Jag och Simon hopptränade för Linda i fredags och vi hoppade en serie.
Serien var upplagd så här.
Galoppbom till kryss, ett galoppsprång till räcke, två galoppsprång till kryss som var en kombination och B hindret i kombinationen var en oxer som vi höjde under träningen.

Jag har tidigare känt att Simon inte haft tillräckligt med muskler på vissa ställen, vilket gjort att han inte orkat lika mycket och "viker" sig i sprången när vi hoppar lite högre hinder.
Han är inte lika stressad och spänd längre och det har väll att göra med att han litar på mig och att vi lärt känna varann bättre.
Jag känner verkligen att han tar i varje steg och inte bara springer.

Vi har även tränat bort hans underhals och han har fått mer rygg och rump muskler.
Jag och mina tränare har byggt om Simons kropp. Det har tagit ca 1 år att få honom såhär fin.

Vi hoppade något språng på 115 och jag kände att han var helt rak i kroppen och tar i.
Jag har lärt mig att hårt jobb verkligen ger resultat!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag blev det ett jobbigt men grymt bra dressyrpass för både mig och Simon! Simon skötte sig som vanligt, men vi måste jobba mer på galoppen.
Traven och skritten sitter men han blir lite för studsig och för öppen i formen fast jag har gummisnodd. Det blir bättre och bättre för varje pass!

Det blev volter, öppna/sluta, skänkelvikningar men framförallt försökte jag få honom mjuk och lösgjord.
Vi tränade lite serpentiner i galopp på slutet oxå vilket han tyckte var väldigt roligt haha

Likes

Comments

Igår var det hoppträning för Terese och Simon var jättefin!
Han var som en liten tiger som bara attackerade hinderna haha. Vi började med lite framhoppning i trav och galopp med gummisnodd, vilket kändes bra! Han var lugn och fokuserad.
Sedan började vi hoppa lite linjer och till sist bana utan gummisnodd. Han var väldigt glad och kunde inte stå still haha. Vi hade iaf en riktigt bra känsla och jag är jätte nöjd med passet!

Likes

Comments

Idag var första ridpasset efter att Simon vilat i 2 dagar. Han var helt galen fast jag hade gummisnodd på honom. Traven och skritten var ändå ganska fin, men när jag skulle galoppera så var han så sjukt pigg!
Han gjorde en massa glädjesprång och studsade på stället.

I eftermiddag ska jag och en kompis till Yoump i Borlänge och det ska bli kul! Jag har varit där 2 gånger tidigare, men det blir min kompis första gång!
Både hon och jag kan redan bakåtvolter, flickisar, handvolter och allt sånt men vi skulle vilja lära oss att göra skruvar. Jag fattar verkligen inte hur man ska göra, så det är mitt mission.
Vi får se hur det går haha

Likes

Comments

Jag och Simon hade en riktigt bra dag igår! Han kändes så himla fin och glad.
I första LBn så fick vi 4 fel, ett slarv pet i omhoppningen, men jävlar vilken känsla!

I Sverigeponnyn kvalet så hade vi precis samma känsla. Vi hade ett jämt tempo, bra kommunikation och all kändes helt enkelt perfekt. Filmen såg oxå bra ut, men domarna tyckte inte lika som mig. Jag förstår inte vad det var som gjorde att jag inte fick högre poäng. Men det finns inte så mycket jag kan göra åt saken. På protokollet så stod det att vi var något ur rytmen mellan 5an och 6an men så kändes det inte alls.

Jag är sjukt nöjd med min och Simons prestation i alla fall, synd att domarna inte tyckte lika. Vi blev placerade, 9 av 48. Jag är så tacksam över att jag har Simon❤️

Likes

Comments

Nu är vi påväg till Högbo ridklubb! Jag har faktiskt bara varit där 1 gång tidigare med min förra ponny Jasper 2014 så det var ett tag sen. Det var min och Jaspers första tävling tillsammans och min första riktiga tävling.
Jag ska hoppa LB innan Sverigeponnyn bara som en uppvärmningsklass

Likes

Comments

Nu har jag äntligen höstlov! Jag har verkligen längtat efter det och nu är det här.
Jag har precis kommit hem från stallet efter att ha packat, putsat och duschat Simon.
Jag är faktiskt rätt nervös inför imorn, jag vill ju bli topp fem. Det är ett svårt mål och jag ska verkligen försöka och göra mitt bästa, det vet jag att Simon oxå kommer göra.
Imorgon kommer det upp flera inlägg under dagen. Dels på morgonen och resultatet såklart!

Likes

Comments

Nu märker man verkligen att hösten är här!

Jag gillar hösten, men dagarna känns så sjukt korta när det blir mörkt innan kl 18
Jag är faktiskt rätt mörkrädd och jag hoppas att jag inte är ensam om att vara det haha. Jag känner mig typ iakttagen när det är mörkt och det gjorde jag idag när jag var ute och trimmade Simon på åkern. Jag kollade runt om kring mig hela tiden så att ingen följde efter mig.

Det var ju sista ridpasset innan Sverigeponnyn idag och han kändes pigg och fin! Jag red på en åtta i trav och tränade lite galoppbyten snett igenom, eftersom det är det han har svårt för.
Nu taggar vi Sverigeponnyn kval i Högbo på lördag!

Likes

Comments

Munsboro Simon är en valack imp från Irland född 2003. Han har tidigare startat SM och vunnit det 2015. Vi köpte honom i maj 2017 och just nu tävlar vi nationell LA & LA+.
Simon är världens snällaste ponny, men han är skygg och försiktig. Man måste vinna hans förtroende och det kan ta lite tid. Han är verkligen speciell och jag är väldigt tacksam för att jag har honom.

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta lite mer om mig själv!
Jag heter som sagt
Nike Jansdotter-Lindblom, jag är 14 år gammal & bor/kommer från Falun.
Jag gillar träning & tävlar i hoppning med min ponny Simon. Jag fick min första ponny Jasper Van Westpoort
(B-ponny) när jag var 10 år & han blev såld våren 2017.
I maj 2017 fick jag min andra ponny Munsboro Simon (C-ponny) och det har gått bra för oss hittills!

Jag har drivit blogg tidigare, men inte känt att jag har haft tid eller ork att fortsätta. Nu känner jag att jag har tid att blogga och tänkte "varför inte starta en ny och börja om ?" Så det är precis vad jag har gjort!

Här kommer jag framförallt skriva om min och Simons utveckling tillsammans, mina åsikter & min vardag

Likes

Comments