Header

Idag är jag ledig från jobbet men har en hel del att göra här hemma. Tar en liten paus i jobbet och skriver lite här inne. Det var nu länge sedan jag skrev något här och därför tyckte jag att det var på tiden att jag skriver några rader.

Det har gått över en månad sedan sist och jag har bland annat hunnit träffa en gammal god vän en dag innan jobbet. Vi tog en frukostdejt helt sonika för att vi båda kunde. Det var gott med frukost och det är alltid lika kul att ses när vi kan tycker jag.

Jag har hunnit träffa mitt barnbarn en gång den här månaden och jag skulle önska att vi hann ses lite oftare. Vi sågs hemma hos min mamma, så hon också får träffa den lilla goa killen. Vi får hoppas att vi hinner ses lite oftare framöver.

I övrigt har jag mest jobbat. Så gott som dagligen kör jag olika linjer och jag måste säga att jag trivs riktigt bra med mitt jobb. Jag är ledig ett par dagar i veckan men då inte nödvändigtvis en lördag och söndag.

Nu har det blivit dags att köra igång med sysslorna här hemma.

Önskar er alla en solig och fin dag!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit hemma hela dagen, så jag passar på att skriva lite grann här på bloggen. Det var ju ett tag sedan jag skrev, så det börjar bli dags tycker jag. Jag har mestadels jobbat sedan jag skrev sist, men några höjdpunkter har det varit både på jobbet och privat.

Jag har, trots att jag jobbat så mycket som jag får enligt kör- och vilotider, hunnit med en hel del. Jag har träffat en gammal god vän som jag har känt sedan vi var fem år. Vi tog en heldag på stan och flanerade, åkte spårvagn och åt en riktigt god lunch. Det blev sushibuffé på Mandarin City. Det var riktigt gott och vad mycket man åt! En riktigt rolig dag och fint väder hade vi också, förutom avslutningsvis, då öste regnet ned.

Jag jobbade och körde omlagd körväg under lördagen på Pridefestivalveckan då Pridetåget gick genom stan. Mycket folk var det verkligen överallt. Alla fick de sig en dusch av en rejäl regnskur. Det var som om himlen öppnat sig när regnet öste ner. Själv kände jag mig som om jag satt i en biltvätt med bussen. Efter jobbet passade jag på att se slutet av Pridetåget innan jag gick hem för dagen.

Jag har hälsat på min mamma ett antal gånger under den här tiden. Ibland har vi varit hemma hos henne och ibland har vi gått ut och ätit en bit mat. Vissa gånger har min son och hans flickvän varit med, andra gånger har mitt barnbarn varit med. Bilderna längst ned är från ett tillfälle då jag, min son, hans kompis, mitt barnbarn och min mamma var ute och åt på restaurang tillsammans.

Sommaren börjar nu dra mot sitt slut, men jag hoppas att vi får några fler soliga och varma dagar innan höstrusket tar vid på riktigt.

Ha en fin fortsättning på helgen!

Likes

Comments

Nu har det återigen gått lång tid sedan jag skrev något här inne. Tyvärr är det ju så att jag inte hinner skriva lika mycket som tidigare. Att arbeta mycket tar ut sin rätt och kräver av en att man äter och sover ordentligt. Restiden tar dessutom flera timmar om dagen i anspråk, så man hinner inte alls så mycket som man skulle vilja.

Jag har under en ledig helg lyckats ta mig till Eskilstuna för att hälsa på en gammal god vän. Det blir ju inte så ofta som vi hinner träffas, så man får passa på att åka då man har tre dagars sammanhängande ledighet. Jag har ju inte någon semester i år. Det blev en rolig och härlig helg då vi hann med mycket. Vi tog en promenad genom staden och sedan hade vi en liten spontan picknick i stadsparken. Gott att äta och dricka blev det hela helgen igenom och givetvis passade vi på att umgås. Sammanfattningsvis en riktigt fin, skön och rolig helg.

I övrigt har det blivit till att jobba och passa på att umgås med familjen och fåglarna så mycket jag bara har kunnat.

