende ville berätta det eftersom hen faktiskt tycker det. Till saken hör också att man går dit ganska tidigt/sent på morgonen (tidigt för normalt folk, sent för en som jobbat hela natten) och att man då är rätt trött och seg och liksom bara vill åka hem och lägga sig. Jag blev så glad att höra detta eftersom jag liksom är jättetrött vid den tidpunkten och kanske inte är den gladaste och piggaste personalen hen träffar under dagen. Jag har fått höra andra saker som boende sagt till mig också, bland annat tackat för ett fint jobb, och det är inte fel att höra.

Likaså efter förra VFU:n jag gjorde hos "mina" sjätteklassare, de är stora nu och börjar sjuan till hösten vilket betyder att jag inte kommer ha dem mera. När vi hade avslutat sista lektionen och vi gjort utvärdering och liknande så tittade en på mig med hundvalpsögon och frågade om jag inte kunde följa med dem upp till högstadiet, för det var så roligt när jag var där. Det gjorde mig riktigt glad!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Listor & sånt tjafs

​Så var det dags att sätta igång med skrivutmaningen, första ämnet är alltså tio saker som gör mig glad. Jag tänkte göra det enkelt för mig och lista dem i punktform.

1. Min lilla familj, min stora familj, släkt och vänner, såklart!
2. Fina sommardagar, höstdagar, vinterdagar och vårdagar. Men jag uppskattar faktiskt riktigt tråkiga och regniga dagar också. 
3. När jag får göra något för mig själv en stund, spelar knappast roll vad, bara jag får röra mig som jag vill och inte avbrytas tusen gånger så brukar jag vara på bättre humör efteråt. 
4. När Knut vill komma och kramas spontant! 
5. Böcker, materiell lycka för mig ♥
6. Musik, finns knappast något annat som kan få en lite sämre dag vänd till det bättre! 
7. När hela familjen är samlad och vi gör något, oavsett vad det är, utan bråk och tjat. 
8. När jag och Linus får en stund ensamma ihop, som igår kväll. Knut somnade normal tid (alltså vid sju på kvällen) och jag och Linus åt mat och tittade på film ihop. 
9. Ett nystädat hus, inget går upp emot att komma hem eller vakna upp och veta att det är rent och snyggt hemma. 
10. När människor jag bryr mig om är glada och mår bra ♥ Likes

Comments

View tracker

Att vara Emma, Vardagsprat, Inspiration & motivation, Listor & sånt tjafs, Tankar & annat flum

​Eftersom jag gärna skriver här men sällan gör det tänkte jag försöka mig på att fullfölja en skrivutmaning som jag hittade på Pinterest. Det är för trettio dagar framåt och kommer se ut som följande:
Dag 1: 10 saker som gör dig glad
Dag 2: Skriv om något som någon berättat om dig och som du aldrig kommer glömma
Dag 3: Vilka är dina topp tre irritationsmoment?
Dag 4: Skriv om någon som inspirerar dig
Dag 5: Lista fem platser du vill besöka
Dag 6: Fem sätt att vinna ditt hjärta
Dag 7: 10 Låtar du lyssnar på just nu
Dag 8: Dela med dig om något du kämpar med
Dag 9: Dela med dig av några visdomsord/quotes du tycker om
Dag 10: Skriv om något ämne som ligger dig varmt om hjärtat
Dag 11: Skriv om något du alltid tänker "Tänk om..." om
Dag 12: Skriv om fem saker du är tacksam över i ditt liv
Dag 13: Vad är du uppspelt över?
Dag 14: Skriv om dina favoritfilmer som du aldrig får nog av
Dag 15: Beskriv hela din dag genom att punkta upp den
Dag 16: Något du saknar!
Dag 17: Skriv om ditt stjärntecken och berätta om du tycker att det stämmer in på dig eller inte
Dag 18: 30 Fakta om dig själva
Dag 19: Skriv om din första kärlek
Dag 20: Skriv om 3 kändiscrusher
Dag 21: Lista tre saker du vill att dina barn ska lära sig av dig
Dag 22: Sätt Spotifylistan på shuffle och lista de tio första sångerna
Dag 23: Skriv ett brev till någon
Dag 24: Skriv om något du lärt dig "den hårda vägen"
Dag 25: Tänk på ett ord, googla bilder på det och skriv något inspirerat av de bilderna
Dag 26: Skriv om något i ditt liv som du vill förbättra
Dag 27: Skriv om något som är toppen just nu!
Dag 28: Posta fem skaer som får dig att skratta högt
Dag 29: Vilka är dina mål för de kommande 30 dagarna?
Dag 30: Vad har varit bra och dåligt under de senaste 30 dagarna?

