Header

För över ett år sen bestämde jag mig för att åka till USA, gå på ett amerikanskt High School och vara en utbytesstudent. Jag hade alltså över 10 månader på mig att förbereda mig, men hur förbereder man sig för någonting man inte vet någonting om. För sanningen är att det spelar ingen hur många utbytesstudent-bloggar man läser för allas år är så annorlunda. Det är väl det som är så underbart med att vara just en utbytesstudent, men missförstå mig inte, det är extremt lätt att börja jämföra sitt utbytesår med andras. . Sättet jag förberedde mig på var ren förnekelse, visst var jag överlycklig och spänd över att åka, man det slog mig nog inte på riktigt fören jag åkte till Arlanda när jag precis hade sagt hejdå till alla mina vänner. Jag önskar att jag hade tagit itu med allt det jobbiga och känslosamma veckan innan jag åkte, för att sitta i bilen med min familj till Arlanda var inte kul. Jag var så extremt trött efter att bara ha sovit i 1 h natten innan och så känslosam att jag knappt sa hejdå till min familj för att jag visste att jag skulle börja gråta, vilket jag såklart gjorde, men jag ville inte gråta. Jag ville vara positiv, precis som alla de andra jag åkte med, de grät inte, så varför var jag tvungen att gråta. Hela flygresan till London kunde jag inget annat än att tänka att det här var ett misstag, men bara av anledningen att jag inte var lika exalterad och mer ledsen än de tre andra tjejerna jag åkte med. Ni som känner mig vet att jag aldrig gråter vilket gjorde mig lite extra rädd eftersom jag grät så mycket, det är verkligen inte likt mig. Men jag hade fel, varför var det dåligt av mig att ifrågasätta mitt val, det betyder väl bara att jag har något väldigt bra att komma hem till? Nu vet jag att jag gjorde rätt med att åka hit, efter två månader har jag redan lärt mig, och upplevt så mycket jag bara kunnat drömma om.

Återigen till rubriken, att leva i någon annans familj, som sagt hade jag 10 månader att förberedde mig. Det är en annorlunda känsla att vara del an en familj men egentligen inte. Att vara en åskådare av alla löjliga syskonbråk och fighter, att inte veta när det är okej att göra vad och hur. Efter 2 månader har jag fortfarande inte lärt mig när jag ska ta plats och inte, men en sak jag insett är att bara vara mig själv är det bästa jag kan göra i alla situationer. Det svåra är dock att jag inte har en jävla aning om vem jag är här, att flytta över atlanten och inte känna en enda människa gav mig möjligheten att börja om på nytt, vara precis den jag vill vara. Men är jag verkligen mig själv då? jag har väl sakta men säkert insett att en del av den jag var hemma i Sverige mer eller mindre måste vara kvar,, för det är vem jag är även om jag utvecklas.. Dessutom uppstår problemet med att man vill passa in, vara en amerikan, det är en väldigt komplicerad uppgift, att försöka komma på vem man själv vill vara samtidigt som allt annat runtomkring en pågår, det är inte lätt. Rädslan för att gör fel när man redan är "annorlunda" är inte rolig och att överanalysera saker är någonting jag verkligen gör här, det gör ibland gör att jag blir passiv och inte vågar bjuda på sig själv. Men allt detta är saker som jag vet att jag kommer lista ut under mitt år och av det kommer jag lära mig så mycket. 

Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med dethär, antar att jag ville skriva av mig lite och dela med mig av mina tankar så jag kan gå tillbaka och titta på det.

Puss Puss 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu är helt plötsligt football-säsongen över och hur konstigt det än känns att skriva sethär men jag vet redan nu att jag kommer att sakna det hur mycket som helst. Känslan före/under/efter matcherna är svår att beskriva, det bästa sättet är att det är som all school-spirit i alla high school-filmer. Under dagen har alla killar sin football-jersey på sig, cheerleaders har sin T-shirt på sig, efter skolan är det "team-meal" följt av några timmar att göra sig i ordning och dansa i princip. Under själva matcher spelar det ingen roll om jag är nere på tracken och cheerar eller i "the student section" och hejar därifrån, lika roligt båda två.

