Fant dette innlegget hos ei som jg dessverre ikkje huske navnet til. Men synes det var ganske spot on..


Fant du sertifikatet ditt i frokostblandinga?


1. DET GÅR IKKE FORTERE!!!! Når jeg ligger i venstre fil på motorveien. Og bilen forran meg kjører veldig sakte. Forventer du at jeg skal kjøre gjennom bilen forran meg da eller? Ja det var en god idee du! Og bare fordi jeg har god avstand til bilen forran fordi jeg har en IQ høyere enn 40 som skjønner at avstand er viktig. SÅ HJELPER DET IKKE Å BLINKE MED LANGLYSENE! Eller kjøre i rævva mi!

2. AVSTAND FOR POKKERN! Hvis du kan lukte hva jeg spiste til frokost eller se fargen på trusa mi, DA ER DU FOR NÆRE! Og hvis du først kræsjer i rævva på en, så er det ingen andre enn din feil. Fordi DU hadde ikke nok avstand. Det går ikke fortere om du ligger 2 eller |12 meter unna rassen min!

3. BLINKLYS! Tror du staken er til pynt? Er du så forbanna lat? Hvis du ikke orker å løfte den forbanna fingeren din for å trykke på den staken, så burde du heller ikke orket å kjøre bil. TYRKK PÅ STAKEN PLIS!

4. KOM DEG AV VENSTREFILA! Skal du kjøre i 80 i 100 grensa, så står du ikke å jokker i venstre fila! Seriøst, KOM DEG AV VEIEN!

5. Har du enda ikke lært deg hvordan du kjører i rundkjøring?!?!?! Da forventer jeg at du tar deg en seriøs date med google! Og bli der til du har lært deg, takk!

6. Det heter sammenFLETTING. Kan du å flette? Har du flettet før? Skjønner du konseptet med å flette? Pleier du å jukse med hårfletta til dattera di også da eller? Fordi jeg skal love deg. Når det går 5 km i timen, og du bare MÅ snike i flettinga. Så kommer du ikke fortere frem, VIK UNNA! Tror du ikke jeg ser at du later som om du ikke ser meg? Jeg er ikke dum!

7. MÅ DU stille deg opp MIDT i veien når du skal inn et kryss? Slik at vi alle andre må stå bak deg gjennom grønt og rødt lys og ikke kommer oss forbi, fordi du står der å venter på en mulighet til å svinge til venstre! Du kan faktisk bare flytte deg LITT unna. Så slipper du å irritere resten av verden.

8. SE Å LEGG FRA DEG TELEFONEN! Ja du ja! Skamme deg! Enn at du risikerer andres liv bare fordi du er så forbanna utolmodig og ikke klarer å vente med å svare på en melding. Tror du ikke jeg seg gjennom bilen at det lyser opp i trynet ditt? Hva tror du folk tenker når man tydelig ser du snapper mens du kjører? Når det ser ut som om du fyllekjører fordi du er så opptatt med telefonen, ja da er det faktisk på tide å revurdere dine handlinger.

9. VIKEPLIKT! Ja det er noe som heter det faktisk. Viste du det eller? Ikke? LES DEG OPP.

10. Du KAN ikke ombestemme deg midt i rundkjøringa. Seriøst! Det er ikke slik at om du faktisk kjører feil så havner du i en annen dimensjon og aldri kommer deg tilbake. Så neste gang du ombestemmer deg midt i rundkjøringa, ikke få panikk å risikere å ta livet av andre rundt deg med å kaste deg hemningsløst i alle retninger!


Da har vi fått det ut av verden! Så deilig. I alle fall for meg. Du derimot som sitter der og er dypt fornærmet, du kan faktisk bare ha det så godt.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Har drevet på en del med hobbyer i det siste. Strikket teppe til en baby som ikke er født enda, og hekler bamser til samme babyen og storbroren. Mottaker var visst veldig fornøyd. Så har jeg drevet å fargelegge barnesanger til lille prinsessa mi. Kjøpte to «hefter» fra singsang med koslige tegninger som må fargelgges. Disse bildene er alle barna klapper og alle fugler. Alle fugler er jeg ikke helt ferdig med enda. Blir så vondt å sitte for lenge om gangen.