Jag har översatt den här listan från engelska så det kanske verkar lite oklart eller flummigt ibland men det får gå ändå. Jag förstår i alla fall vad jag ska skriva om och ifall någon läser detta så förstår nog den personen också. Hoppas att jag kan fullfölja detta nu, jag behöver få lite skrivtid för mig själv så får försöka strukturera dagarna så jag har tid att sitta en stund vid datorn varje dag. 

Likes

Comments

Att vara Emma, Vardagsprat

​- Soooova, behövs sömn efter nattpasset!
- Plocka i ordning i köket och städa badrummet, dra ett varv med dammsugaren
- Hämta hem Knut, eller om farmor kommer hit med honom istället. I vilket fall kommer Knut hem igen, wihoo!
- Ordna med middag och ha middagsmys med hela familjen efter ett par dag utan alla hemma ♥ 
- Se till så att vår kanin Dobby får ett eget litet hus att flytta in i eftersom att det inte riktigt funkar att ha två könsmogna honor med en könsmogen hane, ganska enkelt att fatta varför.
- Diska! Eftersom det är så fruktansvärt torrt ute nu så betyder det för våran del också att vattnet inte fyller på i brunnen som det ska, dock ordnar Linus detta med att ta hem i stora behållare. Så ikväll ska det diskas både diskmaskin och för hand. Imorgon tar jag hand om tvätten. 

Nä, det här blev ju inte riktigt någon rolig att göra lista. Kommer ihåg för flera år sedan när det fortfarande var ganska nytt att blogga att alla stora bloggare skrev att göra listor varje dag och varje punkt var något utöver det vanliga. Till exempel, fixa naglarna, gå till hårfrisören, hemliga möten hit och dit, möta upp någon för en lunch eller fika på stan osv. Nästan aldrig stod det något om att diska eller städa, haha. Men det är ju tur vi lever olika liv alla vi människor. 


Likes

Comments

Vardagsprat

​Augusti är månaden när mycket börjar och slutar, sommarlov och semestrar slutar och höstterminer börjar. För mig känns augusti mer som en nystart än vad ett nytt år gör och likaså i år. Jag har två veckor kvar på mitt sommarschema, sedan följer två veckor ledigt innan höstterminen börjar igen. Knuts förskola har stängt i en vecka till och sedan kan han återigen vara där när jag jobbar sista veckan, jag hoppas vi får massor med ledig tid tillsammans under mina två sista sommarlovsveckor. Fastän det är skönt att jobba och veta att jag kan tjäna in pengar till räkningar och mat på bordet så är det så himla skönt att ha ett par veckor ledigt och bara göra det som faller en in och som man har lust med. Den här veckan är den jobbigaste på hela mitt schema, på sju dagar jobbar jag fem av dem, alltså 50 timmar nattjänst på en vecka, det blir rätt slitigt men som tur är har jag ju bara en vecka som ser ut såhär. 

Det är rätt tyst och tråkigt när jag vaknar efter ett nattpass här hemma, ingen Knut som lever rövare och leker och ingen Linus som är hemma och grejar. Knut träffar jag imorgon igen och Linus kommer nog hem om en timme eller så. Innan dess ska jag se till att ha klätt på mig, börjat med middagen och kanske hunnit städa lite. Jag kan få fart när jag väl sätter igång, energin börjar komma tillbaka när jag ser slutet på sommarschemat och vet att jag får andas lite innan skolan börjar igen. På tal om skolan har jag varit duktig och kollat upp det preliminära schemat vi fått, gått igenom litteraturlistan och kollat på biblioteket om titlarna finns samt checkat Blocket efter begagnade böcker. Jag hittade alla titlar för en femhundring på Blocket så det blir nog att slå till på dem där och hoppas på att ingen har hunnit före. 

