Allt är underbart idag, eller något stressigt men det ska nog gå. Idag är det skolan, hämta min nya regskylt som har kommit, köpa hållare till den, hem och sen kanske rida Olly, vi får se och sen ska Prada skos och sen ska hon ridas 😓 men allt går om jag bara vill! Va bara positiv

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi hämtat Olydox hem till oss. Han är en valack på 19år som har gått internationell hoppning i Belgien. Han är nu en myshäst som jag ska sätta lite muskler på och hålla igång honom då hans  ägare inte hinner med då hon jobbar deltid i Linköping och reser mycket ut i världen, han är en pigg och glad herre men något bestämd och går lite dit han vill så det här ska bli spännande. 


Så idag ska jag ner till Granngården och köpa lite nytt foder till både Olly och sen ska även Prada få byta foder så vi får kontroll på hennes lilla övervikt.... ska ge lite mer protein och jag ska ge ett basfoder som sedan ska kompletteras med olika foder beroende på häst. Dom båda ska äta Aktiv pellets som bas och sen ska Prada komplettera med protein special och Olly ska komplettera med protein koncentrat. Detta är för att jag ska slippa ge E-vitamin till Prada och sen slippa ge jästen till henne och Olly ska bara lägga på sig.

Hörs senare :*

Likes

Comments

Allt händer på en och samma gång! Tror nog att allt har hänt i denna helg och allt kommer hända denna vecka. Först var det banbygge på VRF i fredags. Till det hade jag planerat allt för att hinna med att rida innan jag åkte dit, men eftersom inte alla kan förstå vad som är mitt och ditt så stod jag utan min registreringsskylt fram på bilen :/ MORR så det var in till polisen och fixa en tillfällig skylt samt efterlysa mina skyltar. Så sen var det järnet hem och sen åka till VRF så ingen ridning då inte.

Sen Lördag var jag banchef hela dagen på VRF's ponnytävlingar, lite roligt med lite ansvar. inte mycket att säga om det mer än att det var många fina ritt! Gud vad många ungar har utvecklas sen jag red ponny, gudstjärna till dom! Sen är det ju alltid visa som man blundar för tyvärr. Söndagen började i samma linje, banchef men då var det mindre antal starter så vi var klara vid 14 tiden, så då lagade jag lite mat till la familja och sen drog vi iväg och hämtade våran nya hyresgäst! Ett jätte snällt fullblod på 4 år, som ägs av en mjuk och snäll familj. Kan beskriva lite mer och hästen när jag vet lite mer om henne :) Blev en sen jogging tur på Prada för mitt eget bästa och hon var så mjuk och fin, och så kände jag att min sadel inte längre låg i bakåtvikt utan mer i framåtvikt så det blev en fix på det.


Måndagen var det lika fullrulle här först ut med hästarna och nya rutiner där eftersom dom är 3 stycken nu. Sen iväg till skolan och ha 1 lekton, sen en liten snabb shopping som blev en ny jacka, sen iväg och käka med pappi, vidare upp till skolan och ha sista lektionen igen... så trött på alla hål-timmar. Morr på dom med. Jag har ju liksom viktigare saker fö mig än att vänta i stan på lektioner.

Sen hem och harva ridbanan, och eftersom den var lite hård fick jag stå som tyngd i 2 timmar på harven, ganska kul eftersom mamma var tvungen att köra så fort så det blev lite som en karusell. Sen trimmar fina Prada ihop med Helené och hennes 4 årig, riktigt kul att se när dom arbetar tillsammans, samt att Pada fick sig lite social träning av hennes 2 barn som lekte utanför ridbanan,

så just nu är det lite fullrulle hemma, och idag sa vi hämta nästa häst som ska stå i vårt stall, kommer en presentation på en den med snart när jag vet lite mer. och sen ska jag hinna rida också :P haha älskar livet

Likes

Comments

Nu är det dags att komma igång igen med typ allt! Med bloggen, hästarna, min egen träning, och snart börjar skolan igen också.

Men vad har hänt då? Lite kort då, jag har jobb på Kolmården och har jobbat där hela sommaren, hästen har fått vilat vilket har gjort att jag har fått vilat med ifrån träning... har fått massor av nya vänner men också så har det visat sig vilka som är sanna vänner och vilka som bara kör över en.

