Header

Welshponnyerna är ju to die 4! De är såååå söta. Köpte den här sötnosen för ungefär 2 veckor sedan. Tog ett tag för mig att förbättra mitt rykte med Emeriten, men det var värt det. När jag väl kunde köpa en av dem så kände jag direkt att denna var den rätta. Var verkligen ett enkelt val. Wishpearl eller Pärlan som han kallas är den goaste killen av alla mina hästar. Kommer även snart info om honom på "mina hästar" sidan. So stay tuned... 😏

Rider genom den vackra Sydhoven...

Godnatt från mig och Pärlan! 💤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg här eller på någon annan social medie. Om ni har glömt vem jag är (vilket jag hoppas ni inte gjort, hehe) så är det jag Matilda Nightwater som driver denna bloggen och spelar på Air Star servern.
Ni som fortfarande kikar in på min blogg då och då vill jag bara be om ursäkt till. Jag är helt medveten om att jag hade sagt att denna bloggen skulle INTE bli som de förra gångerna och med det menar jag att jag lägger av efter 2 månader. Jag skäms lite att jag inte uppdaterat och sagt till, men denna gången var inte anledningen att jag inte hade lust eller motivation. Det här har helt och hållet med IRL att göra.
Det senaste inlägget på den här bloggen var i augusti förra året, vilket är nästan 1 år sedan. Runt den tiden var det dags för skolstarten igen. Skulle börja 8:an och två dagar innan hade jag den värsta ångesten. Jag ville inte alls tillbaks. Men såklart var jag ju tvungen, så jag gick till skolan. Den skolan jag gick på ville jag byta från för jag hade bland annat blivit utfryst och vissa snackade illa rykten om mig och redan då ville jag byta. Så efter 1 vecka bestämde vi att jag skulle byta skola. Jag gjorde det och det blev total SKIT rent ut sagt. Nu vill jag inte berätta hela historian, men kortfattat så var jag väldigt deprimerad hela höstterminen. Det började sakta, men det blev värre varenda dag. Den sista veckan gick jag inte alls till skolan. Efter jul tog jag ett moget beslut och bytte tillbaka till gamla skolan för jag tänkte att det kunde väl inte bli värre.

Skolan börjar och mina kompisar som jag trodde var mina kompisar dissar mig helt. Jag försöker få kontakt, men inget svar. Så kortfattat blev denna vårterminen också skit. Jag försökte få nya vänner, men alla ignorerade mig. HELA denna terminen har jag den mesta av skoltiden gått ensam. Hela 8:an har varit skit. Detta är anledningen till varför jag inte spelat. Jag har varit ledsen nästan hela tiden och det har bara inte gått att spela något. Jag var ledsen och på grund av detta hade jag ingen lust. Nu när det är sommarlov är jag då inte i skolan, vilket gör mig lite gladare och jag känner mig kreativ igen och vill skapa nytt på bloggen, YT och IG.

Bara så att ni vet. Jag har inte struntat i bloggen. Jag har bara haft ett väldigt tufft år, men nu är jag tillbaks med till och med en ny klubb som jag igen driver med Lovisa Shortforest. Förra klubben Jorvik Foals typ drogs ner av det här också plus att många förstörde våran klubbs rykte. Så vi bestämde att vi börjar om på nytt i klubben också. Nya klubben skapades här om dagen och heter Jolly Cats Team. En kattrelaterad kubb med bara kattälskare! Mer om nya klubben i annat inlägg.

Hoppas nu att vi ses mycket mer här på bloggen och kanske även på SSO.

Kram Matilda med nytt smeknamn Fluffy 🐱


Min älskingshäst Xanto ❤

Likes

Comments

För ett tag sen så släpptes det overo, tobiano och appaloosa hästar hos Marley. Då som ni kanske vet så köpte jag min skäckfärgade overo Xanto som jag verkligen gillar. Men det släpptes även en appaloosa häst som är brunsvart med massa vita prickar. Jag tänkte först inte köpa honom för jag tänkte att det kanske är ett onödigt köp, men varje gång jag ser någon rida runt på den tycker jag den är så himla fin och den påminner mig även om en irl häst.

Jag tänker också att jag har precis köpt en Morganhäst och det kanske kommer ännu mer Morganhästar på onsdag. Så jag behöver verkligen era åsikter. Tycker ni det är ett köp jag borde göra eller ska jag vänta och se?

