Tips, Hälsa, Träning

Förra veckan fick jag en fråga som jag tänkte svara på här, frågan löd:
"Kan du inte skriva ett inlägg om hur man får synliga magmuskler? Tycker din mage är jättesnygg!"

Magmuskler kan alla människor få med hjälp av styrketräning för magmusklerna. Men för att få dem synliga krävs mer. Magmuskler kommer aldrig fram om det finns mycket fett på magen så regel nummer ett är förbränningsträning. Powerwalks, löpning, intervallträning, spinning, you name it. Min favorit är ju som ni alla vet löpning. Samtidigt krävs ju också att man håller sig till en strikt kost där man minskar de saker som får en att känna sig uppblåst och satsar på mycket protein och grönt. Självklart kan man fortfarande äta en pizza då och då och ha synliga magmuskler, det handlar mer om plus minus noll.

Styrketräningen då? Jag personligen kör magträning 3-4 gånger i veckan, mest för att jag faktiskt ÄLSKAR att träna mage, jag kör ungefär 7-8 övningar 20 x3 men jag varierar övningar ungefär varannan vecka för att de känns som de ger bäst resultat på mig.
Men såhär är de, så länge man har en bra grundstyrka i magen så kommer rutorna poppa fram när fettet försvinner. Man behöver inte träna mage tungt tre dagar i veckan för att se någon skillnad för så länge musklerna täcks av fett kommer man inte ens se någon skillnad, förutom att man känner dig starkare såklart.

Så, för att få synliga magmuskler bör du träna kondition blandat med styrketräning och äta bra mat, man brukar säga att kosten är 70% och träningen 30% så tänk på de, kosten och balansen är viktigast!

Jag personligen ÄLSKAR verkligen att träna, träna är lite som terapi för mig men jag vill verkligen flika in att ALLA är fina precis som dem är, med eller utan synliga muskler, man duger och är bra precis som man är!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, texter

Jag har ALLTID fått höra, eller sen de blev konstaterat att jag hade anorexia 2014, har jag fått höra att jag skulle må så mycket bättre bara jag åt mat, bara jag gav min kropp de den behövde skulle jag må bra, jag vet att INGEN människa ALLTID mår bra, men att de skulle bli bättre och att jag skulle må mer "normalt" var vad dem alla inom psykiatrin/ätstörningsenheter hela tiden sa till mig.

Idag har jag koll på anorexin, de har jag faktiskt, jag äter de jag ska på ett sunt sätt för första gången sen tonåren som jag kan minnas, men jag tänker inte ljuga om att de inte är jobbigt, för de är de, vissa dagar är ett helt helvete med anorexin fortfarande, men andra dagar är bättre.
Men ändå mår jag inte bra eller i närheten av "normalt", jag är fortfarande psykiskt sjuk, jag mår fortfarande extremt dåligt, jag är djupt deprimerad och mår extremt dåligt i mig själv fast jag borde vara lycklig...

Jag hatar detta så innerligt mycket...

Likes

Comments

texter, Tips

Pengar och ekonomi är någonting som påverkar en enormt när man flyttar hemifrån, när man bor hemma sköter oftast ens föräldrar de mesta med räkningar, betalning av hemmet, el, mat och alla andra avgifter som måste betalas varje månad, man tog de mesta för givet och de är inte fören man flyttat hemifrån som man inser hur dyrt de faktiskt är med mat, tex ost, de kostar nästan lika mycket som ens lägenhets hyra, okej inte riktigt, men satan vad ost och andra livsmedel är dyra, idag unnar man sig själv bara sådant när de är extrapris i butikerna, man kollar igenom reklambladen som man får i brevlådan och planerar sin mathandling efter de.

De är viktigt att ha ett sparande för helt plötsligt kan de komma oväntade räkningar, kostnader man inte hade budgeterat för, ibland måste man till tandläkaren akut, kanske till veterinären med sitt djur eller något annat som man inte tänkt man skulle behöva, när dessa oväntade kostnader kommer och man inte har ett sparande så kan jag tipsa er om Flexlimit som jag också skrivit denna text med, där man kan låna pengar när dessa oväntade kostnader kommer och man inte har ett sparande, för att låna pengar kan verkligen rädda en i vissa situationer, de är bra att ha koll på räntan när man lånar pengar men det kan verkligen vara en bra lösning att låna pengar om man behöver pengar just för stunden som man sedan kan betala tillbaka när man vet att lönen kommer in. Jag själv skulle i första hand fråga mina föräldrar om jag fick låna pengar ifrån dem istället för att ta ett riktigt lån, även fast jag skäms varje gång jag måste fråga dem om pengar så vet jag att de är bättre för mig personligen.

