Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

"Den här brukar du ha va?"

Han håller upp min favoritparfym, en rund mörklila flaska med en tung doft av glögg och musk. En alldeles för vuxen doft för mig. Mm mumlar jag till svar och kroppen spritter. Han vet hur jag luktar. Han inspekterar min bokhylla noggrant och håller min hand under täcket när vi kollar på film med andra. Ingen får veta. Min fuktiga hand i hans stora täckjackaficka, alla vet väl ändå. Ett tryck från hans hand då och då och jag tittar upp på hans profil och han ler. Men bara i smyg. Allt i min värld börjar kretsa kring honom. Jag väljer ut kläder till idrotten med omsorg, jag har alltid på mig den där parfymen och försöker sitta så nära han i klassrummet som möjligt. Försöker spela oberörd men så fort jag hör hans röst hugger det i hjärtat. Jag fattar ju vad det handlar om. Sånt här har jag sett på film, fantiserat om. Alla låtar om kärlek kan helt plötsligt appliceras på han och jag. Jag går i sjuan och så fort klockan är 11:11 önskar jag mig honom. Hela han nära mig. Mitt hjärta kommer nog inte slå så många volter igen nånsin, tror jag. Men nu ligger parfymen längst in i min garderob och jag kan inte lukta på den utan att kastas tillbaka till 2009. När jag hade aslångt brunt hår och lugg i ögonen som ibland var kantade av svart kajal, jag ville se ut som en medlem i RAF.


Jag får låna hans orangea ipod och han min lila. Jag lägger in massa Håkan Hellström och punk. Jag älskar punk. Och Håkan. Han älskar hiphop, när jag får tillbaka ipoden har han fyllt den med alla gamla hiphop låtar som är värda att aldrig glömma. Jag slukar varenda album, gråter till Nas The message när han slutar svara snabbt på mina sms. Six feet deep med Geto Boys när vi inte längre håller hand. De flesta låtarna handlar om döden för det är så jag känner mig när vi slutar ha kontakt. Död. Hur kan allt helt plötsligt sluta ha mening?? Hur kan jag vara 14 år och veta exakt varför världen snurrar. Eller snurrade. Den snurrade för att han kom in i klassrummet. Den snurrade när han gick nerför trappan mot mig och stannade samma sekund som hans blick fästes någon annanstans än på mig. Jag minns en sommar när hela min familj hade hyrt ett litet hus i Grekland och jag låg i ett svalt rum och grät och skrev massa sms som jag aldrig skickade. Inte ens klarblått vatten och friterad bläckfisk kunde få bort den våta trasan som konstant låg över mitt bröst. Så då fick punken ta över. Jag var så fruktansvärt ledsen. Lyssnade först bara på Thåström. Och säg att du inte minns och om idag inte var en ändlös landsväg, om i natt inte var en krokig stig, om imorgon inte kändes så oändlig, då är ensamhet ett ord som inte finns. Och som alla redan vet blir ledsamhet nästan alltid ilska. Han ska fan inte tro att jag är ledsen eller deppig!!!! Jag är punk, jag är allt!!!! Finns ingenting jag inte kan!!!!!

Jag börjar fatta det mer först nu, hur mycket mitt liv kretsade kring honom. Fast vi gick i samma klass kunde det ta flera månader för oss att ens utbytta några ord med varandra. Men han var alltid i bakgrunden, som en skugga, vart jag än gick. När jag hånglade med en annan, när jag var med i mina första moshpits, när jag spydde folköl på mina converse. Han stod alltid lutad mot ett träd någonstans och skakade på huvudet. Jag tänkte att all uppmärksamhet va bra uppmärksamhet. Det var ju bara han jag ville ha.

Det var som att vi delade något sjukt. Som en konstig hemlighet eller nåt. Så är det varje gång vi ses, att det är som att vi har varit med om något ingen annan skulle förstå. Man försöker berätta men ingen verkar ändå fatta hur man kan ha varit så kär i någon i nästan 4 år, någon som man ibland inte ens pratade med. Men hur ska jag förklara, hur KAN JAG FÖRKLARA. Varje gång det har varit vi är som att jämt lyssna på Mitt gullbergs kaj paradis och så fort det var slut var det Kärlek är ett brev skickat tusen gånger. Sen Aprilhimlen och till slut ingenting. Man minns bara. Stannar upp på någon plats ibland och kommer på något vi gjorde någon gång. Eller en blick som susar förbi när någon låt som påminner om honom går på spotify.

