Header

vardag

plugg plugg plugg och mera plugg

jag måste säga att jag verkligen hatar komvux scheman... jag började kl 12 idag med 55 minuters historia, sen har jag nu haft rast till kl 15 då jag börjar matte i 55 minuter! två timmars rast! yey, eller?
Hade jag bott närmare hade jag gått hem.. men men jag får 2 timmar på mig att komma ikapp med plugg och försöka få i mig någonting att äta då!

Matten går bättre än jag trodde, vi har i för sig inte kommit så långt heller så ska kanske inte säga för mycket haha!
Historian tror jag kommer bli roligare när vi får komma igång lite med uppgifter och inte bara få papper med vad vi ska tänka på när vi väljer källor... jag är så inne i Reign att jag vill läsa om 1500-talets Frankrike! Hoppas hoppas hoppas! För er som inte vet vad reign är ber jag er skrolla ner något inlägg!

15 minuter kvar, dags att plocka ihop och leta sig upp till rätt sal, önska mig lycka till.

Likes

Comments

vardag, Mer om mig

Jag måste verkligen börja träna igen. Min kondition är helt nere på noll och jag hade träningsvärk i 5 dagar sedan jag red förra tisdagen. Det är verkligen inte okej med tanke på att jag för några år sedan red 3 ggr i veckan, dansade 4 ggr i veckan och var jämt och ständigt ute och gick och på de idrotten i skolan. Jag hade början till magrutor och var så sjukt uthållig. Men en del försvann när jag slutade skolan, en liten del kom tillbaka när jag började hos Emma. Jag var jämt ute och gick med hästarna, Helge skulle power walka i 2 timmar varje söndag och skulle skrittas fram i 15-20 minuter före varje ridpass och samma sak gällde efter ridning.

Så mitt nyårslöfte är att få tillbaka min dans och ridkropp! Det har ju tyvärr inte gått så bra hittills men jag tänker lägga ner hela min själ i mig själv nu. Plugg, ridning, kompisar och träning. Det var länge sedan jag gjorde någonting för mig, att bara få tänka på mig utan att behöva oroa mig över konsekvenserna. Så att få tänka på mig själv, att göra det jag vill som får mig att må bra och tänka realistiskt. Tänka på mig, mina val och min framtid!

Likes

Comments

Tips

Jag har gått och blivit helt förälskad i serien Reign! Alltså jag började titta på den för 2 veckor sedan och är inne på sista säsongen nu, på detta har jag även jobbat och gått i skola så jag har verkligen varit helt fast i denna så fort jag fått en ledig stund över.

Den handlar om 1500-talets Frankrike med Drottning Mary av Scotland som gifter sig med prinsen Francis av Frankrike. Som har en riktig orm till mamma, en pappa till galning och en oäkting till bror. Marys sällskapsdamer som hamnar i struliga situationer med kungafamiljen. Det är en serie i ganren drama, fantasy, historia och romantik. Kärleken mellan Mary och Francis är vad enda tjej i nutiden skulle sukta efter. Serien är bland dom bästa jag sett och den kommer definitivt listas som 1a på min egna personliga lista.

Och sen kan jag ju inte förbi se dom två snygga huvudkaraktärerna: Toby Regbo som Prins Francis och Torrance Coombs som kungens oäkting Sebastian "bash"!


Likes

Comments

Hästar, vardag

Jag har ett extrajobb, jag har börjat plugga igen och jag har tagit upp ridningen! Livet rullar på väldigt bra för mig i nuläget.

Som jag skrivit tidigare hade jag ett jobb på g och dagen efter jag flyttade hem från stockholm var jag dit och pratade med dom, 3 dagar senare började min uppläsning och sedan dess har jag hoppat in att jobba extra under rätt många tillfällen i December, och i fredags skrev jag på ett kontrakt om min deltidstjänst. Så jag jobbar på Ica 2 helger i månaden och när det behövs under veckorna och dom resterande två helgerna. Jag har även tagit upp ridningen igen så nu rider jag på Tisdagar kl 20. Igår var första gången och jävlar vilken träningsvärk jag har idag. Jag red ett litet sto vid namn Mary, en väldigt pigg och glad häst. Började hitta knapparna på henne vid slutet av lektionen så får jag henne nästa gång så ska de gå hundra gånger bättre hoppas jag!

Idag var jag på samling på komvux, imorgon börjar jag min första lektion för den här terminen. Jag ska plugga historia och matte! Ska bli kul att komma tillbaka hem och på lite börja om igen. Livet rullar på super bra och jag är jätte glad för det.

