Ja just nu känns det som livet kör på i racerfart. Men inte första gången det är så i mitt liv men vis med åldern vet jag att man behöver bromsa lote ibland också . Men tyvärr har inte alla förståelse för det , att säga nej till nån kan ibland bli fel . Alla har inte full insikt i att man faktiskt inte ogillar personen bara för att man inte vill göra nåt just då. Att säga nej till någon är säga ja till sig själv men möts inte alltid med den bästa reaktionen. Är ganska säker på att fler nog råkat ut för det här någon gång.  Just nu är det mycket på jobbet och jag ger järnet för att det ska bli riktigt bra . För jag har ett rikrigt grymt jobb och ser bara en massa utvecklings möjligheter. Men då är fritiden extra viktig för mig  att umgås med min man , mina tre unga vuxna och får vara i skogen.  Det är på så vis jag laddar med ny energi ❤. Får även ny energi av att läsa en god bok eller pyssla lite hemma. Hur gör ni för att ladda om ?
Nu blir det tända ljus och soffhäng .
Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har gått många år nu sen min fina morfar gick bort . Men fortfarande finns det en stor saknad och bilden av honom jar inte bleknat det minsta. Han va verkligen världens bästa , tog sig tid , lyssnade , stöttade men kunde också sätta ner foten och säga ifrån när jag behövde det. Min man har många av dom egenskaperna och är i många sätt väldigt lik min morfar . De har varit och är min stora trygghet i livet. Min morfar visslade konstant vilket är nåt jag också kan komma på mig själv att göra . Inte bara en gång jag gått och visslat på jobbet eller mitt på stan . Morfar blev ju också den personen som orkade lyfta mig när jag mådde dåligt.  Vi kunde prata om det . Jag kände ju mig så smutsig och äcklig men han fortsatte tala om för mig att jag var precis lika fin som alla andra. Det var också han som pratade med mig om att det inte var okej att bete mig som jag gjorde ibland.
Ibland jar jag funderat över hur mitt liv skulle sett ut om jag inte haft dessa två underbara män i mitt liv.......Hade jag då bara varit trasig ? Hade jag kommit upp ur mitt mörka hål ? Såna här tankar kommer och går även om jag idag mår bra nu . Men tror också att man måste tillåta sig det ibland. Det förövaren gjorde mot mig som barn skedde på max 15 minuter åt gången . Men ärren är livslånga !
Alla ni som fortfarande kämpar med måendet och bearbetandet , ge inte upp även om det känns så jäkla jobbigt att gräva  i det . Det kommer bli bättre ❤

Likes

Comments

Uppe tidigt med tuppen , börja med möte / utbildning om Hestra handskar . Mycket intressant och givande. Sen blev det till att skjutsa personal till city butiken så dom kunde öppna i tid.  Efter det åkte jag faktiskt hem och la mig på soffan och fick sällskap av min stora lurviga hund. Men nu är jag på jobbet igen är ett 13:30- 20 pass . Många trevliga kunder och ännu en säljare på ingång från Epic resväskor så blir fullt upp.
Men hörrni , kan det vara så att vintern äntligen är här nu ? Ruskigt halt är det i allafall trots fina vinterdäck . Bara ta det lugnt och köra förståndigt !
Va rädda om varandra !

Likes

Comments

Jo men det måste jag ändå säga att det var en ganska vanlig dag . Ända skillnaden var att jag fick åka kollektivt till jobbet då bilen fortfarande hade sommarsulor och inte så trafiksäker i den här halkan . Men började dagen med att skicka veckobrev till all personal , brukar uppskattas 😊. Man kan ju berätta om allt eller ingenting samtidigt. Väl framme på jobbet blev jag lite kär i dom nya handskarna som kommit in . Kände direkt att det blev en sån där " villhöver " situation .....Inte lätt 😂😂😂. Annars har dagen lunkat på rätt bra faktiskt . Men så kommer vi till det där med att åka buss hem igen .....suck ...ja jag är väl gnällig . Men tycker inte om när en tur blir inställd. Fast finns ju ingen anledning att sura . Nu är jag hemma mätt och nöjd . Ha en fin kväll !

