Idag hände det som jag bara väntat på .....Som ni vet jobbar jag extra i en liten butik i Uppsala. Den ligger centralt och gatan utanför där ska trafik och gående samsas . Tydliga skyltar finns i båda ändor av gatan . Men som alltid så är det för en del väldigt svårt att följa regler och rekommendationer. Cyklister och bilister ser sig som de som bestämmer på gatan vilket inte är rätt. Ibland swishar de förbi på gatan i hiskelig fart och det tutas och tvärnitas hejvilt. Idag kom en kille i min ålder och gick där man får gå. Kände direkt att det där kommer inte bli bra då jag hör en bil komma i hög fart .......Killen på gatan är snabb och bilen tuschar bara i honom på benet. Men de e nu det börjar !!!! Killen i bilen får ett vansinnesutbrott och går loss på han som står på gatan . Gapar och skriker om att han är inkompetent som inte kan gå som folk . Till slut kommer 2 ordningsvakter och löser situationen.  Fast jag är rädd för att det här inte är sista incidenten.  Varför kan man inte samsas i trafiken ? Varför kan vi inte visa varandra hänsyn ? Varför ska alla ha så bråttom ?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja idag är jag ledig och ska göra ......ingenting efter jag tvättat , städat och skjutsat L till tandläkaren 😉. Har dotterns hund här på besök sen i fredags så ska mysa med honom också efter att han gjort hyss färdigt 😂😂😂. Vår hund ligger bara och tittar på yrvädret och suckar 😉. Jobbigt med småhundar som är fulla med energi enligt honom. Maken började jobba igår efter 4 veckors semester och såg lite sliten ut ........men i kväll kommer han vara ännu tröttare .
Ska nog fortsätta rensa lite här hemma på eftermiddagen också . Samlat på mig så mycket inredning och en del bara ligger i skåp. Sen har jag även plockat bort en del möbler som blivit i överflöd . Nu gäller det bara att inte fylla upp igen 😂😂😂

Likes

Comments

Igår blev det några timmar vid skrivbordet , planer för framtiden skulle ner på papper . Men även passat på att bläddra i nya skolböckerna. På eftermiddan drog jag och L till Carlings i Gränby , skulle shoppas lite . Hann även med att baka lite igår , bullar har en viss åtgång här hemma. Den här veckan hoppas jag få ett besked som jag väntat på . Ramlade ju liksom över ett ledigt jobb jag väldigt gärna skulle vilja ha 😉. Ja ja vet att jag kommit in på skolan i höst igen . Men är väldigt sugen på att jobba också 😘. Så får jag tjänsten kör jag annars kör jag på med pluggandet ! Men hur jag surrar idag 😂😂😂, men känner mig väldigt förväntasfull och redo 😊. 

Likes

Comments

Regnet var så efterlängtat och behövligt, bara på några dagar har ett par skogsbränder härjat i vårt län . Men vi ska komma ihåg att även om det kommer regn nu så är brandrisken fortfarande kvar . Jag själv tycker det är mysigt med sämre väder för då försvinner en del måsten som finns när man bor i hus 😉 ja jag vet att det är självuppbyggda måsten 😂😂😂. Men gräsmattan ska klippas , rabatter rensas, bär plockas, buskar trimmas 😁. Så när det sämre vädret kommer så finns tid för pyssel inne eller att fastna i en bra bok . Fast just idag jobbar jag ju och får mysa i butken i stället.  Håller på att städa där , tusan så fort det blir dammigt.
Idag ska gubben iväg och fira en ungdomsvän som fyller 50 år så kommer han säkert förbi mitt jobb efter 😍. I går överraskade han och kom med en termos kaffe hemifrån , mitt favorit kaffe . Då blir man så glad ❤.
Nähäpp om man skulle ta och försöka se lite anständig ut och kanske göra sig vacker så jag inte skrämmer kunderna idag , just nu är jag imgen vacker syn 😂😂😂😂.
Må så gott alla !

