Förhållande,inredning

Den här bilden beskriver nog mig och Tommy ganska bra! ;) Jag är optimisten och tror att allt är så lätt och kommer att bli bra. Tommy är den som alltid säger NEJ det går inte och är snabb på att stänga öronen. Det är dock tur att jag inte ger mig så lätt och han har faktiskt nånstans på vägen börjat lyssna, haha. Vi möts och hjälps åt! Man blir ju så mycket lyckligare!! Nu har jag äntligen fått några av mina drömmar uppfyllda. Även om det är en världslig sak som inredning så gör det mig super glad. :D

Vem är du i ert förhållande? 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej igen! Jag fortsätter berätta om min pappa. Vid den här tiden för 6 år sen så pratade vi dom sista gångerna. Han ringde mig en kväll mitt i veckan och det brukar han sällan göra. Det brukar oftast vara på morgonen under helgen. Han lät så ledsen och trött och hade svårt att prata eftersom cancern satt i halsen. Bland det första han sa var -snälla kan du komma jag lever inte länge till. Jag svarade att jag var riktigt sjuk och skulle komma så fort jag var frisk. Jag hade fått en riktig influensa med jätte jobbig hosta. Jag ville verkligen inte smitta honom med det. Så här i efterhand har jag funderat mycket på det där, borde jag åkt dit fast jag var sjuk? Hur hade jag känt det när han dog så snabbt efter våra samtal. Skulle jag tänka att det var på grund av mig det gick snabbt? Jag sa till pappa att han skulle gå och vila så pratar vi mer sen, det skulle han göra så vi la på. Sen tog det bara nån timme och han ringde igen, nu lät han piggare men mer desperat. Orden bara bubblade ur honom...-kan du förlåta mig ? det var ju spriten. Jag har alltid drömt om att få vara din Pappa, jag ville hålla dig i handen och följa dig till skolan. Han pratade vidare och det var en blandning av ångest, dödsångest, och panik. Jag kunde inte ge honom mycket i den stunden utan jag sa att jag förlät honom och att jag har aldrig varit arg. Han ville att jag skulle skicka en bild eller nånting så jag gav honom en länk till min blogg jag hade då, där fanns det bilder. Han började läsa den och skrev sen på mejl att han tyckte om det jag skrev, han blev så glad att få läsa den och sen skrev han, vad ska det bli av dig, en stor författare. :) För mig var det första gången jag kände att han ville veta vad som händer i mitt liv. I mejlet skrev han också ( Från din pappa Kenneth, om jag får vara det.)

Sen så blev han snabbt sämre och jag ringde flera gånger men han svarade inte. Jag fick lite panik och undrade vart han tog vägen, har han åkt in på sjukhuset? Tillslut svarade min farbror. Min pappa hade fått en ny kanyl i halsen och hade ännu svårare att prata men jag skulle ringa lite senare för han var så trött då. Jag ringde dagen efter på morgonen och pappa svarade, fast det enda jag hörde var rossel. Han ville prata så mycket men jag hörde inte vad han sa. Tillslut så var det som att han tog i allt vad han kunde och fick fram -Jag älskar dig! Jag kände paniken i mig och tänkte, nej..nej..vi kan inte sluta så här jag måste hinna komma till dig, jag lova ju det....jag grät och sa att jag älskar honom också. Sen la vi på. Det är dom sista orden vi sa till varann. Jag grät och tänkte, jag kommer inte hinna till honom. Jag var så arg på att jag var sjuk men jag vågade verkligen inte åka dit. Det var så svårt att avgöra hur sjuk han var, ena dagen lät han piggare och nån dag senare lite sämre. sen så var han fortfarande hemma.

Min pappa dog ensam hemma på sin soffa. Han ville nog aldrig in på nått sjukhus. Känslan jag fick den morgonen han dog är svår att bortse ifrån. Jag tänkte...känner jag någonting som han känner nu, det jag upplevde då var så konstigt. Jag visste inte om att han dog men när jag fick veta av min farbror att han dött så är det som att jag fick ett avsked. Konstigt kanske en del tycker, men verkligt för mig.

