vardag

Hej mina fina!

Jag har startat upp min Instagram igen, jag mår mycket bättre nu, vågar inte säga att jag är 100%bra men jag tänker hålla fast vid denna känsla och jobba mig uppåt! I och med detta tänker jag även avsluta denna blogg! Den har varit till otroligt stor hjälp då jag har haft detta lite som mitt ställe att skriva av mig, där jag vet att någon kan läsa men det är inte en massa människor som jag känner! utan dom som vet av den dom har kunnat läsa typ.. förstod ni där? Haha!
Jag tänkte börja om, först tänkte jag vara fortsätta men jag känner att jag vill avsluta detta kapitel av mitt liv. så jag tänkte att jag skulle ta bort hela flödet.. Men näe jag gör en helt ny!

http://nouw.com/annicagranberg

Jag tänkte att jag ändå ska en blogg som förknippas med mitt namn, som är min och som jag inte är "rädd" att visa upp! denna har varit för främlingar och dom få vänner jag delat med mig av pga allt skit som skrivits under denna tid. jag har inte vågat berätta hur tankarna går och hur jag mår öppet för många av mina vänner som jag gjort här! och nu känner jag att detta blir fel att fortsätta på!
Skrota denna och håll koll på den andra istället 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min historia, Psykiskt , Tankar, vardag

Ibland får man tid för nya inlägg på lite oväntade ställen. Sitter i skolan för stunden och använder en seg jävla PC med skit knepigt och högljudd tangentbord! Men så kan det vara ibland.

Jag hade rejäl jäkla ångest i morse, har ett litet hum om en av flera bakliggande faktorer till varför så jag testar att eliminera det problemet ett tag och tar upp det igen när jag känner mig psykiskt stark till det. Jag ska även ta kontakt med min läkare igen om ångestdämpande som kan hjälpa mig. Det har gått för långt nu, när den hindrar mig i min vardag har det gått för långt! Jag har varit stark förut att kunna ta mig ut genom dörren trots ångest tidigare. Och nu händer det 2 gånger på en vecka att jag stannar inte just för jag inte orkar! Suck!
Jag är inte nere i Ta-livet-av-mig tänker.. kommit bort från det lite! Men kan erkänna att jag är livrädd att komma tillbaka dit då jag vissa dagar undrar om det inte vore bättre om jag faktiskt hade gått längre när jag mådde så pass pissigt! Nej jag ska inte tänka så... men tänk om?
ja...tänk om? Hur skulle livet vara då? Varför är det så lätt att vara efterklok men aldrig klok nog att se problemen komma? Nu tänkte jag nog på något annat för det där stämde inte in i förgående text.. Tankarna snurrar verkligen nu! Så tankspridd att jag knappt vet vad jag säger och inte till folk längre. "Sa jag det där? eller tänkte jag det bara?" - ja ni fattar problemet!


Likes

Comments

Min historia, Psykiskt , Tankar, vardag

Ångest, ångest massa jäkla ångest!
Det jobbigaste är nog att jag inte längre kan sätta fingret på vad som utlöser det.. Det har hänt så mycket nu på senaste, jag har tagit upp kontakten med folk som sårat mig och på nå vis så sårar deras handlingar mig än.
Dom är ärlig osv, men jag känner att jag kanske inte var stark nog för detta än..