Likes

Comments

Låter mer spännande än det är 😂men tror i allafall det blir en dag med fart och fläkt. I går var jag ledig ...jaha tänker ni som att de va nåt nytt 😉 nej det har ni rätt i . Men var i allafall till veterinären igen med vår hund och det såg bättre ut men inte bra så återbesök igen . Efter det gjorde jag absolut ingenting och det var en rätt bekväm syssla 😂😂😂 men man blir fort less på det . Så skönt att få dra till jobbet idag , lämna vardagssysslor till make och söner . Nu vet jag förstås att vi har lite omika syn på vad som ska göras men jag har lärt mig att se mellan fingrarna och att blunda . Om jag känner maken rätt är han nog inte hemma i kväll , tror skogen lockar 😁. Fast det kan också vara skönt när man är trött i hjärnan efter att ha pratat och härjat med kunder en hel dag . Men om jag kanske skulle ta och starta upp pärlan och glida i väg mot stan . Ha en toppendag alla !

Likes

Comments

Kaffet under intag och kroppen redo för några timmars jobb 😁. Men först ska jag skjutsa L yngsta sonen till trafikskolan.  Får nypa mig i armen ibland för att fatta att alla mina 3 snart är unga vuxna . Galet va livet går fort ibland . Tänker att de va inte många år sen de för runt på sina sparkbilar eller trixade med sina cyklar och nu är de snart ute på vägarna båda två . Ja äldsta sonen han är ju ett steg före och är yrkeschaufför och rattar en stor Scania lastbil på dagarna 😉. Äldsta barnet i skaran min dotter (26år) håller sig till cykel men ska nog bli fart på henne också så småningom, hon får inte vänta lika länge som sin mamma 😂😂😂😂😂. Nu när jag har körkort begriper jag inte hur vi fick ihop vardagen när barnen var små .....man blir bekväm väldigt fort. Men är väldigt tacksam att min yngre syster inspirerade mig att fixa körkortet , blev så imponerad när hon tog sitt att jag bara var tvungen att haka på . Nej nu har jag svamlat klart,  dax att sätta lite fart på sonen så vi kommer iväg i tid 😎

Likes

Comments

Är lätt att köra fast i livet pga olika anledningar och kan lova det är lättare att fastna än att komma därifrån . Men hur gör man då för att komma vidare ? Ja där finns miljoner tips och råd, självhjälpsböcker och mycket annat . Fast egentligen är det viktigaste att hitta sitt eget sätt och sina egna vägar till att må bra eller komma vidare. Va nån klok person som så till mig i min ungdom att man behöver inte hela tiden kolla i backspegeln utan det är viktigare att se framåt genom vindrutan . Ja och det är faktiskt en ganska bra jämförelse , man kan ja lite koll bakåt för man ska ju minnas det som varit men tänka framåt och ta vara på det som kommer. Sen måste man kanske bromsa in lite ibland och pausa , ladda med energi . Måste man då alltid vara positiv när man ser framåt ? Nej för tusan man kommer säkert till situationer när man vill slänga in handduken, ge sig själv en hård spark i baken eller bara gömma sig under täcket. Men det tror jag bara är sunt , en del av livet och ens personliga utveckling. Vissa saker kan man både påverka och hantera andra saker kan man hantera men inte påverka och det är så livet är. Det pratas en hel del om hur olika personligheter är röd,blå,grön eller gul och det är en ganska intressant diskussion om du börjar prata med dina vänner 😉. Men framförallt så tror jag på att man måste ta makten över sin situation och kanske rent av göra upp med sånt som förföljer en eller energitjuvar som påverkar ens liv. Jag har själv varit i situationer där jag låtit andra bestämma över mitt liv eller tagit min energi . I bland har jag inte blivit klok på mig själv då jag gjort saker som jag egentligen inte alls hade lust med eller orkat lyssna på . Men att jag nånstans trott att jag skulle bli hatad om jag inte gjorde det jag blev tillfrågad . Fy så klok jag låter nu då 😂😂😂, men jag tror faktiskt att jag i 35 års åldern insåg allt detta . Så idag är jag snart 46 år och känner mig starkare än någonsin , känner mig fri och njuter av livet . Saker som hänt i mitt liv går inte att göra ogjorda och det är bara acceptera. Men som vuxen medelålders kvinna kan jag påverka mina val och möjligheter , motgångar, medgångar och det är en härlig känsla.
Vad ville jag säga med det här inlägget ??? Ja det kan man ju grunna över men tror man kan läsa mellan raderna i texten 😘