Likes

Comments

Hei

Mitt navn er Fibromyalgi. Jeg er en usynlig Kronisk sykdom og jeg er nå din følges venn for resten av livet.
Andre rundt deg kan ikke se eller høre meg, men DIN kropp kan kjenne meg. Jeg kan angripe deg hvor, når og hvordan jeg vil. Jeg kan gi deg voldsom smerte eller, om jeg er i godt humør, gi deg verk over alt.
Jeg minnes når du og Energi sprang omkring i sammen og hadde det kult.
Jeg tok Energien i fra deg og ga deg tretthet og smerte isteden.
Forsøk å ha det kult nå! Jeg tok også den Gode Søvnen i fra deg og ga deg Fibro-tåke i stedet.
Jeg kan få deg til å skjelve i kroppen, eller få deg til å fryse eller svette mens alle andre kjenner behag. Ja visst ja, jeg kan få deg til å kjenne angst eller depresjon også. Om du har planlagt noe eller ser fram til en spennende dag, så kan jeg ta det også i fra deg .

Du ba ikke om å få meg, jeg valgte deg av ulike grunner, for eksempel det viruset du aldri ble kvitt, eller kanskje det var bil ulykken eller kanskje det var årene med ydmykelse og traume'? men uansett grunn, så er jeg kommet for å bli hos nettopp DEG..
Jeg hører at du tenker på å gå til en lege som kan ta livet av meg. Jeg ler så jeg hikster. Forsøk du bare.
Du kommer til å bli nødt til å gå til mange, mange leger før du finner noen som kan hjelpe deg på en effektiv måte.
Du kommer til å bli satt på smerte stillende, sovepiller, energipiller, få beskjed om at du lider av angst eller depresjon, anbefalt å prøve TNS, bli massert, få beskjed om at, om du sover og trener regelmessig kommer jeg til å forsvinne, få beskjed om å tenke positivt, bli ydmyket, bli bedt om å ta deg i sammen, og VERST AV ALT, aldri bli tatt på alvor om hvordan du kjenner deg, når du klager til legen om hvor utmattende livet er hver dag.
Din familie, dine venner og dine arbeids kamerater kommer alle til å høre på deg helt til de blir leie av å høre om hvordan jeg får deg til å føle deg, og om hvilken utmattende sykdom jeg er. En del av dem kommer til å si ting som "Åh, du har bare en dårlig dag!" eller "Jaja, tenk på at du ikke kan gjør ting du kunne for 20 ÅR siden." uten å høre at du faktisk sa 20 DAGER siden, en del kommer til å prate bak ryggen på deg, i mens du sakte kjenner att du holder på å miste din verdighet i dine forsøk på å få dem til å forstå.
spesielt når du er midt i en diskusjon med ett "normalt" menneske og har glemt hva det var du skulle si..
(jeg skulle ønske jeg kunne holde denne delen hemmelig, men jeg antar at du alt har funnet det ut) Den eneste plass du kan få forståelse fra, angående meg, er fra ANDRE MED FIBROMYALGI. ærbødig hilsen fra Din Usynlige følges venn og Kroniske Sykdom

Stolt klem fra FIBRO TROLLET som bor i DIN kropp

Likes

Comments

Husk disse enkle reglene for lykke;

Fri ditt hjerte fra hat.
2. Fri din tanke fra bekymringer.
3. Lev enkelt.
4. Gi mer.
5. Forvent mindre.

Likes

Comments

Denne er det ikke jeg som har skrevet. Men beskriver min situasjon så godt


Min bestevenninne og jeg satt på cafè, og skravlet om løst og fast. Mens jeg tok medisinene mine, så venninnen min alvorlig på meg. Samtalen stoppet opp. Ut fra ingenting, sa hun: Hvordan føles det å være syk?».

Jeg ble overrasket, både over spørsmålet hennes og det faktum at jeg trodde hun visste alt om sykdommen min. Vi hadde kjent hverandre i en årrekke, hun hadde vært med til legen og vi hadde bodd sammen. Hva mer ville hun vite?