Man blir liksom äldre och tänker mer med hjärnan, hur jobbigt det var. Hur högt man värderade någon och sen struntade i allt annat. Hur störigt det var att hitta på ursäkter för att gå tidigare till idrotten för att han och hans kompisar kanskekanskekanske satt utanför och chillade innan lektionen. Hur man sminkade sig hela nian, eyeliner, mascara och rouge. Hur jobbigt det var att se han hångla med någon annan första gången. Å då gick jag ändå i gymnasiet och vi hade inte hängt på typ ett år.

Man vill ha kontakt, man vill veta vart han är ibland. Man vill träffa honom nykter, utan andra runt omkring. Man vill ha honom i minst en timme, bara för att få tag i något. Kanske ta tillbaka något han tog när han sa något nedlåtande mot en. Man vill hålla hans hand för bara kanske någon minut, känna ett tryck från den personen som var ens första. Veta att man finns. Man vill höra ett "jag vet". Man vill veta att man fortfarande är sådär nära vänner man minns att man va.

Man vill veta att man var någon fast det enda man känner är jag var ingen, du var aprilhimlen.

Likes

Comments

och miljön. HUR KAN VI KLARA AV ATT LEVA I ETT MARKNADSEKONOMISKT SAMHÄLLE UTAN ATT BLI FRÅN VETTET? För jag är iallafall från vettet. Man kan fastna i affärer, gå runt i timmar och känna sig tom, men man behöver vara där. För vart skulle man annars vara? Att gå i affärer är en sån enkel sysselsättning. Sen kommer den där tomma mättnaden, som när man ätit gröt till lunch. Man tror att allt e fine, men man är hungrig igen efter en halvtimme.

Vi blir matade av ideal, uppfinningar, nya saker att köpa hela tiden och vi tror vi behöver det. Vad skulle vi annars behöva, tänker vi. Vad skulle vi annars göra av våra pengar? UPPLEVELSER HÖRRNI OCH GOD MAT. Svarar jag. Och när vi behöver köpa, när vi faktiskt behöver något, så kan vi kanske lägga en extra peng för kvaliten. Jag ska iallafall börja gå efter "hellre en tröja som håller än tre som går sönder" mantra. DET TROR JAG PÅ. Sen måste vi såklart sluta se saker för vad dem är och istället börja se dem för vad de KAN VARA. VAD har detta plagg eller läppstift för POTENTIAL? Fastna inte vid att "det här är ett par trasiga byxor". Se vad de där trasiga byxorna skulle kunna bli. Man måste börja anstränga sig lite!!! Vet ni vad jag gör just nu tillexempel?? Lappar ihop ett kuddfodral, (när blev jag underbara clara?) Nä men faktiskt, med tyg från ett par byxor jag klippte av och en kjol jag kortade ner, samt lite annat trevligt tyg. Det tar aslång tid och man måste vara fett fokuserad och klippa och lappa och sy remsor MEN det är lite trevligt också. Vad ska jag göra ikväll, kolla en film? Äta chips? Nä, jag ska lappa saker. Om ni sett Historieätarna så vet ni att detta typ alltid varit aktuellt, men glömdes bort nån gång på 80-90-talet, när det blev billigare att konsumera (behöver jag ens förklara vad som gjorde det billigare). Sen har det funnits en lite ironisk syn på sånt här, typ Stockholms Stadsmission har ju försökt med deras "remake" kollektion, men det e ganska fula saker och det finns väl några tappra själar som försöker återanvända och göra om kläder. Å vi andra bär ju på fördomen om vad för typer dessa själar är, am i rigt. Färglada strumpbyxor och stickade baskrar JAJA inte ska lilla jag heller falla för fördomar MEN DET GÖR JAG. Men nu ska jag själv försöka bli sån, (minus senapsgula fjällräven ryggsäckar och gröna knäkjolar MEN LÄGG AV NU LINNEA) Vi får se hur länge min förmåga att snabbt tröttna på saker kommer ge dessa projekt, hoppas jag blir klar med ett kuddfodral iallafall :) Luddigt och lite knasigt inlägg, men sånt är väl okej en sån här regnig söndag?

