View tracker

Jahopp, nu var det ett par veckor sedan dagen då jag gick ur grundskolan tillsammans med mina underbara klasskamrater som vi tillsammans gjort en otrolig resa. Vi var verkligen en klass som alla visade moral och hjärta för varandra. Jag som person är väldigt känslosam så självklart kom det lite tårar då jag skulle ta farväl av mina vänner som drar iväg och ska uppfylla sina drömmar. Nästa destination blir nu Vimmerby, där jag ska ägna 3års tid till att göra mina drömmar sanna. Spännande och samtidigt lite små nervöst att komma till en ny klass och bygga upp nya starka relationer till mina nya vänner. Nu i sommar blir det att ta igen sig och ladda upp batterierna med att umgås med familj och vänner. Kommer att hålla er mer uppgraderade än vad jag har varit, uselt men ska skärpa mig. Hoppas att alla får er ett underbart sommarlov och lev som livsnjutaren! (Checka in på min instagram)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag så åt jag något så gott så gott. Raggmunk, stekt fläsk och lingonsylt. Så jag kunde liksom inte låta bli att göra ett inlägg om just Raggmunk.

För 2 portioner
Max 30min

Ingredienser till raggmunkarna
3-4 skalade potatisar
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 dl ost, riven Grevé
Salt och peppar
300g rimmat skivat sidfläsk
Lingonsylt

Så här gör du dina raggmunkar:
samman ägg, mjöl, mjölk och salt som till en vanlig pannkakssmet, låt svälla 5 minuter. Stek fläsket i en stekpanna, spara på flottet och varmhåll fläsket. Riv potatisen på den grova sidan på rivjärnet och blanda ner i pannkakssmeten tillsammans med osten. Stek raggmunkar på samma sätt som du steker pannkakor, fast i fläskflottet. Salta och peppra.

Här är Källan till detta underbara raggmunks receptet : Raggmunk receptet


Hoppas det ska smaka!

Likes

Comments

View tracker


Idag så åt jag och min familj spaghetti och köttfärssås. Fast det är kanske den mest vanliga spagetti och köttfärssås här i Sverige då du ofta använder dig av bara köttfärs, grädde och lite kryddor, brukar kalla det för den "tråkiga spaghetti och köttfärssås". Här så ska jag ge tips på vad för mig är en redig spaghetti köttfärssås eller Spaghetti bolognese som man säger i Italien.

För Bolognese (såsen) :
2 medelstora lökar , skalade och hackade
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, skalad och krossade
500g magert malet nötkött
90g svamp, skivad
1 tsk torkad oregano eller blandade örter
2 tomater eller 1 burk krossade tomater
En sträng tomat puré eller tomat ketchup
1 köttbuljongstärningar tärning
Salt och svartpeppar

Servera det tillsammans med 340g vanlig spagetti och riven parmesan ost efter din magkänsla.

Så här gör du!
1. Börja med att lägg lök och olja (olivolja) i en stor panna med hög värme i ca 3-4 minuter. Lägg sedan i vitlök och stek dem tills båda får en härlig brun färg. Sen lägger du i svampen (champinjoner) tillsammans med oregano och låt det steka i 3-4 minuter.

2.
Sen när det stekt klart så lägger du i krossad tomat, köttbuljong och tomat puré eller tomat ketchup, avsmaka såsen med lite salt och peppar(svart). Sen så sänker du värmen på plattan och låter såsen stå och puttra i 30 minuter.

3.
Sen tar du fram en gryta som du ska koka spaghettin. Fyll grytan med vatten och ordentligt med salt och häll i olivolja ca2-3 msk. Sedan när du lägger i spaghettin i vattnet så se till att röra om hela tiden så att spaghettin inte får klumpar. Koka pastan i ca10-12minuter. Sedan tar du fram ett durkslag och häll spaghettin i durkslaget och skaka av vattnen från pastan och lägg tillbaka pastan i grytan eller serverings fat, sedan häll över lite olivolja över pastan så att den blir rörlig och fräsch.

Server med lite riven parmesan eller någon annan finare ost som tillexempel Gouda ost och dekorera med liten fin persilja.

Servering
Servera Bolognesesen i helst djupa tallrikar tillsammans med en sked och gaffel. Varför ska jag använda sked till spaghetti Bolognese?tänker ni säkert, jo för då blir det att äta på 100% italienskt viss då du använder skeden för att få upp spaghettin som man sedan skruvar runt i skeden med gaffeln.

Hoppas det ska smaka eller spero che il gusto!
Som man säger i Italien.

