View tracker

Idag fick barnen varsitt nytt paket från farmors julklappskalender.

Melanie fick en fin uggletröja och Kevin en Pettsson och Findus tshirt.
Tack tack 😄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Svärmor har ju gjort en julklappskalender till barnen där de får ett litet paket var varje dag fram till julafton.
Våra barn älskar det.  Kvittar iof sig när de får paket för de blir lika glada oavsett. Är så nöjd att barnen är tacksamma för det dom får!! Tackar alltid för sig.
De blir lika glada om man kommer utan paket till och med.

I dag fick de var sin liten whiteboard tavla.

Likes

Comments

View tracker

Idag har vi vilat, haft besök av mamma/mormor och hittat på lite utflyktsmål.

Blev en tidig morgon som gjorde att de fick bli en vila för oss alla idag på förmiddagen.

Efter lunch kom mamma/mormor hit och vi packade in oss allihop i bilen för att göra ett besök till Liljeholmens för att stöpa lite julljus.

Mamma/mormor köpte lite ljus till sig själv och då fick Melanie med ett.

Efter det åkte vi till Maxi för att handla lite. Där fick barnen varsitt reflex och Melanie fick lite godis.

Nu ikväll kom svärmor/farmor förbi och lämnade julkalender paket till barnen.

Samt att vi öppnade våra julkalendrar ifrån svärmor/farmor.
Kevin fick en pixikalender, Melanie fick chokladkalender och Frostkalender. Vi vuxna fick också varsin chokladkalender.

(Fotocred till ljusstöpningen går till mannen)

Nu ikväll började ju även snön falla.

Likes

Comments

Idag vankades de smålandsderby i BE-GE hockeycenter här i Oskarshamn. IK Oskarshamn vs Västerviks IK.
Förhoppningen var stor att IKO skulle fixa tre poäng under kvällen.
Jag var bänkad hemma i soffan ihop med barnen.
Självklart hade vi varit på plats om alla hade varit pigga, men nu var det inte så och då gjorde vi det som passade oss bättre.
Vi hejade, skrek, jublade och allt de där man gör även inne på arenan.
I andre perioden kände jag bara hur hoppet försvann. Gnistan som grabbarna hade i första var bortblåst. Den syntes inte till och utvisningar kom och onödiga sådana samt allt för mycket slarv.
Ja tyvärr.
Ska inte ta ifrån Västervik att de spelade bra.
Slutresultatet blev 2-3.
Noll poäng.
Grabbarna är säkert besvikna.
Vi är de ju, så dom borde vara det.
Vi ger oss inte. Vi hejar nästa match med och hoppas på tre poäng då istället. 

Likes

Comments

En gång om året ungefär brukar jag få en kallelse för att göra en magnetkameraundersökning av buk/lever.
Jag får göra den undersökningen för att se hur min lever mår. Om de börjar bli en lever som är i behov av transplantation eller om den är som tidigare år. Tidigare år har de sett ärrvävnad men inget mer. Ärrvävnaden blir utav inflammationen jag har.
Den inflammationen som bott i min lever i minst 15 år iallafall. Inflammationen som gått upp och ner. Den har fått mig inlagd, illamående och trött några gånger, men mestadels sedan 2011 så har jag haft stadiga värden på mina prover och det trots 2 graviditeter med.

Så nu är det bara vänta i ca 2 veckor innan  svaren kommer till mig, antingen via telefon eller via brev. Jag hoppas på de sistnämnda för då är de som de ska 🖒

Likes

Comments

Ja idag tog vi och bakade lite pepparkakor här hemma.
Vi tog denna gång och delade upp degen i två omgångar, så en halv deg som ligger i kylen och väntar på att bli bakad.
Varför vi delade degen beror på att Melanie kan tröttna på något fort och det är ju framför allt för hennes skull vi bakar pepparkakor.
Kevin tryckte självklart ut några med.

Likes

Comments

Idag blev Melanie hämtad av sin mormor på förskolan.
Därefter möttes vi upp på stan för att ta en fika på Chillout.

Därefter åkte vi hem hit så mamma fick träffa Kevin med.
Barnen fick lite paket av sin mormor samt att Melanie fick ett fint halsband av henne på stan.
Tack mamma för idag ♡

Likes

Comments

Jag satt ikväll och bläddrade igenom mitt fb flöde när denna text dyker upp, ihop med en bild på en super söt 9 årig flicka.