PUSS OCH KRAM


Likes

Comments

NU SKA VI TA UPP DET HÄR MED ATT REDUCERA DINA BEHOV OCH PRODUKTER (ersätta dem med saker du har hemma, göra själv et) och därmed agera mot kapitalismens krav på konsumtion!!! (detta borde vara en 7,5 hp kurs på Södertörn)

Det första du behöver göra är att skriva upp dina behov, man kan dela in behov i massa olika kategorier, men tänkte att vi använder den som är enklast att skära ner på, nämligen hudhårsmink!

Det här är tillexempel mina behov: Handkräm, hudkräm, fotkräm, schampoo, balsam, hårinpackning, ansiktsvård, ansiktsmask, skrubb, och smink.

Sen får man hitta multipurpose produkter för detta. Tillexempel använder jag kokosolja som hårinpackning (sover med massa olja i håret, tvättar ur på morgonen), ibland som fotkräm och handkräm, som hårserum, blandat med kaffesump så det blir en skrubb, nagelolja, ansiktsolja. Sju användningsområden på en produkt.

Som schampoo använder jag Urtekrams ekologiska schampoo men varierar ibland med rågmjölstvätt. Rågmjöl brukar min kille baka bröd på så det har vi ofta hemma. Här är ett väldigt bra recept på rågmjölstvätt


Och en ansiktsmask kan man variera hur mycket som helst! Och jag har alltid fått bäst resultat av naturliga ingredienser man har hemma. Använder dock en kaolin baserad ansiktsmask från apoteket MEN IAF. Honung är det bästa som finns, jag brukar köpa en burk outspädd från ICA (från deras I love Eco linje) och använder nästan varje dag. Brukar lägga till lite kanel om jag behöver dämpa finnar, gurkmeja om jag vill fokusera på ärr, avokado om jag vill fuktboosta (verkligen min favoritmask, man blir asmjuk. Brukar skrapa ur avokadoskalet när vi ätit avokado hemma hehe)

Skrubb som sagt, blanda valfri olja med din kaffesump. Då återanvänder du något du tänkt spara och skrubben är verkligen grym!! Förvarar alltid en burk i kylskåpet.

Fler användningsområden med dina sminkprodukter. När det kommer till smink finns det inga regler. När jag börjar sukta efter en ny läppstiftsfärg brukar jag börja med att kolla om jag kan blanda till färgen med läppstift jag redan har. Om det inte finns går jag över till rouge och ögonskugga. Återfukta läpparna med läppbalsam, sen pudrar du på rouget eller ögonskuggan. Om du inte har en eyeliner, kan du använda en smal pensel doppad i din mascara, funkar jättebra. Och precis som att ögonskugga och rouge går att ha på läppar går det att ha byta runt, rouge på ögonlock, läppstift som rouge osv osv. Se dina sminkprodukter som pigment i olika konsistenser och former, begränsa inte användningsområdena!!!!

Mandelolja är också bäst att ha i ansiktet, på nagelband och som hårserum.

När vi lagar mat försöker vi ta vara på så mycket som möjligt, typ googla om man kan göra något av restprodukter. En gång gjorde vi en äppelkaka och av äppelskalet gjorde jag en jättegod och enkel äppelsirap :) PRETENTIÖST KANSKE? Men försök att krama ut så mycket från det du gör för att minska matavfall.

När det kommer till kläder vet ni redan att jag köper mycket second hand. På senare tid har jag blivit lite lat men försöker alltid hitta begagnade alternativ. Billigt, bra för miljön och oftast snyggare. Och när jag gör det försöker jag hitta kvalitet. Det är oftast lite dyrare men jävlar vad det håller bättre, känns bättre mot huden och sitter bättre och har bäst tyg också. OCH SKAPA SJÄLVA. Det är inte så svårt som man tror, det kräver tid och tålamod men oftast är det värt det. Och du får bestämma exakt själv hur plagget ska se ut. Jag bor ju ihop med min kille (är vi sambos då??) å så vi lånar kläder av varandra jämt. Ibland lånar jag av kompisar, eller köper plagg ihop med kompisar. Har "långa lån" på plagg från min familj. MÖJLIGHETERNA ÄR OÄNDLIGA, FASTNA INTE I KONSUMTIONEN.