Likes

Comments

Ha ha trott nästan hela dagen att det är lördag 😂😂😂😂. Vad ska man säga ??? Skönt ändå att vara ordentligt avkopplad . Fast i morse .....då var jag inte nådig vill jag lova !! Maken snoozar sin klocka i 45 minuter .....världskriget började dra i hop sig   och blev inte bättre av att han bara smet iväg till skogen 😆. Sagt och gjort , frun tappar tålamodet , stampar som en trotsig 5 åring i golvet och vrålar som en björn. Ja ni hör ju hur moget jag betedde mig ....pinsamt !!! Men just då var det blodigt allvar 😜. Sen som grädde på moset blev det strömavbrott i ca 1 timme och det var ju såklart också makens fel 😂😂😂. Tur att han är härdad efter så många är .....säger bara PMS ..... Men nu har jag varit hos en av mina systrar och familj , lugnat ner mig och sagt förlåt till maken . Ännu en dag hos cirkus Jansson kan snart läggas åt minnet 😉.

Likes

Comments

Ja här fixas det som bara den . Slutar aldrig förvånas över min makes iver över att snickra . Man skulle tro att det räcker med det han gör på jobbet men icke ! Vi har nu 8 nya trädgårdsstolar som han snickrat ihop på två dagar. Idag gör han fotpallar till några av dom om man vill slänga upp fötterna en stund . Sen i morron ska han börja med ett gigantiskt plankbord till alltihopa , blir ca 3 meter långt ! Själv roddar jag med kaffe och vatten , massor med beröm och kärlek 😉. Så här är det nästan varje sommar hos oss , då ska det snickras nåt nytt .Här är en del av det jan gjort, förra året blev det torkställning och en soffa med bord , året före det uterum och året innan det en massa blomlådor 😂😂😂. Allt ska han göra själv från ritning till målning, smått envis kan jag tycka. Tror han har en hel bok fylöd med sina framtida byggen 😜

Likes

Comments

Godmorgon ! Hoppas ni sovit riktigt gott , det har jag iallafall gjort . Tror jag sov innan huvudet hamnade på kudden 😂😂😂. Gårdagen bjöd både på oro och roligheter . Började ju som jag skrev igår med besök hos veterinären och blev inte riktigt som kag förväntat mig . Men dom är världens bästa veterinärer och fortsättning följer , vovven ska bli så bra som är möjligt.  Sen var det bara hem med honom , byta kläder och göra sig vacker ( slog nog personligt rekord i fix) 😂😂😂. Sen i bilen igen och mot jobbet ! Måste säga att jag va väldigt effektiv och for in på jobbet som en stormvind........jaha tänker ni porslinskross i butiken då ??? Nej då hann växla ner fötterna i gathörnet före butiken 😜.
På eftermiddagen fick jag telefonsamtalet som jag väntat på .....ja nu är jag vidare till intervju nr 2 känns väldigt bra . Men man vet aldrig , vi är fler som vill ha jobbet.  Jag ska ju egentligen plugga och jar ju kommit in och allt är klart.  Men när jag såg den här tjänsten var det nåt som gick igång i mig så håll tummarna . Så nu har jag lite tid på mig att förbereda och klura inför nästa möte 😊.
Idag blir det lite jobb i den mysiga butiken igen , älskar att vara där fast det har jag väl redan sagt typ 100 gånger redan . Tyvärr så ska ju butiken stänga och utförsäljning pågår just nu 25% rabatt i hela butiken och em del utvalda varor 50% . Så bor ni i Uppsala eller har vägarna förbi passa på att besök miqmaq på Dragarbrunnsgatan .
Bästa jag dricker upp kaffet nu innan det blir kallt 😉 . Fin dag till er alla

Likes

Comments