Nu är det hög tid att ge sig ut i solen. Ha en fin dag allihopa!


Likes

Comments

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev något här inne. Jag har varit ganska upptagen under denna tid. Det har varit mycket jobb och de lediga dagarna har gått åt till många roliga saker och även lite måsten som brukar finnas i vardagen. Jag tänkte berätta om några av de roliga sakerna och hoppa över alla dessa måsten.

Jag träffade en gammal klasskompis som jag inte har hunnit träffa på bra lång tid. Vi var ute hela nationaldagen och gjorde Stockholm. Vi tog en fika ute på Blockhusudden på Café Blockhusporten och sedan åt vi lite mat mitt inne i centrum. Därefter tog vi oss en liten fika igen på Waynes coffee.

Några dagar senare, eller om det var en vecka kanske, var jag och samma kompis och köpte en bil till henne. Det var en trevlig dag och fint väder hade vi också.

En av kvällarna var det grillkväll med jobbet i Rålambshovsparken. Det var mycket trevligt att träffas privat och småsnacka lite. Vi grillade och åt gott och vissa spelade även lite fotboll efter maten. Det var tydligen Junior Maraton samma kväll, så det var fullt med folk och ett band som spelade i parken samtidigt.

En annan dag innan jobbet tittade en gammal god vän in på en kopp kaffe innan jag skulle till jobbet. Det var väldigt länge sedan vi träffades. Riktigt kul var det och jag hoppas det inte dröjer så länge till nästa gång vi ses.

Idag är det så kallat "klassiskt midsommarväder", det vill säga mulet och det har regnat tidigare. Vi får väl hoppas att det blir uppehåll åtminstone och att kanske solen spricker fram lite senare. Det blir en träff med familjen idag med lite god mat och dryck. Det ska bli roligt.

Slutligen önskar jag er en riktigt härlig midsommarafton!Likes

Comments

En vecka har passerat sedan sist jag skrev här i bloggen, en vecka fylld med mestadels jobb och några sköna och välbehövliga vilodagar emellanåt. Jag känner att jag trivs med jobbet fantastiskt bra och då känns det ju också bra att jobba mycket.

I söndags var det ju Mors Dag och då passade jag på att efter jobbet åka hem till mamma med en liten blomma. Vi hade en mysig eftermiddag och tog en kortare promenad i solskenet. Mamma och jag gick till en närliggande restaurang och åt en bit tillsammans.

Idag jobbade jag inne i stan nästan hela dagen och när jag kom hem somnade jag direkt efter maten. Vaknade nu mitt i natten, ja så kan det gå, jag ska i säng igen här och sova lite till.

Ha en skön natt allihopa!


Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev här inne, så länge har jag nog inte gjort uppehåll med skrivandet på bloggen tidigare. Ibland händer det mycket i livet och det är en bra beskrivning på hur det har varit för mig den senaste tiden.

Jag har ju jobbat med att köra buss och har dessutom passat på att ta ledigt ett par dagar för att resa lite. Jag tog mig en liten bussresa, ja kan man tänka sig, att bussföraren tar ledigt för att åka buss. Jag åkte en dag för att komma tillbaka igen nästa dag. Det var en liten dygnsresa med andra ord, en bantad version av en weekendresa kanske? Det var väldigt skönt att vara lite ledig och göra något annat än att bara vara hemma.

Den enda nackdelen var att jag drog på mig en rejäl förkylning under resans gång. Jag hostade mig fördärvad på vägen hem och väl hemkommen så kände jag att något inte stämde helt. Då visade det sig att jag hade feber, 38,5 grader. Jag är ju så att jag påverkas redan vid låg temperatur, så nu blev det sjukskrivning och sov jag mig igenom några dagar. Det enda jag gjorde var att äta och sova hela dygnet runt. Nu är febern borta men hostan den är kvar. Hård och jobbig hosta som inte ger med sig. Det blir nog snart dags att gå till läkaren.

Då har det blivit dags att ta tag i allt som ska göras här hemma, man får passa på när man är ledig.

Ha en fin dag allihopa!

