Bilder, Min vardag

Idag har jag funderat väldigt mycket på varför jag skriver så mycket här, varför jag är så öppen om saker och ting och om jag kommer orka fortsätta vara de, jag vet faktiskt inte just nu, jag vet verkligen inte..

Hur som helst, kvällen igår gick bra, de verkade gilla maten osv, vi bjöd på rökt tupp till huvudrätt och swishernötskräm med topping till efterrätt gottigottgott. Men kvällen var ändå väldigt jobbigt för min del och jag är helt slut idag, på många sätt och vis.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Ingen annan förstår men du ger inte heller någon chansen att försöka förstå. Du vill så gärna prata om det men samtidigt säger du att du inte vill ha några frågor om det. Du önskar att alla förstod men du förstår knappt själv vad som händer och hur ska du då kunna förklara för någon annan hur det är, när du knappt vet själv.

Du känner dig annorlunda och ensammast i världen. Ingen förstår och ingen vet hur det är. Ingen vet vad som pågår i din hjärna eller vilka tankar du har. Ingen vet hur det är att styras av någonting som inte är DU. För du tror att det bara är du som känner så, vad har jag gjort som förtjänat detta.

Utan att du vet det tänker tjejen mitt emot dig på tåget exakt samma tankar, flera i din klass tänker likadant och önskar att någon skulle förstå, hon du tyckte hade så fin jacka tänker exakt likadant och har liknande tankar, även hon du träffade på bussen tänker liknande.

För när ingen vågar prata om det är det inte så lätt att förstå att man inte är ensam om det. Det är snarare tvärt om (tyvärr), det är så många som känner såhär, det är så många som har dessa tankar men det är få som vågar prata om dem. Du är inte ensam, inte alls.

Likes

Comments

Min vardag

först vill jag bara säga ett stort tack för alla fina kommentarer på inlägget igår, de jag skrev skrev jag mitt i en känslovåg, när allt känns extra starkt och mycket... Mitt LIV är inte värdelöst men JAG, och med de lilla jag har åstadkommit, känner jag mig ofta värdelös. men mitt liv är inte värdelöst, de är de inte. Jag kanske inte har mitt drömliv än, men jag har min drömkille (världens bästa) och mål i livet med honom.

Idag har vi hjälpt min mamma att hämta en soffa till henne, sen har vi städat här hemma, duschat och nu står vi i köket och fixar de sista inför kvällen. Mycket effektiva idag haha. Håller mina tummar på att alla kommer tycka att maten är god och lika så efterrätten. hoppas. Nej nu måste jag fortsätta hjälpa min pojkvän med maten innan alla kommer hit. Visar bättre bilder på allt senare.

Likes

Comments

texter

Så gott som alla mina vänner lever, för mig, ett drömliv, flera av dom har hund, körkort, bil, egen lägenhet/hus, fast jobb, stabil inkomst osv osv, allt sånt som jag också verkligen önskar att jag hade.. men nej, här är jag fast, fast i en förjävla ond cirkel och flera psykiska sjukdomar, med en inkomst som ibland inte existerar, med extrem ångest, med flera självskadebeteenden och trauman ingen har hjälpt mig med, med ett enormt självhat ingen förstår sig på och SÅ sjukt mycket mer..

.faaan vad jag är misslyckad och värdelös.

(Min pojkvän är min drömkille och med han vid min sida vet jag att allt blir bra)

Likes

Comments

Min historia, Psykisk ohälsa

21 oktober 2014, dagen jag inte vill minnas, 21 oktober 2014 var dagen jag blev tvångsinlagd för anorexi efter x antal år med ätstörningar av olika slag. Dagen efter min bästa väns födelsedag som jag skulle fira med henne den helgen.. Bilden på min tatuering "hope" är från den dagen, dagen då makten över maten och mitt ätande togs ifrån mig och lades i händerna på sjukhuset.
Bilderna bredvid och under "hope" bilden är texter jag skrev och la ut de kommande månaderna, fan vad jag hade bestämt mig för att bli frisk och fri. Jag gjorde allt, jag kämpade och slet varje jävla dag jag ville bli av med alla slags ätstörningar jag haft i då 6 år. Jag skulle bli fri, jag skulle klara de. Men så enkelt är de inte, de är inte en sjukdom som man bara blir frisk från bara för att man vill, man behöver rätt behandling, rätt hjälp! (vilket kan vara väldigt individuellt vad som fungerar och hjälper!) Jag gick upp, extremt mycket, men efter nyåret, runt våren när jag fortfarande gick på dagvården samtidigt som jag gick i en kbt behandling i grupp så tappade dom mig, jag föll, igen. Jag började gå ner mig igen och jag gav upp. Jag orkade inte gå emot allt inom mig när jag aldrig fick hjälp med de, jag orkade inte stå emot allt själv. Jag fick inte den hjälpen jag behövde med mitt psyke, jag fick ingen hjälp att bearbeta de jag gått igenom som fortfarande påverka mig något extremt, Jag visste inte hur jag skulle stå emot allt de onda, mörka i mitt huvud, jag visste inte hur jag skulle orka de och då föll jag..
De har hänt mycket sen den 21 oktober för 2 år sedan, de har hänt väldigt mycket faktiskt, samtidigt som de inte hänt mycket alls.. konstigt de där, haha. Ni kan läsa lite av de jag skrev och la ut från den gången jag blev inlagd den 21 oktober och de jag skrev några av de månaderna framöver.