Han är ju också verkligen snygg i rosa! 😍

Bild tagen på min systers konto Lovisa Shortforest

Likes

Comments

I onsdags släpptes det nya former på våra gamla Morganhästar och det släpptes även ett klipp ungefär en vecka innan. Själv tyckte jag gångarterna såg lite failade ut i videon, men sen som quarterhästarna tyckte jag att dem såg mycket bättre ut i spelet.

Gångarterna till Morganhästarna var jättefina, men vissa tyckte jag sådär om. Skritten tycker jag ser lite halt ut, men annars helt ok. Traven liknar Quarterhästarnas ganska mycket. Då menar jag att den är lite studsig och dom går högt med benen som Quarters. Den korta galoppen tycker jag verkligen är den finaste av deras gångarter. Det ser verkligen ut som att den går ner på tygeln och det ser verkligen jättefint ut. Så stor hiss till korta galoppen. Arbetsgaloppen och den snabbaste tyckte såg ganska bra ut förutom att deras huvud typ går fram och tillbaka när dom galopperar. Det är ganska jobbigt. Annars har SSO gjort ett bra jobb, men önskar bara att dom kunde lägga lite mer tid på saker som vi spelare vill ska komma till spelet. Så egentligen tyckte jag att det var lite onödigt att uppdatera Morganhästarnas utseenden.

Ni undrar säkert om jag köpte en av dom och ja, det gjorde jag. I början tvekade jag lite eftersom ingen av färgerna tyckte jag verkligen jättemycket om och jag tänkte att det kanske även kommer komma nya färger nästa onsdag. men sen när jag såg fler och fler rida runt på dem kunde jag inte hindra mig själv från att köpa en. Jag hade svårt att bestämma mellan Cremellon och den mörkbruna, men med hjälp från vänner så hittade jag tillslut vilken som dem tyckte passade mig. Det blev nämligen Cremellon och namnet blev Snowangel aka Quinta. Är supernöjd och tycker verkligen hon är jättefin. Snart kommer hennes info, men så länge bjuder jag på en fin bild på henne och mig.


Likes

Comments

Hittade frågor om SSO på google och eftersom min blogg är ny, och ni har inte lärt känna mig så mycket så tänkte jag att det kunde vara en kul grej att göra. Så vi kör igång!


1. Min karaktär är i level 17 och snart så är jag i level 18.

2. Just nu har jag 23 hästar. Vill faktiskt sälja fler som jag inte är så förtjust i, men vet inte riktigt än.

3. Jag äger Jorvik Foals med min syster Lovisa Shortforest. Jättemysig klubb som jag rekommenderar om man befinner sig på Air Star severn!

4. Hmm, svår fråga eftersom jag älskar alla mina hästar. Men om jag måste välja så väljer jag nog min skäckiga quarterformade overo från Marleys Bondgård. Han heter Grayprince, kallas Xanto. Han är bara så vacker och passar i massa fina färger. Älskar rida runt på honom!

5. Jag bor i Jorvikstallet. Anledningen till att jag bor där är för att jag älskar Skördebygden, men en stor nackdel är att det ligger så långt bort från allt.

6. Jag har spelat SSO sen Maj 2012 så jag är en rätt så gammal spelare. Har spelat i redan 3 år!

7. Jag är Lifetime Starrider. Köpte den någon gång under sommaren 2012 och tycker det är verkligen värt det.

8. Jag tycker Skördebygden är helt klart det finaste stället på SSO. Allt där är bara så vackert, Gröndal, Jarlaheim. Det är ju därför jag bor där, haha. Men annars tycker jag Dinodalen är också jättefint, särskilt grafiken.

9. Ja, jag har spelat 3 av 4 Starshine Legacy spel. Tycker dom är jätteroliga att spela och vill verkligen spela den 4:e spelet också som handlar om Alex.

10. Jag är 14 år!

11. Nej, det har jag inte.

12. Mitt favorituppdrag i spelet är helt klart huvudberättelsen. Allt är så spännande och detaljerat fast jag har inget favorituppdrag från huvudberättelsen. Jag liksom gillar allt som händer i den!

13. Jag spelar varje dag. Ibland blir det 1 timme till flera timmar om dagen.

14. Jag tror att mitt favoritlopp är Lisas hoppbana och mitt favoritchampionat är nog Jorvikstallets. Är både bra på det och gillar banan.