"Min älskade Emilia, 9 år, är ett lyckligt barn. Hon är lite rund. Jag brukar klämma i hennes Goa kinder och säga "så mycket att älska" hon brukar skratta..lyfta upp tröjan och skoja om sin mage "jag är en gammal gubbe " och så skrattar hon så härligt ! Hon går i korta magtröjor här hemma och verkar inte va ett dugg berörd av det.. Hon ser sig i spegeln och ler "snyggt, eller hur mamma?" Alltid ..säger jag...alltid 💜 Hon Säger att man är sötast när man är rund ..och hon lyser i ögonen av hon menar det hon säger. För det är så hon blir älskad här hemma...för den hon är. Idag när min dotter kom hem..möttes jag av en ledsen Emilia och i handen hade hon ca 5 broschyrer om vikt och kost, även skolsköterskans antecknar om hennes viktökning, utan kuvär, vilket va helt blottad för mitt barn att läsa. Skolsköterskan hade sagt till Emilia att "lärarna tycker du har blivit lite tjock så vi måste väga dig nu" Emilia sa att hon ville gråta då men att hon fick tvinga sig att inte göra det. Jag hade som mamma fått en samtal några timmar innan om detta om oron kring vikten och jag frågade tydligt "du sa väl inget till Emilia om va läraren sagt om hennes vikt?" ..."nej svarade skolsköterskan.."Det gjorde jag inte" men nu stod min dotter alltså hemma med tårar på kinderna och sa just dom orden som skolsköterskan lovat att hon inte sagt till mitt barn. Som mamma blev jag rasande och ringde skolsköterskans som nu ljuger mig upp i ansiktet en andra gång. Jag valde inte direkt mina ord ..men det spelar ingen roll för hon valde ju inte sina ord för min dotter heller. Imorgon kommer jag göra en anmälan mot karolinerskolans skolsköterska. Jag kommer aldrig blunda för detta. Min dotter har varit ledsen ikväll. Hon ville ut och springa så hon kunde gå ner i vikt. Det gör mig så ledsen. Hon är ett barn. 9 år. Hon kommer nog inte använda sina söta magtröjor på ett tag och hennes ögon kommer nog inte lysa av samma känsla som förut. Jag har sagt 100 gånger ikväll att hon är det vackraste som finns. Som alltid. Men just idag vill hon inte tro mig. "Nä det är jag inte ,För läraren sa att jag är tjock."
Och till dig kära skolsköterska som skröt om att du jobbat med barn i 40 år , jag tycker du verkar totalt iqbefriad eftersom 40 års arbetslivsfarenhet inte lärt dig ett dugg. Jag skäms och blir rädd över vilka oempatiska människor vi har bland våra barn !!!!
All kärlek till min älskade Emilia 💜  tack för ordet !!!!
Uppdatering.Jag gjorde en JO anmälan och efter det gjorde ytterligare två föräldrar anmälningar även dom mot skolsköterskan, vi får hoppas att det blir ordentliga konsekvenser ! Skolsköterskan har via sms skickat mig en ursäkt, men jag har inte svarat på det / mvh Emilias mamma"

Detta får inte ske.
Man får inte behandla någon såhär, speciellt inte barn!!!
Jag kommer ALLTID vara emot dessa uttalanden om vikt och utseende. Kommer aldrig tillåta dem. Har kämpat mot uttalande om min egna vikt i ca 20 år (säkert längre då jag är 30)
Har aldrig accepterat dem!!
Vill aldrig att någon ska få höra dem. Blev arg på bvc sköterskan när hon kommenterade min dotters vikt redan vid 1.5 års ålder. Ja ni läste rätt. Det börjas tidigt att kommentera om man är överviktig. Om man är underviktig får man säkert höra det med. Min fråga blir ju varför? Varför ska de klankas ner om man går utanför "normen"?
Så till alla er som läser detta.
Sluta genast upp att klanka ner på någon. Säg något positivt till all ni känner istället. Skit i det negativa. Varför ska man klanka ner???

Likes

Comments

Idag har mannen och jag ätit LCHF i 6 veckor.
Kilona går sakta men säkert neråt. Jag har minskat med 5.6 kg så det är jag nöjd med. Kör ju inte strikt så.

Vi äter efter LCHF för maten är super och man är mycket piggare. Kroppen mår bättre ♡

Likes

Comments