Header

Contains affiliate links Mode och accessoarer , Inspo & kollage, Wanties!

Satt och tittade på en ny ridhjälm då den jag har nu inte kommer vara giltig från och med den sista December i år! Massa regler och bestämmelser om vilka hjälmar som är godkänd och jag vill verkligen inte åka i backen med en hjälm som inte går igenom säkerhets bedömningarna! Såklart hittade jag även massa annat roligt! Som alltid så går det inte att få för lite ridkläder! Så hittade en hel outfit! Ridbyxorna är ju skit fräna, älskar att silikonet inte går hela vägen upp på rumpan! Uhip jackan ser skön ut, har deras vinterjacka från förra vinterns kollektion och jag älskar den, så jag har en lite förkärlek på denna. Stövlarna har jag velat haft i år nu! Dock i en annan färg än på bilden!
Och ja det är två ridhjälmar på bilden för det var dom som föll mig i smaken för stunden! Charles Owen hjälmen har jag också velat ha i flera år nu, men det är inte en lättviktshjälm och har inga lufthål/ventilation. Kommer bli tung och varm.. vi får se vad som kommer hem i brevlådan när jag bestämt mig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Min historia, vardag

"Save yourself from all the lies of the beautiful people
It's time to run from the lies of the beautiful people" - sjunger James Michaels underbara röst i mina öron just i detta ögonblick, har verkligen nött Sixx: A.M. flera dagar nu och speciellt deras platta "This is gonna hurt". Älskar deras texter, älskar plattan! Varje låt är en favorit! Dom ger mig lite hopp och lite styrka i vardagen! Dom har verkligen varit en av mina solklara favoriter sedan jag hörde dom för första gången för ett par år sedan!

Men idag har det varit en skitmorgon! Men det har lättat lite under förmiddagen och nu mår jag helt okej faktiskt! Färgade över dom sista fläckarna i håret igår så nu är det så svart det bara kan bli! Idag är det jobb som gäller..  16.15 - 21.15 suck jag gillar inte att jobba dom tiderna egentligen.. meeen det blir bra lön så man får stå ut helt enkelt!

Och eftersom jag orkade lägga tid på lite smink idag bjuder jag på 3 selfies ursäkta fläckarna från min skitiga spegel...

Likes

Comments

Min historia, vardag, Psykiskt , Tankar

Klockan är nu kvart över 5 på morgonen och jag ligger vaken än.. gick och bäddade ner mig vid strax efter 12 och har inte kunnat somna... En sån här natt då allting kommer tillbaka, alla tankar, allt skit sköljer över mig med känslor jag inte riktigt orkar att hantera just nu. Det som ändå slog mig i detta var senaste mötet jag hade med min psykolog! Hon gav min hemläxa, för min del verkar den otroligt svår! I alla fall första steget, det känns som det blir lättare när man klarat av just den biten.

Vi börjar alltid våra samtal med att fråga hur veckan har varit, hur jag har mått, vad som triggat det, vad har jag gjort dom dagar jag mått bättre osv. analyserar veckans situationer helt enkelt! Sen jobbar vi otroligt mycket med självkänsla och självförtroende och vi har väl mer snackat om vad det är, min bakgrund till varför jag mår som jag mår osv. rätt självklart! Nu har vi dock börjat komma in på det här med att bearbeta och analysera, lära känna mitt mående lite. Så min hemläxa till nästa gång är 1, börja tänka på vad jag tänker och 2. analysera känslor, mina tankar och försöka bryta det här! Och det slog mig nu såhär på kvällskvisten att jag faktiskt kommit framåt! Jag satt här och tänkte över dagen, ja analyserat känslor och dömande tankar! Och jag har inte varit arg på månader, jag har känt MASSA sorg, massa ensamhet, men ilska..näe!