______________________________________________________________________________________________________________________

Nå idag har jag börjat dagen med en jogging tur på 5,6km så det var uppe med tuppen! Så nu är hästarna ute, jag är nytränad och nyduschad och äter nu frukosts ett hälsofreak innan jag ska ner och göra stalltjänst och rida lite. Kanske ska se om Elin vill rida lite med mig ;) Höres senare :*

Likes

Comments

Okej sitter här nu 06.20 och har inte tid med detta... Ska nu överleva en dag i skolan med ekonomi, uf och sen ska vi dra till gymmet en sväng ;) sen hem för sista dressyrträning innan söndag då det står dressyrtävling på schemat 😍


Likes

Comments

När jag tänker tillbaka var jag nära att förlora dig


Likes

Comments

Sanningar om mig själv.

* Jag har inte allt varit så smal som jag är idag. Jag har vägt över 70 pannor och haft fet där man inte trodde man kunde ha fet. Har även blivit utskämd inför hela min klass för det i typ 5:an av min vad jag trodde bästa kompis. Hon sa på idrotten att jag såg tjock ut när jag satt ner. Vilket alla gör? men men. Blev deprimerad av det och det slutade med att jag inte åt något sommaren från sexan och över 7:an. Blev som ett lite halvt benrangel/lik. Åt sedan upp det över 8-9:an hahah. Fick se p-piller och tandställning och nu är jag smal och tycker rätt så bra om min kropp.

* Jag är egentligen blond. Färgade först slingor i 4.an eller 5:an och sen blev det blont överhår och svart underhår. Sen blev det brunt och sen har jag varvat med rött-brunt-lila och espresso brun färg.

* Jag har svårt att hålla i pengar om jag inte har något att spara till.

* Jag är rätt elak. Fråga min kompisar, kan ha en del kommentarer men ofta stämmer dom. Fråga dom om partytofflan ;)

* Jag blir alltid sjuk vid skolstarter, mitt immunförsvar är sämst.

*Jag hittar inte en snygg höstjacka som jag behöver typ nu.

* jag är alltid hungrig. Vill alltid ha något att tugga på 

* Jag är bäst om nu någon har missat det.


Likes

Comments

Så nu gör vi det igen. 3 dagar i ett inlägg.

Fredag: 

Så i fredags så var det skola som vanligt eller typ vi började 10 med kungsdagen (en dag där man gör massa aktiviteter i grupper) Så den underbart fina dagen (läs hemsk) lunchades med Mac Donals och avslutades 13.30. Emelie spontan följde med mig hem så vi gjorde stallet när vi kom hem och fixade med Prada och Zelda, tömkörde Prada i 40 min ungefär. Sen tog jag och Emelie lite käk och under tiden kom även Helena ut till mig. Så vi hade det chillt och sen drog vi ut och övningkörde med Emelie ;). Emelie drog hem med 22.45 bussen och då åkte även Helena hem. 

Lördag:

Fy vad jag sov. Sov aslänge. Sen gick jag upp, tog frulle på 20min och sn gick jag ner till stallet där mamma och jag storstädade tork- och sadelkamamren, samt börja jag att tvätta Pradas tjocka vintertäcken. Sen upp käkade, ner igen red fina hästen på banan i typ 45min. Sen upp duscha, fixa mig och sen åkte jag och Erik in och käkade på Pappa Grappa och såg på Bio-Expendebels 3. Jag käkde en fin stenugnsbakad pizza med gorgonzola ost och sinka på medan Erik åt ugnrostade kyckling med potatis. Sen drog i och tittade en snabbis på cruisingen å Kungsgatan. Många snygga bilar där ;) sen tillbaka ner till filmstaden och ser på filmen som började 21.45. Eftersom det regna när vi kom så bad jag Erik att ställa bilen i parkeringshuset. Så snäll som han är ställde han bilen i det nyaste parkeringshuset så jag slapp bli blött. Sen gick vi och gjorde det ovannämnda och efter den gryma filmen så går vi tillbaka till parkeringshuset och upptäcker att det är låst!!! Eriks bil var inlåst i ett hus och vi kom inte hem!!! Meeeen vi hade en sån jävla tur att det stod en kille som väntade på en som skulle leverera något så han öppnade åt oss så vi slapp ringa europark :D 

Söndag:

Så idag då? jag fodrade hästaran vi typ halv 8 och så ut med dom, bytte vatten i hagen-mockade-och fixade iordnig allt i stallet. Semn käkade jag frukost och började sy iordning lite på några plagg som jag inte är nöjd med men det hann jag inte klart med då mamma och jag fick för oss att möblera om i hela mitt hus så lite "nya möbler" kom in och dom kassa åkte ut :D Sen käkade jag lunch vid 17 och sen ner till stallet och ta hand om Prada därnere. Linade min busiga hest idag så hon fick busa av sig lite. Favorit Bild i repris. 