Likes

Comments

Det är ju fredagen den trettonde idag, än så länge har jag inte haft någon otur. Vi får väl hoppas att det fortsätter så dagen ut.

Det var nu ett tag sedan jag skrev. För att vara helt ärlig så har jag jobbat, ätit och sovit under denna period. Jag har helt enkelt inte hunnit med triviala ting som att skriva här i bloggen, men nu så har jag en ledig dag, så jag passar på att skriva då.

Igår hade jag förmånen att få köra en splitter ny buss, årsmodell 2016 alltså. Det luktade nytt när jag klev in i den och den hade ju en massa finesser och andra nyheter förstås. Det kändes riktigt roligt att få köra en helt ny buss och jag måste erkänna att det var med skräckblandad förtjusning jag körde ut på stan med den. Jag menar man vill ju inte bli den första föraren som repar den precis. Det behöver ju inte nödvändigtvis vara mitt fel, utan någon annan kan ju köra in i bussen.

Jag ska ta mig en promenad i solen och sedan fortsätta på min "att-göra-lista" här hemma.

Ha en fin fredag allihopa!


Likes

Comments

Då har en vecka passerat igen, tiden går fort när man har roligt sägs det och det kan nog stämma det. Jag har en bra tid på jobbet just nu. Jobbar väldigt mycket och det känns bra. Jag vet ju att lönen blir därefter och det känns skönt att veta att det kommer klirr i kassan någon månad senare.

Igår var jag hemma hos min mamma och min son och hans flickvän var också där. Vi åt våfflor, fikade och umgicks några timmar. Det var en riktigt trevlig eftermiddag och kväll med familjen.

På kvällen fick fåglarna komma ut och vara fria i lägenheten. Det kan de verkligen behöva eftersom jag har jobbat så mycket på senaste tiden. Man får göra vad man kan för att kompensera det.

Tidigare i veckan, närmare bestämt i torsdags, var jag och hämtade en liten stackars fågel, en undulat, som hade blivit upphittad av en familj mitt inne i stan. Hon hade blivit jagad av en stor skata precis innan hon hittades. Hon hade fått vissa lindriga skador som ser ut att läka bra och prognosen för framtiden ser god ut. Det var ena foten som blivit lite skadad. Ja, så kan det gå, så var det då tre små undulater här hemma. På bilden nedan från vänster: Pippi Fia, Speedy och Smulan.

Nu ska jag sova lite till inför dagens jobb.

Ha en fin söndag allihopa!

Likes

Comments

I dag är jag ledig och passar på att ordna saker som jag inte annars kommer hinna med när det är jobbdagar. Det är ju snart månadsskifte och dags för räkningar igen och sedan finns det ju även andra små saker som ska hinnas med innan det blir dags att jobba igen. En av dessa är tvätten och en annan disken. Det finns ju hur många saker som helst att räkna upp.

Nog om dessa vardagsbestyr som måste göras. Jag har haft en vecka fylld av jobb och några lediga dagar insprängda mitt i. Då jag var ledig passade jag på att träffa mitt barnbarn och lekte med honom medan hans pappa var på jobbet. Vi hade det riktigt mysigt och roligt under dagen. Jag önskar att jag kunde hinna träffa honom mycket mer än jag verkligen hinner. Har är ju så himla go, farmors lilla hjärta.

Nu har det blivit dags att fortsätta mitt pysslande här hemma.

Ha en fin kväll allihopa!

Likes

Comments

Nu har det passerat en hel vecka sedan jag skrev sist. Jag har inte hunnit skriva något här för att jag har jobbat snudd på alla dagar sedan sist. Det har varit lite varierande tider, tidiga och mycket sena, så det har mest blivit att jag har ätit, sovit och jobbat.

Huvudsaken är ju att man trivs med vad man gör och det måste jag säga att jag verkligen gör. Då gör det ju inget om man jobbar lite udda tider och ganska mycket. Det känns faktiskt som att jag har hittat hem i detta jobb.

Idag är den dag då allt ska göras. Det är tvätten, disken och en massa annat viktigt som ska hinnas undan. Dags att sätta fart igen här.

Ha en fin dag allihopa!


Likes

Comments