Endelig er det fredag og weekenden står for døren! Jeg er derfor kommet med to bud på nogle sange der kan nydes her i weekenden.

Hør dem nedenunder hvad enten du måske skal til fest i weekenden, hygge med veninder over en middag eller måske tager en afslappende weekend uden de vildeste planer. Selv tror jeg at sang nr. 1 kommer til at spille i højtalerne i aften, da jeg med en veninde smutter i byen i Aarhus i aften. Så jeg er ret sikker på, at efter et par glas vin, så vil jeg ikke have noget imod den spiller i højtalerne. 

Håber I kan lide musikken, det er i hvert fald sange jeg selv har været ret meget fan af det sidste stykke tid.

Rigtig god weekend til jer!


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

I dag til frokost frøs jeg ret meget og følte, at ligemeget om jeg gik under dynen igen eller skruede højere op for radiatoren, så kunne jeg ikke helt få varmen. Derfor fik jeg lyst til suppe og det måtte gerne være på den dovne og hurtige måde, men samtidig også sunde måde, og ikke bare de pulversupper "soup in a cup" man kan købe. Jeg lavede derfor ovenstående sunde og hurtige suppe, af hvad vi lige havde at gøre med herhjemme. Derefter toppede jeg den med ristede græskarkerner og lidt creme fraiche samt en squashbolle af min mors opskrift ved siden af. Suppen gav mig i hvert fald varmen og ydermere også mæthed!

Opskrift:

1 grøntsagsboullion terning

2 håndfulde af blanding med brocolli, blomkål og gulerød i frostpose

1 håndfuld frosne edamame bønner

1 håndfuld frossen spinat

1/2 løg

Alle ingredienserne bringes i kog til de er møre og krydderier tilsættes. Jeg valgte at tilføje salt, peper, lidt hvidløgspulver, chili flager og gurkemeje krydderi, men alt efter smagssag kan selvfølgelig tilføjes,

Hvis I laver suppen, håber jeg I vil nyde den, og ellers må I have en fortsat dejlig fredag!

Likes

Comments

Uge 37 var en dejlig varm og solrig uge, som jeg nød godt af, da jeg desværre ikke har fundet et fuldtidsarbejde endnu, så fritid manglede jeg ikke den uge. Derfor blev det også fuldt udnyttet med badning, veninder og god mad.


Tirsdag tog jeg til Aarhus og besøgte min gode veninde. Det resulterede i gode, men dyre gin & tonics på Café Englen. Efterfulgt af gåture langs gågaden, dog uden at købe noget tøj, da kontoen nærmer sig minus og drinks åbenbart bliver højere prioriteret. Derefter købte vi et par billige øl og slog os ned i en park indtil jeg igen skulle med mit tog hjem senere på aftenen.

Onsdag fik jeg besøg til aftensmad og jeg introducerede min veninde for de her såkaldte "veggie kål hotdogs". De smager super godt og så er de virkelig lette at tilberede. Pølserne i det her tilfælde, er så skiftet ud med soyapølser, i mit forsøg på at spise vegetarisk så meget som muligt. Pølserne minder lidt om kyllingpølser eller partypølser, men de vil aldrig kunne være en god erstatning for sprøde grillpølser, haha. Hotdogbrødet er også skiftet ud med de ydre blade på en spidskål, hvilket jeg synes fungerer rigtig godt, da det giver en god sprødhed og kålsmagen trænger slet ikke voldsomt igennem. Jeg vil næsten vove at sige det er en af mine yndlingsretter for tiden, så prøv den! Jeg vil linke til opskriften nedenunder.

Torsdag bød på søbadning, alt for mange kryds og tværs og en spontan bytur. Min veninde og jeg havde ingen planer om at skulle i byen den pågældende torsdag, men da vi hører at der er fri fadøl i 2 timer, samt shots for 3kr. så kunne vi ikke andet end at blive fristet. Så det endte i alt for mange shots og øl i bedste red-cup stil.

Det var min uge i grove træk (eller bare de ting der var en smule værd at skrive om)
Tak fordi I læste med så langt, jeg håber at jeres mandag er startet godt ud og at I får en dejlig uge!

Knus, Nikoline

Likes

Comments

I virkelig lang tid nu har havregrød været min yndlingsmorgenmad - hvor kedeligt og uinteressant det end lyder, haha. Men det har selvfølgelig ikke bare været den normale plain havregrød med havregryn og vand/mælk, men derimod med en masse tilføjelser til grøden og bunkevis af toppings. Nedenunder kan I se og læse opskriften til min yndlingskombination til min havregrød.

Ingredienser:

Selve grøden:

1 dl Finvalsede Havregryn

3 dl. Vand eller mælk

2 spsk. chiafrø

1 tsk. Kanel

evt. honing eller flydende sødemiddel.

Ingredienser tilføjes i en gryde og varmes roligt op, så chiafrøene kan nå at blive "opløst" i grøden.

Dage hvor jeg måske ønsker endnu mere mæthed, så tilføjer jeg en håndfuld frosne blåbær og eller en spsk. peanutbutter i gryden til grøden.

TOPPINGS:

1/2 Æble

1/2 Banan

1 håndfuld friske Blåbær

Lidt müsli - bruger selv den fra "Det gode liv" med hasselnøder og dadler

Kokosflager

Honning

evt. gojibær

Nedenstående er de toppings jeg for det meste anvender, men alt efter ens egen smagssag kan selvfølgelig bruges.

​Alle de forskellige teksturer i grøden i form af både sprøde, bløde og "chewy" ingredienser, synes jeg personligt er det som gør, at det er min favorit morgenmad lige for tiden. Jeg håber det kan give lidt inspiration til hvad man kan tilføje til sin havregrød, hvis man er blevet træt af den ellers ret kedelige og farveløse morgenmad. 