Jag minns att psykologen jag hade under mitt sista gymnasieår sa till mig att försöka omvandla min sorg till ilska, bara för att få känna någonting annat och ta en paus all sorg, låta kroppen "ladda ur" i ett totalt vredesutbrott! Och jag blev så äckligt arg idag på en småsak som att internetet la av och mitt inlägg försvann. Men jag är faktisk jävligt glad just nu. För första gången på månader har jag faktiskt blivit riktigt förbannad, en små sak för någon annan men jävligt stort för mig. Det känns som det går framåt, jag sitter inte fast där nere i den återkommande sorgen, smärtan och oron. Jag ville och vill fortfarande bli lite mer känslokall, bara så jag bygga upp mig själv utan att behöva känna så förbannat mycket av allting, vet egentligen inte om det skulle hjälpa men har intalat mig att det skulle vara enormt skönt att inte kunna känna något under ett tag.


Det här är min hemläxa, eller ja förklaringar och exempel egentligen! Längst upp har vi exempel på nummer 1. börja tänka på vad jag tänker på. Ett klockrent exempel på en tanke som ofta dyker upp i mitt huvud "jag är ful" det min psykolog vill att jag ska göra är att tänkta på att jag tänker den tanken och sedan lägga märke till att jag tänker den tanken, varför? ja för det vi matar tanken med är vad som blir verklighet och sanning för oss. En tanke är inte fakta, därav vill hon att jag inte gör det till fakta utan börjar inse att jag tänker dömande tankar så jag kan putta bort dom istället för att lägga till dom på minnet, göra det till fakta och trycka ner mig själv! Och det är här jag tror att första steget kommer bli svårast, att inse att det är en tanke och inte fakta, att i tid inse att jag tänker just den tanken innan jag gjort det till fakta och hoppat över till nästa dömande tanke.

Under har vi en "karta" på vad som triggar igång mitt mående, vilka tankar jag har just då och vilka känslor som kommer, samt vart vi vill försöka få mig att bryta detta. Jag har suddat bort min trigger i just detta exempel, det ligger mig väldigt tungt i hjärtat just nu och lite för personligt att dela med för främlingar, men jag kände att jag ville berarbeta det med min psykolog. Har även suddat ut två tankar då dom kopplar direkt till triggern, men alla känslorna finns med, plus resterande tankar. och samma sak här vill hon att jag ska bryta mellan de som triggar och innan tankarna kommer igång och komma tillbaka till det där att jag tänker att jag lägger märke till vad jag känner och att jag börjar må dåligt.. Här ska jag nu även analysera vilka tankar jag har och vilka känslor jag känner! Svårt... jag ska försöka bryta i tid.. snart gått en vecka sedan förra mötet och jag klarar inte av att bryta det i tid.. jobbigt!

Men ja.. för stunden ska jag skriva ner dom sista tankarna för dagen, fortsätta glädjas åt att min ilska ses som ett stort framsteg och hoppas på lite välbehövlig sömn innan det är dags att kliva upp för dagen!

Likes

Comments

vardag

skrev ett långt jäkla inlägg här om min dag och så bestämmer sig Internet för att vara en riktig surfitta och balla ur totalt.. så allting försvann såklart! irriterad och less orkar inte skriva om det så blir en kort version!

strömavbrott på jobbet idag! spännande att stå i kassan i bäckmörker vi fick igång allt i alla fall!
Tanken var att jag skulle kolla serie ikväll och bra mysa med eftersom Internet inte vill samarbeta fick jag skit i det då! sjukt irriterad just nu som ni kanske märker!

Likes

Comments

vardag, Tankar

Jag satt och kollade runt på lite på andra bloggar och kommer in på ett inlägg där jag ser någonting jag verkligen inte tål, som även är punkt ett nedanför. Och eftersom jag har en tråkig kväll och otroligt lite att göra kom jag på iden att göra ett inlägg om saker jag inte tål/hatar då det börjar bli lite ont om idéer att skriva om också! Två flugor i en smäll!