Likes

Comments

Kan inte säga annat än att mitt jobb är riktigt kul , självklart finns det väl dagar som inte är lika kul som de andra. Haft ett mycket intressant möte idag eller som Winnie i reklamen säger - bra möte ! Pratat om framtiden möjligheter och mål . Tillsammans har vi en vision ! Kanske är det  ibland mäktigt med två butiker men passar mig perfekt just nu i livet . Stora barn en förstående make och en massa jäklar anamma. Nu är jag hemma hemma igen efter att ha kört riktigt lugnt hem......ja jag vet vinterdäcken borde ha varit på .....I morrn blir det buss . Nej nu börjar familjen ramla in så ska försöka vara sällskaplig en stund.

Likes

Comments

Inte gjort mycket i dag bara haft det slapt och härligt. Var en sväng till stan och träffade mitt fyrbenta barnbarn . Tänk att den lilla hunden blir som tokig när jag kliver innanför dörren . Så mycket kärlek i den lilla varelsen ❤. Hemma har jag "bara" kört nån maskin tvätt och pysslat runt lite. Behövde tid för återhämtning efter helgens "dåliga" mage. Vad har ni pysslat med idag ?
Nu ska jag se till att kvällsmaten blir klar då männen i familjen kommit hem nu. 
Ha en fortsatt fin måndag !

Likes

Comments

Varit sjuk sen i fredags och tusan va det är segt att komma tillbaka. Men eftersom jag är så förbaskat envis så måste jag ju tvätta, pyssla mm. För det kan ju absolut ingen annan göra , så klart dom kan ! Men nu har jag tryckt ner mig i soffhörnet igen och bara slappar. Idag är det ju farsdag , hur firar ni ? Här brukar vi ta dagen som den kommer , vi är nog inte så bra på morsdag eller farsdag . Men vi försöker visa varandra respekt och ge kärlek i vardagen ändå så det räcker och blir över. Många känner ångest inför dessa dagar och de ska hinna vara på flera ställen ,kanske blir det en prestationsångest också att det ska vara fina presenter. Men har man det som en tradition i familjen ska man vara rädd om den men att man kommer ihåg att det ska vara roligt och inte stressande.
Efter många år i butik har jag fått uppleva att det blir nån sorts tävling i vem som kan uppvakta mest eller vem som kan ge finaste presenten. En äldre man så till mig för många år sen att han tyckte det var jobbigt för han såg hur hans barn hade nån tyst kamp om vem som kunde visa honom mest uppskattning. Frågade då honom hur han menade ....- jo , så han . - Mina fyra vuxna barn kommer bara när det är högtidsdagar och det är alltid så fina presenter, skulle hellre önska att de kom på en kopp kaffe en gång i veckan .
Gjorde så ont i mig när jag hörde dom orden , att ingen av hans fyra barn tog sig tid.... Dom orden har jag burit med mig men säkerligen inte levt upp till alla gånger men är oerhört mån om mina svärföräldrar som jag bor nära . Mina egna föräldrar är det lite sämre kontakt med men vet att mina yngre syskon tar väl hand om dem .
Önskar er alla en fortsatt fin söndag !