15. Dom i Jorvik Foals kallar mig Matti, men annars kallas jag Matilda.

16. Jag brukar hänga med Lovisa Shortforet eller klubben annars gillar jag att spela själv.

17. Det beror på. På sommaren vill man ju liksom inte ha snö, men sen på vintern är man van vid det och allt blir liksom mysigare med snö på vintern.

18. Min ögonfärg på SSO är grått, men när jag gjorde min karaktär så valde jag blåa ögon fast dom blev gråa. På SSO har jag en lös blond hästsvans från Jarlaheim.

19. Jag bloggar som ni kanske vet, men annars har jag även min YT-kanal där jag gör videos om SSO. Jag brukar sällan redigera och är inte speciellt bra på det.

20. Jag tycker om alla Soulriders och deras hästar, men jag tycker nog mest om Alex och Tin-Can. Jag gillar även Lisa och Starshine eftersom dom representerar spelet mycket.

21. Tycker detta är en väldigt svår fråga eftersom jag gillar alla karaktärerna och alla har sin egna personlighet. Så jag väljer alla på Jorvik, haha. Men om jag verkligen måste välja så väljer jag nog Alex här också.


Likes

Comments

Icemist aka Icy

Info: Icy är en väldigt snäll valack på 16 år och har en riktig god personlighet. Han gör det mesta ryttaren ber om och är alltid vid sin ryttares sida. Icy är mer än fritidshäst än en tävlingshäst. Tävla har aldrig varit hans starka sida, istället vill han hellre gå på en mysig uteritt i Gröndal.

Historia: Icemist är en häst som jag egentligen bara skulle låna under en sommar på Moorland. Under den sommaren blev jag och Icy väldigt goda vänner och när sommaren väl tog slut hade jag inte styrkan att lämna tillbaka honom. Så ägaren Tomas Moorland erbjöd mig ett billigt pris och nu är han för alltid min.

Wildking aka Willie

Info: Willie är ett Engelsk Fullblod på 8 år och är nog en av dem snällaste hästarna jag någonsin mött. Alltid när jag ska lasta honom så följer han efter mig eller när han ska skos så står han alltid still. Han lär sig fort saker och han är väldigt lyhörd. Wildking har inte bara snäll som egenskap, han är också väldigt snabb. Han älskar tävla galopp och han har vunnit många stora priser. Men hans historia är inte lika vacker.

Historia: Wildking skulle egentligen bli en polishäst för att ingen trodde på honom och hans snabbhet. Men när Willie tränades av poliserna var han rädd för allt och alla och han behandlades dåligt för det. Jag var själv där dagen då han blev misshandlad, men sen tänkte jag inte mer på det. Några månader senare såg jag Wildking på en hästauktion och han skulle säljas till slaktare. Det kunde inte jag låta ske, så jag stal honom. Jag hade rymt med honom i 2 dagar och den sista dagen hittade polisen mig. Poliserna jagade mig på ett stort öppet fält och allt sändes på TV. När jag och Willie jagades ökade han mer och mer och då märkte man hans snabbhet. En snabbhet man aldrig sett förut. Efter den här upplevelsen köpte jag honom och kommer aldrig ångra att jag räddade honom.

Fox Mcloud aka Foxy

Info: Fox Mcloud eller Foxy som han kallas är en liten maxad c-ponny korsning på 14 år. Man vet inte riktigt vad för korsning han är för han är registrerad som en svensk ridponny. Jag tror iallafall att han är blandning mellan arab och ridponny. Arabsidan kan man tydligt se när han går med hans stora steg och svansen upp i vädret. Foxy är en lite osäker kille som alltid behöver ryttarens hjälp för att känna sig trygg. En väldigt bra ponny att lära sig rida på för det är som att rida på en liten storhäst. Du lär dig tekniken och hur man rider ordentligt. Skulle aldrig tänka mig att sälja Foxy. Han har fastnat i mitt hjärta för alltid.

Historia: Foxy föddes egentligen i England, men det står tyvärr inte i hans pass. Förra ägaren påstår att han var ett litet misstag. Han föddes på en kall oktoberdag då egentligen inte många hästar föds, men stoet blev nog dräktig av misstag. Foxy kom till Sverige när han förmodligen var bara några månader. Han var inte ens registrerad på båten. Mamman åkte till Sverige och så hoppade Foxy bara med. Han reds in av en fantastiskt duktig ryttare och när han var cirka 10 år köpte jag honom. Vi klickade direkt. Nu står Foxy i stallet och rids regelbundet av mig.

