Har precis kommit hem och slängt i mig lite mat innan jag nu ska plugga lite lätt för att sedan lägga mig och sova. Efter skolan var jag en stund med Emma och senare mot kvällen tog jag moppen bort till Klara där vi tog en girly powerwalk med massa prat och träning. Älskar sånna sena promenader med en underbar person, plus att man får motion, mer perfekt blir det nästan inte! Skönt även att prata ikapp om allt vi missat under bara några få dagar.

Min dag har varit superbra och jag hoppas att eran har varit densamma. Men nu måste jag tyvärr avsluta inlägget, godnatt i förväg!

Några av alla mina fina.


Likes

Comments

Idag är en dag när jag känner att jag mår lite extra bra, varför? Bara är så helt enkelt, älskar sånna dagar. Har ätit frukost och pratat med lite olika personer nu efteråt. Planerar att alldeles strax åka till stallet för att jogga Palle. Igår var han jättefin så ser extra mycket fram emot idag. Ska jag vara ärlig så är nog skrittpass med massa jobb min absoluta favorit bland olika pass. Trimma på det lilla extra och verkligen kunna vara 110% nöjd. Då älskar man livet och ponnyn lite extra. Min vita prins❤️

Diskuterade även med mamma och pappa gällande stallet osv. Nu har vi en plan och det känns jättebra. Hoppas att ni har haft en bra morgon!

Morgonens snaps.


Likes

Comments

Jag kallar faktiskt Palle för en dressyrponny. Dressyren är det vi satsar på och det vi tycker är roligt. Där har vi talang och kapacitet som ekipage. Men är det fel att kalla honom för en "dressyrponny"? Vi började som ett allroundekipage men har gått över helt till dressyrssidan. Jag tycker att enligt mina egna åsikter så kan man kalla oss för ett dressyrekipage, ja.

Men innebörden med det betyder inte att vi aldrig rider ut eller arbetar med bommar, eller kanske till och med någon gång tar några språng över några hinder. Dock har jag varit ganska dålig på just hoppfronten detta året och därför har jag bestämt mig för ett lite mer annorlunda schema för Palles veckoschema nu framöver, en mer varierad träning som gör oss båda gott.

Minst en gång i veckan ska det vara en ordentlig uteritt i alla gångarter. Den är ganska självklar. Att klättra i backar och bygga rump- och ryggmuskler för att stärka honom. Bommar kommer jag också lägga in mer i vardagsträningen för att Palle ska få mer känslan över vart hans kropp och ben är dvs mer kontroll och effektivare steg. Inte minst nog kommer ryggen att stärkas vilket alla hästar behöver oavsett inriktning eller aktivitet också är beroende av. En vecka kan tex komma att se ut såhär:

MÅNDAG: Ledas 30 min

TISDAG: Jogging alla gångarter

ONSDAG: Dressyrträning för C

TORSDAG: Uteritt

FREDAG: Arbete

LÖRDAG: Jogging + Bommar

SÖNDAG: Arbete

Varierat arbete med fokus på olika delar tror jag ger mycket i längden. Hur lägger ni upp ett schema?

Dressyrponnyn som löshoppades och blev helt överlycklig av att få sträc
ka på sig.


Likes

Comments

Igår hade jag en superbra kväll med tre av mina allra närmsta och bästa vänner. Vi började dagen med skola och planering samt lektioner såklart. Sedan möttes vi upp runt 19:30 och tog oss fram mot pizzerian för mat och massa skratt. Beställde två pizzor att dela på plus fyra fanta exotic, nya klubben haha. Efter att vi ätit upp och pratat om allt mellan himmel och jord tog vi oss sedan vidare mot ishallen och kollade på en match. Till sist tog vi en nattpromenad och planerade mer inför helgen. Kom sedan hem och la mig direkt, supertrött var jag. Så det var min gårdag.

Idag ska Palle skrittjobbas ordentligt och även travas lite. Han fick sin vaccination i torsdags så därför går han lugnt i en vecka. Tävling är det den 11 oktober i Varberg. Min absoluta favorit anläggning, vinst sist vi startade där också vilket ger extra stora minnen. Så dit längtar jag. Ska någon av er dit?

Annars ska jag bara plugga och städa hemma idag. Inget mer planerat än så länge. Vi hörs som vanligt.


Likes

Comments

Mamma och jag hade egentligen planerat att åka in till stan nu tidigt på morgonen men istället så åker vi till Freeport mot eftermiddag/lunch istället. Så nu pluggar jag på spanskan och ska alldeles strax dra mig åt stallet för att rida den vita prinsen. Får se hur jag lägger upp passet men troligen i Paddocken blandat med skogen då manegen är upptagen. Igår joggades han och kändes lika fin som vanligt, min underbara. Är riktigt taggad på oktobers tävlingar, vi är verkligen riktigt bra och starka som ekipage. Tror inte det finns någon bättre känsla inom ridsporten. När allt sitter som sten ungefär.

Vi säger så sålänge, vi hörs.


Likes

Comments