Jag hade lovat att komma....

Jag kände att jag ville åka till honom. Jag ville se honom en sista gång och säga farväl. Den dagen vi åkte till honom var en kall Oktobermorgon,  solen sken och det kändes nästan som ett välkomnande mitt i sorgen. I väntrummet kom tårarna och jag ville bara in till honom, jag tyckte inte det kändes läskigt alls. Väl inne så kändes det bara så bra men ledsamt, äntligen fick jag se honom. Han hade blivit så annars sen jag såg honom sist. Nu var han gråhårig med tunt hår. Min lilla pappa, så kall men ändå så mjuk och fin. Jag grät, kramade och strök på honom. Vi stannade ganska lång stund och Tommy min gubbe var så bra stöd hela tiden. Jag fick för första gången se honom väldigt ledsen, det var nog jobbigt för honom att se mig gråta så mycket men även att se min pappa. Det här är nog förmodligen det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv men det var så värt det. Jag ångrar inte en minut att jag for och tog farväl. Jag behövde få se honom och ge honom den där kramen jag velat göra så länge. Allt det här har tagit ganska hårt på mig och jag skulle kunna skriva så mycket mera men ni förstår nog. Jag önskar att jag hunnit dit tidigare men jag tror nog ändå att jag gjorde rätt som inte for när jag var så sjuk. Jag skulle nog klandra mig själv och tro att jag smittat honom så han blev sämre. Jag önskar att vi skulle få ett annat slut förstås  men ibland blir det inte som man vill.  

Tror inte jag ska skriva mer nu, känner att jag fått skriva av mig och jag tackar för att ni orkat läsa. Ta vara på era nära och kära. Kram


Likes

Comments

Först så måste jag säga tack till alla som gått in här och läst, och ett stort Tack för alla fina kommentarer på fb och här på bloggen. Tänk att vi är många egentligen som har samma känslor och för mig känns det skönt att få ut dom. Jag har nästan aldrig vågat prata om min pappa, som barn skäms man och som vuxen har det varit svårt att berätta om känslan man haft. Det är så många tankar som snurrat under åren. När jag var yngre sakna jag honom inte men som vuxen ångrar jag mig att jag inte tog mer kontakt. Många gånger så tänker jag...är det fel av mig att sakna och tycka om den där människan som faktiskt mest brydde sig om sig själv. Tycker andra att jag är konstig som sörjer honom? Men jag sörjer,och jag vill berätta om honom. 

Jag tänker berätta mer om dom sista samtalen vi hade, som var det absolut jobbigaste för mig. Jag vill berätta om mitt farväl och lite om hans begravning. Det får bli i ett senare inlägg.

Nu ska jag ta helg och vi ska till Vistträsk och andas in lite lantluft! ;)

Trevlig helg alla, massa kramar!


Likes

Comments

Vem är din mamma och pappa? Den frågan har man ju fått många gånger. Särskilt jobbigt var det när man gick skola och man skulle praktisera i hemtjänsten. Jag gick en utbildning till vårdbiträde som det hette då. Många äldre människor ville ofta veta vilka mina föräldrar var eller om dom kände till deras föräldrar. Ja, min mamma, mormor och morfar kunde jag ju berätta om.. men min pappa, Nää, min pappa han bor inte här så det vet ni nog inte vem han är, sa jag. Han bodde inte här men det var inte därför jag inte berättade. Saken är den att jag visste knappt själv vem han var. Det var bara en gubbe som var jobbig när jag var liten, han ringde då och då i fyllan och frågade jämt. - Hör du vem det är? Jag svarade motvilligt - pappa. Mina känslor då var bara usch kan inte den där människan bara försvinna ur mitt liv. Jag hörde inte ens vad han sa, det var mest sludder. Sen försvann han faktiskt i några år, jag tror nog att min mamma sa till honom. Skönt tyckte jag! När jag var i 19-20 års åldern började jag prata med honom i telefonen igen och allt gick plötsligt mycket bättre, det var nog delvis för att jag vuxit till mig men också för att jag börjat känna mig nyfiken på vem han egentligen var. Jag hade inga minnen från när jag träffat honom då jag var liten. Jag och min dåvarande pojkvän åkte en gång till stan en natt bara för att leta upp huset som han bodde i. Jag ville bara stå i trapphuset för att se vars han befann sig. När jag stod där i trappan så var jag jätterädd att han plötsligt skulle dyka upp, men jag kände samtidigt att det var roligt för så nära hade jag inte varit på många år. Jag var nyfiken men inte redo att träffa honom.

