View tracker

​Det här är ett super super gott recept på en vegetarisk chili con caren....alltså en chili sin carne... Många av min köttätar kompisar tycker den här är god...så då fattar ni ...den är god. Här delar jag med mig av mitt recept.


2 dl torkade bönor valfri sort (på bilden har jag svarta bönor)

Blötlägg under natten i vatten.

Slå av vattnet, använder du dig av blötläggningsvattnet så blir det gaser i magen, och skölj bönorna.

Lägg i gryta och fyll på med nytt vatten och ca 0,5 tsk salt.

Koka i ca 30 min, beroende på sort kan det vara kortare eller längre.

Häll av bönorna.


1 röd lök

1 vitlöksklyfta

2 brk krossade tomater

1 dl röda linser

1 liten brk majs

100g champinjoner

1 paprika

cayennepeppar

salt

paprikapulver

spiskummin


Stek lätt upp den hackade löken i en gryta.

Häll på de krossade tomaterna.

Tillsätt de röda linserna och låt koka i ca 10 min.

Häll i majs, skivade champinjoner, strimlad paprika och bönorna.

Låt allt bli varmt.

Krydda med cayennepeppar, salt, paprikapulver och spiskummin.


Servera med ris eller nachos.

Supergott och så bra en kall vinterdag....eller kall sommardag.

Hoppas att ni gillar den!!!!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Tyvärr ... vad än meterologerna än säger ... så behöver man äta varm soppa nu. Jag fryser i alla fall och upplever den här sommaren som iskall... Men soppa är bra och gott. Vill man göra den vegansk är det bara att utesluta äggen. Hoppas att ni får upp värmen nu.


4 portioner


250g nudlar (jag väljer alltid de med fiber)

2 morötter

2 salladslökar

150g sockerärtor

150g champinjoner

100g sparris

1,5 liter vatten

3 grönsaksbuljongtärningar

0,5-1 tsk ingefära

1 strimlad chili

1 finhackad vitlöksklyfta

4 kokta ägg


Koka upp vattnet med buljongtärningar, ingefära, chili och vitlök.

Lägg i nudlarna.

Skala och strimla morötterna. Jag använde skalaren till att strimla morötterna med och lägg ner i vattnet.

Strimla salladslöken och lägg i grytan.

Lägg i sparrisen.

Dela champinjonerna i mindre bitar.

Låt koka den tid nudelpaketet anger.

Häll upp i tallrikar.

Halvera äggen och lägg två halvor i varje tallrik.


Snabbt och gott och värmande!!!!

Likes

Comments

View tracker

Augusti månads produkt!!!!
Skön spray med Aloe vera, propolis och utvalda örter som svalkar och lugnar din hud. Till exempel efter en dag i solen, efter ett insektsstick eller i den torra luften på flygresan. Passar också fint för hår och hårbotten.

Aloe First innehåller förutom Aloe vera och propolis flera noggrant utvalda växtextrakt, exempelvis från ring-blomma, kamomill och gurkört, kända för sina välgörande hudvårdande och mjukgörande egenskaper. Allantoin är ytterligare ett lugnande, lenande och hudvårdande ämne. Tack vare sprayen är den enkel att använda, även om huden känns öm av t ex ett insektsstick. Den verkar också uppfriskande och vitaliserande efter en dag i solen eller under en flygtur. Den kan även användas i hårbotten och som utredande balsam.

Tips! Häll gärna över Aloe First i våra små sprayflaskor så blir det enkelt att alltid ha svalka till hands.
Anvisningar

Applicera frikostigt på huden för att tillföra fukt.

Lätt att spraya på
Mjukgörande gurkört
Hudvårdande Aloe vera och propolis
Lugnande och lenande
Uppfriskande och vitaliserande

Ord: pris 254 kr Under Augusti 2015 får du den av mig för 178 Kr
Handla på webshoppen eller skicka meddelande till mig

Likes

Comments

​Nachos och tacos fungerar ju utmärkt när man är vegetarian. Det är ju bara att utesluta köttfärsen. Men ibland har jag saknat tacokryddan eftersom jag bara ersatt köttfärsen rakt av med bönor. Så hittade jag det här receptet  i Coops tidning Mer Smak. Jag provade och jag tyckte det var jättegott. Det enda var att det var väldigt mäktigt men å andra sidan behöver man ju inte äta enligt portionsantalet ;-) 

Här kommer receptet för 4 personer (men jag skulle nog säga 6 personer)


240g naturella cashewnötter 

som ska blötläggas i 6 timmar i kylskåp.

Hacka sedan nötterna till ett smul.

