Hej allihopa!

Hoppas att ni mår bra idag. Nu så tänkte jag tipsa er om lite pluggtips! Fortsätt läsa.

Planera - Jag tycker det är jättebra att planera, när och hur man ska plugga/göra sina läxor. Själv hade jag en almanacka som kom från http://www.personligalmanacka.se , där kan man även designa sin egen almanacka helt själv (jag rekommenderar verkligen den sidan). Just nu har jag ingen, men ska beställa en ny snart (tror jag), iallafall, jag tycker det är jätteskönt att ha planerat och ha det uppdelat när jag ska plugga!

Lyssna på musik - För vissa (t.ex. mig) går det inte att lyssna på musik när de pluggar, men för vissa går det. Och eftersom att jag inte kan det, så brukar jag sätta mig på en lugn plats där jag kan koncentrera mig bäst osv. Så det är både tips till de som kan lyssna på musik medan, och de som inte kan!

Pauser - Jag behöver ALLLTID ta pauser när jag pluggar, för om jag sitter 3 timmar i streck kan jag inte koncentrera mig sista timmen för att jag inte har fått energi/en liten rast.. Så det jag brukar göra då är att jag ställer timer på min mobil, och kanske pluggar i 45 min. Sedan när de minuterna har gått tar jag något att äta, t.ex. en frukt, sedan sätter jag mig och pluggar igen.

Träna efter/innan - Jag tycker verkligen det är SÅ skönt att träna efter man har pluggat, och då menar jag färdig med alla läxor och allt plugg. Då tycker jag det är jätteskönt att gå ut och springa och "slänga av mig allt plugg". Man kan även träna innan, för de som tycker det känns bättre.

Lyssna på lektionerna - Mitt bästa och sista tips är att lyssna på lektionerna, för att det hjälper verkligen SÅ mycket. För att sedan när man gör sina läxor repeterar man det man hört på lektionerna, och då fastnar det lättare. Samma sak när man pluggar, frivilligt (utan att göra läxor).

Hoppas att ni har haft en jättebra dag och att tipsen hjälpte, vi hörs!<3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Hej allihopa!

Hoppas att ni mår bra idag. Igår så var jag med min kompis Elsa, och vi gjorde inget speciellt förutom att plugga och fotat lite höstbilder, haha. Sedan chillade vi bara, så egentligen var detta inlägget mest för uppdatering. Iallafall, nu är klockan 18:10 och jag sitter i soffan och pluggar, försöker iallafall, haha. Men ja, fler inlägg kommer idag + kanske imorgon!


Likes

Comments


Hej allihopa! Hoppas att ni mår bra idag. Nu har det ju blivit höst, och då tänkte jag tipsa er hur man kan få lite höstkänsla! Fortsätt bara läsa.

Doftljus/ljus - Jag tycker verkligen allt gör upp hösten (och även vintern) genom att tända ljus. Nu när det börjar bli mörkt ute så tycker jag allt blir mycket mysigare att tända små ljus här och där istället för att tända en simpel lampa. Det gör upp stämningen, och jag blir mycket gladare och mer taggad på hösten!

Varm choklad - Jag älskar verkligen varm choklad, och tycker det är jättemysigt att sitta i soffan en vanlig onsdagkväll och sitta och läsa eller plugga. Många gillar även te, men det är inte jag själv så förtjust i, men jag tror att de flesta gillar det ändå!

Uppdaterade låtar - Gör en helt ny spotify lista, med de allra bästa låtarna du vet, de som senast släppts, och som även passar till hösten! Så mysigt, verkligen.

Rensa garderoben + uppdatera - Själv tycker jag det är både roligt och skönt att rensa garderoben. Ut med vår och sommarkläderna och in med höst och vinterkläderna. Om man inte har så mycket höstkläder så är mitt tips att shoppa lite på nätet. Jag tycker det är jättekul att få en uppdaterad garderob med helt nya höstkläder man kan använda (tjocktröjor är det bästa enligt mig!).

Pynta rummet - Jag ÄLSKAR verkligen att pynta rummet! Jag skulle inte haft något liv annars haha. Men ja, ett av mina bästa tips är doftljus, sedan skulle jag vilja köpa plastlöv och färga de med silverfärg! Då kan man t.ex sätta upp de på väggen, sätta de runt ramen på en tavla, m.m. Ett annat tips är att skriva ut fina höstbilder som man också kan sätta på väggen!

Hoppas att ni har haft en jättebra dag + att tipsen gav lite inspiration <3


Likes

Comments


Hej bloggen!

Hoppas att ni mår bra idag.

I Måndags så var det min första dag i den nya skolan (för er som inte vet så har jag bytt skola), och såhär är det; att jag har gått i den skolan från 0:an till 5:an, sedan bytte jag skola, och nu har jag bytt tillbaka till den jag gick från 0:an till 5:an! Och denna vecka har varit både bra och dålig, men mest bra. Jag kommer inte gå in så mycket på detaljer, för det kanske inte är så kul att läsa om mig i skolan, haha, men ja jag trivs väldigt bra och så, så det känns bra.

Förlåt för att detta är så sjukt ointressant att läsa om, men jag skriver det mest för att texten inte ska se så kort ut, hehe. Iallafall, nu tänkte jag berätta om vad jag har gjort idag! För det första så hade jag spanska test, sista lektionen, och det gick bättre än vad jag trodde iallafall. Sen när vi slutade åkte jag och min kompis Elsa till Liljeholmen! Vi satte oss på Espresso house för att plugga lite, men det blev inget plugg ändå, hehe. Sedan gick vi lite i affärer, och jag köpte en hel del nya saker till skolan som MASSOR av block, pyssel osv.