Min pappa vem var han? Jo, han var den där A-lagaren som kanske satt på en bänk, sov i en trapp eller bråkade och slogs. Det fick jag veta i tidig ålder. Men jag fick ju uppleva det i telefonen också. Jag hörde hur full han var. Ingen bra människa. Det gör mig ont! Men den där människan var faktiskt min pappa hur illa det än var. Vi pratade några gånger varje år utan att träffas. Han pratade ofta om att han hade det jobbigt och ibland kändes det som att den enda han tänkte på var sig själv. Han önskade nog att jag skulle förstå att han inte levde så bra, kanske dåligt samvete? Om en alkoholist kan ha det? Jag har så många gånger fått höra att han tänker bara på sig själv från människor runt mig. Så många gånger att jag faktiskt inte visste om han ens älskade mig. Man vill bli älskad av sina föräldrar och man önskar att dom sa det. Saken är den att min pappa var bra på att säga att han älskade mig när vi pratade med varann, han sa alltid puss och kram när vi avslutade samtalen. Det var två olika sidor av honom. En dålig som alla sa och en snäll som jag mötte i telefonen. Men sanningen är den att han gav inte mycket, han fanns aldrig där.. han visste inte mycket om mitt liv, mina sjukdomar,sorger,kärleksproblem eller annat som hände i mitt liv. Jag berättade inte mycket heller. Det kändes som att han redan hade så mycket med sig själv. Ibland har jag fått frågan om jag saknat att ha en pappa. Nej, det kan jag inte säga direkt. Har man aldrig upplevt hur det känns att ha nån så saknar man kanske inte det. Jag har däremot haft en "styvpappa" men han tog aldrig en plats som det, och jag släppte inte in nån heller. Jag har på nått sätt alltid bara haft en pappa i mina tankar och det är min riktiga pappa, konstigt nog. Det jag tagit skada av att inte ha nån manlig förebild är att jag varit enormt blyg för män. Så känner jag själv. Är jag arg och besviken på honom? Nej,inte det heller. Jag tycker mest synd om honom att han förstörde hela sitt liv och jag undrar mest hur det kunde gå så illa. Vad var det i hans liv som gjorde att han valde en sån dålig väg. Om jag hade växt upp med honom och han druckit så mycket så hade jag nog varit arg,besviken och mått mycket sämre. Man vill inte vara runt en missbrukare varje dag, det skulle man nog må mer dåligt av. Att vara mitt i det och se det är nog värre än sorgen att han inte fanns där.