HEJDÅ <3

T.ex. här har jag bara använt mig av ett rouge till ögonlock, kinder och läppar:


Likes

Comments

JAG VET INTE VAD NI TYCKER men lilla jag är iallafall evig motståndare till fri marknadsekonomi. Ni vet den där ekonomin som älskar konkurrens och som bara vill att den starkaste överlever, den ekonomin som bara måste ha frihandelsavtal som TTIP (som gör att riskkapitalstbolag och företag kan stämma DEMOKRATISKT VALDA REGERINGAR om de skulle besluta om något som kanske innebär förlust i deras vinning, vilket leder till att man sätter dessa företag och demokratin som i en ohälsosam relation där demokratin skräms till att inte våga följa upp majoritetsbeslut EFTERSOM MAN KAN BLI FUCKING STÄMD av kanske ett amerikanskt vårdföretag, GOOGLA OM NI INTE VET VAD DET INNEBÄR Å SÅ) JAPP precis den ekonomin, som ger oss massa schyssta grejer i väst, lite sämre i öst men vem bryr sig så länge vi kan ha det göttigt? Vem bryr sig om det 2011 svimmade av 200 sömmerskor på en vecka i en av HMs fabriker i Kambodja när vi kan köpa billiga kläder som får hål efter första tvätten men det gör ju ändå inget för vi kan köpa nya för det är så billigt billigt billigt för oss men så dyrt dyrt dyrt för dem. Dem kvinnor den västerländska feminismen bara råkade glömma bort när vi debatterade om HUR TRIST DET ÄR ATT BLI MANSPLAINAD OCH HUR VIKTIGT DET FAKTISKT ÄR FÖR OSS ATT BLI INKVOTERADE I BOLAGSTYRELSER. Som HMs styrelse kanske, eller något annat av de stora klädföretagen som exploaterar kvinnor. Och som jag redan nämt är det unga tjejer som är mest utsatta för reklam och kapitalismens onda gärningar, alltså kolla bara på sminkindustrin (som främst konsumeras av unga tjejer FEMINISTISK ANALYS: killar uppvuxna i ett machosamhälle vågar inte använda sig av kvinnligt kodade attribut eftersom det förknippas med svaghet) den skapar ju nya produkter jämt!!! Och för alla med mens, ser ni hur mycket bindor och tamponger och shit det finns att välja mellan.  Och alla jävla p-produkter man gör (jag veeeeet att det är för att alla e olika och söker olika typer av skydd och blablabla) Vet ni varför det inte existerar p-piller för män på marknaden (för det finns i fysisk form)? För att det inte finns någon efterfrågan?!!? UTBUD OCH EFTERFRÅGAN KÄRA VÄNNER. Ju mer vi efterfrågar desto större utbud blir det men hur stort utbud behöver vi egentligen? Vad kom först, utbudet eller efterfrågan? :)

Naomi Klein skriver i Det här förändrar allt att högern haft rätt hela tiden, eftersom de till och med lyckats göra vinst på klimatkrisen. Man kan tillexempel tjäna pengar på att spreja torrt gräs grönt och helt plötsligt var HM intresserade av att göra "medvetet" mode. Här är en viktig och bra recension om böcker på detta ämne. Det låter kanske som dravel men det hänger ju ihop. Och det sjuka är att vi luras av det. Jämt. Samtidigt som vi tappar vår förmåga att skapa själva. Alla ba "wow nu e det inne med snörning på bröstet, då måste jag köpa det och byta ut alla mina tröjor och klänningar till sånna" ISTÄLLET FÖR ATT SÄGA "wow vad fint det är med snörning på bröstet, det borde inte vara så svårt att göra på en av de miljoner tröjor jag redan har" Vi liksom nöjer oss med att bli matade av fejkade behov vi verkligen tror vi bara måste ha. Lika mycket som den fria marknaden cravear frihandelsavtal cravear vi nya behov som gör att vi konsumerar mer, som leder till att vi skapar mindre, som leder till att vi tappar vår förmåga att lita på vår jaa, egna förmåga. (Och de säger att kommunism gör människor till lydiga robotar) OCH SAMTIDIGT STÖTTAR VI ETT System som inkluderar minimiminimilöner, slavliknande förhållanden, barnarbete osv osv osv.