(Bilden nedanför är bild på den jag kallar för den "tråkiga" spagetti och köttfärssås och bilden över är den jag anser är en "riktig" spaghetti och köttfärssås)

Likes

Comments

Carbonara är en pastarätt som ingår i det italienska köket. Pasta alla carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol.


När jag gör mat så använder jag mig ofta av min magkänsla. Du ska inte behöva gå efter vad som står i kockboken hela tiden, våga testa nya saker och kombinera med vad du tycker låter gott.

Carbonara på Livsnjutarns vis
För två personer
Ingredienser
2 hekto Spagetti
Olivolja (Går lika bra med rapsolja) 0.5
Salt
240g Bacon
Färdig skivade champinjoner i burk
2 st ägg (3st det 3dje ägget kan du använda som dekoration)
3 dl matlagningsgrädde
75 gram riven parmesanost (riven Gouda ost går också bra)
salt
0.5 kruka persilja eller gräslök, grovhackad
svartpeppar
Hackad purjolök (ta lite efter din magkänsla)

TILLAGNING

1.
Du börjar med att slå på en kastrull med rikligt saltat vatten till pastan. (Pastan ska kocka mellan 10-12 minuter)

2.
Ta sen fram en bunke som du kan vispa ihop ägg tillsamman med grädden och blanda med parmesanost. (Spara lite av osten till serveringen)

3.
Krydda rejält med nymalen svartpeppar, kan lägga den i mortel så att den blir väldigt grov.

4.
Salta lite försiktigt i äggsmeten.

5.
Ta bort plasten ifrån baconen, skär den i 4mm skivor och skär sedan i stavar, också de
4mm breda,halvera sedan baconstavarna

6.
När pastan är färdigkokt, kan du börja steka champinjoner och bacon hastigt i olja i en stor stekpanna, stek tills fettet försvunnit innan du tillsätter pastan, häll i pastan lite i taget och vänd om hela tiden.

7. Vänd ner den hacka persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan ifrån värmen. Blanda om ordentligt!

8. Häll upp på ett stort serverings fat, alternativt inviduella tallrikar, toppa med riven parmesanost och krydda med mer svartpeppar, ta en tugga, sätt dig nu ner och njut av mästerverket som du precis gjort!

För dig som är nyfiken om näringsvärdet i denna maträtt
Kcal: 888
Protein: 44gram
Fett: 45gram
Kolhydrater: 72gram


Tyvärr så har jag ingen bild på min Carbonara men den kommer under näst nästa vecka då jag ska få tillaga min favorit rätt. Men jag har här lite olika typer av Carbonara. Vissa använder sig utav grädde och vissa andra använder sig inte alls av grädde.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Bilderna talar för sig själv. Stor sorg i Frankrike och i övriga världen. Det hemska terror dådet som hände på fredagskvällen. Alla är vi människor och tillsammans står vi upp mot dem hemska monstrerna som begår dessa attacker. En extra tanke till dem som förlorade en vän eller släkting. All hjärta till er.

Likes

Comments

jag är otroligt inspirerad av musik och så vill jag dela med mig utav det jag älskar inom musik, så här har jag valt ut mina 3 absolut favorit låtar som alltid för mig att komma på bättre tankar när jag är lite depp så drar jag alltid på någon av dessa låtar så får alltid bättre humör. Hoppas du blir inspirerad utav mina 3 låtar jag valt ut. Ha en bra helg alla!

Likes

Comments

Idag är det måndag, har ni svårt att tänka ut vad ni ska äta till lunch? Jag har ett utsökt förslag till dig.
På en måndag passar en härlig
Pytt i panna med stekta ägg helt utmärkt och passar in så bra på högtiden.
Men hur laggar jag till en god pytt i panna?
Jo det ska jag berätta…

Tillagning
1. Börja med rödlöken: Skala och halvera rödlökarna. Strimla halvorna tunt. Värm en kastrull och lägg i löken tillsammans med lite olja. Värm tills löken blir glansig och mjuknar något. Häll på balsamvinäger och strö över socker. Låt koka ihop några minuter tills det mesta av vätskan försvunnit.

2. Vispa grädden till senapscrèmen fast. Vänd försiktigt ner pepparrot, dijonsenap, salt och peppar.

3.. Skala och hacka den gula löken och potatisen. Skär nötköttet i tärningar. Skär korv och skinka i lika stora tärningar. (Jag brukar använda bacon istället för skinka men en smak sak)

4. Stek alla ingredienser var för sig i smör. Blanda till slut allt det stekta och hetta upp det.

5. Smaka av med salt och peppar. Strö över färsk timjan och servera med stekt ägg, senapscrème och det röda guldet rödbetorna.

