De flesta inlägg under den här helgen kommer att handla om spel. Vi köpte ju nya brädspel under veckan på SF-bokhandeln och ikväll spelade vi igenom Stone age. Ett klassiskt spel där man har mångal val man kan göra, men måste välja taktiskt vad man ska göra. Ska man blocka motspelaren? Eller samla in nödvändiga resurser till sig själv? Man har sin by och invånare och dessa placeras ut på spelplanen för att med hjälp av tärningar samla in resurser (trä, tegel, sten och guld) det finns även en del byggnader till förfogande (åker, för att öka matproduktion, smedja för att bygga verktyg osv)

Jag gillar den här typen av spel, där man bygger upp sin by utan att behöva interagera så mycket med motspelaren. Det är inga konflikter mellan spelarna, utan de ända man har med varandra att göra är om man väljer att stå i vägen. Det är dock några saker jag inte var för nöjd med:

1. Inget spel man kan dricka cider när man spelar, huvudräkning (på absolut lättaste nivå) krävs. Det fungerade inte för trött och smått påverkad mig.

2. Slumpen! Slår du dåligt så får du inga resurser. Jag vill vinna för att jag hade en bra strategi, inte för att tärningen visade rätt.

3. Det blev lite segt ibland, men den här gången berodde det nog mest på punkt 1

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Weeeooo det har varit löning och jag har sagt till Johan att vi måste spara pengar. Så igår köpte jag ett par jeans och ett par skor. Idag åkte vi till sf-bokhandeln och köpte fyra stycken nya spel. Det är bilderna ni ser ovan som är spelen vi köpt. Men som Johan sa "spelen är en investering" nu när vi flyttar till Kungsbacka kommer vi inte gå ut på krogen så ofta längre, så nu får vi sitta hemma och spela spel istället. Vi fick inte vara i butiken så länge, hade vi varit det så hade vi nog köpt allt där inne.

Tur att vi är lika nördiga båda två :) nu ska vi packa upp våra paket och vi kommer garanterat spela ett av dem redan ikväll. Under helgen blir det spel!

Skorna är från Skopunkten

Likes

Comments

Idag var vi båda riktigt trötta och det blev ingen klättring. Istället somnade vi på soffan och när jag vaknade var jag (om möjligt) ännu tröttare! Så idag blev det en spelkväll här hemma. Först spelade vi 7 wonders och jag vann! Sen spelade vi Tokaido, som jag fick av min bror och Lena-Carin i present. Så här kommer en recension av det.

Man spelar som japanska resenärer och resan går till Edo. Längst vägen samlar man på sig olika saker som i sin tur ger victory points. Det är souvenirer, objekt, kläder, mat och panorama bilder. Man besöker olika platser som tempel, värdshus, heta källor och träffar p olika människor längst vägen.

Det är ett ganska lättspelat spel med enkla regler när man väl går igenom dem. Reglerna kan verka komplicerade, men tar man bara ett steg i taget så är det inga problem. Det är ett snyggt spel och tillverkaren har gjort fina kort och bilder. Det är hela tiden den spelare som är längst bak på vägen som gör sitt drag. När man spelar med bara två spelare, så används en neutral spelare vars funktion enbart är att stå i vägen. Därför jag kan tänka mig att det här spelet blir roligare med fler deltagare, eftersom om man inte kan vinna så kan man iaf stå i vägen för alla andra. Det var Johan jätte bra på! Det går fort att spela, tog ca 20min för oss.

Så eftersom vi bara har spelat två spelare så tycker jag inte att jag kan ge en helt rättvis bild av vad jag tycker om spelet, för det var ingen höjdare på 2 spelare. Men har ändå potential att bli ett bra spel, eftersom det är enkelt, har kort speltid, är snyggt och möjlighet till sabotage finns.

Likes

Comments

Äntligen är golvet lagt! Det var inte jätte lätt och det tog väldigt lång tid. Men det blev snyggt iaf! Nu ska vi bara styla till lägenheten lite med lister och sådant så får vi se hur mycket vi får för den. Tror Johan har lärt sig hur totalt hopplös jag är. Jag hade inte förberett något alls. Jag visste måtten på lägenheten på ett ungefär (visade sig att lägenheten självklart inte var rak. Visste inte vilket golv jag skulle ha, hur man lägger ett golv och vilka verktyg man ska ha. Vi köpte allt vi behövde och det tog tid och ledde bara till lite frustration. Vi har fått slita en del, men vi fick det gjort och vi kan vara stolta över vad vi åstadkommit.

