Vardag

Tiden går fort, redan 1 advent. Vi tände första ljuset vid frukosten, så mysigt! Idag är det skyltsöndag på byn, vi ska gå ut en sväng och och se fyrverkerierna kring 18 tiden. Jag har börjat köpa julklappar till barnen men det är svårt att hitta nå bra till sonen, han önskar sig mest pengar. Snart fyller min gubbe år också. Jag och Julia var ute på byn och leta en present men det är himla svårt att köpa nå till killar. Jaja, få se vad vi hittar sen. I helgen fick vi oväntat besök av Tommys syster och hennes man från Wien, det var roligt! Dom skulle egentligen inte komma förens i Mars.

Hoppas alla får en fin 1 advent!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar, Funderingar

Idag är det fars dag! Här firade vi inte speciellt mycket tyvärr. Ibland gör vi det, ibland inte. Tommy tycker att det finns så mycket svamliga dagar man ska fira, det räcker väl med födelsedagen. När barnen var mindre bruka dom komma in och väcka oss med kaffe och smörgås på sängen. Ibland hade dom skurit ut brödet i små hjärtan med pepparkaksformar. Så fina minnen. Älskade barn!

Jag har aldrig firat min pappa på farsdag. Jag har aldrig ringt till honom och grattat. Jag har däremot tänkt på honom och ibland undrar jag vad han kände när jag aldrig brydde mig om att fira honom.


Det finns kanske många familjer som tar lätt på den här dagen men för er andra pappor som sitter där hemma och tycker synd om sig själv för att man inte blir firad..ni kanske ska ta en funderare på varför? Jag låter lite brysk nu men jag blir faktiskt arg på pappor som förskjuter sina barn, helst om dom har all chans att kunna bry sig. Ni som är friska, lever i relationer med ny fru, eller ni som bara tänker på er själva. Man får en chans i livet att bry sig om sina barn, ta vara på det!

Sen kan jag bli förbannad när man ser pappor som firar stort med sin nya familj och barnen dom har med sitt ex inte kan vara med. Nu menar jag inte dom familjer som har delade helger, osv, utan där det liksom görs med flit! Varför är barnen med den nya frun viktigare? Väljer du som pappa att göra barnen med nya frun till mittpunkt i ditt liv, eller är det frun som bildar en ny sluten cirkel kring er? Kärnfamilj.

Jag beundrar mammor som tar hand om sina styvbarn. Det finns bra kvinnor som aldrig skulle göra så att mannens barn skulle känna sig utanför. Fina modiga kvinnor som tar hand om det viktigaste i mannens liv...Hans barn!

Alla barn är lika viktiga! Jag skulle aldrig vilja ha på mitt samvete att jag med vilja skulle förstöra en sån viktig relation som det är mellan barn och deras far/mor. Det är sorgligt att det finns så många trasiga familjer. Jag skulle känna mig stolt som styvmamma att jag fick ett förtroende att vårda och ta hand om mannens viktigaste "diamant", jag skulle ALDRIG få detta barn att känna sig oviktig! Det är inte barnens fel att deras föräldrar slutat älska varann. Det kommer en dag när barnen blir vuxna och äntligen vågar visa att dom blivit sårade. Så snälla, var en bra pappa! Visa ryggrad, gör alla dina barn lika speciella. Du friska man med alla möjligheter ge varje barn trygghet att känna sig lika älskad!

Jag tänker mycket på min pappa och sörjer allt som gått förlorat nu när jag är vuxen. När jag ser kort från när han firade julafton med sin kvinna och hennes barn blir jag sorgsen. Jag hade också velat vara en mittpunkt i min pappas liv. Jag är ledsen att jag inte tog mera chanser och försökte ta kontakt med honom..jag borde ha ringt till honom på farsdag dom här sista åren när vi hade så mycket bättre kontakt. År gick förlorade. Jag sårade inte bara honom utan även mig själv när jag inte gav honom en chans. Han skrev i slutet på ett av sina mejl till mig " Från din pappa Kenneth, om jag får vara det"

Till pappa däruppe i himlen, du har alltid varit min pappa och det har aldrig funnits någon annan på din plats. <3


Likes

Comments

Vardag

Hej!

Nu börjar man komma in i rutiner igen efter höstlovet. Under lovet var vi några nätter i Vistträsk och hade mysigt, sen for vi ner på byn eftersom barnen skulle på 24 Älvsbyn eller vad det heter. 

Igår börja allvaret igen och det blev en tuff start för Julia. Jag och hon fick kliva upp före fem på morgonen eftersom hon ska praktisera på Piteå Älvdals sjukhus. Jag stod och vinka av henne kvart över fem. Hon mötte upp sin kusin här ute sen gick dom till busstationen. Man vill ju kolla så dom kommer iväg säkert så hon inte är ute själv så tidigt på morgonen.

Första dagen på sjukhuset blev händelserik när hon fick se en död människa för första gången. Vi har pratat ganska mycket om hur det kan kännas. Personalen sa att hon skulle ta några steg fram i taget så hon kunde vänja sig och inte tycka det var läskigt. På kvällen satt vi och prata innan hon skulle sova, hon kände sig lite ledsen att hon kanske skulle vara tvungen att kliva upp så tidigt i flera veckor. Idag fick hon sitt schema och några eftermiddagar blev det så nån sovmorgon får hon.

Joels start blev inte heller plättlätt, han har nästan vänt på dygnet så när han kom hem fick han vila en stund.

Under lovet så kom snön . Härligt friskt i luften blev det, vinter luktar gott! ;) Vi har även bestämt att några av oss ska fira Julafton i Vistträsk, det ska bli mysigt eftersom vi inte varit med släkten där på flera år. Jag älskar ju att pynta och pyssla så det ska bli kul! 

Hoppas ni har det bra!


Likes

Comments