Jeg bablet i vei om medisiner og smerter. Hun gransket meg nysgjerrig, men fortsatt ikke tilfredsstilt. «Men hvordan føles det å være syk, egentlig?»

Forvirret prøvde jeg å finne tilbake fatningen. Jeg lette etter de riktige ordene. Hvordan skulle jeg svare på et slikt spørsmål? Jeg kunne selvfølgelig vitse og le det bort, slik jeg pleide, og bringe samtalen over på noe annet. Men om jeg ikke kunne forklare det for henne, hvem skulle jeg da kunne forklare det til?

I det øyeblikket ble skje-teorien født. Jeg samlet sammen hver skje som lå på bordet vårt. Jeg rasket deretter med meg skjeene som lå på bordene ved siden av. Jeg så på henne, og sa: «OK. Du er syk». Hun så forvirret på meg.

Jeg ville at hun skulle holde i skjeene, slik at jeg kunne ta vekk en og en. Jeg ville demonstrere det tapet som kronisk syke mennesker ofte opplever. Jeg skulle hele tiden kontrollere hvor mange skjeer hun hadde. Akkurat som sykdom kontrollerer livet mitt, og ikke jeg.

Jeg forklarte henne at den største forskjellen i det å være frisk og syk, er at man må ta valg. Man må hele tiden ta hensyn til ting som friske ikke trenger tenke på. Friske mennesker er priviligerte i den forstand at de slipper å gjøre disse valgene. En gave mange tar for gitt.

Hun tok engasjert i mot skjeene jeg overrakte henne. Jeg ba henne telle dem. Jeg forklarte at en frisk person har en uutømmelig mengde skjeer. Men når man er syk, har man ikke lengre det. For å planlegge dagen, må man vite nøyaktig hvor mange skjeer man disponerer.

Hun talte 12 skjeer. Hun lo, og sa at hun ville ha flere. Hun så skuffet på meg da jeg sa: «Nei, ikke flere». Allerede nå kjente hun på noe jeg har følt i flere år. Jeg forklarte henne at det ikke fantes flere skjeer, og at hun hele tiden måtte være oppmerksom på hvor mange hun hadde i hånden. At hun måtte passe godt på dem, og aldri la noen gå til spille.

Jeg ba henne liste opp dagens oppgaver. Jeg forklarte henne at hver eneste ting hun valgte å gjøre, plikt eller moro, kostet henne en skje. «Jobb!» repliserte hun. Jeg korrigerte henne umiddelbart mens jeg nappet vekk en skje. «Nei. Du går ikke bare på jobb. Først må du vekke kroppen, du må gjøre helsemessige vurderinger, og du må våkne etter alt for få timers søvn. Du må spise, for uten mat kan du ikke ta medisinene dine. Og tar du ikke medisiner, kan du gi bort alle skjeene dine med en gang. Morgendagens inkludert». Jeg fjernet en skje til, og hun innså at hun ikke hadde fått på seg klærne enda. Dusjen kostet henne også en skje.

Jeg tror hun tok poenget mitt da hun bare satt igjen med 6 av de 12 skjeene, og fortsatt ikke var kommet seg på jobb. Jeg ba henne tenke nøye over valgene for resten av dagen, siden tapte skjeer aldri kan fås tilbake. Noen ganger kan man låne en skje fra morgendagens bukett, men prøv å forestille deg hvor tøff morgendagen blir med en skje i manko.

Jeg forklarte henne også hvordan en kroniker alltid bærer med seg tanker og bekymringer for morgendagen. Blir man sykere? Møter man noen ekstra utfordringer? Mange ting å tenke på. Man vil ikke ha for få skjeer, i tilfelle man plutselig skulle trenge dem. Slik er realiteten for en kroniker. Man må være forberedt på alt.

Vi gikk gjennom resten av dagen, og hun lærte at å hoppe over lunsjen kostet henne en skje. Og å vente på toget. Med kun èn skje igjen etter jobb, fikk hun enten velge å gjøre litt husarbeid eller noe morsomt. Ikke begge deler. Hun ble tvunget til å ta valg og tenke konsekvenser på en ny måte.