Ikväll var det dessutom senior night vilket är en kväll som alla sporter har när man tar tiden att presentera alla seniors och tacka för allt hårt arbete de har lagt ner i 4 år (eller 2 månader i mitt fall heh). Alla går då med sina föräldrar ut på planen, tar kort och får en massa applåder, eftersom min värdsyster också är är senior kunde inte mina värdföräldrar gå med mig så jag fick gå med Coach Sam! Bästa slutet med henne i och med att jag slutar i cheer nu och börjar med basket i vinter. Vad jag inte riktigt förstod heller var att detta var en väldigt känslosam kväll vilket jag såg efter matchen när alla helt plötsligt grät. Spelare, flickvänner, vänner, familj, ALLA grät. Men en sak som jag tyckte var bra med att det var den sista matchen var att man kunde gå fram till vem som helst och fråga om man kunde ta en bild utan att det lät konstigt.

Helgen som kommer nu är fullspäckad med saker hela tiden, imorgon är det först "The Princess Tea Party" med alla cheerleader, vi ska anordna något slags event som avslutning för massa barn. Vet inte riktigt vad vi ska göra och så, bara att man tydligen ska klä upp sig så mycket att man ser ut som en prinsessa, vet inte riktigt man jag tog inte riktigt med mig mina prinsess-kläder så vi får se vad jag har på mig...

Här lite bilder ifrån ikväll, sjukt dålig kvalitet på alla men men.

Likes

Comments

Japp då har ytterligare en vecka passerat, för första gången sedan jag kom hit såg jag inte på varsity footballsmatchen i fredags. Dels för att jag har varit halvt sjuk hela veckan men också för att ingen i min familj åkte i och med att den var 1,5 h bilresa bort, det var ganska skönt för att vara ärligt, bara en fredag att ta det lugnt. Vi åkte dock till en resturang och käkade men annars har helgen varit väldigt lugn. I lördags åkte jag och Darcie till Gull Medow Farm för att gå "The Corn Maze" med Allison, Jennifer och Elliot, väldigt kul och läskigt, fick höra senare att det tydligen varit någon som klätt ut sig till en clown och gömt sig mellan majsen och dragit in tjejer där och att det var anledningen till att det var så många "corn-cops" och tydligen var även den vanliga polisen också där. I söndags var en hel skype-dag för mig, vill inte ens veta hur många timmar jag skypeade men det var skönt att få höra lite news från Sverige.

Denna veckan är det de sista footballsmatcherna så på torsdag är den allra sista gången jag cheerar, ska bli väldigt tråkigt i och med att jag verkligen har kommit in i laget nu och känner alla. Men men snart börjar basketen vilket jag ser fram emot, gäller  bara att jag lär mig reglerna hehe... Annars flyter saker och ting på som vanligt, det blir mer och mer i skolan men det är fortfarande ingenting jämfört med gymnasiet. Har tyvärr inte tid att skriva mer nu, nu står det volleyboll på schemat!

Här är några bilder ifrån i lördags och corn mazen.

Jag och Liz under den sista hemmamatchen, ignorera våte extremt mycket för stora jackor!

Likes

Comments

Jaha, då har ytterligare en vecka gått, en vecka mindre tills jag kommer hem, en vecka mindre som jag får vara kvar här. Helt sjukt hur snabbt tiden går och att jag redan varit här i 2 månader (?????) alltså 1/5 av mitt hela utbytesår. Nu börjar jag i alla fall verkligen komma in i rutiner och börjar lite komma ifrån att vara "utbytesstudenten" vilket medför både nackdelar och fördelar. Visst vill man bli behandlad som en amerikan, undvika dumförklaringar, dumma frågor och särbehandling, men samtidigt är det något spännande och roligt med att vara lite speciell och få konstiga frågor.

Nu i veckan hade vi fotgrafering med alla cheerleaders och alla seniors till "the yearbook", kollat på fotbollsmatcher, cheerat på footballsmatcher, , kollat på volleybollturningar, tagit upp båten och bryggan osv. Som ni märker är det sport HELA tiden, men jag njuter, älskar det! Det börjar däremot bli kallare och kallare nu dock vilket jag inte riktigt gillar men men. Sen kom helgen, väldigt lugn helg för en gång skull, jag var på bio med Brosia, vi tog upp båtarna och bryggan, gjorde läxor men framförallt SOV!!

Jag och Erika på en volleybollmatch.

Jag och Brosia när vi tog alla bilder.

Max fyllde även 18 år i lördags så vi bestämde oss för att överaska honom med att dekorera hans skåp och köpa några presenter, såklart råkade jag radera bilden på honom men iaf, han blev väldigt glad!!

Likes

Comments

Såå hej igen alla trogna läsare!

