Contains affiliate links

Hejsan! jag tänkte ofta väldigt mycket på hur jag kan göra för att vara den bästa pappan jag kan och kom till en insikt igår. Jag är rätt så otränad i dagsläget och har väldigt många extrakilon vilket i sin tur gör att jag är otroligt osäker på om jag kommer kunna leka med mina barn.

En pappa som inte kan leka med sina barn är ingen bra pappa så jag får ta tag i det, så idag är det en nystart på mitt liv tillsammans med min familj. Vi börjar med regelbundna måltider, minst 8 timmars sömn per dag och morgonpromenader. Jag köpte för några månader sedan ett smart armband, garmins vivofit2 som håller koll på hur många kalorier jag bränner, hur många steg jag tar och hur jag sover. Den är vattentålig vilket innebär att jag aldrig behöver ta av den.

Efter att du trackat din data för du över den till mobilen via bluetooth och får en bättre uppsikt av all data i appen garminconnect vars du även kan koppla myfitnesspal och hålla koll på ditt dagliga kaloriintag. Jag tror denna pryl kommer hjälpa mig nå enormt mycket!

Så dagen började jag med vågen som visade 141.5 kg, drack 500ml vatten och tog med mig Caroline på en promenad, sen har jag inte kommit så mycket längre men har iallafall hunnit planera lunchen som blir kokt potatis med ugnsstekt lax.

utöver de har jag väl inget mer att skriva för tillfället men de kommer garanterat mer i fortsättningen!

Ha en fortsatt trevlig dag allesammans

- Nico

Garmin vivofit 2

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

hejsan! igår var vår lilla tjej på bvc kontroll och hon följer kurvan perfekt! 4023 vägde våran prinsessa. när hon föddes vägde hon 3850g, dagen efter när vi gjorde första kontrollen vägde hon 3530 gram och i måndags 3790 gram.

efter bvc kontrollen for vi till lillens kusins mamma på nyföddfotografering, en sjukt begåvad fotograf. vi var där i närmare 3 timmar och lillen hann även med att kissa och bajsa på linnea vilket gjorde mig grymt road med min barnsliga humor! Efter fotograferingen for vi hem och gjorde inte så mycket mera.

Idag har jag i princip hunnit vakna och slängt in en bit kött i ugnen vilket i sig blir dagens projekt då jag har gett mig på att testa tjälknöl för första gången, ska bli intressant och förhoppningsvis otroligt gott, utöver de är detta en dag som vi förmodligen bara kommer att lata oss framför teven och bara mysa.

Självklart kommer jag att publicera bilderna från fotograferingen när dem är klara och vi har fått dem men tillsvidare kan ni kolla in andra bilder hon har fotograferat här: https://www.instagram.com/fotografcamillaniemi/


detta var en kort sammanfattning om gårdagen och idag, kolla gärna in mina andra sociala medier för ännu mer bilder osv! Ha det bra så länge

- Nico

Likes

Comments

kände att jag behövde skriva av mig ang föräldrars koll på vad deras barn gör på nätet. De senaste månaderna har jag följt Joakim Lundell samt Jonna Lundell på deras youtubekanal och jag kan fortfarande inte förstå var föräldrarna håller hus.

det skrivs sexuella trakasserier hot m.m, sen såg jag även på joakims livestream på instagram och vart chockerad över ålder. Dem yngsta var 10 år gammla! hur kan föräldrar låta sina 10 åringar få vistas på sociala medier? ett 10 årigt barn saknar ett fungerande konsekvenstänk och ska inte kunna vara ute på dessa medier utan att ens föräldrar har koll på vad man gör, men det som faktiskt skrämmer mig mest är ett föräldrar verkar skita fullständigt i vad sina barn gör på nätet eller ger kreatörerna ansvaret, det är väl inte deras satans plikt att uppfostra dina barn?

när jag var 10 fick jag max spela playstation 2 i en timme om jag hade varit ute och lekt i några timmar, hade jag tur fick jag en nokia 3310 när jag var 11 för att mina föräldrar skulle kunna nå mig när jag var ute och detta var för 10 år sedan. på 10 år har allt enligt min åsikt bara spårat.

komigen alla föräldrar bättre kan ni, det är erat ansvar när det kommer till era barn och vad dem sysslar med på nätet, det är erat ansvar att uppfostra era barn på ett sätt där dem kan visa respekt för andra medmänniskor för jämför man utvecklingen på 10år så har barnen blivit allt sämre på att respektera andra människor, vi alla kan hjälpas åt. Det är föräldrars uppfostran som lägger grunden för barnens beteende. #stoppamobbning #stoppanäthatet #stoppanäthat

Likes

Comments

Kl 19.15 åkte vi in den 10 oktober till Sunderbysjukhus från Piteå. Där gjorde dem en ctg kurva samt kände på livmodertappen men vi fick bekräftat för oss att det inte ens var nära så vi fick åka hem. när vi kom ut kände vi en enorm hopplöshet och sambon sa att hon kommer vara gravid 2 veckor till, vi sa inte så mycket i bilen de 7 milen vi hade hem. När vi väl va hemma så såg vi lite tv en stund och sen gick vi och la oss och tänkte inte något mer på graviditeten.