Under arbetets gång har vi fått åka och köpa nya verktyg som underlättade en del. Vi köpte ett paket golv för mycket, men fick lämna tillbaka det. Jag är nöjd med resultatet och nu känns det tråkigt att sälja lägenheten.

Tack så mycket för hjälpen älskling, hade inte klarat det utan dig!

Likes

Comments

Idag har jag varit riktigt trött! Någons klocka började ringa redan klockan 06, men denne någon låg vägrade gå upp. Så alarmet ringde var 10:de minut i en hel timme! Suck, det värsta som finns!

Idag tog vi en spelkväll och spelade vårt nya spel Dominion. Vi har kört igenom spelet 3 gånger nu (med den där värdelösa hockeyn i bakgrunden) och jag tycker faktiskt att det är ett roligt spel! Spelet går ut på att man bygger upp sitt kungadöme med byggnader och invånare.

Det stod i recensionerna att det är ett spel med lätta regler och det är det, men de gör dem mer komplicerade än vad de är. Så det tog ett tag för oss att bena ut alla regler inför första omgången. Det står på lådan att en omgång tar 30 minuter och det stämmer ganska bra, dock inte första omgången. Ett kul spel eftersom man kan slumpa fram vilka kingdom cards som ska användas och det gör att spelet kan förändras en del inför varje omgång. Så det kan helt klart bli så att jag måste köpa fler kort till det här kortspelet.

Likes

Comments

Helgen passerade fort, men det var ändå en riktigt bra helg! Vi var på maskerad igår och bestämde oss i sista sekund att klä ut oss till romare. Synd att vi inte var de enda romarna på festen bara. Det var en riktigt trevlig fest och alla hade verkligen ansträngt sig för att klä ut sig. Sara hade lätt den coolaste kostymen! Vickan var så fin i sin klänning! Det blev en tidig kväll, men det var god mat, skönt folk och kul lekar.

Idag har vi tagit det väldigt lugnt, vi har inte ens letat Pokemon! Vi har spelat Lords of Waterdeep och det är mycket roligare på 2 personer än på 4 som det var sist jag spelade det. Lite regler hade jag missat/blandat ihop. Men vi fick nog till det i 3:de omgången. Pappa och Lena var här på middag och det var väldigt trevligt!

Likes

Comments

Tiden går så sjukt sakta! Jag vill ha december nu! Längtar som fasen till semester och sen flytt. Idag umgicks jag med syster och kvällen ägnades åt Pokemonjakt. Inga nya idag, men 5st kontrollerade gym! Ser många som jag inte har i listan, men de vägrar ploppa upp. Den där listan make no sense!

Likes

Comments

I fredags köpte vi ett hus och idag köpte vi en bil. Shoppinghelgen är total. Vi tar och leasar en Toyota Avensis och jag är väldigt imponerad över vad som ingår och priset för den. Helt galen helg med andra ord! Ser mycket fram emot att få bilen om en månad och att få flytta till Kungsbacka om 4 månader. Det kommer att bli en spännande höst :)

Likes

Comments

Igår var vi och tittade på en brf i Kungsbacka och idag startade budgivningen. Vi la bud och efter ett tag fick vi reda på att vi hade vunnit! Det är helt sinnessjukt och vi förstår inte riktigt vad som hänt. Vi har redan skrivit på papperna till vårt nya hus :) jag har dragit igång en process att sälja min lägenhet och allt är klart med banken. Hade någon sagt till mig i onsdags att jag idag kommer vara ägare till ett hus, så hade jag gapskrattat rakt ut. Det är en 5:a i Tölö och det är ett fristående hus i ett barnvänligt område. Vi flyttar i januari och vi kunde inte vara nöjdare! Nu påbörjas med livsresa med Johan och jag är så glad!

Nu ska vi bara fundera ut vad vi ska ha i extrarummen. Madde ska ju ha sitt sovrum och Kaj ska ha sitt. Men det sista rummet får nog bli ett gamingrum :)

Likes

Comments

Idag blev det träning och ett intervallpass uppe i Hisingsparken. Jag saknar helt motivationen just nu! Har varit skadad och haft lite problem/krämpor och annat bös. Men jag kom iväg och det gick superdåligt! Men det är gjort iaf och jag får hoppas att det går bättre imorgon

Likes

Comments