Sorry för kass uppradering, det är verkligen fullt upp 24/7 här. Man vaknar 6.15 o fixar i ordning sig för skolan, är i skolan 7.30 till 2.50 sen direkt till 2 h cheer-practice förutom på torsdagar och fredagar då det är matcher. Dessa dagar stannar man kvar i skolan (jv-laget) o har en "team-meal", fixar sig i ordning för cheer , käkar och åker buss till vart nu matchen spelas, de dagarna brukar jag komma hem mellan 10.30 och 12.30. Sen brukar jag vara med varsity cheerleaderna på deras team-meals med alla fotbollsspelare så jag kommer hem lika sent om inte senare på fredagar. Så har i princip de senaste tre veckorna sett ut, på helgerna är det volleybollturneringar, läxor och en massa annat som händer hela tiden.

Den här veckan var det i alla fall homecoming-week vilket innebär att varje dag är har sin egen högtid. Måndag - St. Patricks Day då alla skulle klä sig så grönt som möjligt! (Min v-syster Darcie och jag)

Tisdag - class-colors o alla skulle klä sig i den färgen sin årskull har, jag är ju en senior så det var lila och vitt för min del, hittar tyvärr ingen bild på det.
Onsdag - hallowen och jag klädde ut mig till en fotbollsspelare för det var i princip det enda jag hade läder till att klä ut mig till.
Torsdag - 4th of July och alla skulle klä sig så amerikanskt som möjligt. (Max och jag)

Fetdag - Homecoming day tror jag att det hette, alltså den dagen paraden är, homecoming-matchen och där homecoming queen and king krönas. Paraden gick i princip ut på att alla gick genom hela Delton upp mot planen och alla föräldrar, övriga människor som inte var i paraden stod och tog kort. Men det var bland annat 3 brandbilar, polisbilar, alla på court, alla klassers floats (en vagn som varje årskull får dekorera), Bandet, Cheerleader osv. (Jag och Mikeyla)

Och sen i slutändan, alltså i lördags var dansen. Det var i princip som en kunskapsfest (ni som vet vad det är) utan alkohol, det är nästan det enda sättet jag kan beskriva det på. Men det "viktigaste" på hela kvällen kändes som att det var att få kort på alla hah.

Japp, det var en del av den här veckan, men nu måste jag fixa i ordning allting för nästa vecka.... alla läxor här är ju inte roliga direkt!

Likes

Comments

Okej shit vad tiden går snabbt, jag har redan varit här i över 1 månad (alltså 1/10 av hela mitt utbytesår) vilket känns helt sinnessjukt. Jag vill verkligen skriva mer som jag kan titta tillbaka på sen med det är SÅÅ mycket att göra hela tiden, jag bor ju med 4 värdsystrar så det är verkligen alltid nåt som händer, men kul är det!! Inte så mycket bloggande bara.

Nu i helgen i alla fall åkte vi till Gull Medow Farms, hade inga direkta förväntningar med herregud vilket mysigt ställe, storfavorit. Vet inte hur jag ska beskriva det på svenska men det är i princip en utomhuslekpark/luftballonger/pump-äppelplockning/man äter munkar/dricke äppelcider/det finns allt möjligt med pumpor och äpplen. Det var verkligen hur mysigt som helst att plocka äpplen åka på ett traktorfalk till olika stället, och tydligen fanns det en "corn-maze" alltså som en gigantisk labyrint gjort av majsodlingar. Dit skulle vi åka någon kväll när det var mörkt, det brukade visst ta flera timmar att hitta ut men det ska bli väldigt roligt!!

Annars flyter livet på väldigt bra, kommer in mer och mer i skolan för varje dag, lär känna mer folk men det skriver jag mer om en annan gång. Här kommer lite bilder från Gull Medow Farms och hur mitt schema har sett ut de senaste veckorna (tänk er att vi har 7 såna scheman som ska pusslas ihop i huset...).

Likes

Comments

Hej allihopa!

Det var ett tag sen jag skrev här men nu har jag i alla fall gått 2 dagar i high school och OJ vad annorlunda det är från kunskapsgymnasiet hemma i Sverige. Man har precis samma schema varje dag, klasserna slutar och börjar när klockan ringer, skåpen är ett rent ut av ett helvete att få upp (får fråga om hjälp minst 5 gånger per dag). Men efter två dagar vet jag nu vart jag ska gå till varje lektion osv. Helgen innan skolan började var det Labor Day weekend, roligt att få uppleva min första "högtid" här. Vi åkte bland annat till South Haven och gick på en "craft show" en marknad typ, hela släkten och vänner kom över, vi var ute på sjön med båten mycket, älskar det!!!