Jag faller jättelätt för konsumtionsbehov. Har skapat så många och hittar jämt nya rum där behovet av konsumtion finns. Men man måste stanna upp och tänka. Kan jag skapa detta själv? Har jag det redan? Kan jag använda något annat jag redan har, kan jag hitta detta second hand blablabla. Kan jag täcka behovet torr hud med något jag redan har hemma, som olivolja som jag använder vi matlagning? T.ex. Jag ska skriva ett blogginlägg om mer konkret produkter och mat osv som täcker många behov och hur jag försöker tänka när jag konsumerar och lagat mat å så.


Nu kanske många ba: men linnea du är ju intresserad av kläder och smink, du lägger ju upp massa inspoinlägg och jadajada. När jag lägger upp mina inspoinlägg med kläder och smink, försöker jag att hitta stämningar, färg och plagg - kombinationer och sånt. Jag tänker inte: nu måste jag hitta dessa plagg på Weekday. Jag köper verkligen inte nya kläder varje säsong. Men man kan fortfarande vara intresserad av kläder och smink, såklart, samtidigt som man hittar sätt att kunna nyttja sitt intresse utan att vara kapitalismen till lags :) Det handlar om att utnyttja det andra läget, det andra systemet. Systemet vi kan kalla DET FINNS SÅ JÄVLA MYCKET KLÄDER I VÄRLDEN. Så man kan byta med kompisar, familj, sno sin partners, piffa upp trista plagg med band eller nåt. SKAPA HÖRRNI, se möjligheterna och inte konsumtionen som ett sätt att create den stil ni söker!!!!!!! Köp ingenting!!!!!!!!Likes

Comments

Ni vet att jag pratat om killar i grupp, hur attityder förändras så fort antal män dominerar antal kvinnor i ett sällskap. Detta fenomen stör mig mest, gör mig arg och irriterad. Men lärt mig att hantera det, hur jag ska agera för att ilska och irritation inte ska äta upp mig. Och det finns faktiskt något som gör mig ännu räddare, som jag inte pratat om så mycket för att jag inte vill kasta skit mot kvinnor OSV OSV MEN SEN NÄR BLEV DET ETABLERAT I RÖRELSEN ATT MAN MÅSTE ÄLSKA ALLA OPROBLEMATISKT OM MAN KALLAR SIG FÖR FEMINIST? Iallafall så talar jag såklart om tjejer i grupp. Dit riktar jag en annan sorts känsla, inte utanförskap men hmmm jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Kanske känner jag mig obekväm? Konstig? Någon typ av blandning. MEN SKITSAMMA varför är det såhär?? Jag har aldrig riktigt haft ett tjejgäng. I lågstadiet identifierade jag mig inte med tjejerna i min klass och hängde med äldre och yngre, i mellanstadiet hängde man lite vitt och brett med de flesta, alla tjejer i den klassen var jag med någon gång. Såklart skedde utfrysning och bråk och skitsnack också men trivdes faktiskt väldigt bra i min mellanstadieklass. Å SEN så började jag högstadiet och ni kan inte ana vad som hände sen (keso?)