Sätt ugnen på 200 grader.


1 msk olivolja

1 påse tacokrydda

riven ost

Värm oljan i stekpanna och blanda ner nötter och kryddor. Stek inte på för hög värme så att de bränns, stek ca 5 min.


1 påse nachochips (jag tog med chilismak, mexikansk mat ska vara stark tycker jag)

Fördela nachochipsen på en plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost.

In i ugnen tills osten smält.

Lägg upp direkt på tallrikar och strö nötsmulet över.

Sen är det bara att fördela grönsaker över.

Jag använde isbergssallad, tomat, gurka, röd lök, majs och svarta bönor.

Supergott och enkelt bara man kommer ihåg att lägga nötterna i blöt.

Servera med creme fraiche och tacosås.


Likes

Comments

​Jag formligen älskar smörgåstårta och skulle kunna äta det 24/7 ....  problemet var när jag blev vegetarian att .... smörgåstårta.... vad gör man då???? Skulle jag aldrig mer kunna äta smörgåstårta!!!! Nu ramlade jag över ett recept på just vegetarisk smörgåstårta och det var jag ju tvungen att prova. Receptet säger 12 bitar .... eehhh.... jag säger 4 protioner om man är lika galen i smörgåstårta som jag.

Här kommer i alla fall receptet och nästa gång ska jag testa med riven pepparrot i istället för vitlök. Inte för att jag itne gillar vitlök men pepparrot är ju sååååå gott.


1 paket landgångsbröd

600g färska champinjoner

1 gul lök (jag tog röd för det tycker jag är godare)

2 vitlöksklyftor

2 msk rapsolja

1 tsk salt

svartpeppar

250g philadelphia ost

Finhacka champinjonerna, lök och vitlök.

Fräs sakta i stekpanna med rapsoljan.

Salta och peppra efter egen smak.

Låt svalna.

Blanda svampmojset med philadelphiaosten.

Kantskär landgångsbröden.

Bred svampmojset på brödet och lägg på skiva och fortsätt så tills det tar slut.


Garnering:

Man skulle använda svampmojset på sidorna men det funkade inte för mig... därför ser det ut som det gör på bilden. Nästa gång kör jag vanlig philadelphia ost på sidorna.

250g philadelphia ost

3 dl grovhackad persilja

några körsbärstomater

skivad gurka

klippt gräslök

Smeta in sidorna på tårtan med oblandad philadelphiaost och strö över persilja.

Skär tomaterna i halvor och lägg ut som du tycker det blir vackert.

Fördela gurkskivor oxå.

Strö lite klippt gräslök över skapelsen.


Nu till det bästa...... hugg in och njut...

men som sagt ... nästa gång kör jag med pepparrot!!!

Likes

Comments

​Jag är ju igentligen vegetarian men om jag fuskar någon gång så blir valet kyckling. Ett inte så kraftigt kött och man kan ju göra så mycket gott av det. Här är ett recept på en gryta med lite indiska kryddor. Blev väldigt gott och serveras med basmatiris ( på bilden dock vanligt ris eftersom dotter inte ville ha något annat)

Receptet är för 4 personer

1 dl sötmandel

4 kycklingfiléer

1 purjolök

1 msk rapsolja

1 vitlöksklyfta

1 msk curry

1 tsk ingefära mald

2 dl hönsbuljong

salt, peppar

0,5 dl russin


Lägg mandeln i el liten gryta med kokande vatten och låt koka 1-2 min. Slå av vattnet och skölj i kallvatten så att du orkar ta i mandeln utan att bränna dig. Tryck ut mandlarna ur det bruna skalet och lägg de vita mandlarna på ett hushållspapper så at de rinner av.

Strimla kycklingen och skiva purjolöken.

Fräs kyckling och purjo i olja.

Pressa i vitlöken, rör ner curry och ingefära.

Späd med buljongen och låt puttra i ca 5 min.

Salta och peppra.

Smaka av och se om du behöver ha i mer curry eller ingefära.

Blanda i mandel och russin.

Nu är det klart!!!

Lätt och gott, precis som matlagning ska vara....


Likes

Comments

​Är det något kaffebröd jag älskar så är det sockerkaka. För att inte tala om vad gott det är att slicka bunken efteråt. Det fina med sockerkaka är att den går att variera i det oändliga, här är det bara fantasin som sätter stopp. Den här gången gjorde jag efter ett recept men som vanligt kan jag inte följa receptet till punkt och pricka. Jag måste alltid ändra på något. Hahahaha. Här kommer i alla fall receptet på min variant av ananaskaka.