  • Merchandise på "vanliga" klädaffärer, som t.ex H&M! NEJ! Bara nej! Dom är inte äkta! Så är det bara! Var in på hm här om dagen och såg en tröja med Gene Simmons sminkade ansikte som tryck, på en skitful (enligt mig) äckligt rosa tröja i oversize modell... Oh god, why?!


  • Merchandise på band/artister man inte lyssnar på är för mig en jävla gåta.. varför skulle jag gå in i en klädbutik och köpa en jacka med en stor backpatch på ABBA, Lars-Kristers eller One direction om jag inte lyssnar på dom? "Jag har ett välkänt rockband på min jacka, tufft!" näe...inte om du inte lyssnar på dom? Och absolut inte om det syns att du inte har någon aning om vilka dom är mer än till bandnamnet.. Fjortisar med hårdrockspatches som står och sjunger med till Justin B.... Nej..Bara sluta, ni skämmer ut er...


  • Mens/mensvärk, jaaa den tror jag alla tjejer hatar faktiskt... Jag är inget undantag! Det gör ont, det krampar, det känns som man pissar ner sig bara man nyser, hostar eller liknande! Jag själv började med p-piller rätt tidigt för jag knappt kommer upp ur sängen utan, dom lindrar nämligen en rätt stor del (för mig i alla fall) fast efter att ha "hoppat" den några ggr som man kan göra med piller så har dom inte effekt på värken alls.... men sen lär man sig med tiden sov- och sittställningar som inte är lika smärtsamma, värme, massage osv osv. Men ja denna skit hade jag lätt kunna varit utan!


  • Djurplågeri är nog vad som toppar listan men dom här står inte i någon ordning utan skrivs som dom dyker upp i tanken. Ja behöver jag egentligen säga så mycket här? Att en människa ger sig på ett djur som knappt förstår vad som händer innan de hänt och som knappt kan försvara sig eller faktiskt använda ord att tala om vem som gjort vad eller skrika på hjälp för den delen.. För seriöst ingen kommer ju springande till en hund som skäller på avstånd, däremot om man har tur kan ju hjälpen komma om man hör rop på hjälp!


  • Våldtäckter,misshandlar osv. är väl egentligen som ovanstående, Hur man kan göra detta mot en annan människa kan jag inte förstå? Hur går tankarna? Varför? Ångrar dom sig? Förstår dom vad dom gör? Förstår dom vad dom utsätter den andra människan för? Jag känner själv människor som blivit våldtagen både av okända och även hemifrån, och jag mår så jävla dåligt över att fått höra hur extremt lätt det är.. hur man blir manipulerad hemifrån av äckel osv.. Näe kastreras med en plastsked och låt dom ruttna i fängelset där dom får smaka på sin egen medicin!


  • Clowner, utklädda människor klarar jag absolut inte av, aldrig gjort, när dom andra barnen sprang fram och gav Bamse en kram på stan och fick godis la jag benen på ryggen och sprang åt andra hållet! haha skit i godiset jag ska överleva! Jag vet egentligen inte varför men utklädda människor skrämmer mig! Halloween går bra sålänge det är på sminkade "masker" och faktiskt inte en mask!


  • Fiskar haha ja... jag badar inte utomhus för jag är rädd för fiskar, klarar inte av dom! Min farfar var typ bollnäs största fiskegubbe när han var lite friskare så att följa med och fiska gjorde jag ofta som liten.. Men ja farfar är ju farfar, "akta så inte storgäddan kommer och biter av dig tårna", "passa så inte krokodilerna kommer och tar dig" "simma inte för långt ut så hajarna tar dig"... alltså att säga detta till en 6 åring är kanske inte det bästa.. Så det började väl där, nu tycker jag bara dom är äcklig och slemmig samt jag tycker de är obehagligt att vara i vatten då jag inte ser vad som finns runt om mig, under mig mm..

Utöver detta är det väl det vanliga som jag tror dom flesta inte tycker om, mobbing, lögner, svek, psykopater, narcisser.. ja äckliga människor helt enkelt!