Jag gick i en väldigt gruppindelad högstadieklass, väldigt intressant ur ett psykologiskt perspektiv men fittjobbigt om man varken identifierade sig som kawaii, snobb, fjortis OSV. Så jag hoppade runt lite bland tjejerna och fyfan vad tjejer kan vara elaka. Alltså mellan tjejgängen skedde inte mycket till gemenskap, jag tror typ inte ens olika gäng hälsade på varandra??? Kan verkligen minnas fel men det var en sån sjuk uppdelning. Och tjejer som betedde sig så hemskt?? OCH NU KOMMER DEN KLASSISKA FEMINISTISKA DISCLAIMERN: Tjejerupplevervarandrasomhotiettpatriarkaltsamhälledärmannensbekräftelseärmervärdänkvinnors. TILLBAKA TILL ÄMNET. Taskiga tjejer. Och i sjuan blev jag lite utsatt av dem. Typ jag fick bra kontakt med killarna i klassen (de enda jag fortfarande är nära med) och det störde många tjejer som ansåg sig ha större rätt att umgås med killarna än jag (jag fattade ju ingenting riktigt av den maktgrejen för jag hade nästan alltid umgåtts med tjejer och killar och i min mellanstadieklass var det varken coolare eller töntigare att känna killar) Så inte nog med att de inte gjorde ett piss för att få mig att känna mig välkommen (det här var de tjejerna som också kände killarna lite) Ett exempel en konstig gång hängde de upp bindor på en toalett som de målat rött i och sa att det var mina bindor och att det var jag som hängt upp dem. Och många skrattade men jag kunde inte. För jag hade mycket mens och jag vet inte, såg inte det roliga i att utsätta någon annan (mig själv i detta fall) för ett sånt "practical joke", speciellt sen jag inte kände dem så bra. (inge buhu det är så synd om mig jada jada jag tycker bara allt va konstigt??? och jag var ändå accepterad av de man behövde vara accepterad av så jag klarade mig) Det fanns mycket manipulation också. Man kunde snabbt bli nära någon cool tjej som bestämt sig för att man var dens bästis, om man rejectade den sen blev det ett jävla liv. Och så fanns det mycket pengar överallt, man skulle äta ute jämt, gå på bio jämt, gå och shoppa jämt. Det här fanns ju inte hos killarna FEMINISTISK DISCLAIMER NUMMER 2: killarsomväxeruppiettpatriarkaltsamhällefårintesammakravpåsigattupprätthållaenstilmedvetenellerfräschellerlyxiglivstil, VÄNSTER ANALYS PÅ DETTA ÄR att kapitalismen har sedan lång tid tillbaka utsett unga kvinnor med något typ av överskott av pengar som offer för de flesta reklamkampanjer och det ligger i marknadens intresse att hålla dessa tjejer nöjda (det är till exempel därför HM och Monki och Åhlens helt plötsligt pratar om maktstrukturer och feminism, för ni trodde väl inte på allvar att de skulle göra det för att de PÅRIKTIGT bryr sig?? Nope moneymoneymoney always funny i ett marknadsekonomiskt samhälle puss å kram)

BACK TO SUBJECT Såklart fanns det mycket att kritisera hos killarna jag började hänga med, men de välkomnade mig faktiskt ofta mer kravlöst än vad tjejerna i klassen gjorde. Det var okej att spy på fyllan där tillexempel (det var inte äckligt) och det var okej att vara nere. Det fanns en hård stämning bland tjejerna, kanske upplevde de inte det på samma sätt eftersom de känt varandra längre än vad jag gjort, jag började ju i deras klass i sjuan. Jag minns att jag var ganska trött i sjuan för att jag behövde anstränga mig så mycket för att få känna mig som en del av dem. OCH JAG VET ATT PATRIARKATET SPELAR MED I DET HÄR JAG VET DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET

MEN i åttan började jag hänga med ett gäng tjejer som var fantastiska. Orädda, roliga och öppna. Utan dem den perioden hade jag nog tappat allt hopp på allt. Tyvärr var vår vänskap kort, men fin, och jag önskar dem bara allt gott den här jävla världen har att erbjuda. Om någon av er skulle läsa detta: Tack. Och i början av sjuan blev jag väl omhändertagen av ett annat gäng fina tjejer i någon månad, det räddade mig med. Så förlåt för tjat om dessa taskiga tjejer men jag kan liksom inte låta bli och det var faktiskt det det här inlägget skulle handla om FÖR GREJEN ÄR ATT JAG FORTFARANDE BLIR RÄDD OCH SKYGG AV TJEJER I GRUPP. Var på en fest i lördags tillexempel, när jag såg att dansgolvet var fyllt av tjejer som skrattade och bondade ville jag springa därifrån, istället för att kanske gå dit och ha kul med dem. Jag blir som Sniff typ. Rädd för rädslan och ensamheten men söker den ändå, förstår ni vad jag menar? För jag har helt fantastiska tjejkompisar och det går jättebra att umgås med dem på tu man hand men så fort vi blir tre eller fler blir jag rädd och ibland ironisk. För jag vet vad tjejer i grupp kan få varandra att göra och jag vet hur snabbt vindar kan vändas. Då vill man ju hellre vara på den säkra sidan och backa bakåt. Det kan gå jättebra att umgås med tjejer i grupp, typ om jag är full och så. OCH JAG ÄLSKAR JU TJEJER och hur vi är mot varandra, det kan vara det finaste som finns. Men i skuggorna lurar tjejerna från högstadiet i buskarna, med Marc Jacobs datorfodral och "practical jokes" bara de tycker är roliga, och jag ser de för mycket liksom. Men jag försöker att utmana mig själv för jag vet att det går att lita på tjejerna jag umgås med nu. Jag vet att de stöttar mig igenom jobbiga saker och vågar vara ärliga. Dem är inte rädda liksom. Och man stöter ju som sagt på dem här högstadietjejerna på stan (läs en text här om det) och de har inte förändrats ett skit!!!!!!!! DE FASTNADE I DEN ROLLEN

Så en kort sammanfattning är: Har haft konstiga och dåliga upplevelser med tjejer i grupp (tjejer som antagligen känt sig på något sätt hotade eller missförstådda eller bara rakt igenom elaka och oftast pga uppväxt i ett samhälle som gett dem sjuka ideal att följa MEN TILLHÖRT ÖVRE SKIKTET AV VITA Å VÄLBÄRGADE, ändå, det kan man ju inte glömma, att detta är övre medelklassens youngsters) detta har lett till att jag känner mig osäker med tjejer i grupp, konstig och utanför osv. KUL OCH INTRESSANT OCH BRA FÖR ALLA OCH VETA gud vad jag känner att jag bara gnäller och breder ut mig själv men detta är ju faktiskt MIN BLOGG och om någon stör sig är man varmt välkommen att gå in på youtube eller sandra beijers blogg istället :) Nä men allvarligt, läs inte om jag stör dig FÖR JAG KOMMER FORTSÄTTA STÖRA


HEJDÅ OCH HOPPAS NÅN KÄNDE IGEN SIG ELLER SÅ

P.S Tjejer ska hålla ihop å så, i know, men svårt att hålla ihop med taskiga personer, am i right? Hur gör man dem snälla och ödmjuka? Krossa patriarkatet kanske? Men MÅSTE tjejer vara snälla och ödmjuka? Frågorna många, svaren få.

P.S2 OCH JAG VET ATT JAG INTE ÄR NÅGON OSKYLDIG ÄNGEL SOM DET ÄR SYND OM. Jag har varit vidrig, statuskåt och hemsk. Och det är pga osäkerhet men det är ingen ursäkt som håller i hundra år. Bara så att ni vet, att jag betett mig som en fitta (ooooj) också. Likes