250g ananas ( jag tog skivor på burk)

150g smör

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär ananasen i mindre bitar, det blir lite roligare om de inte är exakt lika stora.

Smält smöret och låt det svalna något.

Vispa ägg och socker så att det blir ett ljust skum.

Innan jag blandar ner smöret så tar jag en bakpensel och smörar formen och har ströbröd i formen så att det lättare lossnar sen efter gräddningen.

Blanda ner smöret i äggblandningen.

Rör ner bakpulver, vaniljsocker och mjöl.

Nu ska det röras försiktigt och inte mer än nödvändigt för då bli sockerkakan luftigare och högre.

Häll smeten i formen och jämna till ytan lite.

Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Men jag brukar alltid kolla kakan efter 30 min, jag vill inte ha den för torr men heller inte smetig.

Under tiden kan man alltid njuta av att skrapa ur bunken. Sockerkakssmet är underbart gott. Jag vet att under fattigare perioder när jag blivit godissugen har jag vispat ihop en sockerkakssmet och gjort muffins bara för att få äta sockerkakssmet. Knasigt men gott.

När sockerkakan svalnat pudrade jag över lite florsocker bara för att den ska se snygg ut. Det behöver man alltså inte göra.

Nu är det bara att njuta med kaffe eller te till.


Likes

Comments

Forever har en produkt som är speciellt utformad för djur, Aloe Veterinary Formula. Den är tillverkad med en hög procentsats stabiliserad Aloe Vera Gel.

På grund av sitt välgörande innehåll är den idealisk att använda vid rengöring. Aloe Veterinary Formula ger även näring åt torr hud, päls, tassar, spenar, hovar, man och svans. Den kan också användas vid omläggning av öm hud. Allantoin är den andra ingrediensen och är ett ämne som vårdar huden. Aloe Veterinary Formula säljs i sprayförpackning med praktiskt munstycke, som förenklar appliceringen.


Pris 254 kr

Likes

Comments

​Det är inte klokt.... 14 grader regn och regn och regn. Jag minns inte när jag senast frös så i juli som i år. Det måste vara rekord kallt. Därför ger jag er receptet på en värmande chili con carne soppa. Blir jättegod med hembakad baguette till eller nachochips. Varm blir man i alla fall.

Här är receptet för 4 personer


400g köttfärs ( välj den som passar dig bäst fläsk-, nöt- eller blandfärs)

1 hackad gul lök

1 msk rapsolja

1 tsk salt

cayennepeppar ( efter vilken styrka just du vill ha)

1 msk paprikapulver

2 vitlöksklyftor

1 brk vita bönor i tomatsås

1 brk krossade tomater

5 dl köttbuljong

2 msk tomatpuré

2 msk ketchup

2 paprikor


Stek köttfärs och lök i en stekpanna.

Salta och smaka av med cayennepeppar.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i ca 10 min.

Tärna paprikorna och rör ner i soppan.

Smaka av och tillsätt ev mer salt eller cayennepeppar. Jag odlar och torkar och mal till eget cayennepulver och det blir så mycket starkare än köpt, Så jag kan inte ange hur mycket jag hade i .... för det kommer bli superstarkt om ni använder köpt.

Servera rykande het med bröd eller nachochips.

Hoppas ni blir varma nu !!!

Likes

Comments

​Måste bara dela med mig av en hur god potatissallad som helst. Inget klet utan den känns bara fräsch. Jag åt den som vegetarisk ensamrätt men jag kan tänka mig att den är supergod till grillat oxå. Nu är det ju ändå fredag i morgon så då måste ni bara få receptet idag. Den är nog lika fantastisk till grillade grönsaker.... det måste jag prova nästa gång.


750g färsk potatis

200g färsk grön sparris

1 rödlök

200g plommontomater

30g rucola

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

flingsalt


Koka potatisen.

Dela den i halvor eller mindre bitar om den är stor.

Ta tag i toppen och nederst på sparrisen och böj den lätt så går den av där det träiga slutar. Det är inte så gott och på det här viset får man med det gottigaste utan att oroa sig för det mindre goda.

Skär det som är kvar av sparrisen i typ tre delar.

Koka den eller ännu bättre ångkoka den ett par minuter så att den mjuknar något.

Skala och skiva rödlöken.

Dela tomaterna.

Blanda potatis, sparris, lök, tomater och rucola i en skål.

Rör ihop olivolja och vinäger.

Häll över potatissalladen och blanda runt ordentligt.

Strö över flingsalt efter tycke och blanda runt igen.


Nu är det bara att mumsa i sig !!!

Likes

Comments