Jag var på väg uppåt, men som alla vet, ju längre upp i trappen du kommer dessa hårdare blir fallet. Jag var till min läkare för någon vecka sedan och mådde väldigt bra då och hade mått bra ett långt tag innan det så jag tänkte att det höll på att släppa. Jag funderade till och med att starta upp min instagram igen. Jag fick ett hårt jävla bakslag för jag än en gång inte gjorde annat än litade på människans ord. Haft sådan ångest att jag knappt tog mig utanför dörren här om dagen... Skulle iväg och dansa i Torsdags men mådde så dåligt efter samtalandes med kuratorn att jag stanna hemma. Tänkte att det skulle släppa, jag har ju ändå alltid kommit utanför dörren och gjort de jag ska fast ångest. Men inte i fredags. Jag skulle till skolan med fixade det inte. Satte på mig skor och jacka och var på väg, men när jag tog upp väskan och skulle öppna därren gick det inte. Benen bara vek sig, och panikångesten dränkte mig. Där sitter jag snart 21 år gammal, i hallen fullt påklädd, utan styrka i benen med tårar som strömmar ner för kinderna och hyperventilerar i panik. Patetisk.. Det var vad jag kände mig när jag väl lugnat ner mig själv. Jag bannade mig själv och tvingade benen att gå till busen någon timme senare då jag skulle iväg och jobba.

Jobbet har för övrigt varit en frizon för mig. ingen ångest osv. Jag har kunnat släppa allt för jag måste vara fokuserad när jag jobbar. Men nej inte denna helg. Så fort det blivit lite lugnt, så fort jag kommit ut på lagret eller bara varit ensam så har jag fått tagit i med all den energin jag har att trycka tillbaka ångesten och tårarna.
Jag vet snart inte längre vad jag ska göra.. Jag trodde jag började gå åt rätt håll och nu känner jag mig värre än någonsin... Jag tar mig för fasen inte ut vissa dagar längre... Jag fixar det inte... Kroppen säger ifrån, psyket skriker, hjärnan vill försöka förstå och lugna men dränks av hjärnspökena.

Sömn är det vördigt lite av nu också, mardrömmar... vaknar med panik! kan inte somna om på timmar och när jag väl somnar är det bara med mardrömmar som väntar... Kul liv! Dags att ringa läkaren om ångestdämpande kanske?

Likes

Comments

Min historia, Psykiskt , Tankar, vardag

Usch vilken vecka.. Jag har mått hemskt, verkligen hemskt!
Tyvärr hände det en grej under veckan som fått mig rasa till botten igen. Jag ville försvinna igen, jag mådde så jävla piss. Har ältat och funderat i detta i evigheter och idag fick jag lite hjälp från ett proffs inom området och lättnaden var så jäkla stor att jag bröt ihop i skolan. Det kändes som jag fick av lite last på axlarna. Och att det finns folk som tänker till och står på min sida i detta. Man lär sig av misstag, man är inte mer än människa!

Var till min nya kurator idag också! Det gick sådär. Vet inte rikligt vad jag ska tycka... det är inte lätt att byta såhär mitt i massa problem. Jag kunde dock inte hålla så mycket inne och grät nog större delen av tiden. Vet inte hur jag ska förklara hur jag känner riktigt för dom. Det är svårt...
Jag hoppas nästa möte ger lite mer och att vi hittar varann lite som människor.


Likes

Comments

Min historia, vardag

Vilken helg!
Hela förra veckan var jag mer död än levande! Denna jäkla höstförkyldning drabbade mig också! Ingen ridning, ingen dans! Och tyvärr har gamla minnen hemsökt mig mer än vanligt denna vecka..
Hade matteprov i Onsdags och fick resultatet idag! 13 av 14 rätt! Blev riktigt chockad över resultatet!
I helgen hade jag 2 plåtningar! En i Stockholm med en ny fotograf, vet dock inte hur många bilder som kommer användas därifrån, samt en dag i studion med Andreas! Vi lyckades få till massa bra bilder! Efter att han gallrat ut dom bra hade vi 109 bilder som är bra! 109!!! Det är grymt! Har några riktiga favoriter från shooten och är så nyfiken på dom färdiga resultaten!

Ni får ett litet smakprov här

Likes

Comments

30 dagars utmaning, Min historia, Tankar, vardag

Jag har dragit ut på detta inlägg så länge nu. Dels för jag inte riktigt vet vad jag skulle skriva och dels för jag känner att jag inte kan ge mig själv något brev egentligen. Det jag snackar om är sista uppdraget i utmaningen. Skriv ett brev till dig själv från dåtiden som du skulle läst idag. Nått sånt. men jag skriva ett brev till den yngre mig istället. Som ska få leva igenom allt detta skit igen.