Til sist satt hun med tårer i øynene. «Hvordan klarer du dette? Må du tenke slik hver eneste dag?» Jeg forklarte henne at noen dager har jeg flere skjeer, andre dager har jeg færre. Uansett hvor mange jeg har, må jeg alltid ta hensyn. Jeg har lært meg å leve et liv med en reserveskje i lomma. Så er jeg alltid beredt.

Det vanskeligste jeg har måttet lære meg, er å begrense aktivitetene mine. Jeg hater følelsen av å være på sidelinjen og å måtte velge å være hjemme istedenfor å gjøre noe jeg har lyst til.

Jeg ville at hun skulle kjenne på frustrasjonen. At alt må planlegges for å ikke gå tom for skjeer. Det som er den største selvfølge for friske, er en strategikamp for mange kronikere. Det er her forskjellen mellom frisk og syk er så tydelig. Jeg savner friheten. Jeg skulle ønske jeg slapp å telle skjeer.

Da vi forlot cafèen, var hun oppriktig lei seg. Jeg ga henne en klem, og stakk til henne en skje jeg hadde gjemt i hånden. «Jeg er heldig! Jeg ser på dette som et privilegium. Jeg må tenke gjennom hver eneste ting jeg gjør. Vet du hvor mange skjeer friske mennesker kaster bort hver eneste dag? Jeg har ikke kapasitet til å kaste bort dyrebare skjeer. Men jeg valgte å bruke skjeen min på å være sammen med deg».

Likes

Comments

Endelig

Ette å lagt bil lappen på vent i såå mange år, så har eg endelig klart det.
Endelig kan eg sleppa ver avhengige av buss eller at andre hente meg/kjøre meg når eg ska på ting.

Nå kan eg endelig kjøra sjøl. Det e ein egen følelse å vita at man kan kjøra t kor enn man vil i grunnen..

Har fortsatt ikkje gått heilt opp for meg tror eg.. går rundt her å småsmile for meg sjøl heile tiden.

Wooohhoooooo

Likes

Comments

Yay
Endelig har eg fått den ut av verden. Nå e det bare resten av det obligatoriske så kan eg og vifte med at eg har billappen og kan få meg og ungene lettere rundt uten å ver avhengige av maen min..

Kan tro det va ein skikkelig digg følelse å se at eg hadde bestått ette uker med intens lesing. Så nå kan eg slappa litt mer av..

Dette e ein bursdag eg komme t å huska leenge 😀😀

Likes

Comments

Har ordnet til rommene til de småe håpefulle.

Lille snuppedeisi fikk ny "stor jente" seng og nye møbler inn på rommet sitt, da hu nekta å sove i sprinkel seng. Hun fikk storebroren sin ganske nye seng (kjøpt sommeren -16) siden han ville ha en annen seng. Så han fikk "ny" seng som har høyde, slik at han kan ha tingene sine under sengå. Han har ett ganske lite rom, starta med det store og endte opp med at me bytta rom på ham fordi han rota det t sånn og nekta å rydda.

Men han e ganske så fornøyd med det lille rommet, for då e det ikkje så mye å rydda lenger (forstå det den som vil, siden han har de samme tingene)

Og i tillegg så fant denne smarte personen ut at hu sku flytte alle eskene over i stor kasse, siden det då tar mindre plass i boden. Så da ble det jo så klart kasta enda mer ting. Så nå kan me faktisk gå langt inn i boden uten å kræsje i masse esker. Nå må eg bare få t å rydda hyllene og.

Så om 1 år finne denne frøkna ut at hu må inn i boden igjen for å få frem julepynt, så ende vel det og oppi ei stor kasse til slutt. Slik at alt vi har er to store kasser og ikke noe mer.

Så må jo bare si beklager til kjente og kjære

Hvis eg har fått ting av deg som ikkje passe inn i en perm så er det stor fare for at eg ikkje har det lenger.

Har någen svært få pyntegjenstander og sånt fortsatt då..

Likes

Comments

Informasjon til nære og kjære og alle andre fra en som har fibromyalgi.