Marry

Likes

Comments

vardag

kropparna, benen, håret, sminket, kläderna och vingarna! Damn dessa tjejer alltså!
Tänk om man vore så snygg!

Gudinorna i modevärlden!

Likes

Comments

vardag

Igår kom pappa ner till stockholm vid halv 10, vi lastade in bilen, jag sa hejdå till hästarna och sen gick färden hem till Bollnäs igen. Så ja nu är jag Bollnäsbo på heltid igen. Och det går bra för mig, i januari läser jag matte och historia på komvux så jag kan plugga vidare på högskola vid senare tillfälle. Och sen har jag jobb på g men jag avslöjar mer om de när allt är 110% klart och jobbet är mitt!


Likes

Comments

vardag

Hela min lägenhet är i en enda stor röra nu alltså.. Jag håller på att packa inför min flytt hem till Bollnäs men det är lixom saker jag behöver dagligen som jag packat ner för jag tror att jag inte behöver de nå mer.. Jobbigt och klantigt av mig! Men snart är jag hemma igen, det känns lite sådär faktiskt, kommer sakna gården och hästarna men just nu känner jag mig helt lost i alla mina beslut. Jag känner mig lixom överallt och ingenstans! Jag vet vad det beror på också, de kanske blir ett inlägg om de i framtiden.. de är rätt jobbigt att prata om just nu lixom..

Men jag jobbar min sista dag imorgon och flyttar hem på söndag!

Likes

Comments

vardag

Grattis till mig! Idag blir jag 20 år! Det är med skräckblandade känslor.. Har i alla fall premiärat på Systemet och köpt nya vinterkängor idag! sååå snygga! Imorgon blir de party party och jag längtar! Massa människor, massa skoj och Ninni kommer till och med! Första gången hon är ute på typ 2 år och första gången hon är ute sen Oliver gjorde sin entré in i livet. Och jag är så glad för detta!

Men när jag säger skräckblandade känslor menar jag det.. Det är askul att fylla år, att bli firad och få massa presenter av släkt och familj men jag hatar att jag blir äldre.. Jag är livrädd för att dö och varje gång jag blir äldre eller att folk säger att jag blivit så stor, eller så mogen, och snart har du din egen familj.. Det skrämmer skiten ur mig, jag vill inte bli gammal och dö, jag vill inte lämna alla mina nära och kära och jag vill inte lämna min trygghet hemma än! Jag har ju flyttat "hemifrån" 4 ggr nu, tre år på gymnasiet och nu när jag flyttade till stockholm. Men då har jag ju ändå egentligen bott hemma, det har varit mer som reserv hem för jag vet att jag ändå kommer hem till mamma och pappa i bollnäs i slutändan. Jag är väll lite som peter pan, jag vill på ett sätt inte växa upp. Men samtidigt vill jag inte vara en omogen skitunge som knappt vet vad hon vill med sitt liv.. Fööör mycket tankar nu..

I alla fall så var jag till komvux idag och skrev in mig till några kurser till nästa termin så då ska jag läsa Historia 1a2, matte 2b och (om rektorn betalar) Engelska 7 på distans. Det kommer bli otroligt mycket plugg och jag kommer jobba arslet av mig för att få bra betyg, för jag har en linje jag vill gå nu och det är sjukt höga merit poäng för att få komma in, så min chans är nästan bara att få så höga poäng på dessa kurser och sen göra ännu bättre än bäst på högskoleprovet. Så får vi hoppas att det är nog för att komma in på utbildningen. Håll tummarna nu!

Likes

Comments

vardag

Nu är det bara ca 2 veckor kvar.. två veckor kvar i Stockholm med hästarna, på den vackra gården.. Det är med blandade känslor jag tänker på detta. Jag älskar hästarna, jag älskar stället och trivs otroligt bra, men det är några faktorer som gör att jag nu jobbar November ut sen flyttar jag hem till Bollnäs ett tag igen. Men det ska även bli skönt att få komma hem.

Just nu är jag hemma i Bollnäs, kom hem idag och är hemma till söndag! Har ett fullspäckat schema i helgen alltså..

Idag har jag och mamma bakat en massa. Imorgon fyller jag 20, först ska jag på möte på Komvux här i bollnäs och skriva in mig, sen ska jag ner på stan med mamma, åka och handla med pappa och sen på kvällen kommer brorsan hem. På Lördag ska och brorsan (han fyllde i tisdags) firas av släkten, sen på kvällen blir de fest! Och på söndag ska jag åka tillbaka till Stockholm igen.


Likes

Comments

  • Spotify
  • Bloglovin
  • Blogkeen
  • Nouw