Jag skulle ha börjat med att tala om att "du är vacker, du är underbar, du är stark och du är så jävla envis bara du sätter den sidan till." Jag skulle sagt till mig själv att följa mina drömmar, allting är möjligt bara du tar fram din envisa sida! Jag skulle säga att jag inte ska bry mig om vad folk säger, hur folk tittar utan uppmana mig själv att köra mitt race. Jag skulle tala om att vara försiktig. Att inte ta nå skit, gå ifrån människor istället för att ens försöka förstå deras korkade små hjärnor. Jag skulle tala om att det är en bra egenskap att vara naiv, men att vara försiktig och mer granskande ändå. Jag skulle tala om att inte haka upp mig på små saker, att flyta med och vara lite mer spontan. Att bara göra det jag vill för min skull. Det är för mig jag ska leva, det är mig jag ska göra lycklig, det är mig jag ska göra nöjd! Ingen annan. Bli lite självisk! Ta tillbaka ditt humör, attityd och bitchighet. Den finns där!
Jag skulle även tala om att livet går upp och ner. ångest är bra men inte i för stora doser. våga ta hjälp, våga öppna dig! Du är värd så mycket mer, du är menad för så mycket mer än att ligga i en kista innan du ens fyllt 25. Livet har inte börjat ens, du har så mycket kvar att göra i detta livet.
Kärlek är skit. Du har haft extrem otur. Alla säger det som vet din historia. Var försiktig. Men du måste ändå våga ta risker och chanser. Ett gott råd, en lögn, en liten lögn från människan du har känslor för. GÅ! stanna inte! Har han en gång börjat ljuga kommer det fortsätta. En gång otrogen alltid otrogen. Gå så fort du inte känner dig värdig det han gör eller säger. Håll huvudet högt för du är värd så mycket mer. VISA vem du är, Visa vad du accepterar och inte! TA INGEN SKIT! Och gå ifrån dom med högt huvud utan att se tillbaka.

Lev ditt liv som du vill. Lev ditt liv där du är i centrum. Ingen annan ska ta över ditt liv.
Våga ta risker men glöm aldrig din försiktiga sida.
Våga lita på men ta reda på vem du litar på.
Våga älska dig själv!


Likes

Comments

30 dagars utmaning, Min historia, Tankar, vardag

Dag 29 - Vad är kärlek för dig?

Jag är någonstans mellan romantiker och lite typiskt tjejig med hela bekräftelse grejen ärligt talat. När jag snackar om hur jag vill har ett förhållande får alla denna tanke om att jag är världens romantiker. Sanningen är dock att jag blir väldigt stel och obekväm i situationer en typisk romantiker skulle göra för sin partner. Ska förklara!

Jag vill ha de här man ser på filmer, myset, utflykter, äventyr, hitta på saker ihop, men även att bara kunna vara löjlig och trivas med människan. Jag vill ha den här galet starka kärleken mellan oss. Han ska vara lite tokig i mig som jag är i honom. Överraskningar, öppenhet, tilliten! Ja jag vill väl ha det som alla egentligen vill ha! Den stora kärleken samt den bästa vännen. Här tycker då folk jag är romantiker. Däremot kommer jag gå ut genom dörren om jag blir hembjuden och de är levande ljus, rosblad, halvmörkt ljus och romantisk stämnings musik! Då blir jag obekväm haha! En chipspåse, en bra film och en soffa passar mig bättre! Vill man göra det lite speciellt ja med flytta ut det på balkongen på natten med mysiga filtar osv.
Men sen har jag min negativa sida, eller ja jag kan tycka det är lite negativt! Jag känner att jag måste få bekräftelse att han fortfarande vill vara med mig. Han måste kunna visa sina känslor för mig, våga visa att han vill ha mig bland folk (alltså inte gömma mig när han är med sina vänner osv.) Samt att höra av sig! Även om man är upptagen eller har en pissdag, ett meddelande för att veta att han mår bra och att jag korsat hans tanke.


