Idag är det måndag och jag var tillbaka på jobbet. Jag är ganska trött, det blev inte många timmar sömn under helgen. Ena ögat är ledset, det andra är glatt. Lite så känns det faktiskt!

Mamma ringde och berättade om hur begravningen kommer gå till. Det låter som att mamma och hennes syskon har planerat en riktigt fin begravning.

Det blev ingen träning idag heller, men det är faktiskt okej.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det har varit ett tufft veckoslut, men idag hände det. Min mormor somnade in lugnt och stilla och utan smärtor 18:15 idag. Jag har suttit vid hennes sida nästan oavbrutet sen hon kom tillbaka hem till boendet här i Kungsbacka i torsdags. Det har varit jätte jobbigt och många känslor. Vi trodde att det skulle ske redan inatt och större delen av familjen har samlats vid mormors sida, tröstat, pratat, skrattat, stöttat, delat minnen och berättelser.

Ikväll hände det och nu slipper mormor lida, hon får vila ut. Hon har alltid funnits där för sin familj och hon betyder så mycket för mig. Jag har fått säga mitt farväl och berättat vad hon betyder för mig.

Jag åkte ner nu efter beskedet för ett sista farväl och brast ut i tårar när jag såg hur fin hon är min lilla mormor. De hade tvättat henne, klätt henne i en fin blus, bäddat rent med vita lakan, satt batteridrivna ljus på nattduksbordet och lagt blommor i hennes famn. Familjen fanns där med stöd och kramar och jag har verkligen den bästa familjen.

Ingen fick ljusen att fungera och helt plötsligt tände sig ljusen framför ögonen på oss. För människor som älskar en är aldrig riktigt borta! De finns alltid där för oss ❤️

Likes

Comments

Igår fick jag det jobbigaste beskedet man kan få. Mormor har satts in på palliativ vård. Ringde Kaj idag och fick reda på att mormor har fått komma hem till boendet här i Kungsbacka och att Kaj satt vid hennes sida. Det är riktigt jobbigt det här! Hela dagen har jag känt mig helt avtrubbad och inte riktigt kunnat ta in det här.

Hon är världens bästa mormor och jag har så många minnen av henne. Som när hon var tomte åt mig och brorsan när vi var små, trots att hon försökte övertyga oss om att det definitivt inte var hon. Eller när mamma kommer hem och skäller på mig för att jag lyssnade på aggressiv musik. Mormor var barnvakt och hade ringt och skvallrat. Jag lyssnade på Ebba Grön och mammas kommentar var "Jasså dem lyssnade jag på när jag var ung!" Eller alla de gånger hon satt barnvakt för oss och vi snurrade i fåtöljerna. Vi fick inte för mamma, men mormor lät oss komma undan med allt. Mormor och jag tågluffade genom Europa när jag var 13 år och det är verkligen ett minne för livet. På resan dagen innan mormors lön så snodde jag och mormor frukost från hotellet, som vi senare åt till lunch på stranden. Mormor höll utkik och jag smugglade ner yoghurtburkar i hennes väska som hon tog med till frukosten just för det här ändamålet.

Vi har haft så kul och hon har alltid funnits där för mig ❤️

Likes

Comments

Helgen blev inte som planerat, men den blev ganska bra ändå. Synd bara att det mestadels varit tråkigt väder, bara idag det var fint. Vi har spelat mycket, både tillsammans och själva. Spelade Talisman, men jag gick och dog två gånger.

Vi åkte och köpte en grill och maken monterade den idag. Så kom mamma över och vi hade premiär! Både med äta ute vid nya utemöblerna och med grillen. Det blev riktigt gott! Hade även gjort en sommarsallad med vattenmelon, så det var extra somrigt. Det blir fler gånger under sommaren!

Jag har klippt gräset (det var en djungel där ute) och rensat bort maskrosor (dom ger aldrig upp)

Likes

Comments

Det blev ingen simning idag efter jobbet. Jag har ont i benhinnorna, har gått runt mycket idag. Kände att jag bara ville vara hemma och ta det lugnt och så blev det.

Lillördag och snart helg. Blir nog en lugn sådan!

Likes

Comments

Helgen har varit riktigt bra, men gått för fort som vanligt! I fredags var jag och maken och såg En skam för Sverige 2 med Magnus Betnér och Soran Ismail. Vi var på Draken på Järntorget och det blev en riktigt lyckad kväll med mycket skratt.