Mitt schema ser ut såhär:

Period 1. Weight Training - Verkar som en rolig kurs, men problemet är att man inte hinner ducka emellan klasserna och det är ingen AC i the weight room så man får helt enkelt ta på sig sina vanliga kläder svettig efter.

Period 2. English 12 - En kurs jag var tvungen att ta men den verkar helt ok, många seniors där så det är skoj!

Period 3. American History - Vi har inte gjort så mycket än men det verkar som om vi ska lära oss sånt som vi svenskar får lära oss i högstadiet typ, så det blir repetion där.

Period 4. Popular Literature - VÄRLDENS skönaste lärare, hon sa i princip att eftersom vi är seniors så behöver vi inte jobba och stressa så mycket, allt vi kommer att göra är att läsa och se på film vad jag förstod det som.

Lunch Break

Period 5. Government - Här kommer vi typ att gå igenom alla världens nyheter och debattera.

Period 6. Pre-Calculus A - En matte kurs med typ sånt jag gjorde förra året, kommer knappt ihåg nåt dock och eftersom alla termer är på engelska kommer det nog bli tillräckligt svårt.

Period 7. Typ mentorstid där man får göra läxor, eller bara sitta o prata med söta killar heh.

10 minuter efter att skolan slutar är det Cheer Practice, därefter kommer man hem vid typ 5.30 och är helt slut.

Lite random bilder från senaste

Likes

Comments

Idag har det varit en hektisk dag, för första gången vågade de knacka på min dörr och fråga om jag var vaken, yeey för det!! Det regnade extremt mycket här i Delton så vi (Jag, hostmom, Darcie och Catlin) åkte till Paw Paw där min min hostmormor bor, hon skulle nämligen flytta. Men först åkte vi till Cathy´s kitchen och åt frukost (klockan 14.30!!). Därefter hjälpte vi henne att bära saker ända till klockan 7 då vi åkte till MC Sportwear för att köpa lite sportgrejer till tjejerna. Jag köpte ett par nike-shorts för det är typ det enda de går omkring i här och jag behövde ett par till cheer-practice. Där mötte Jim och Holly oss för att åka vidare till ett shoppingcenter, det enda jag hann göra innan de stänga var att köpa ett nytt sim-kort till min mobill. Så nu kan jag ÄNTLIGEN använda min telefon utanför huset :) Glad tjej efter två veckor utan att riktigt kunna göra nåt på telefonen hehe.

Här är lite bilder från idag (insåg nu att de enbart är på onyttig mat, men men, det är vad de äter här så nu får ni se vilken slags mat de äter, inte varje dag dock!!)


Likes

Comments

Igår efter bara två träningar var det dags för JV footballs-match och därmed cheer, ni kan ju tänka er hur det gick.... inte så bra haha. Men det var verkligen jätteroligt, jag kan ganska många rörelser men verkligen inte vad man man ska säga (skrika) till dem!

Ikväll spelar varsity deras första match borta, så innan det ska vi ha en potluck och åka gemensamt till matchen. Vi cheerar idag alltså med varsity-squadet vilket ska bli väldigt kul men samtidigt väldigt nervöst...

Idag fick jag min riktiga släng av hemlängtan när jag pratade med min syster, efter det var det svårt att sluta gråta ska jag säga. Men det är som alla säger, så fort man har något att göra slutar man tänka på det,. Idag blir det en depp-dag men imorgon ska det verkligen inte bli det, ska se till att vända på detta!!

Likes

Comments

​Hej!

Nu har jag snart varit i Delton i en hel vecka, känns betydligt längre än så. Med tanke på allt jag har hunnit med, full rulle hela tiden. Jag bestämde mig bland annat för att gå med i skolans "Cheerleading-squad", det är träning 5 dagar/vecka, 2,5h/dag så det borde väl inte ta så lång tid att lära sig allting. Just nu sitter jag i soffan med världens träningsverk från träningen häromdagen, tuffa träningar asså. Men ikväll är den första matchen jag ska cheera på, är väldigt nervös!!!

Känns lite som att man börjar komma in i vardagen här, även om det inte riktigt finns någon vardag i och med att skolan inte har börjat... längtar faktiskt till skolan drar igång. 

Likes

Comments