Ha en fin eftermiddag och kväll! 

Likes

Comments

Vardagsprat

​Jag önskar jag kunde sova lite till idag, jag är rätt så trött så jag förstår inte varför jag vaknar vid ett ändå. Klockan är satt på halv fyra bara för att jag ska kunna sova ut, men men. Nu är jag vaken, har satt igång The Perks of Being a Wallflower på tv:n och scrollar runt på datorn. Imorse när jag kom hem matade jag kaninerna lite och gick och la mig på en gång, Linus åkte när jag kom hem så jag hann säga hejdå till honom. Knut saknar jag redan, och jag får inte träffa honom förrän på torsdag igen. Då kommer vi kanske åka hem till mina föräldrar och hälsa på, denna gången skulle vi i så fall sova hos min mormor och morfar så att pappa får lite lugn och ro. Min pappa har en hjärntumör, han är opererad och det är såklart jobbigt och rörigt för honom när Knut kommer eftersom att Knut kör järnet när han är vaken. Då får vi sova hos min mormor och morfar istället, så det blir lite vila för pappa. Jag ska försöka slappna av och somna om en stund till, jag hoppas det går för det behöver jag, det är ju ändå två nätter kvar. 

Likes

Comments

Vardagsprat

​Idag tror jag att jag skulle kunna sova hur länge som helst! Men jag har i alla fall lyckats vakna och sitter nu i soffan, lite besviken över att jag inte vaknat tidigare för att kunna städa och greja men det är bara att sätta igång snart. Ska ut och ta in posten och sedan börja med middagen tänkte jag. Ikväll ska vi ju bort men det är bara fika det bjuds på där så då behöver vi lite vanlig mat i magen innan vi far dit. En kompis hörde av sig förut och undrade om jag inte ville med till Norrköping och shoppa imorgon men det kan jag inte, tusan också! Jag behöver komma iväg på en tur känner jag men det får vi ta en annan gång. Norrköping är så mycket roligare tycker jag, affärerna är bättre och ligger inomhus mitt i centrum. I Linköping tycker jag aldrig att utbudet är lika stort som i Norrköping och så får man gå utomhus, det är så smidigt när alla affärer ligger under tak och man kan strosa omkring på ett annat sätt. Men men, det får vi ta en annan gång, och kanske när det finns lite mer pengar i plånboken. Nu rinner tiden iväg så jag måste ta och sätta igång lite här hemma, ha en fin fredagskväll! 

Likes

Comments

Vardagsprat, Att vara Emma

​Igår innan jag åkte och jobbade satte sig jag och Linus i soffan för att äta middag. Det var så tyst och skönt, men nästan lite för tyst. Det är sällan vi är helt ensamma hemma och lyckas koppla bort alla måsten som ska göras, men när vi åt så kunde vi faktiskt slappna av. Det var så skönt, men såklart saknar vi Knut, ikväll kommer han hem igen! Jag satte igång första säsongen av Gilmore Girls på Netflix och nu har vi en serie som båda tycker om (jag älskar den!) och som jag inte somnar till. Jag tittade en del på den när det fortfarande gick på tv, Linus kände igen det men det var nog för att jag har första och andra säsongen av serien på DVD. Jag blev så glad när jag såg att Gilmore Girls skulle komma ut på Netflix i juli men sedan glömde jag helt bort det av någon anledning men nu kan jag ju kolla på det. 

Jag ska alldeles snart försöka sova ett tag, ikväll ska vi iväg till Linus farfar och farmor för födelsedagsfirande. Innan det ska jag försöka hinna med att städa lite och duscha i lugn och ro. Men det hinner jag nog, de senaste gångerna jag jobbat har jag inte kunnat sova så länge så jag vaknar nog strax efter lunchtid igen, men det är inte så farligt när jag inte ska jobba kommande natt. 