Själv hade jag aldrig klarat mig utan hjälp av min sambo och mina föräldrar som alltid hjälper mig med pengar, jag får de minsta beloppet från FK vilket inte ens täcker kostnaden av vår lägenhet, alltså ett minimalt belopp att leva på varje månad och de hade aldrig gått att leva på dem pengarna om jag inte fått hjälp av min familj. Såhär i slutet av inlägget vill jag bara skriva tack en extra gång till er, min familj och min sambo som alltid hjälper mig.


Likes

Comments

Bilder, Resor, Natur

~ Jag älskar att kolla på alla våra bilder från resan och jag längtar verkligen tillbaka, till värmen, till havet, till alla äventyr, till friheten, till veckan då allt var så mycket lättare... ~

Likes

Comments

Tips

~ Inlägget är ett samarbete med Parfymonline.se~

Julen börjar närma sig med stormsteg nu lika så omtyckta black friday och jag skulle verkligen vilja tipsa er alla om parfymonline.se och deras rea den 24/11

Parfymonline.se är ett företag som grundades 2010 och idag har de bland de lägsta priserna i Sverige på parfym, hudvård, hårvård och makeup, företaget växer väldigt snabbt och dem siktar på att vara ledare inom deras område snart. Deras produkter är äkta, dem har så gott som alla produkter man behöver ha i sitt badrumsskåp och deras leveranser är väldigt snabba och alla produkter finns alltid i deras lager.

Vi börjar närma oss jul nu så varför inte passa på att beställa hem julklappar till dina nära och kära den 24/11 då parfymonline.se har rea? Dom har produkter som passar alla, parfymer till dam och herr, hårvård, hudvård, makeup, hygien och skäggvård, kanske vill du ge en parfym till din pojk-/flickvän, smink till din syster eller kanske unna dig själv någonting fint du behöver? Parfymonline.se har alla produkter man behöver i sitt badrumsskåp till väldigt bra priser.


Klicka HÄÄÄR för att direkt komma till deras hemsida och kolla in deras fantastiska produkter

Här nedan ser ni några av mina favorit parfymer och länkar till dem. D&G har jag använt sen den släpptes när jag gick på gymnasiet haha.

GLÖM INTE ATT GÅ IN OCH HANDLA PÅ PARFYMONLINE.SE NÄSTA FREDAG 24/11 PÅ BLACK FRIDAY

(Bilderna är lånade från google.se)

Likes

Comments

Listor
  • Jag har aldrig trott på mig själv, verkligen aldrig, de mörkret och de hatet jag alltid har haft emot mig själv har jag alltid trott vart normalt, att ALLA hade de så...
  • Jag har väldigt låg kroppstemperatur, mellan 36-36,5 grader så när jag har en temp på 37 grader så har jag feber..
  • Jag flyttade till Karlstad 2014 för att få en nystart, för att börja om, men att flytta till en stad där man inte kände en enda person och var djupt deprimerad är något av de tuffaste jag gjort, de som faktiskt hände i k-stad är de ingen som vet någonting om knappt jag själv heller då min hjärna "glömt" otroligt mycket efter 2009 men vissa jobbiga minnen börjar komma tillbaka....
  • Jag är rädd för att gå till tandläkaren, okej, jag inte bara rädd, jag är totalt LIVRÄDD tyvärr... De är extremt jobbigt och jag vet att jag måste ta mig till tandläkaren men jag vågar verkligen inte...
  • Jag är otroligt känslig för stress och förändringar, efter jag blev utmattningsdeprimerad har jag konstant inre stress och jag får lätt panik av att ha fler saker planerade på samma dag...
  • En av mina största rädslor är att bli lämnad, ensam...

Likes

Comments

Min vardag, Psykisk ohälsa

Idag har jag vart och träffat psykologen igen, de känns mest flummigt att prata med henne, men ändå är de nog bra då jag får ur mig saker jag inte säger till andra och får en mer professionell syn på de hela, sen har jag ju ingen annan inom sjukvården just nu så de är väl bättre att träffa henne då och då istället för ingen medans jag väntar på behandling antar jag...
De är iallafall dryga en månad sen hon satte en ny diagnos på mig, en diagnos som vände hela min värld upp och ner då de även hände många andra jobbiga saker i mitt liv samtidigt, en diagnos som ger mig förklaring på mitt beteende och mina handlingar i vissa situationer, och oj så mycket skit vissa behövt ta pga detta, för jag själv inte vet hur jag ska hantera de och för min egna ovetskap om de under alla dessa år, en diagnos jag är rädd för men som jag antagligen ska gå behandling för när de väl har plats för mig...

Helgen har vart supermysig iallafall, orkar inte berätta så detaljerat, jag har vart otroligt trött som vanligt och blir helt slut och enormt stressad av att ha flera saker planerade men vi har umgåtts med Henriks familj på båda sidorna, såklart jättetrevligt och sen har vi vart mycket i stallet, Henrik red även igår, första gången sen i somras och han har nog vilat sig i form alltså, shit vad imponerad jag blev av honom, vilka framsteg han gjort!! Otroligt duktig!!


Likes

Comments