Header

Gårdagens middag. Surdegspizza med rödbetor och chevré på. Bästa pizzan någonsin! Jag följde detta recept

Just nu längtar jag så himla mycket. Det känns som att jag mest väntar på att saker ska hända. Jag längtar tills jag börjar skolan, efter höst, efter att få in pengar på kontot igen, efter svalare vindar, efter rutiner. Jag längtar tills nästa år. Räknar på vilket datum vi kan tänkas kunna flytta härifrån Karlstad, flytta hem till Jämtland, rota oss och börja leva det liv som vi vill leva. Till det som är målet. Vi vill ju inte vara studenter, bo i en etta 50 mil från våra familjer och inte kunna göra en tur till fjällen och stugan över helgen.

Men så försöker jag att hitta ro i nuet. Uppskatta livet som det är för tillfället. När jag gör det blir det mer harmoniskt i kroppen, livet lättare och härligare. Vissa stunder går det bra. Ibland kan jag till och med tänka att livet är så perfekt just nu att jag lika gärna kan ha det exakt så här i flera år till. Men just nu går det inte. Just nu längtar jag att hela kroppen krackelerar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Förlåt, att jag nu kommer låta som den största bloggklyschan. Men jag dog precis drömlägenhetsdöden. Åh. Jag är faktiskt rätt trött på sekelskifteslägenheterna, trot eller ej. Men vi har faktiskt sett dem till förbannelse. Man blir ju immun, avtrubbad, trött på det till slut. Det här, däremot, är ju något annat. Lite som känslan av att bo i någon gammal (och ovanligt fäsch) ladugårdsbyggnad (med ovanligt högt i tak) eller någon flygel på en herrgård på Gotland typ? Så himla fint i alla fall.


Ser ni fönstrena? Man kan ju bli lycklig för mindre. Och altanen och trädgården. En lägis med trädgård är lite som att få det bästa av två världar. Och en extra rolig sak: Johan och jag var på cykeltur häromkvällen och när vi trampade igenom just det här området konstaterade vi att det är nog där vi skulle bo om vi skulle bo kvar i Karlstad. Här skulle jag kunna leva, bo och dö lycklig.Finns här.

Likes

Comments


Det finns så mycket fina, charmiga små torp och hus till salu här i de Värmländska skogarna. Så synd att det inte finns samma utbud i Jämtland, där vi vill vara. Så, om det inte vore för den där 50 mil för långt söderut-grejen hade jag mer än gärna Ernstat loss i något av dessa:Som den här stugan. Med dubbla dubbeldörrar (!) i entren, bakugn i köket, fantastiska golv, gulliga fönster och något som verkar vara en fantastisk skogstomt. Åh.


Eller detta. Med stentrappa, glasveranda och två par dubbla altandörrar på baksidan. Ett sånt himla snyggt hus exteriört helt enkelt. Och inte helt fel interiört heller för den delen.Och detta hade jag kunnat tänka mig att flytta in i på en gång. Litet, men ändå rymligt. Alla stora och jobbiga saker gjorda redan. Lena trägolv, bra planlösning och ett stenbord utanför entren. Ni hör ju!

Likes

Comments


Usch. Idag kändes inget bra när jag vaknade. Liksom lite tungt och trångt och oroligt i hjärtat. Tror att det delvis beror på att jag skjutit på saker som måste göras, sådana tråkiga småsaker som telefonsamtal som behöver göras. Men också kanske för att det bara måste få vara såhär ibland. Och idag var väl ibland.

Dessutom blev morgonens bak katastrof. Degen som jag satte igårkväll rann ut på bordet som en kladdig slajmhög, inte som en smidig och spänstig deg. Kan det kanske bero på att det är för varmt? Eller kände degen av att jag inte var harmonisk och satte sig på tvären?


Men såhär blev helgens omgång - bra alltså.. Det blev nattjästa frallor till frukost i lördags. De blev helt underbara. Gräddningen av surdegsbröd är mycket enklare än med vanligt bröd, tycker jag. En behöver inte vara rädd för att brödet ska bli för torrt, som med "vanligt" bröd på jäst, och färgen blir ju dessutom mycket snyggare.