Likes

Comments

vardag

Outfit of the year! Nej men nästan! Jag vaknade väldigt tidigt idag för att ha sovmorgon! Xiona kom och väckte mig för hon villa gosa.. skaffa katt var roligt tills dom började väcka en på nätter och morgnar.. tur hon är söt! Haha!

Smink, hår och kläder passade as bra och jag var super pepp på att gå till skolan... det var inte min lärare som fortfarande ligger hemma sjuk! Idag kollade jag i alla fall upp det innan jag gick iväg till skolan! Jag var ner på stan och lunchade med Ninni samt köpte kläder till nästa veckas shoot! NÄSTA VECKA! Lite nervös faktiskt! Känns som fotograferna förväntar sig mer av mig nu haha! Men det blir nog säker bra!

Nu inväntas lite käk för att sedan byta om och dra iväg till stallet! Yey!

Likes

Comments

30 dagars utmaning

Ja jag ska då komma ikapp "utmaningens" dagar här! Sex stycken.. sorry!

Dag 23 - Klädesplagg/accessoarer du inte kan leva utan!

  • Min skinnjacka! Jag hade den till och med på studenten!
  • Mina "aldrig ensam" armband
  • Min berlock

Dag 24 - Favorit årstid och varför?

Denna är svår.. jag tycker om sommaren för det är varmt och skönt men jag älskar vintern! Älskar den vackra snön, dom mörka kvällarna, alla stjärnor som lyser sjukt klart för att inte tala om månen! Älskar hur det knarrar under fötterna, hur man myser inomhus! Ja vintern är nog min årstid som det vinterbarn jag är! Ironiskt nog då jag hatar att frysa och fryser för jämnan...


Dag 25 - Topp 5 bästa serier

  1. Reign
  2. Outlander
  3. Death Note
  4. Sons of anarchy
  5. The Musketeers

Dag 26 - Vad var ditt drömjobb som liten?

Ja.. när jag var super liten ville jag bli prinsessa! Sen har det varit en massa olika polis, delfinskötare, brandman, militär, djurskötare, hundtränare, ridlärare, proffsryttare, hästuppfödare, unghästinridare, supermodell, makeup artist! Ja allt!


Dag 27 - Vad gör du när du är nere?

De är beroende på hur jag känner för dagen, vissa dagar vill jag bara få vara nere och deppig ett tag då brukar jag oftast lyssna på deppiga låtar och bara gräva ner mig i mig själv. Andra dagar gör jag massa annat, peppar mig själv med massa bra låtar typ pink - you + your hand, AA - Death of me osv. annars skriver jag, skriver av mig hur jag känner i dagboken, skriver dikter/texter osv. dansar, åker till stallet, spelar gitarr, ställer mig i duschen! Ja de är en massa saker egentligen endast för att försöka bryta och tänka på annat!


Dag 28 - Vad läser du för böcker samt bästa bok?

Jag läser mest manga och fantasy men även en heldel självbiografier!
I manga väg mest romantik! Samma sak när de kommer till fantasy helst lite romantik inblandat då det blir mycket bättre så. Självbiografierna jag har läst hittills är endast om artister/band jag lyssnar på t.ex. Marilyn Manson, Guns N Roses osv.

Bästa bok.. hmm det här är svårt.. två serier får dela första platsen!
Vampire academy serien av Richelle Mead eller Penryn och tidernas slut - trilogin skriven av Susan Ee!
VA läste jag under högstaidet och var helt förälskad i dom! Sjukt bra skriven, vampyrer, förbjuden kärlek, häxkonst osv osv.
Penryn har jag läst första och andra boken och väntar nu på tredje! Denna serie ska även bli film och jag bara längtar! Den är så jävla bra! Blodig, rå, missfoster till barn, änglar som tar över världen alltså jag längtar så jävla mycket efter sista boken samt filmerna!