​Jag är fortfarande fast i helvetet, men jag är inte super smal idag, jag är inte farligt smal, jag är inte exakt på gränsen till att bli inlagd eller tvångsinlagd igen MEN jag har ätstörningar, jag har anorexi, jag är sjuk fortfarande. tyvärr! 

( den översta bilden och texten hör inte ihop men de gör bilden och texten under, alltså de två bilderna i mitten)

 <--- Bild från 2013, väldigt ätstörd men inte Anorexia ----> Bild från 2014, Ingen extrem bild men såå fast i anorexin.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, texter

Det är en hel mängd saker man behöver acceptera, och de viktiga är att alla, (dina anhöriga, vänner) inser att de tar tid att bli frisk. Framförallt ska man acceptera att man både kan och får må bra, men att de krävs tålamod. Tålamod krävs också för att kunna se att vissa sanningar inte är sanningar utan tankefällor.
Hos de flesta personerna med sjukdomen finns en kluven inställning till att bli frisk, det vore en lögn att påstå något annat. Naturligtvis vill man slipa de fysiska obehagen som alltid följer med en med sjukdomen. Samtidigt finns det en oerhört stark rädsla för att förändra sin situation och bli frisk eftersom man inte vet vad det egentligen innebär, eller hur man egentligen kommer reagera. Man vet inte hur ett liv utan sjukdomen är då man inte minns hur de var att leva utan den..

Likes

Comments

Hästar, Min vardag

Alltså hörrni, fy fan vad fin min ponny var idag, idag var VI verkligen ETT och samarbetade och shiiiit vad fint han hoppade, han var precis så fin och avslappnad som jag vill att han ska vara, min lilla piggelin. 

Jag k​om nyligen hem från en långpromenad, älskar alla fina färger som kläder träden men de är SÅ tråkigt att de blir mörkt tidigare och tidigare hela tiden.. Men nu ska jag försöka äta något innan jag intar soffläge här i min ensamhet, får tända massa ljus så de kanske blir lite mysigare haha. 

Likes

Comments

Bilder, Min vardag

Idag fyller en av mina bästa vänner år, hon är även en av de vännerna som jag känt längst, hon fyller hela 22 år, min lilla lillking. Undrar verkligen vart tiden tar vägen, minns första bilden som om de vore igår, dagen då jag och Emma överraskade henne på hennes 16?17? års dag, vi stod ute i snön på kvällen med lite gott gott och väntade på att tina skulle komma hem haha. Jag hatar iallafall att vara så långt ifrån min fina vän och inte kunna fira henne alls längre, men that's life..

Ett extra grattis till dig iallafall min fina Tina och hoppas du har en bra dag och blir firad. Jag saknar dig enorm mycket men de vet du redan. Love u.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Ibland frågar folk i min omgivning om jag ljuger, eller ljugit för dom och jag önskar verkligen att jag kunde ge dom ett rakt nej som svar, men de kan jag inte, för då ljuger jag igen.

De är många gånger jag ljuger om hur jag mår, eller om jag ätit osv, och de är något jag ljugit allt för ofta om de senaste åren.. och de är fan hemskt och tragiskt när jag tänker på de, och jag hatar att jag gjort/gör de ibland, men jag vill inte att folk ska fråga eller oroa sig för de behöver dem inte. Och eftersom de vart min fasad i flera flera år, att må bra och le utåt, så har de blivit ”en del av mig” även fast jag hatar den delen och försöker bryta ner min fasad och att lära mig att inte ljuga om sådana saker längre. Och de gör jag faktiskt nästan aldrig längre. Men ibland, ibland när jag inte vill att folk ska fråga varför eller något annat så drar jag till med en vitlögn, men de är för att jag inte vill att folk ska oroa sig i onödan. 

Från en annan sak till en helt annan, en liten poängtering, eller en ganska viktig faktiskt, en ätstörning sitter inte i hur smal en person är, hur mycket personen väger heller hur mycket personen äter, de är SÅ mycket mer än de och bara för att man kanske inte är super smal kan man fortfarande ha en ätstörning, något väldigt få förstår eller vet, men snälla glöm aldrig de!!!

Likes

Comments

Min vardag

Efter att jag kom hem från mitt samtal idag har jag typ haft andra värdskriget i mitt huvud... blir så jävla trött på de.. på mig, på allt.. fan. De är ett krig de verkligen inte går att sätta ord på och jag dras emellan och faller. Folk frågar saker och jag bara ryter tillbaka, jag orkar inget annat, jag är helt jävla slut..

De kändes lite lättare efter jag vart i stallet på em iallafall, eller nej, faktiskt inte idag, om jag var trött efter mötet var jag dötrött efter stallet och idag var även en av de dagarna som min ponny får mig att känna att jag inte ens kan rida...  Men annars, de flesta dagarna, är stallet alltid de bästa stället för att bli av med lite av allt jag har i huvudet. Efter stallet åkte vi och handla massor inför middagen vi ska ha här hemma i helgen, något jag redan mår åt helvete över, hatar alla situation som innehåller mat, alltså typ alla social sammanhang vilket gör att jag hatar och drar mig undan för sociala sammanhang... men jag vet att jag klarar de, att jag överlever, de gör jag alltid. 

Idag är en dag jag verkligen önskar att jag var mer som andra, att jag klarade av att leva ett "normalt" liv och allt vad de innebär... En dag, en dag ska jag de. Jag är så.jävla.trött på att vara instängd i mig själv och allt mitt mörker som finns i mitt huvud... Nej nu ska jag fortsätta kolla på tv med min älskling, tur jag har honom, hoppas alla har haft en bra tisdag, take care.

Likes

Comments

Nikolina Pettersson @nikolinapettersson