Problemer som kan finnes hos oss:

_ Kronisk, vedvarende smerte i hele kroppen som flytter seg, og varierer fra dag til dag.

-Mister lett konsentrasjonen, mister ord, er glemsk og kan ha vanskligheter med kortidsminnet.

-Unormalt trett, trettheten kommer plutselig, og kan sette en stopper for det meste

-Kan bli nedtrykt og deprimert, dårlig selvtillit og blir lett nervøs, irritert eller ufordragelig.

-Klarer ikke lenger være "som før"

-Får lett urinvegsproblemer, har problemer med magen/ tarm. Vil gjerne være i nærheten av toalett.

-Søvnforstyrrelser, sover for mye eller for lite, våkner ofte om natten, våkner sjeldent uthvilt.

-Kraftløshet inntreffer plutselig og uten forvarsel, musklene blir slitne, selv av liten belastning.

-Blir lett stresset, selv helt uten grunn.

-Svimmelhet kommer plutselig.Føler seg uvel, ligner på sjøsyke. Hodepine og dovner bort i deler av kroppen.

-Smerten øg ømheten kjennes helt ut på huden, da kan det være vanskelig med berøring, og å ha på klær.

-Makteløshet og sorg over å ikke bli trodd. Uforstand øker smerten.

-Kan miste lysten på sex. Selv dette kan komme plutselig.

-Tørre slimhinner i munn, øyne, ører og underlivet, som varierer fra dag til dag.Synsforstyrrelser, nattblindhet, dårligere syn og hørsel.

-Dårlig utholdenhet, for eksempel å gå, stå, og sitte stille for lenge, og å utføre gjentatte bevegelser.

.Stivhet og opphovning, særlig rundt leddene.Er verst om morgenen. Vondt i kinnene (biter tennene sammen ).

-Kan plutselig irriteres av sterke lukter som matlukt og parfymer. Pusteproblemer og hjerteklapp-

-Værforandring, særlig ved kulde og fukt.

-Vil gjerne være sosial og omgås andre, men orker ikke bestandig. Og må da takke nei i siste liten. Ha da forståelse for det!

-Kan ha allergier og eksem.

For det meste er jeg glad, positiv og ambisiøs. Jeg liker å "piffe" meg opp og treffe folk. Ofte ser jeg mye kvikkere ut enn jeg er.

Jeg lider av å ikke orke så mye som før, og av å møte en uforstående omgivelse. Det er vanskelig å bli betraktet som lat og innbilt syk.

Smertene og plagene er der om man er tykk eller tynn.

Min sykdom synes jo ikke utenpå, derfor er det vanskelig for mange å akseptere at jeg er syk.

Smertene finnes der hele tiden, og gjør meg til en viss del handicappet. Smertene forverres av misforståelser og av sosialt "trykk".

Men DU kan hjelpe meg!

HVA DU KAN GJØRE FOR Å GJØRE DET LETTERE FOR OSS:

Stryk meg gjerne, men dunk meg ikke i ryggen.

Aksepter at jeg iblandt må si nei!

La meg si at jeg orker ikke mer i dag. Jeg må få hvile.

La oss nyte selv de små stundene sammen!

Ta til deg mine bra sider, og ha forståelse forde dårlige!
Fremdeles kan jeg jo ganske mye!
Ta gjerne kontakt med meg, spør meg, og jeg skal forklare hvordan jeg har det!

Hjelp meg å ta vare på de bra dagene, det positive i hverdagen, og aksepter meg som jeg er!

Likes

Comments

Kjenner eg blir litt frustrert for å sei det mildt.
Holde på med kjøretimer, har holdt på en stund, men måtte ta en lang pause, for måtte spare enda litt mer penger.

Og nå va eg någe dum å la ut på facebook at eg dreiv på åleste til teoriprøven..

Så begynne de i familien å masa någe heilt ekstremt på korti eg e ferdig, og at det begynne å bli på tide.. Og så blir de litt snurtne når einaste eg seie e at seinast t sommeren e eg ferdig..
vil ikkje jinxa meg sjøl med å sei någe mer.. e eg urimelige då liksom...

Likes

Comments