Likes

Comments

Min historia, vardag, Resor

Dåligt med uppdatering här ett tag nu! Jag har haft rätt mycket med mig själv och sedan har jag även varit bortrest under helgen.

Så ja jag har jobbat mycket med mig själv och jag tycker ändå det går framåt med tanke på bomben jag fick från kuratorn förra veckan! Jag vill inte gå in på detaljer men jag kan säga att jag berättade en massa saker och när hon vände på det hela från sitt sätt att tänka vilket förmodligen är 100 ggr mer logiskt kan jag säga att jag kraschade totalt. Har verkligen försöka dölja det och det verkar som det har funkat då mina vänner tycker jag ser gladare ut. Så är verkligen inte fallet, men just nu orkar jag inte riktigt ta tag i det utan har mest skjutit det åt sidan. Har försöka bearbetat det, gått igenom allt, tänkte igenom allt men de är fan inte lätt alltså.. så jag tänker mest att jag ger upp det där nu! Och fortsätter med mitt liv!

I allt detta skit kan trösta mig med att jag är mega stolt över mig själv då jag förra veckan var så pass duktig att jag gick i klackar i skolan 2 ggr!! Jag har alltid älskat klackar men hatat det på mig själv då jag känner mig som 5 meter lång! Så jag är stolt ändå!

I helgen var jag i Finland med mamma och storebror, jag tänkte att jag skulle uppdatera på båten (vi åkte kryssning) men internatet var äckligt dåligt så det blev ingenting med det! tyvärr!
I finland var vi först ut på Sveaborg, en av världens största sjöfästningar. riktigt kul och spännande att springa runt på ön och i massa tunnlar osv. Sedan fick min mamma och bror en extremt dålig ide att vi skulle åka Skywheel, ett parisehjul på 40 meter upp, det blåste som fasen! Jag är livrädd för höjder alltså jag är extremt höjdrädd så jag kan säga att detta var extremt jobbigt för mig! Vi tänkte att det skulle vara 1 varv så vi satte oss åkte upp och jag var rätt så skakis men när den stannade längst upp för att släppa av folk kan jag säga att jag var kritvit och fingrarna hade domnat bort! vi började åka ner igen men den stannade inte! 4 varv!!! åkte vi runt där när vi väl var inne på sista var jag stel som en pinne, hade ingen känsel i fingrar eller fötter, kallsvettades, och mådde illa! Aldrig mer!

Vi åt på Hard Rock Cafe! Det stället sviker då aldrig! En lunch klarar du dig på fram till frukost vad fasen! Shoppade lite. Köpte en tjocktröja på Hard Rock för jag åkte ifrån mina och det var kallt... samt 3 läppglans från Victorias secret, ett par nya hörlurar och ett skal till mobilen!

Det var extremt skönt att komma hem igen igår kvälls och jag har nog aldrig längtat så mycket efter min egna säng! Imorse stressade jag även iväg till skolan för att få höra att min Mattelärare är sjuk när jag kommer dit! Så typiskt!

Nu på kvällen har jag ägnat mig lite åt gitarren! Måste öva på att spela med plektrum.. tycker de låter förjävligt! Måste bocka in en träff med Pow och få lite feedback! Spelar än så länge bara Used to love her och Zombie men jag tänkte att jag håller mig lite där tills dom låter okej med plektrum innan jag jobbar vidare! Försöker även plugga lite ackord på sidan om! Det går sådär...

Nu ska jag ha lite spa kväll med mig själv och imorgon ska jag ha sovmorgon! sååå skönt!

Ni får ursäkta det blå ljuset, hann med en bild innan händerna tappade känseln i parisehjulet! Glaset var blått därav bilden är blå!

Lyckades få med brorsan på bild också, däremot vågar jag inte visa den när han vänder sig om o.o så ni får nöja er med baksidan Haha!

Likes

Comments