Källa till det goda receptet
(http://www.tasteline.com/Recept/Pytt_i_panna)

Likes

Comments

Nu så sitter jag på bussen på väg hem till min foster familj i Hjorted efter en veckas höstlov som har gått till mycket att vila upp sig och gör saker man annars ofta inte hinner med på sina vanliga skoldagar. Då kanske ni blir nyfikna på vad har jag gjort på ditt lov då? Jo jag började med att åka till min pappa som bor både i Oskarshamn och en liten mindre ort som heter Fliseryd men under helgen så var pappa och jag i hans lägenhet i Oskarshamn. Vi inledde helgen med att käka en grymt god pizza och för att kunna äta den extremt goda pizzan så går man så klart till Ninos, efter det så gick vi hem och avslutade kvällen med att ha lite fredags mys och se på musik tävlingen Idol som sänds på TV4. Lördag! Var första orden jag sa när jag vaknade på lördag morgonen för denna dag så var det dags för hockey! Mitt älskade IK Oskarshamn tog i mot Leksand och väntades stor publik som vilket också blev hela 3008 personer hade tagits sig till BE-GE Hockey Center som IK Oskarshamns hemma arena heter. Kvällen avslutade på allra bästa sätt genom att IK Oskarshamn slog Leksand med 2-1 och det var ren eufori, den kvällen kunde jag sova väldigt gott. På måndagen så åkte jag till min mamma som bor några mil utanför Oskarshamn som heter Bjälebo mitt ute på landet. Hos mamma var det tre lugna dagar men på torsdagen så åkta jag och min mor in till staden för att träffa min lillebror och foster mamman och gjorde en dag på stan och åt god Kina mat till avslutning, senare på kvällen så gick jag, mamma, moster, min bästa vän Hugo och hans farsa ut till restaurangen Harry's där vi åt mat och såg på ishockey där återigen mitt älskade IKO spelade men tyvärr så förlorade dem med 5-4 efter straffar men så tur var så leverade Harry's med väldig god mat. Tack vare det kunde man ändå gå därifrån med leende på läpparna :) och efter jag hade vart på Harry's så gick jag hem till min pappa för att tillbringa sista tiden med pappa innan jag åkte hem. På fredags morgonen så gick jag upp tidigt tidigt för att bege mig bort mot Ishallen för att åka lite skridskor med min vän Hugo, fick ju passa på när det var allmänhetens åkning. Sen så var det lördags igen och man låg i sängen och undrar var veckan tagit vägen? Men min vän Hugo undrade om vi kunde träffas och ta lite bilder till hans blogg @Hugohakanssons följ honom gärna, men jag sa till honom att jag bjuder på frukost så han kommer efter 12 så åt vi en redig hotell frukost med nästan allt att önska och samtidigt såg vi på IFK Norrköping vinna SM-Guldet i svenska Allsvenskan. Sen efter frukosten så gick vi ut och tog hans bilder och senare tackade vi farväl till varandra. Jaa det var mitt höstlov det som sagt så sitter jag nu på bussen på väg hem till Hjorted och skolan.

Och så lite bilder
Ifrån lovet
Ha D gött!

Likes

Comments

Ja som ni alla känner till så är det alla helgonsdag som går ut på att man hedrar nära och kära som tyvärr lämnat denna värld. Jag gick tillsammans med min pappa, hans fru och min halv syster till kyrkogården i Fliseryd som ligger en bit utanför Kalmar. Jag och pappa tände ett ljus för min älskade farfar som gick bort för 2 år sedan och det bästa min farfar visste var att ragga brudar i sin älskade Volvo Pv-62 Costum. Nu kommer jag tillsammans med familjen avsluta kvällen med lite lördags mys.

Stort hjärta till alla som har en vän eller släkting som finns i himmelen bakom molnen.

Ha D gött alla fina!

Likes

Comments

Hej!

Idag är det premiär för min nya blogg och mitt allra första inlägg kommer handla om vad jag kommer att blogga om. Jag kommer skriva om min livstil och vad jag helst gör på min fritid, jag kommer också ge tips på vilken maträtt som man borde äta på en måndag tillexempel så kommer jag ge ut förslag på vad man borde äta på sin vardag. Mina största intressen är musik, sport och mat.

Det här är bara början, jag hoppas nu att jag kan få just dig intresserad och upptäcka några nya saker tack vare min blogg. Ha D gött!

Likes

Comments