Jag blev mamma när jag var 28 år. Jag fick en underbar dotter och sökte upp min pappa för att berätta att han blivit morfar, han var då på ett behandlingshem. Han lät glad men väldigt trött och sliten, vi pratade en stund i telefonen. Några månader senare ville jag träffa honom och visa min dotter, han bodde då nära mig och det var första gången i vuxen ålder jag träffade honom. Mötet var spänt och trots att han varit på behandling nyligt så var han nog inte riktigt nykter. För mig kändes det mötet lite tomt faktiskt, jag kände inte så mycket. Tiden gick, och jag mötte honom titt som tätt överallt och han drack vidare. Jag kunde varit vem som helst för honom då, han ville låna pengar och allt var kaos. Han ringde och var desperat i fyllan, jag skällde ut honom i telefonen och visade att han behöver inte söka hjälp hos mig! Sen försvann han några år igen och våran kontakt avtog. Under den tiden vet jag inte riktigt vad som hände i hans liv. Han kontaktade mig återigen och berättade att han hade varit nykter i nått år, tiden gick och vi pratade i telefonen då och då. Varje gång bad han mig att jag skulle börja ringa till honom, men det gjorde jag aldrig förutom då det hände nått viktigt i mitt liv, som när jag fick min lilla son. Jag la inte mycket tid på att försöka bygga nån relation med honom. Det ångrar jag djupt idag! Jag hade velat veta så mycket om honom, vem var han bakom spriten,vad tyckte han om att göra innan han blev alkoholist. Var jag lik honom? Jag har aldrig sett att jag är speciellt lik min mamma. Man blir lite vilsen och vill känna att man tillhör nån. Sista åren fick vi dock en bättre kontakt och han sa att han varit nykter i nästan 10 år. Man skjuter på saker man ska göra hela tiden och man tror man har all tid i världen att träffas igen. Tiden rann ut och han blev sjuk. Vi hann aldrig träffas. Den sorgen lever jag med än idag. Tyvärr blev hans död det som förde mig närmre honom. Jag fick se hur han bodde när jag tömde hans lägenhet, jag fick träffa några släktingar som berättade saker om honom. Han var ganska lik mig och han hade ordnat upp sitt liv lite bättre. Hans lägenhet var ganska mysig och han gilla inredning precis som jag. Kläderna i garderoben var fint upphängda och han hade inga betalningsanmärkningar. Jag fick avsluta allt som hade med honom att göra. Ringa och säga upp lägenheten, städa ur den, avsluta konton, och sköta hans begravning. Jag var enda barnet.

Vem var han då min pappa? Jo, min pappa var en nykter alkoholist som hette Kenneth!

Likes

Comments

Tankar, Funderingar

Natten till idag låg jag vaken och funderade. Det händer i perioder för mig. Det behöver inte vara tankar som är jobbiga utan det kan vara tankar på så små saker som inredning, alltså inte särskilt givande att ligga vaken till halv fem typ. Inatt låg jag och snurrade runt och funderade på om jag skulle börja blogga igen. Saken är den att jag hade inte sovit många timmar natten innan så trött borde jag varit men nej då..

För mig kan natten vara tid att tänka, planera, och ibland får jag genast lust att kliva upp och genomföra den sak jag funderat på, t.ex att starta den här bloggen. MEN jag ligger ändå kvar och tänker att jag hinner i morgon, fast då snurrar allt runt i huvudet i stället om allt jag vill skriva.  Haha.  Klockan närmar sig sängdags så nu hoppas jag att jag får sova skönt inatt, jag ska försöka iaf! =)

Likes

Comments

Det finns mycket man vill säga och skriva egentligen men det är lite läskigt att öppna sig. Man lämnar ut sig till nån eller några man kanske inte känner, samtidigt som det är läskigare när dom man känner läser...om du förstår hur jag menar. ;)

Nåväl, idag vaknade vi med frostigt gräs och minusgrader, solen skiner men det är fortfarande kallt så frosten vill inte riktigt släppa. Tiden för långa mörka kvällar är nu här. Jag tycker det är lite jobbigt att vi har så lång vinter,man blir lite trött och glåmig, ibland deppig. Man får mer tid att tänka och fundera, livet stannar upp lite grann. Passar ju perfekt att börja blogga och släppa fri alla tankar.

Oktober månad är den månad jag och min särbo blev tillsammans, den 16 oktober för 23 år sedan. Tänk vad tiden går och nu är vi gamla och grå,haha.

Den här månaden är också den månad när min pappa dog. Det är nu 6 år sedan. Har tänkt mycket på honom sista tiden och ett inlägg om mina tankar kring det kommer.


Likes

Comments

Hejsan! Jag tänkte göra ett nytt försök med att blogga. Har haft en annan blogg i många år som mest handlat om familjen med massor av bilder. Här tänkte jag skriva mer om mig själv,mina tankar och funderingar om livet i stort och smått. Jag är en kvinna på 40+, mamma till 2 underbara barn, särbo sen några år tillbaka med mannen jag varit tillsammans med i 23 år. Ja, nu blev det ett litet startinlägg. :)

Likes

Comments