Likes

Comments

Har haft en del shettisar och små fula ponnyer som vi inte nämner här i bloggen utan vi tar dom jag har bilder till :D

Molly (den andra Molly jag hade)

Molly var en liten c-ponny på 135cm i manken. Hon hade gått L:A hoppning och L:A dressyr, vilket ingen trodde. Hon var en häst men mycket spring i benen, vilket lilla jag hade lite svårt att hantera. Mamma ville ha en häst med mer fart i men fick en häst som det var mer fart i än en formel 1 bil. Jag tävlade henne upp till L:b hoppning och L:c dressyr. 


Jag och Molly till vänster och Matilda Finer och Jonna till höger. (jag var väl 9år eller nått på bilden så igga den)

Hon blev sen senskadad och jag blev för lång för henne. Men hon fick gå kvar hos oss tills hon blev 20år gammal. 

Cindy

Cindy var min riktiga tävlingsponny som jag fick! Hon var en maxad C-ponny på 139.9cm och född 1997. Hon rätt maffig byggd. Hon hade med ägaren innan mig gått SM i fälttävlan (vilket gick i CnC*, dvs medelsvår hoppning typ) Sen hade hon även tävlat medelsvår hoppning och dressyren lika så. Hon var en ponny som man trodde att jag inte behövde göra ett piss på, en ren klocka men se det var hon inte! Gjorde jag rätt så gjorde hon det hon skulle men gjorde jag fel eller försökte lata mig så gjorde inte hon ett skit. På henne lärde jag mig mycket på. Jag tävlade henne upp till L:b hoppning och L:b dressyr samt upp till p90
0 fälttävlan innan jag växte ur henne. Så för 4 år sen bytte vi in henne på det stället som vi köpte Prada på och sen såldes hon till dom som har Gunnarstorp, så hon var till den minsta dottern som växte ur henne så nu har storesyrran tagit över henne. 
Tiffy

Mamma köpte Tiffy som var 156cm i manken i ett hopp om att jag skulle lära mig att rida stor häst på henne. Det var en svår och bestämd dam som jag inte hade kunskap eller muskler för att kunna/orka rida henne. Så jag bytte med mamma häst Igor (kommer senare i inlägget) Och så hade vi det så i nästan ett år. Sen tog jag  tillbaka Tiffy och var nu mognare och kunde mer så jag visste hur jag skulle göra för att gå runt hennes smarta knep ;) Jag tävlade denna dam upp till 1m tror jag bara då hon var gammal och hade gamla skador med sig i bagaget som låg och spökade. Henne hade vi kvar tills den dagen hon blev så dålig av en omkullramlig i hagen, då hon blev skrämd av två lösa får mitt i oktober och skadade då höften. 


Här rider Julia Luks Tiffy.Irreligous (Igor)

Igor var en fullblodsvalack som mamma fick. Han var fux med bläs. Han var en som häst som älskade att jobba och var bara glad över att man la en volt och då tog han i lite extra ;) Han tävlade jag inte, eller jag red honom på en pay and jump och gick då omkull så pass att jag överlevde med tur och hästen finns inte mer. (kommer berätta allt i ett enskilt inlägg när jag orkar då det är jobbigt att dra upp allt igen) Han var iallafall 165cm stor och lång och hade lite gunghäst-galopp. Fin häst som kunde ha blivit fin fälttälvanshäst. 