Och nu kanske ni undrar vad tusan jag gör av allt bröd? Ja, det är en bra fråga. Jag själv är ju av tron att bröd, och kolhydrater generellt, inte är jättebra för kroppen och vill därför inte äta allt för mycket bröd (men hellre hembakt surdegsbröd än jäststinna limpor från affären). Johan däremot bryr sig inte lika mycket om kolhydrater, han älskar bröd och är för tillfället ganska lycklig. En del hamnar såklart i frysen. Och slutligen har vi grannar som gärna tar emot bröd. Grannar är bra. Vi fick hjälp med skötsel av balkongodlingarna när vi var borta, och tillbaka delar vi med oss av bröd. Vi delar med oss av vårt bredbandsabonnemang till grannarna som bor vägg i vägg, i vilkas grill vi i vår tur fått delägarskap i. Win, win, win osv.

Likes

Comments


I fredags blev det födelsedagsmiddag här hemma. Grillat, sallad och mitt första surdegsbröd. Och sen tårta. Och massa prat om allt och inget. En himla mysig kväll tillsammans med Johans föräldrar.Den här tårtan har jag haft på min födelsedag varenda år så länge jag kan minnas. Men i år var första gången jag gjorde den själv. Inte helt nöjd, men ändå okej. Jordgubbarna från värmlandsbär var (som varenda gång vi köpt sådana) helt smaklösa, så inuti tårtan fick det bli jordgubb- och rabarberkompott för lite mer smak. Det var gott. Lite syrligare än bara bär.


Likes

Comments


D
e här två hästarna fick flytta hem till oss igår. Vi var på bakluckeloppis på Norra Fältet här i Karlstad (vårt bästa söndagsnöje), det var så mycket folk. Superkul! Den ena hästen var orange när jag köpte den, men den fick en ny dräkt på en gång. Den andra tror jag att jag behåller trären. Så fin när man ser hur kniven arbetat, tycker jag.

Idag var det utlovat strålande sol, men istället faller regnet. Absolut inte mig emot. Jag behövde en dag att gå runt i pyjamasbyxor här hemma, läsa en bok och baka ett bröd. Lugnet.


Likes

Comments


Älskar den här snygga, snälla, fina, ljuvliga människan så himla mycket. Tänker att kärleken till honom är tillräcklig att leva på. Jag behöver liksom inget mer. Har jag honom så har jag allt.


Likes

Comments


Här har ni en som fyllt 23 år idag. 23 känns rätt i tiden. Det är 23 man ska va!

Likes

Comments


Brödet blev bra! Så himla knäppt. Jag hade verkligen inte väntat mig att få till det på första försöket. Jag har ju hört om de som måste göra om och göra om och göra om innan de lyckas. Jag hade väl tur helt enkelt och det gjorde mig glad. Det känns som att ha tagit sig in i en ny värld, vill bara baka surdegsbröd hela tiden nu! 


Just nu bor ett surdegsdagis i skåpet ovanför vårt kylskåp och jag har redan satt igång en ny deg (och den surdegsgrunden jag förberett till den degen var så fin att jag ropade rakt ut) till imorgon. Mitt levain tog nämligen slut på en gång.Likes

Comments


J
ag tycker ju att livet är rätt härligt nästan varenda dag (nuförtiden). Och idag är det lite extra härligt! Som jag sa så kommer Johans föräldrar idag. Och jag går runt och väntar och njuter av att det är så städat och fint här hemma. I kylen står köttet i bästa marinaden. Där står också fina nypotatisar som är skrubbade och redo. Och på köksbordet står min allra första surdeg och jäser, och jag den verkar må rätt bra!? Hoppas jag kan kika in här och visa ett fint, nygräddat levainbröd om några timmar!

Så himla härligt liv va.

Så här ser min vetesurdegsgrund ut nu. Den ska bli lite bubbligare och segare innan den är bra. Brödet på bordet är bakat på råggrund. Så himla coolt det här med surdegar - jag kan liksom ha kvar den här för resten av livet om jag vårdar den väl. Jag har lärt mig det jag kan om surdegar från Pain de Martin (bloggen är inte aktiv längre, men det finns ett väldigt bra arkiv att kika i. Annars är han rätt kul på insta också)

Likes

Comments

Instagram @nikesnikes

1 34544 Next