Äntligen fick jag se den! Ville se den på bio, men så blev det inte. Jag tittade jämt på den filmen när jag var liten och kunde alla sånger. Kan tydligen fortfarande sångerna, fast på svenska då. Nu såg jag den på engelska och jag har hört theam song beauty and the beast och Gastons song förut. Filmen var väldigt bra! Den gör rättvisa mot barndomsminnena och lägger till lite (för mig) nya aspekter i storyn. Så jag blev väldigt glad över att se filmen ikväll!

En annan sak gjorde mig glad idag, hälften av dekorationerna till bröllopsfesten har kommit. Ser fram emot festen, det ska bli så kul!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har äntligen skaffat ett gymkort! Skulle gjort det när vi flyttade in, men jag sköt på det en stund. Typ sådär 7 månader...så idag var mitt första gruppass, sitta i gymmet är inget för mig. Det är verkligen supertråkigt! Hade ingen aning om att Nordic Wellness har tre gym här och det finns inte direkt något annat alternativ heller. Om man inte vill gå på det där gymmet enbart för kvinnor då, vilket jag tycker är sjukt konstigt. Men ikväll blev det Zumba och det var riktigt kul att släppa loss lite! Insåg fort att konditionen är i botten och att jag har lagt på mig mycket gör passet jobbigare. Men men det kommer gå åt rätt håll nu!

Likes

Comments

Nu är semestern över och imorgon börjar jobbet igen. Det har varit en bra semester, med kasst väder. Den här sista veckan har vi bara haft semester, gjort det vi velat. Sträcktittat serier, spelat spel och vilat. Vi har mycket kvar med renoveringen, men det blir säkert en regnig höst. Så det löser sig då.

Ser fram emot hösten!

Likes

Comments

Igår tog vi det mest lugnt och spelade lite spel. Det blev ett parti Kingdom builder som jag haft länge men bara spelat en gång. Fast då missuppfattade jag reglerna totalt och förstod inte poängen med det alls. Men efter att ha kollat på ConraDrago recenserar på Youtube så förstod jag spelet bättre.

Det är ett enkelt spel men regelhäftet är helt katastrof. Speltillverkaren hade kunnat göra den bättre. Vid första anblicken känns det som att det saknas sidor. Det finns bara 6st sidor och jag är van vid spel som har runt fyra gånger fler sidor. Spelet går även fort att spela, tar ca 30 min i rent spel. Kan vara ett bra familjespel och även bra på två spelare.

Självklart vann jag eftersom maken inte hade spelat det förut!

Nu funderar jag på vilket av Legacy spelen jag ska köpa. Risk eller Pandemic?

Likes

Comments

Idag spelade vi ett av våra nya spel som vi köpte i Umeå. Egentligen borde vi fixat med huset, men vi har inte gjort mycket annat de senaste två veckorna. Så det var dags för lite spel.

Jag har spelat det förut, men då spelade vi i lag. Inget jag rekommenderar. Som vanligt är det bäst att köra på sitt eget sätt och bestämma själv. Kul spel och det gick ganska fort att komma in i det. Jag vann stort över maken. Brukar göra det första gången vi spelar och sedan aldrig mer. Så därför borde vi köpa nya spel konstant, så jag alltid vinner.

Likes

Comments

Fick sova ut och när jag vaknade var det fint väder ute. Wackengänget åkte hem och Madde stannade kvar och hjälpte mig i trädgården. Tog ner alla buskar och träd på baksidan som enbart ställer till problem för mig. Känns väldigt skönt att de är borta, nu kanske det slipper bli ett blött träsk på baksidan. Sen gick vi över på framsidan och Madde hittade äppelträdet och gjorde en paj till oss. Supergod!

Likes

Comments

Så jäkla skönt! Är så trött och så nöjd med resultatet! Det känns som ett nytt rum och det är riktigt kul. Pappa hjälpte oss idag och allt flöt på väldigt smidigt. De åkte iväg och köpte lister, men alla behövde tydligen lister idag för det fanns bara två stycken på vardera 4,20 meter. Så vi fick upp listerna bakom bokhyllan och det var viktigt. Nu monterade vi fast bokhyllan i väggen. Bäst att göra så!

Likes

Comments

Idag har vi tagit det riktigt passivt, det är ju ändå semester. Vi satt och spelade Zelda breath of the wild fram till 16-17 och då beställde vi pizza. Blev nöjd idag! Pizzan var i tid, god och de klarade av att få med den extra såsen på burk som vi hade beställt. Fattar inte att det kan vara så svårt att få med såsen?!

Efter middagen så tog vi och tapetserade det sista vi har kvar av den blåa tapeten i vardagsrummet. Så vi förlängde den blåa delen med 8st längder dvs typ 4 meter. Hoppas att vi får de nya rullarna imorgon, hade varit skönt att bli klar med tapetseringen innan helgen.

Vi har ju medvetet lämnat den lilla delen i köket ovanför fönstren. Jag tror att jag har kommit på något riktigt nördigt och kul att göra där! Får se hur det blir 😎

Likes

Comments

Idag började vi med vardagsrummet. Även om vi inte är klara i hallen, men vi åkte ner till affären och beställde fler rullar både till hallen och till vardagsrummet. Lyckades med något riktigt klantigt idag! Satt och sandpapprade väggen och tappade balansen, pappa hade precis tagit ner listerna och precis där rakt ner på spiken satte jag ner handen när jag tappade balansen. Det var klantigt! Även pappa skadade sig strax efter, fast på fingret. Så det måste vara ett släktdrag det där! Men vi gick runt båda två med plåster med minioner på, sjukt fint!

Men vardagsrummet blev tapetserat i högt tempo, men vi var tvungna att avbryta tidigt. Spacklet på resterande väggar hade inte torkat än. När vi drog bort listerna så följde stora delar av väggen med, så spackla var nödvändigt. Listerna består för övrigt av samman pressad papp och inte trä, så det är inte konstigt att de smulas sönder när vi flyttar på dem. Vi byter ut till äkta vara, helt klart! Det är värt det!

Likes

Comments

Idag vaknade vi sent och det var väldigt skönt att få sova ut. Vi påbörjade tapetseringen i hallen idag och resultatet är riktigt bra. Dock så räckte inte tapeten vi hade köpt. Hon som hjälpte oss i affären sa att den inte behövde mönsterpassas, men det behövde den göras. Så det var 64cm som försvann på varje längd. Riktigt irriterande att en sådan sak missades i projekteringen. Så vi behöver 2-3st rullar till som vi får beställa imorgon.

Gänget som ska till Wacken kom förbi och Anton hjälpte oss med tapetseringen. Tack vare honom blev det proffsigt snyggt! Tusen tack för hjälpen!

Det ser ut som ett helt nytt hem! Tänk va stor skillnad det kan bli bara genom att tapetsera! Så nöjd! Imorgon kommer pappa och då tar vi vardagsrummet

Sista bilden visar hur det såg ut innan

Likes

Comments