Likes

Comments

Min historia, vardag

Extremt jobbig kväll igår igen.. hade i alla fall lite mys med mamma framför en av mina favoritfilmer Burlesque! Så jävla bra! Natten har varit sjukt jobbig också, vaknat två ggr i timmen fast jag är sjukt jävla trött!
Men trots dålig natt var jag jätte pigg och mådde förvånas värt bra! Till och med ler på selfies!
Däremot inte alls lika pigg och glad nu efter några timmars arbete och några timmar kvar.. trött, neutral, tom... urgh!

Bild från imorse! Halvgulligt hår som lever sitt egna lilla liv, svart är det i alla fall! Dom ni kan se i pannan är det färgat hemma och pannan, öronen och lite på halsen faktiskt är svart nu också haha, tur det finns massa bra smink som täcker det mesta!

Likes

Comments

vardag

Yeah! The hair is back to black! Länge sedan jag var helt svarthårig nu men helvete vad jag trivs bra i det! Hade även lite energi att sminka mig lite och försöka se lite anständig ut till jobbet idag!

Likes

Comments

Min historia, Psykiskt

Jag har sagt att jag ska försöka vara så öppen jag kan om mitt mående här! Men det tar i lite grann också, jag tycker att jag visar mig svag! Som om jag visar hur dålig jag är för er, men sanningen är ju den att det är min vardag, det har blivit min vardag.. jag vågar nästan säga att jag mått relativt bra under några dagar nu, det fick jag tyvärr äta upp under natten!
Jag bröt ihop totalt, panikångest och smärta, jag grät i vad som kändes som timmar innan jag somnade av ren utmattning från all gråt, all ångest, alla hjärnspöken och från all smärta!
Smärta..jag tänkte att jag ska förklara vad jag menar bäst jag kan. Kroppen känns tom, ihålig men de gör samtidigt ont i själen och hjärtat! Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men jag tror alla någon gång känt den eller kommer att känna den. Det är de där onda man känner när någon du älskar försvinner. En del av dig går sönder, du känner smärta! Såklart inte samma smärta som ett slag mot din hud! Den här förstör dig inifrån! Sliter sönder dig samtidigt som du känner dig ömtålig, som om minsta beröring gör att du kraschar i miljontals små bitar. Jag vet inte om det är hjärnan som spelar mig ett spratt men jag känner faktiskt smärta i både hjärta och själ, det gnor inifrån hela tiden, känns som någon håller i hjärtat men när jag väl hamnar där nere så så gör det verkligen ont, ja som om hjärtat blöder, handen som håller i det klämmer sönder det, och det känns som själen är full i skärsår och sprickor. Jag tror nästan man själv måste uppleva det för att förstå!

Men ta inte lätt på folk som säger att det gör ont, putta inte bort det som om det vore en dålig beskrivelse av hur ledsen dom är. Det gör faktiskt ont psykiskt eller fysiskt vet jag inte men det gör extremt ont! Det är en känsla som knappt går att försöka tänka sig för någon som aldrig känt det! Den bryter ner dig inifrån...

Jag är fortfarande helt utmattad efter natten, väldigt trött och orkeslös! Har den där gnolande känslan i magen och tryck över bröstet/hjärtat och nej det är inget medicinskt fel på min kropp som skapar det här, det är känslor som skapar det.. som jag önskar att jag kunde stänga av dom och bli helt känslokall just nu...

Likes

Comments

vardag

Dagen började jätte bra men slutar inte lika bra som jag hoppats, ångest, tankar, hjärnspöken.
För att komma på andra tankar myser jag ner mig i sängen framför serie med lite vattenmelon och chips.
Har färgat håret idag också! Men jag har lite lila slingor och någon ljus fläck av utväxten som syns.. jag var lite optimistisk när jag köpte färgen och köpte endast en förpackning, tänkte att håret är ju kortare nu än sist jag färgade! Inte en tanke på att jag fortfarande har tjockt hår! Så får köpa en till förpackning och färga över det jag missade!

Bjuder på en halvkass selfie eftersom jag faktiskt hade en bra morgon ändå! No tits tröjan på!