Autumnfriend aka Apache

Info: Apache är en stor och mysig shire på 7 år. Han är stallets nalle och vem som helst kan både hantera och rida honom. Skulle aldrig ha något dumt för sig och han älskar få kramar. Hans mankhöjd är hela 181 cm och det gör honom till den största hästen i mitt stall. Välutbildad i dressyr och är en sådan häst som gör rätt om du gör rätt, vilket gör honom till en riktigt läromästare. På grund av en låsning i bakdelen kan han tyvärr få för sig att bocka i galoppen om man inte är tillräckligt alert och har bra stöd i handen. Vi har försökt jobbat bort det och vi har redan kommit långt.

Historia: Apache föddes på en regnig vårdag i mars hos Jarlasson familjen. Jarlasson föder upp utställningshästar, men eftersom fux är en otillåten färg som shire så var familjen tvungen att sälja honom. Det var såklart ett svårt val för familjen eftersom han var verkligen stallets söta charmtroll. Vid den tiden var jag på jakt efter en liten unghäst som jag kunde vidareutbilda själv. Hade inte riktigt tänkt köpa ett litet föl. En dag skulle jag iväg och se på en 3-årig häst i Jorvikstallet. På vägen såg jag ett sött litet föl springa omkring i hagen. Jag gick fram och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Ringde Jarlasson och frågade om denna lilla ögonstenen och erbjöd dem ett bra pris. Så istället för att åka till Jorvikstallet fick jag med mig hem ett ursöt litet shireföl som jag har med hjälp av bra tränare utbildat själv. Han är min egna lilla nallehäst och kommer alltid vara det.

​Mielas

Info: Mielas är en liten islandshäst som är importerad av mig direkt från Island. Har väldigt fin stam och kan nå långt om man vill, men jag använder henne endast till uteritt på grund av hennes rädsla för annat. Hon är ett gulligt litet sto på 6 år och är väldigt liten i storleken. Endast 1,29 cm. Är världens mysigaste att rida uteritt på, särskilt hennes tölt där det känns som att man flyger fram. Mielas kan vara väldigt sur av sig i boxen, men det gäller egentligen bara att få hennes förtroende. Hon är väldigt söt att titta på, men när någon annan sitter upp på henne försöker hon kasta av den på en gång. Endast jag kan rida henne och många blir rädda för henne, men i mina ögon är hon en liten guldklimp.

Historia: ​Lilla Mielas föddes på en gård på kalla Island. Hon var så himla söt redan från födseln och döptes därför till Mielas,vilket betyder "söt" på litauiska. Uppfödaren hade länge väntat på just det här fölet med sådan fin stam, men det blev inte riktigt som det var förväntat. Att få förtroende i människor hade Mielas väldigt svårt för och har fortfarande det. Ägaren sålde henne som projekthäst redan när hon var 3 år. Jag nappade till direkt och kände att denna hästen är något för mig. Resan var både lång och jobbig för Mielas. När hon kom fram till mitt stall var hon svettig och i ganska fult skick. Jag har nu jobbat med att vinna hennes förtroende i 3 år och jag kan stolt säga att jag lyckats. 

Likes

Comments

Hej!

Jag har jobbat med min nya kanalintro i några dagar nu och äntligen kunde jag publicera den. Så här får ni min nya kanalintro med låten "Bitch" av "Plastiscines". Låten passar perfekt och, ja allt blev perfekt i videon.

Här får ni länken till den: Star Stable Online - Channel Intro

Njut av introt och kommentera gärna vad ni tyckte!


Likes

Comments

Hejsan!

Som ni kanske ser så är detta en helt ny blogg. Denna bloggen kommer handla om mitt liv på onlinespelet Star Stable Online. På SSO heter jag Matilda Nightwater och har spelat i ca 3 år. Jag kallas även Matti. Under alla år jag har spelat SSO har jag haft många olika bloggar, men nu har jag bestämt mig att stanna på nouw.com. Jag kommer även importera min domän "starstableriders.se" så att bloggen inte heter "nouw.com/nightwater".

I nuläget bor jag i Jorvikstallet med mina 24 hästar. Just nu kommer jag inte flytta därifrån på ett bra tag. Jag äger även Jorvik Foals med min syster Lovisa Shortforest. När jag inte hänger med klubben så levlar jag eller tävlar championat. Jag älskar även och göra nya outfits med alla nya kläder som kommer.

Detta var lite om mig och jag hoppas verkligen ni vill följa bloggen och se hur mitt SSO-liv är!

Kram Matti ♥


Likes

Comments