Likes

Comments

När jag är mamma, Knut, Att vara Emma

Precis som rubriken lyder har jag köpt en bok, det är inte helt ovanligt att jag gör det eftersom jag gillar böcker, men den här tror jag är värd att uppmärksamma. Jag har ju en son, Knut, som är tre år. När man är tre år gammal finns det mycket nyfikenhet och upptäckarlust, glädje, ilska och sorg, funderingar och upptäckter i huvudet och kroppen. Så är det i alla fall här hemma hos oss och jag tror inte vi är ensamma om det. Jag som förälder känner att jag behöver bryta mitt mönster med tillsägelser, befallningar, hot och mutor för det är ingenting som fungerar, det leder endast till frustration hos mig och Knut. Jag tror att denna bok kommer hjälpa mig på traven en hel del med vad det är jag vill uppnå och hur jag kan ändra mitt sätt och beteende gentemot mitt barn och genom detta också kunna vägleda Knut till att hitta förståelse  för sig själv och sin omvärld. 

Det jag tror krånglar till det mycket här hemma är att vi inte förstår varandra rent verbalt, Knut förstår mig men jag förstår inte honom eftersom han har inte förmågan att uttrycka sig själv och sina känslor med hjälp av talet ännu. En bit går det, men inte så att vi helt kan förstå vad det är han menar och uttrycker, det skapar osämja här hemma och jag blir ledsen när jag ser hur frustrerad han blir över att han inte kan uttrycka sig som han vill. Detta är något jag ska ta upp med BVC så fort telefontiden är öppen där. Vi borde få en tid till 3-års kontroll också, något sköterskan lovade när vi var där på 2,5-års kontroll. Jag har tjuvkikat lite på vad det är som ska bedömas och remitteras och jag tycker det är konstigt att vi inte fått träffa en logoped eller att vi inte fått komma på en extra kontroll ännu när det gäller vissa saker. Nog om detta nu. Dock vill jag tipsa om denna bok och författare redan innan jag läst hennes verk, ett tips är att gå in på hennes blogg för att ta del av hennes syn på saker och ting gällande barn och kanske ändra era egna uppfattningar kring barnuppfostran en smula. Hon skriver nämligen mycket kloka saker som kan verka som rena självklarheterna men som man i vardagen lätt glömmer bort och därför fortsätter i samma gamla spår som tidigare. Så jag, som så många andra rekommenderar ett besök hos petrakrantzlindgren.se !  


Likes

Comments

Vardagsprat, Knut

​Ibland när jag jobbar och får hoppa in extra en dag innan eller efter ett schemalagt pass blir jag helt förvirrad och vet inte vilken dag det är riktigt. Det hände mig alldeles nyss, trodde det var onsdag men så var det torsdag. Jag fick hoppa in och jobba natten till idag, och då kan det bli lite knasigt i min lilla hjärna. Men eftersom Linus var och körde cross på banan i Boxholm igår kväll och vi var där och tittade så måste det alltså vara torsdag idag eftersom banan bara har öppet på söndagar och onsdagar. Nog om det, jag ska lägga mig och sova alldeles snart, Knut är hos sin farmor så honom får jag inte träffa förrän imorgon, tur att min stora gos kommer hem efter jobbet i alla fall. 

Annars har vi saker att göra den här veckan, jag behöver städa huset, bädda rent, torka golv, damma och allt helt enkelt. Trädgården behöver få sig lite kärlek och i helgen är vi bortbjudna på endurofest hos svärmor och svärfar. Knut får sova hos gammelfarfar och gammelfarmor och kommer antagligen ha det heltoppen där. Det är inte utan att jag får dåligt samvete för att lämna bort honom så mycket under sommarledigheten från förskolan men hellre att han är hos människor han känner och tycker om än att han ska vara på en sommarförskola med nya pedagoger och barn han aldrig träffat. 

Det är dags att stänga ner här tror jag, ögonen börjar gå i kors och kroppen vill ligga ner. Hoppas alla får en fin dag! 

Likes

Comments