Comments

Jag har haft ett stadigt förhållande i snart två år. Eller alltså, stadigt och stadigt. Klart att vi har suttit vid kanten till vattnet med tårar längs kinderna och sagt att det kanske borde vara slut nu. När irritationerna är för många och jag biter i armen av ångest för att jag inte vet vad felet är. Så går en halvtimme och vi inser att vi hellre är tillsammans med skiten, smutsen, dammet och hungern än att gå skilda vägar. Vad nu än skilda vägar skulle betyda. Vi är vana vid varandra, vi lever varandra. Vi är som en dålig symbios som gör den andra arg ibland. Men vi älskar varandra. Vi får den andra att skratta, vi tar hand om den andre. Han har sett mig i mina värsta demonögonblick. När jag kastat saker i marken, bitit sönder kläder, slagit mig själv i huvudet. Han har desinfektionerat sår på armen och jag har lovat honom att han aldrig ska behöva göra det igen. Han har hållit upp mitt hår när jag spytt, han har stöttat mig på armen när jag varit för full, han har hållit fast mig under panikångest och hjälpt mig att andas när jag hyperventilerat. Han har varit med när jag fått två dödsbesked. Han har ställt ultimatum som gjort att jag blivit bättre med mig själv. Och han är modell. Han är så fruktansvärt snygg. Och smart, han har fittbra betyg. Han är omtyckt av alla, han är duktig på musik, han läser mycket, han har bra värderingar och smarta politiska spaningar. Han har inte mått dåligt. Han har inte dämpat ångest, han har inte behövt gå till BUP. Vi är så olika men han förstår mig. Han tycker inte att jag är konstig. Han är liksom perfekt. Och jag kan känna mig defekt. För att fast jag känner att jag kanske slipper höstdepression i år (mer om det sen men yay är väldigt tacksam över detta) så har jag fortfarande mina timmar, mina dagar, ibland en vecka. Mörkt, kallt och ensamt. Jag går runt i mitt orosmoln medans det runt honom strålar solsken som reflekterar i hans lockiga mjuka hår. Hans hud är mjuk och len, min är skrovlig och kall. Han kan äta vad som helst men hans kropp och hud kommer fortsätta vara perfekt skulpterade. Jag undviker viss mat för att inte få akne igen och spenderar halva min vakna tid med att ha perfekt complexion. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var avundsjuk. Det sticker i magen ibland när jag tänker att han borde vara med någon annan. Och det sticker lika mycket när jag tänker att han kommer träffa en helt fantastiskt makalös tjej UTAN raggarrand och panikångest. Medans jag vet att det blir, är, kommer vara svårare för mig för att jag kommer med ett tungt svart paket med självhat, depression, oro och ångest. Och ett destruktivt förflutet. Jag kommer inte kunna tindra, jag blir aldrig uppraggad när jag är ute och jag tror att det är för att man ser i mina ögon vilken JOBBIG STÖRIG IRONISK LEDSEN tjej jag är. OSEXIGT.

Jag tänker ofta att jag inte förtjänar honom, vårt förhållande, vårt liv. Inte på ett "åh gud vad har jag gjort för att förtjäna det här" utan mer, VARFÖR. "Varför är han med mig, är det för att jag är manipulativ och har lurat in honom i detta?"

Ja, jag känner mig otillräcklig. Jag är Odjuret och han Skönheten. Varför skulle han inte ligga med nån jävla modellbrud han jobbar med? Å jag försöker intala mig själv att de bara är trista brudar som gör pengar på sitt utseende i en ytlig och kapitalistisk bransch. Och att jag skulle sitta på någon inre tilldragande kraft som gör att han bara måste vara tillsammans med mig. För vad finns det annars att bli kär i? mvh ligger på botten helt plötsligt.

MEN HOPPAS ATT ALLA HAR EN FIN LÖRDAG OCH ATT DETTA INTE DROG NER ER FÖR MYCKET I DEPPMODE

Älskar er, puss hej.

Likes

Comments

kläder, kläder, kläder.


Likes

Comments

Hej alla som fortfarande tror på mig och min förmåga att blogga. Förlåt för att jag är en person som måste omprioritera sitt liv jämt, men så är det. Typ ibland så oj måste jobba jättemycket, då väljer jag att lägga min fritid på min pojkvän, vänner och familj. Och så helt plötsligt OJ jag är ledig, nu kan jag blogga och vara ensam jämt. Det går ju i perioder. Men jag tänker att det inte är så farligt. Eller?

Jag ska iallafall låta min naturliga hårfärg växa ut, spara ut den förut korta luggen till mer längre "curtain bangs", kul info va???

Ska iallafall bättra mig när andra tider kommer. Kände för några dagar sen att min höstdepression kanske nalkades, men verkar som att den har backat? Så jävla skönt. Varit väldigt glad på sistone, nynnat och sjungit? När jag gått runt i mataffären?? Blivit en sån tjej. Aja. Vi hörs när saker lagt sig, puss och kram<3 (Kommer nog komma slentrianmässiga inlägg då och då) Likes

Comments