Kl 06.00 dagen där på vaknar jag av att linnea skriker att hon behöver en handduk för att vattnet har gått, jag var så oförberedd att det tog mig närmare 1 minut att koppla och reagera men då hade linnea redan hunnit till duschen. Efter några minuter så bestämmer hon sig för att ringa in till förlossningen i Sunderbyn där dem ber oss ringa till Piteå älvdalsjukhus för att göra en ctg kurva, piteå älvdalssjukhus har inte ens en förlossningsavdelning, och i detta skedet har linnea så ont att hon inte kan sitta vilket gör att vi ifrågasätter förlossningens förslag. Efter att vi ställt en massa frågor går dem tillslut med att ta emot oss men är välidgt tydliga med att vi kan komma att bli hemskickade igen.

När vi väl kommit iväg är klockan 9 på morgonen och linnea har så ont att hon t.o.m slår i bildörren när vi har en bit kvar, hon räknar att hon har uppemot 3 värkar under 10 minuter om inte fler vilket gör oss ännu mer förvånade när dem på förlossningen bestämmer sig för att endast göra en ctg kurva och fullständigt skiter i vad vi säger och skickar hem oss igen. ¨

Vid det här laget började vi känna av en ilska mot förlossningen då det kändes som att dem inte tog oss på riktigt allvar och jag kände samtidigt att de kändes dumt att köra 7 mil hem igen så vi åkte på donken och åt, när vi var på väg till min mormor och morfar därifrån började linneas värkar göra så ont att hon grät. Där och då kände jag en enorm hjälplöshet så jag ringde in till förlossningen och fråga varför dem ens kan skicka hem någon som har så ont att dem gråter, då fick jag till svar " ja men ctg kurvan visar ju inte de och blablabla."

mitt svar va att jag skiter fullständigt i den där j*vla ctg kurvan, att de är väl ändå oss dem ska lyssna på och inte en maskin. Mitt svar resulterade bara i en fräsning tillbaka "kom in igen då" men i detta skede var jag så irriterad att vi for till mormor och morfar så linnea fick bada lite men sen vart de bara tyngre och tyngre så vi åkte in, där dem då kontrollerade livmodertappen och den var öppen med 4cm detta 1 timme efter att vi blivit hemskickade, detta var kl 11.30.

kl 1230 fick linnea lustgas för att det började göra allt ondare och ondare, tillslut frågade jag linnea om hon verkligen skulle köra utan bedövning som hon tidigare sagt att hon skulle varpå hon svarar att hon vill ha allt som går att få. Kl 13.15 får hon epidural och därifrån händer det inte så mycket (trodde vi) tills barnmorskan kommer in kl1435 och säger att linnea är 9cm, i detta läge tänker jag: vad hade hänt om vi ändå åkte hem till piteå igen? allt kändes så olustigt just då. men tillbaka till förlossningen.

efter drygt en timme var hon öppen 10 cm och dem började förbereda linnea på krystningarna, samt informerade oss om att de var barnmorskestudenten som skulle ha hand om förlossningen.

kl 1610 börjar linnea krysta och jag sitter på sidan om håller henne i handen samtidigt som jag pushar henne, men jag måste verkligen hålla med alla andra som säger att man känner sig så otroligt hjälplös, kändes på ett sätt hemskt att inte kunna hjälpa till med mer men samtidigt skulle jag aldrig vilja byta plats med linnea.

kl 1644 kom våran älskade dotter till världen. en liten söt knodd på 51.5 cm och 3830 gram så overkligt men så otroligt skönt. Resterande kvällen spenderade vi på patienthotellet och dagen där på vid 14.00 fick vi åka hem och påbörja vårat nya liv som en familj.


detta var "vår förlossnings berättelse" från min synvinkel som sambo och blivande pappa. linnea kommer säkert skriva något liknande på sin blogg så gå in och följ henne där!

Linnea, jag vill bara berätta att jag är så oändligt stolt över dig, du är så otroligt stark, och att vi killar skulle vara starkare än er kvinnor är bara rent skitsnack. Du gör mitt liv så otroligt värt att leva och tillsammans med dig så ska vi få denna lilla tös att uppleva världen och alla dess äventyr som den har att erbjuda, jag är så otroligt glad och tacksam över att jag kan kalla dig för mamman till mina barn! JAG ÄLSKAR DIG! <3


Likes

Comments

Hejsan! Jag har i detta nu gjort om denna bloggen lite, raderat gamla inlägg och börjat om på ett nytt tema och detta på grund utav att jag och min kära sambo har fått våran dotter som vi väntat på i över 9 månader. Vilket såklart innebär att denna bloggen kommer helt enkelt handla om oss, vårat liv och vad vi gör om dagarna. Tänkte skriva ett inlägg senare idag om just själva förlossningen och förklara hur den gick till osv, så ta gärna en titt här senare också! Och under tiden kan ni även kolla mina sociala media länkar på vänster sida där vi redan nu har hunnit bomba ut massa bilder!

ha det bäst så länge :)

- Nico

Likes

Comments