Likes

Comments

Da det begynder at blive koldere og koldere her i Danmark, kan man ikke andet end snart være nødsaget til, at trække i de varmere klæder igen. Dog har efterårskulden ikke helt ramt os endnu, og derfor ser jeg ingen grund til at pakke sig helt ind i turtleneck og striktrøjer endnu. Derfor synes jeg godt stadigvæk man kan iføre sig de flotte off the shoulder bluser, som har været et sikkert hit gennem sommeren.

Jeg håber I får en fortsat god tirsdag!Likes

Comments

Den her søndag stod jeg op, spiste morgenmad og besluttede mig for at få ryddet mit værelse op og tilføje det sidste "touch" til det, som har været undervejs længe, men som jeg bare ikke har kunne tage mig sammen til, haha. Det var blandt andet at få hængt nedenstående billeder op over min seng, som jeg egentlig er blevet ret tilfreds med, da jeg synes det giver mit ret hvide og rimelig simple værelse noget mere med de lyse farver og enkle motiver.

Håber det måske kan give noget inspiration på en frisk solskinssøndag i september, om end man har været lidt for morgenfrisk på en søndag formiddag, som mig lige i dag, eller man ligger i sengen med tømmermænd og lidt fortryder de ekstra glas vin som syntes at være en god idé aftenen før.​Spørg endelig ved eventuel tvivl om hvor noget er fra på billederne :)

Likes

Comments

Da jeg lige har startet denne blog, synes jeg det kun er fair, hvis jeg også lige præsenterer mig selv, så I har en lidt bedre idé om hvem der sidder bag skærmen. Så her kommer 5 ret hurtige og (måske) spøjse facts om mig.

 • Jeg blev student her i sommers 2016 (jeg er derfor 19 år)
 • Jeg har sabbatår lige nu uden nogen form for anelse om hvad jeg vil derefter
 • Da jeg var yngre, kan man nærmest sige jeg havde en slags fobi for toiletterne, mest offentlige toiletter. Selv de luksus toiletter ved tyske tankstationer, hvor brættet snurrer rundt, var jeg ikke vild med. Det hele er lidt komisk fordi min far er VVS-mand – formodentlig ikke et job som vil gå i arv fra min side af.
 • Gik en overgang kun i sort tøj, specielt lige da den såkaldte “blackster” bølge var over os. Forsøger dog ihærdigt nu, at bevæge mig over imod mere farverigt tøj igen – billedet nedenunder er et ret godt eksempel
 • Elsker kaffe – specielt føler jeg der er noget over en to-go kaffe. Om det er konceptet eller smagen, jeg godt kan lide ved det, ved jeg ikke. Er bare ret vild med kaffe ved min side enten når jeg kører bil eller skal ordne et ærinde.

Likes

Comments

En super let, lækker og sund frokostsalat, som er vegansk og tager ingen tid at lave og sørger samtidig for at give dig de næringsstoffer du har brug for, for at vedligeholde energien på en arbejdsdag.

Det skal du bruge:

Salaten:

 • Tofu
 • Squash
 • Tomater
 • Avokado
 • Rødløg
 • Blandet salat (blandet spinat og rucola)
 • Evt. bønner af en art (sorte bønner, kidney bønner eller edamamebønner)

Dressing:

 • Olivenolie
 • Balsamico
 • Salt, peper og hviløgspulver

Start med at skære tofuen i små tern og rist dem derefter på panden og tilføj godt med krydderier – jeg anvendte salt, hvidløgspeper, løgpulver og hvidløgspulver (stor fan af løg, haha). Når tofuen er blevet ristet lidt på panden tilførte jeg også noget squash, som også var skåret i tern. Hvis man vælger at tilføje en form for bønner til sin salat, kan det også tilføjes til panden, men de kan også sagtens tilføjes kolde til salaten. Den ristede tofu og squash tilføjes til den blandede salat, hakkede løg, tomater og avokado. Derefter kan en valgfri dressing tilføjes. Jeg valgte at blande olivenolie og balsamico sammen med nogle krydderier og derefter tilføje til salaten – ydermere tilføjede jeg faktisk også noget sød chilisauce, da jeg spiser det til rigtig mange måltider for tiden og føler ikke helt jeg kan være foruden det.

Likes

Comments

Skærmbillede 2016-08-31 kl. 15.15.20

Norsk serie SKAM


For tiden har jeg virkelig været vild med den allerede meget omtalte og prisvindende norske serie, som rigtig mange snakker om ved navn SKAM. Egentlig er det forkert at sige, at jeg “for tiden” har været vild med serien, da jeg blot begyndte på den sidste søndag formiddag og afsluttede allerede de første to sæsoner sent samme søndag aften.

Den handler kort om en vennegruppe som går på et gymnasium i Oslo, hvor man følger dem i deres hverdag i skolen og til de fester de deltager i i weekenderne. I hver sæson er det en ny person fra vennegruppen som har hovedrollen og som man får lov til at kende bedre. Det er en meget realistisk serie som virkelig har grebet mig, da man kan relatere meget til den fra ens egen tid i gymnasiet, og specielt tiden som 1g’er hvor alt var nyt og spændende og det handlede om at finde sin plads. Så se den! – da jeg tror det er i færreste der vil fortryde det.

Serien kan ses her:https://tv.nrk.no/serie/skam med norske undertekster.

Du kan også følge med i de forskellige karakterers Instagram profiler. Der poster de sideløbende med serien, ud fra den karakter de spiller i serien. Det føles derfor utrolig virkeligt og trods serien måske ikke kører på skærmen, så er de stadig at følge på de sociale medier.

Følg deres instagram her: http://skam.p3.no/profiler/

 

Likes

Comments