Likes

Comments

Godmorgon alla finingar !
Här öser regnet ner och är riktigt urtrist väder men det ska kunna övergå till regn och det ser jag fram mot . Gårdagen slutade inte riktigt som jag hade tänk .....skulle ju äta gott ta ett glas vin och mysa med maken , fira in helgen . Slutade med en febrig fru som blev så dålig i magen , jag måste ha fått i mig nåt dåligt under dagen . Fy sjutton så dålig jag blev ! Somnade till slut av ren utmattning. I dag känner jag mig så mycket piggare men trött så nu hoppas jag det blir bättre. Nu är jag uppe och på benen i allafall. Maken och vår hund har dragit i väg till jaktmarken ,jag hoppas vara helt pigg i morron så jag kan vara med. Upptäckte nyss att sonen köpte bilen han var och tittade på igår , man måste tydligen ha "vinterbil" då man har en snygg bil man är rädd om i vanliga fall. Den ena bilen har han redan ställt undan för säsongen och börjat plocka isär . Men nu ska nog den andra också få flytta in i garaget för vintervila. Jo.....du läste rätt han är nu uppe i tre bilar ! Men har man ett brinnande intresse för bilar så blir det så här. Min yngre son bygger muskler och hänger lite vid datan så dom här verkligen olika intressen. Men nu tillbaka till rubriken .....kärlek till er alla. Senaste veckan har varit en intressant vecka ur mitt perspektiv , fått så många kommentarer och reaktioner på att jag inte längre tänker vara tyst . En del har varit rent ut sagt skit förbannade över att jag tagit upp ämnet , andra har blivit förvånade ...faktiskt nära vänner men även andra, sen finns det dom som skrivit sin historia till mig. En sak som gjort mig väldigt arg är att många tycker och säger att inget blir bättre av att man börjar rota i gammalt . Jag tänker kämpa för min sak . Övergrepp mot barn är helt oacceptabelt och det spelar ingen roll när i tiden det här hänt. För det etsar sig fast i förövarens offer , de får leva med det hela sitt liv. En kvinna i övre 60 år öppnade sig för mig nyligen och berättade sin resa . Att hon bara för ett halvår sen berättade för en kurator . Så här är det för man vågar många gånger inte prata. För mig blev det viktigt att få leva och att inte ätas upp av mitt inre mående . Jag tog kampen med mina demoner, känslor och ångest och är idag så många många år senare tacksam över att jag ändå fått formats till den jag vill vara med styrka mod och glädje. Men jag är också oerhört tacksam över det stöd jag fick av min man som såg till att jag fick hjälpen jag behövde för att orka gå vidare. . Så massor med kärlek till er alla som bär på era hemligheter , önskar verkligen att ni å kommer känna styrka att berätta !

Likes

Comments

Har den stora äran att få vara mamma till 3 helt underbara ungar . Eller ja dom är ju faktiskt unga vuxna , en dotter på 26 och söner på 19 och 18 år . Är så stolt över dom alla tre ❤. Just nu försöker jag ta igen förlorade år med min dotter då vi gled ifrån varandra under en period av olika anledningar. Men dom tänker jag inte dela med mig av i allafall inte nu . Kanske kan vi berätta vår historia tillsammans när vi känner oss mogna , rent av starta en podd. Min dotter har givit mig ett barnbarn som jag säkert visat förut......han är brun/svart , superlurvig , pytteliten och sötast i världen ❤. Mina grabbar bor fortfarande hemma men man vet aldrig vad dom får för sig . Äldsta sonen kör lastbil här i Uppsala sen ett år tillbaka och stormtrivs på sitt jobb. Den "lilla" går sista året på gymnasiet och läser IT teknik , den killen har stora planer för framtiden .
Ni som läser har ni barn ? Eller kanske jag tom har nån läsare som har barnbarn ?

Ha en fortsatt fin fredagskväll !

Likes

Comments

Ja minsann vart fullt ös sen 9 och hunnit med att hämta varor och lämnat varor och emellan klämdes ett inköp av väskor till vårsäsongen . Gäller att va effektiv , inbillar mig att jag är det i allafall. Har även varit på lunch med min dotter och hennes kompis är fortfarande mätt 😂😂😂. Bläddrade igenom dagboken i morse och förra året hade vi ca 2dm snö och kallt den här dagen. Riktiga kontraster för nu är det 7 grader varmt och gräsmattan skulle behövas klippas. Ja just ja ner som en pannkaka ....lite klen känner jag mig så får bli soffan en stund och se nån film . Tände upp en massa ljus i uterummet så man fick lite mysstämning.

Likes

Comments