Försöker parera mellan träning, skola och jobb och blir mest galen. Minns tillbaks på en mysig helg för ett tag sedan på Öland.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mina planer blev omkullkastande idag. Min mormor och morfar skulle kommit på besök under helgen men så ringde mormor igår (tror jag, eller om det var dagen för det) och berättade att hon trillat i trapphuset och att de får komma en annan helg. Så istället för att ägna min lördag åt matlagning och skogspromenader så läser jag forskningsartiklar om hedersrelaterat våld, till mitt examensarbete. Det känns tungt faktiskt. Och apropå rubriken -varför gör vi det här? Den frågan genomsyrar mitt liv just nu. Jag får inte riktigt bukt på varken mig själv eller min omgivning. Jag får inte bukt på miljöförstöringen och jag drömmer mardrömmar om hur jorden går under för att vi konsumerar för mycket och inte alls handlar smart. Jag får inte heller bukt på känslan av att det mesta (ur mitt perspektiv och enligt min känsla förstås) ska hamna hos mig. Om någonting någonsin ska behöva bli gjort måste jag göra det själv. Det tas kanske som en självklarhet men just nu hade jag bara velat lämna över och portionera ut lite ansvar och uppgifter till alla runt om mig. Jag får inte heller bukt på min oro för framtiden, VAR ska vi bo? Jag vet faktiskt inte varför allt det tar upp min tid. Kanske för att jag är priviligerad och inte har större saker än så att oroa mig för? Jag vet inte. Och jag vet inte heller vad jag längtar efter. Jag kanske längtar efter ett permanent boende som fylls av barn och fler hundar, men efter det kanske jag längtar efter något mer. Ja säkert är det så. Den här lördagen är jag iallafall tacksam över att jag är ledig och kan vara på hemmaplan. Jag kunde ta en sovmorgon och jag har möjlighet att ligga här i sängen med datorn hela dagen med min vovvis i min famn. Det är fint ändå.

När jag läser igenom detta ser jag verkligen hur negativt det låter, haha. Det är absolut inte så neggigt som jag framstår det att vara. Jag har förövrigt tappat två kg och är supernöjd över att jag har börjat träna igen. Allt är verkligen inte tråkigt. Ibland framstår det ju så ser jag. Igår drack jag förmiddagste hos besma och under kvällen hade jag Hanna här och senare kom Jonas och Max hem och vi hade det supertrevligt. Vardagen och helgen är fin förövrigt, trots de saker jag aldrig får bukt på. Haha. puss.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej fina 👋🏼 äntligen är det måndag igen, härligt med vardag. Haha nej jag skoja, jag har haft en sån rolig helg så denna morgon kändes extra tung men detta kompenserade jag och lorken med en liten kort sovmorgon, en långrundis runt campusområdet och en mysig brunch. På tal om lorken så fick vi faktiskt en diagnos sist vi var hos veterinären och det känns som om den resan börjar leda mot sitt slut för nu vet vi ju vad det är. Loke har en ovanlig kronisk ögonsjukdom som jag faktiskt inte minns namnet på i skrivande stund (har det förstås uppskrivet). Veterinären hade aldrig tidigare diagnostiserat någon med denna utan endast studerat sjukdomen så vi vet egentligen inte vad det är och hur det kommer att påverka honom. Veterinären var dock tydlig med att Loke kommer ha ett gott liv och att den inte kommer att göra honom blind mm. Det kändes jättebra och lättade våra hjärtan lite.

Denna vecka kommer bli en superrolig vecka faktiskt så det känns helt okej att det blivit måndag igen trots att helgen är slut. Dessvärre skulle jag behöva många fler tomma timmar att fylla åt studier och jag och min uppsatspartner borde strukturera studierna lite hårdare. Hm, något att ta tag i.

Måndag: föreläsning till kl. 16, promenad runt trummen och kvällsläsning. (Skulle även behöva ta en tur till Grand och handla lite!)
Tisdag: föreläsning till kl. 12, plugg med johanna?
Onsdag: eftermiddagskvälls- och nattjobb
Torsdag: föreläsning till kl. 16, amanda och josse kommer hit och sover hos mig 😁
Fredag: tåget hem till linköping kl. 10 för att umgås med mina föräldrar
Lördag: mamma och jag ska till nya vallastaden och gå på vernissage/seminarium/visning om odling och hållbarhet inom framtida arkitektur och inredning. Tar tåget hem på kvällen.
Söndag: jobbar hela dagen, kvällen och har nattpass på jobbet.

Likes

Comments

Jag vet. JAG VET. Det finns egentligen inga bortförklaringar men jag ska bara komma med en. Jag har jobbat så mycket så jag har inte hunnit eller snarare orkat bry mig om att ventilera öppet här. Jag har faktiskt jobbat så mycket att jag inte är berättigad studiestöd denna termin framöver så det är en sak jag behöver filura över. Andra saker jag tänker på är vad jag ska jobba med. Ständiga jobbiga grubblerier som jag aldrig blir av med. Framtiden. Varför jag ägnar mig åt dessa tankar vet jag inte riktigt. Det kanske bara är sådan jag är. Men. Min nästsista termin har kickat igång och jag har påbörjat mitt examensarbete om hedersrelaterat våld. Dexter har haft ettårs-kalas och fyller i veckan. Max hockeysäsong har startat. Loke ska till veterinären imorgon och ögonhistorien rullar vidare. Jag har inte haft någon semester och toklängtar efter värme men det verkar inte bli någon resa till solen. Senare i höst åker jag en sväng till London och så upp till fjällen i vinter förstås. Annars stundar nystart med träning och kosten. Ja ni vet, hösten har sin gång. Haha.

Likes

Comments