På lördagen var vi bara hemma och ägnade oss åt varsitt spel. Nu har jag varvat Plants vs Zombies, det har jag faktiskt inte gjort förut. Tror det tog runt 45h, eftersom jag har fördrivit mycket tid på att försöka komma så långt som möjligt på endless-banan (Level 45 är rekordet)

Idag söndag vaknade jag tidigt och fick besök av Kaj och Mickis. Vi åkte ner till Ullared och shoppade loss ordentligt. Tråkigt att köpa nödvändigt ont i form av städartiklar och liknande. Men jag hittade väldigt många fina saker också! Tog även och köpte två par skor (maken är mest nöjd med det, eftersom 102% av de ca 20-25 paren i garderoben är mina) tro mig jag hade haft så jäkla många skor om jag bara hade haft storlek 37! När man har storlek 41-42 så får jag handla de två par skor som passar mig i butiken och strunta i alla andra som inte passar. Det är riktigt riktigt riktigt irriterande!

Har köpt några klänningar, leggings, tröjor, toppar, linnen, lite smink, ett halsband och prydnadssaker. Jag är riktigt nöjd med besöket och inköpen!

Likes

Comments

Riktigt fint väder ute idag! Helt underbart att det är varmt! Kom hem efter jobbet och tänkte ta en promenad, men kände att jag ville greja lite i trädgården. Så jag tog och rensade bort all mossa och allt ogräs från plattorna vid entrén och när jag var klar började jag rensa ogräs i rabatten. Det är faktiskt riktigt skönt att ha trädgård och få vara ute och greja lite. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga! Jeanette 15 år: "Den dagen jag skaffar trädgård, ska jag asfaltera hela skiten"

Jag har lite projekt på g med tomten. Måste lösa problemet på baksidan. Gräsmattan är mycket kuperad och det gör att vattnet inte rinner undan. Så det får bli någon form av dränering och utjämning av tomten. Sen ska buskarna åt fanders! Jag gillar dem inte alls! Istället blir det en planteringsbox för lite lättare grönsaker. Ska även skaffa kompost för klippt gräs och annat trädgårdsavfall. Så nu har vi semestern räddad!

Likes

Comments

Långhelgen, som inte var tillräckligt lång, är över. Det känns tråkigt, jag behöver semester snart. Det har varit en bra helg, med spelmässan och vi har fått gjort lite hemma. Har även passat på att ta det lite lugnt och spelat lite spel. Det har varit riktigt fint väder och vi har fått njuta lite av det. Spelmässan var bra i år, men jag blev riktigt arg på att de kastade om schemat för speed runs, utan att säga något om det! Det gjorde att jag missade det jag ville se!

Vi tog en sväng förbi SF-bokhandeln (Göteborgs bästa butik) och kom därifrån med 2st spel. Ett som jag har tänkt köpa hur länge som helst! Tack make för bra födelsedagspresent ❤️

Likes

Comments

Morgonen började inte det minsta bra. Jag hade en nära-döden-upplevelse i form av mensvärk from hell. Dessutom så satt jag fast i insane kö från Kungsbacka till Mölndal! Det tog nästan 1 1/2 timme att ta sig till Mölndal idag. Satt där och mådde dåligt, svettningar blandat med frossa. Illamående, blandat med suddig syn. Jag brukar vara befriad från mensvärk, men ibland så kommer den ultimata hämnden för att jag inte haft "tillräckligt" ont på ett tag. Sist var 2014, så nu var det dags med en ordentlig pungspark i magen igen. Är det verkligen rimligt att kvinnor ska stå ut med det där?! Är inte det lite för mycket begärt! Tur att man har en vän med resurser! Fick lägga mig ner i bilen tills värktabletterna hjälpte och jag kunde fungera normalt igen. Hoppas att det dröjer minst 3 år till innan jag får stå ut med en sådan upplevelse igen!

Likes

Comments

Kommer hem från jobbet och sover på soffan i drygt 2h. Konstant trött hela tiden! När vänder det? Är det semester snart?

Allt flyter på i övrigt! Ser fram emot helgen med retrospelmässan och lite chill hemma. Det blir ju faktiskt långhelg och då får vi nog ta och passa på och göra lite kul saker.

Är det verkligen maj snart? Det snöar ju konstant! Kan det sluta med det och bli vår istället!

Likes

Comments