Nu har Simon haft sin vintervila i lite mindre än 2 veckor, och det är dags att sätta igång med träningen igen. Red ut och joggade i skogen idag, tog även en liten galopp. Han var förvånansvärt lugn. Glad men inte för studsig.
Imorgon är min sista lediga dag innan skolan börjar igen, vilket inte känns speciellt kul. Jullovet har gått så himla snabbt

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hoppas ni har haft en trevlig julafton!
Själv har jag haft en mysig dag med mina nära och kära❤️

Likes

Comments

Nu har det gått ett par veckor sedan jag skrev blogginlägg sist. Jag har haft sjukt mycket i skolan nu de senaste veckorna så jag har verkligen lagt ner all min tid och energi där, men nu är jag tillbaka!

Har även varit och tränat lite markarbete idag för Linda. Vi tränade förvänd galopp vilket var en utmaning för Simon, men jag tycker han kämpade på bra

Likes

Comments

Nu har det äntligen kommit snö här! Simon blev skodd igår kväll och fick äntligen brodd och snösulor.
Gud vad mycket snö det har kommit och det har blivit väldigt kallt också. Eftersom det har varit kallt så har Simons vatten i hagen fryst, så vi byggde en isolerad vatten tunna som funkar superbra.

Likes

Comments

Jag och Simon hopptränade för Linda i fredags och vi hoppade en serie.
Serien var upplagd så här.
Galoppbom till kryss, ett galoppsprång till räcke, två galoppsprång till kryss som var en kombination och B hindret i kombinationen var en oxer som vi höjde under träningen.

Jag har tidigare känt att Simon inte haft tillräckligt med muskler på vissa ställen, vilket gjort att han inte orkat lika mycket och "viker" sig i sprången när vi hoppar lite högre hinder.
Han är inte lika stressad och spänd längre och det har väll att göra med att han litar på mig och att vi lärt känna varann bättre.
Jag känner verkligen att han tar i varje steg och inte bara springer.

Vi har även tränat bort hans underhals och han har fått mer rygg och rump muskler.
Jag och mina tränare har byggt om Simons kropp. Det har tagit ca 1 år att få honom såhär fin.

Vi hoppade något språng på 115 och jag kände att han var helt rak i kroppen och tar i.
Jag har lärt mig att hårt jobb verkligen ger resultat!

Likes

Comments

Idag blev det ett jobbigt men grymt bra dressyrpass för både mig och Simon! Simon skötte sig som vanligt, men vi måste jobba mer på galoppen.
Traven och skritten sitter men han blir lite för studsig och för öppen i formen fast jag har gummisnodd. Det blir bättre och bättre för varje pass!

Det blev volter, öppna/sluta, skänkelvikningar men framförallt försökte jag få honom mjuk och lösgjord.
Vi tränade lite serpentiner i galopp på slutet oxå vilket han tyckte var väldigt roligt haha

Likes

Comments

Igår var det hoppträning för Terese och Simon var jättefin!
Han var som en liten tiger som bara attackerade hinderna haha. Vi började med lite framhoppning i trav och galopp med gummisnodd, vilket kändes bra! Han var lugn och fokuserad.
Sedan började vi hoppa lite linjer och till sist bana utan gummisnodd. Han var väldigt glad och kunde inte stå still haha. Vi hade iaf en riktigt bra känsla och jag är jätte nöjd med passet!

Likes

Comments

Idag var första ridpasset efter att Simon vilat i 2 dagar. Han var helt galen fast jag hade gummisnodd på honom. Traven och skritten var ändå ganska fin, men när jag skulle galoppera så var han så sjukt pigg!
Han gjorde en massa glädjesprång och studsade på stället.

I eftermiddag ska jag och en kompis till Yoump i Borlänge och det ska bli kul! Jag har varit där 2 gånger tidigare, men det blir min kompis första gång!
Både hon och jag kan redan bakåtvolter, flickisar, handvolter och allt sånt men vi skulle vilja lära oss att göra skruvar. Jag fattar verkligen inte hur man ska göra, så det är mitt mission.
Vi får se hur det går haha

Likes

Comments

Jag och Simon hade en riktigt bra dag igår! Han kändes så himla fin och glad.
I första LBn så fick vi 4 fel, ett slarv pet i omhoppningen, men jävlar vilken känsla!

I Sverigeponnyn kvalet så hade vi precis samma känsla. Vi hade ett jämt tempo, bra kommunikation och all kändes helt enkelt perfekt. Filmen såg oxå bra ut, men domarna tyckte inte lika som mig. Jag förstår inte vad det var som gjorde att jag inte fick högre poäng. Men det finns inte så mycket jag kan göra åt saken. På protokollet så stod det att vi var något ur rytmen mellan 5an och 6an men så kändes det inte alls.

Jag är sjukt nöjd med min och Simons prestation i alla fall, synd att domarna inte tyckte lika. Vi blev placerade, 9 av 48. Jag är så tacksam över att jag har Simon❤️

Likes

Comments

Nu är vi påväg till Högbo ridklubb! Jag har faktiskt bara varit där 1 gång tidigare med min förra ponny Jasper 2014 så det var ett tag sen. Det var min och Jaspers första tävling tillsammans och min första riktiga tävling.
Jag ska hoppa LB innan Sverigeponnyn bara som en uppvärmningsklass

Likes

Comments