Livia

Åh! denna häst behöver nog ett helt eget inlägg (hahah) Livia var ett fullblodssto på 163cm i manken. Hon var efter Toon xx och hennes mamma var Liviana xx ( dom har sprungit in många hundra tusen kronor)Hon hade stått på täby tills hon var 3år. Hon ägdes då av filmbolaget som har filmat skärgårdsdorktorn och dom köpte henne för många hundra tusen kronor. Hon fick en skada i korset som i efterhand visades sig vara en stressfraktur men det visste inte equiteraphten så han skulle knäcka loss bäckenet och hade istället av det. Jag har fått det berättat att det small som ett pistolskott i stallet dom var i och hela hästen föll ihop. Min tränare var då där på utbildning till att bli equiterapht. 3 dagar senare när hon kommer upp dit igen så hade dom släpat in hästen i en box där hon inte hade ett halmstår kvar. Ägaren bestämde att dom skulle skjuta henne men min träna sa att hon kunde ta hästen och det fick hon. Så det var Strömsholm och hela köret som typ i cityakuten. Sen kom hon hem och fick ett föl och var mer vild en tam. Rabbiat och hatade människan (inte så konstig). Jag älskade hästen frän första stund och minns när jag skulle provrida henne så sa min träna åt mig på vägen ut i hagen att hon kommer komma med öronen slickat bakåt och sen komma med öppen mun (tryggt va?) Och med dom få som har velat rida henne så har man knappt kommit upp i sadeln innan hon sprang iväg i fullfart, men det gjorde hon inte med mig :D Hon valde mig. Liet som en min häst saga. Henne tävlade jag upp till 1.10 och fick henne att gå på tygeln efter 3 månader ( jag var då 13år) Hon fick sen åka till tandläkaren och då möblerads det runt lite och sen fick hon stå på smärtstillande i 4dagar. Hon blev hur snäll som helst, och sen när jag skulle sätta igång henne igen så svullnade hon i alla ben, blev hur tjurig som helst och sen högg hon mig i armen så det blev ett blödande sår. Så då bestämde vi att hon skulle få gå vidare till dom evgit gröna ängarna. Väl inne på kliniken så blev hon ensam i "väntrummet" så fick hon lugnande då hon inte kunde vara själv och en normal häst sover om den får det men hon blev som en normal häst. Hon åt och slappnade av, hon blev skit liten och man såg hur korset var snett, så jag visste att det var rätt val. Hon blev bara 9år gammal. 


Prada

Jag fick Prada 2010.Hon är efter Pentagon, Rebel Z. Hon var då 6år gammal och hade inte gjort ett skit. Jag var 13år gammal och fick ett stort tungridet sto som inte har gjort ett dugg, schyst mamma jag har va? Jag har utbilat henne själv nu upp till startklar 1 stjärnig fälttävlan och startat 1.20 hoppning på henne och L:a dressyr. Hon är en bitch. En riktig diva. Så hösten 2013 var vi bara osams så jg tog en paus från tävlandet för att träna som ett svin och satsa som ett tok på 2014, lag SM var inplanterat. Men det blev bara en start. Hon blev sjuk och var det i 4 månader. Vi vet inte var det var men hon svullna runt magen, fick bluppar som vi tror är flugor och annat kryp som har bitit henne. Magen blev helt ur le, hon blev ljuskänslig (som en rödhårig i solen) och ja listan kan bli lång men nu börjar hon bli bättre, Peppar peppar ta i trä!!!

Så Planen med P är att hitta formen och träna styrka och kondis i vin

ter för att sen tävla tidigt om snön tillåter:) Mer kan jag jag inte skriva om henne nu eftersom ni får höra lite om henne i bloggen hela tiden. 

Zelda

Zelda är Prada's sällskap. Hon är en minishetlandsponny som är 75cm i manken men 3m runt magen ;) hon är på 3 tuffa år och ska ha lite tur att hon lever. Hon föddes förtidigt och hade för några rödblodkroppar så var jättesjuk i början. Dom fick bära runt henne innanför jackan då hon föddes i november och fick ha dropp.

Hon är nu mer vild en tam och ställer alltid till med bus. 


Likes

Comments

Ser nu på PH, käkar godis och känner mig x-tra mysig. Men kom nu på att jag har inget att ta på mig i morgon. Alltså har kläder men som tjejer vet så är inget snyggt och jag vet bara inte vad jag vill ha på mig :( funderar på att gå i ide i morgon så vaknar jag på fredag eftermiddag ;) puss på er så ska jag se på hulkarna i PH! (Ögongodis)
Likes

Comments