Likes

Comments

Hästar

Äntligen visar SVT bra program! Dom kommer vara med på både Falsterbo, Em i fälttävlan och ridsport-EM!
För er hästintresserade och sport intresserade, missa inte detta! Sveriges största ryttare är med Henrik von Eckermann, Peder Fredrikson, Mina Telde, Patrik Kittel mfl. Och vi har självklart under hela falsterbo bästa expertkommentatorer Lotta Björe och Gunilla Byström!

Bästa Alva Lander som jag jobbade med i Stockholm tävlar också i Flasterbo, samt Cathrine Kleberg som var dotter till ägarna av gården! Cathrine är med och tävlar på Vladimir eller Vladi, en häst som jag jobbat med några månader då min förra chef ägde honom innan Kleberg köpte honom OTROLIGT fin häst. Hejja dom!

Sitter just för stunden och tittar på Falsterbo - Nations Cup Hoppning, omgång 1 och 2! Sen, hästnörd som man är, följer jag ju toppryttarna i appen equpie så jag får upp placeringar, poäng, procent mm. under vissa ritter eller direkt efter tävlingen är avslutad!

Tider och sändningar:

Falsterbo:

Fredag 14 juli
Nations Cup Hoppning, omgång 1 och 2:
14.15-18.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Maria Wallberg
Expert: Lotta Björe


Lördag 15 juli
Falsterbo Derby 15.30-17.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Maria Wallberg
Expert: Lotta Björe


Söndag 16 juli
Nations Cup Dressyr Grand Prix Special och Nations Cup Dressyr Grand Prix Kür:
10.00-13.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Maria Wallberg
Expert: Gunilla Byström


Grand Prix Final Hoppning 14.00-16.30 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Maria Wallberg
Expert: Lotta Björe


Övriga ridsportsommaren i SVT

EM I FÄLTTÄVLAN

Lördag 19 augusti
Fälttävlan 10.30-16.30 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Gunilla Fredriksson
Reporter: Malin Larsson

Söndag 20 augusti
Finalen med banhoppning del 1 11.30-12.45 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Banhoppning del 2 14.15-15.30 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Gunilla Fredriksson
Reporter: Malin Larsson

EM I RIDSPORT

Måndag 21 augusti
Invigning 18.15-20.00 svtsport.se och SVT Play
Magasin/sammandrag 22.15-23.00 SVT2, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson

Tisdag 22 augusti
Dressyr Grand Prix Lag del 1 14.50-22.15 svtsport.se och SVT Play
Dressyr inkl. Magasin 20.00-22.15 SVT24, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Gunilla Byström

Onsdag 23 augusti
Hoppning, tidshoppning och Lag 08.30-13.30 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentaror: AnnaMaria Jansson
Expert: Lotta Björe
Dressyr GP del 2 Final:
14.45-23.15 svtsport.se och SVT Play
19.00-20.00 SVT, svtsport.se och SVT Play
20.00-23.00 SVT24, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Gunilla Byström

Torsdag 24 augusti
Hoppning Lag del 1
13.15-18.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play
18.00-18.30 SVT2, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Lotta Björe

Fredag 25 augusti
Dressyr GP Special 11.30-18.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Gunilla Byström
Hoppning Lag del 2
20.00-21.00 SVT2, svtsport.se och SVT Play
21.00-21.45 SVT24, svtsport.se och SVT Play
21.45- 00.00 SVT2, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Lotta Björe

Lördag 26 augusti
Körning 09.00-14.15 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Gunilla Byström
Dressyr, Kür final 14.15-18.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Matts Egeholm
Expert: Kerstin Björndal

Söndag 27 augusti
Körning Koner, final 09.00-14.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Matts Egeholm
Expert: Kerstin Björndal
Hoppning, final 14.00-16.30 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson
Expert: Lotta Björe
Avslutningen 16.30-17.55 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: AnnaMaria Jansson

Likes

Comments

Mest lästa