Hoppas att ni har haft en jättebra dag idag, om inte hoppas jag att det kommer bli bättre snart! Ha det så bra, YOLO, haha <33


Likes

Comments


Hej bloggen!

Hoppas att ni mår bra idag.

Idag så är det min födelsedaaag!!! Denna dag har varit jättebra, även om jag slutade 15:20, hehe, men ja!

Imorse så sjöng de för mig på morgonen (<33) och jag fick lite presenter! Sedan var det skola, och som sagt slutade jag 15:20, och när jag slutade hämtade pappa mig från skolan. När jag kom hem Facetime:ade jag med @Cornelialenart eftersom att hon inte var i skolan idag :(( Iallafall, nu är klockan 17:02 och vi ska snart åka och äta middag! Med "vi" menar jag jag, min familj, min kusin, hans familj och mormor. Vi ska äta på Texas Longhorn!

Detta har iallafall varit en jättebra dag, och den är inte slut än <3

Sedan vill jag också bara säga TACK (!!!!!) till alla gratulationer jag har fått på instagram, snapchat, kik och sms, det betyder jättemycket!

Hoppas att ni har haft en jättebra dag, vi hörs <3


Likes

Comments


Hej bloggen!

När jag skriver detta är det måndag, men jag tänkte egentligen berätta om igår när jag var på bio med min kompis Tara! Vi var på bio 15:30, vilket jag tyckte var bra ändå för då kunde jag plugga innan. Jag vet inte om jag har sagt detta men jag gillar verkligen inte att plugga efter skolan. Ibland måste jag göra det om jag inte har tid på helgen, men om jag får välja gör jag det hellre på helgen. För att när man har varit i skolan näsan en hel dag och lärt sig så mycket så orkar jag inte gå hem och fortsätta, frivilligt. Det är ju kanske också en dålig sak med tanke på att man aldrig får någon dag utan plugg, alltså man går i skolan på vardagarna och pluggar på helgen, men jag vet inte haha.

Iallafall, vi var då som sagt på bio 15:30 och vi såg Hitta Doris! Jag ÄLSKADE verkligen Hitta Nemo när jag var liten, men jag tror nog jag tycker denna filmen var bättre <3

Vi såg den i Heron City!

Av mig får den iallafall 5/5 🌟


Likes

Comments


Hej bloggen!

Hoppas att ni mår jättebra.

Idag så är det Fredag den 26 Augusti, men egentligen tänkte jag berätta om förra veckan, första skoldagen efter sommarlovet. Jag började då på torsdagen, och då gick vi bara 1 timme, från 11 till 12. Sedan på fredagen så gick vi från 9 till 1. På torsdagen gjorde vi inget speciellt förutom att våra mentorer pratade lite med oss inne i klassrummet. Sedan på fredagen började vi då som sagt klockan 9, och vi började med att köra lite "lekar", nere i jumpasalen i 1 och en halv timme! Resten av tiden var bara rast och lunch, sedan slutade vi, haha så ja, de 2 första dagarna var väldigt korta. 😏 Men sedan efter skolan iallafall så åkte jag och några andra till liljealmen, och vi var där både på torsdagen och på fredagen

Sedan efter helgen var det då skola igen, och då började de riktiga lektionerna. Och idag är det då fredag, så det är helg igen, haha, men denna vecka har varit väldigt lång men helt okej ändå.

Vårt schema är verkligen inte det bästa, slutar näsan halv 4 varje dag (till och med på fredagar!!) men sedan börjar jag halv 9 och 9 varje dag, så ja. Jag saknar ändå 6:an jättejättemycket. Jag saknar vårar schema (hehe), klassen, allt. Ibland när jag ska gå till mitt skåp så går jag alltid förbi det skåpet jag hade i 6:an, och ibland har jag varit nära på att gå mot det istället, haha åh.

Hoppas att ni har haft en jättebra dag idag, vi hörs! <3


Likes

Comments


Hej bloggen!

Förlåt för väldigt dålig uppdatering, men ibland har jag inte haft tid och ibland har jag inte vetat vad jag ska skriva om. Men nu tänkte jag berätta vad jag har gjort under tiden jag inte har skrivit och sånt, så ja! När jag kom hem från Europa resan så hade jag en vecka då jag inte gjorde någonting Efter det åkte jag och mina kusiner i Åre i några dagar, och där hade jag inget nätverk så då kunde jag inte skriva. Dagen efter vi hade kommit hem från Åre åkte jag, min mamma och min syster till Malmö där min mormor bor! Och på lördagen så åkte vi till Danmark för att gå på ett tivoli som heter Bakken! Det var såå kul där, och jag har varit där fler gånger innan. Vi var där hela dagen, och som sagt var det jättekul!

Sedan på söndagen dagen efter så var vi i ett shoppingcenter som heter Emporia! Det var jättekul men samtidigt inte alls. Det bra var att jag hittade en massa saker som jag behövde/som jag har velat ha väldigt länge, så det var bra, men sedan hände något dåligt. Vi hade bestämt klipptid till mig, och det var meningen att vi skulle klippa högst 5 centimeter, men det blev ca 12 centimeter. Och jag tycker verkligen inte att det blev fint. Det är såklart inte hela världen, men det blev så annorlunda och jag var så ovan.

På måndagen och tisdagen gjorde vi inget speciellt gjorde vi inget speciellt förutom att vi gick på bio en dag, och gick runt på stan. Sedan när vi hade kommit hem från Malmö så åkte jag till Finland med mitt innebandylag! Det var jättekul där, och vi var där i 4 dagar, bästa helgen på sommarlovet!

Hoppas att ni har haft en jättebra dag, vi hörs <3


Likes

Comments