Godmorgon!

I går tänkte jag att i morgon (idag) ska jag gå upp tidigt, göra en god frukost och bara mysa!
Jag vaknade av mig själv tio över 7, gick direkt till köket och började laga frukost!

Det blev så gott, orkade dock bara en, men alltså så sjukt gott, blev en bra start på dagen iaf! 😊🙌🏽

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har M varit hemma i 2V och vi har äntligen kommit i ordning i nya lägenheten!
Det känns så bra att ha flyttat, att ha ett första hands kontrakt och slippa oroa oss över det mesta som har med hemmet att göra!
Våra grannar är så trevliga och det är så himla mysigt här, jag älskar den här lägenheten!
Det känns bra och roligt att komma hem nu och jag sover så mycket bättre, jag kan somna direkt när jag lägger mig på soffan och när jag sover i sängen så vaknar jag inte mitt i natten.
Detta behövdes, en flytt till ett eget hem!

Likes

Comments

Jag ligger i min mammas knä och gråter av panik, jag försöker att få luft, min mamma sitter med händerna på mitt huvud och rygg för att försöka lugna mig. Själv sitter mamma och gråter lika mycket, vi försöker omfamna varandra. Mormor kommer in i rummet och säger att det är dags att gå, vi måste ju i väg på begravningen. Jag skriker i panik, jag ligger ju i min mammas knä, detta stämmer inte, jag kan inte ligga i knät på min mamma som jag ska begrava. Jag skriker mamma om och om igen. Jag ligger i ditt knä och får ingen luft...

Jag vaknar 7 på morgonen i panik, det vara bara en dröm, en hemsk dröm, men jag kommer på lika fort att du inte är här längre mamma, vi har redan begravt dig, men något jag aldrig kommer begrava är alla minnen, jag kommer aldrig kunna begrava att du är min mamma, du finns fortfarande med mig. Så många gånger som jag drömt om dig, det måste ju betyda att du fortfarande är med mig?! ❤️❤️

Likes

Comments

Vi ska äntligen flytta!!!!
Den 1mars så flyttar vi till den nya lägenheten!
Det känns så himla skönt att få stå skriven på samma adress tillsammans med M!!!
Få bo på ett ställe som vi båda trivs på som vi faktiskt tittat på tillsammans, det känns sååååå bra!😃

Likes

Comments

Jag och min kille var och tittade på en lägenhet i går, i dag fick vi veta att vi fått den😃
Jag är så glad och denna lägenhet var sååååå fin, inglasad "terass" och jätte fint badrum med stor spegel och det var så öppet!!
60kvm har aldrig känts så stort på något sätt, köket var också super stort. Det har varit en gammal svit från ett hotell som låg där för massa år sedan, självklart har den renoverats och så. I morgon skriver jag och M på kontraktet!!
Han åker ju till Norge på söndag, så nu har jag att göra när han är borta iaf😃😃

Likes

Comments

Alltså i morgon ska jag och min sambo kolla på lägenhet, det blir här om kring där vi redan bor fast mitt i centrum!
Det ska bli så kul att få titta på en lägenhet tillsammans inan han åker till Norge. Om vi får lägenheten så får vi flytta i mars, kommer dock bli så att jag får flytta själv eftersom att M är troligtvis i Norge fortfarande... Men det kommer ju bli så skönt fö honom om han kommer hem när allt är klart så att vi bara kan ta vara på riden tillsammans!
Han åker på söndag... Han fyller även 20 snart så inan han åker så har jag planerat en överraskningsfest åt honom 😃

Får se hur allt går!

Juste alltså mitt pass har varit borta i en månad nu... Jag tänkte ringa till polisen och förlust anmäla det, jag gjorde det aldrig men jag bokade ny tid för ett nytt ID, men i dag så sprang jag runt i olika butiker för att se om det kanske fanns någonstans, sista affären jag springer in i hade mitt pass!!!
Jag vart så jävla glad, jag hade glömt det där när jag skulle hämta ut ett paket in för nyår!!
Hade jag förlust anmält det men hittat det så hade jag ju varit tvungen att göra nytt iaf. Dem spärrar ju dessa id-handlingar och så, så det kändes skönt att slippa kasta ut pengar på ett nytt😊

Likes

Comments

Jag vill skriva om en sjukdom som många faktiskt inte förstår sig på riktigt!

Många lever med en person med epilepsi eller känner någon med denna sjukdom. Även fast man känner till vad denna sjukdom gör så är det ändå många som inte förstår vad det är som händer egentligen. Bilden är själva symbolen som en person bär som just lever med epilepsi, men jag kom i kontakt med epilepsi första gången när jag gick i mellanstadiet.

Jag kommer i håg den här kvällen när jag hör ett snarkande ljud från min mammas sovrum, jag ropade på henne och hon svarade aldrig, jag blev alldeles stel i kroppen och började kallsvettas. Jag ropade igen men fick inget svar, jag springer in i hennes sovrum och ser hur hon bara ligger och skakar med fradga i munnen och ögonen hade rullat bakåt, jag såg bara ögonvitorna!
Jag skriker på min mammas man att min mamma dör. Jag skrek säker 2-3 gånger att mamma dör, han springer in i sovrummet och försöker att ta kontakt med henne, jag tar telefonen och ringer 112, dem svarar och det är en man som frågar massa saker, det ända jag får fram är att min mamma dör, jag förklarade att hon låg i sängen och bara skakade och det kommer skum från hennes mun. Det tog 10-15 minuter så var ambulansen hemma hos oss, mamma vaknar upp går och sätter sig i soffan, jag sätter mig i hennes knä och bara håller om henne, jag är fortfarande ledsen, MEN hon levde så jag var överlycklig, hon tittade på mig och frågade om vem jag var och varför jag var ledsen?!
Ambulanspersonalen sa att dem ville ta med henne till sjukhuset så jag åkte med, jag struntade i skolan dagen efter. Men just den kvällen på sjukhuset när dem sa att dem ska skicka henne till en neurolog, jag åkte med på ALLA möten och tester, jag ska veta ALLT, jag ville kunna allt så att jag visste vad som hände med mamma!!

Det neurologen förklarade var att man har massor med nerver i hjärnan som hela tiden tar kontakt med varandra just för att allt ska fungera i huvudet och kroppen, när dessa nerver inte får kontakt blir det kortslutning, samma med att det kan bli överbelastat. När det blir kortslutning så får du inte kontakt med personen och alla muskler drar i hop sig. Man biter i hop käken hårt och nästan tuggar sönder sina tänder, det många också tror är att man ska stoppa in något i munnen för att personen inte ska bita sig i tungan eller så, men läkaren berättade att det ska man absolut inte göra!!
Personer som lever med denna sjukdom har ofta stessolid med sig, detta ska in i stjärten för att musklerna ska slappna av och kramperna ska sluta. Det finns även en mildare variant av epilepsi där personen får "frånvaro attacker" då man oftast bara försvinner i någon minut.
Om en person krampar ska man omedelbart ge stessolid annars kan det bli farligt för hjärnan då den inte får något syre. Personer kan heller inte leva det livet vi andra lever, dem kan inte åka bil när det är mörkt, dem kan inte titta på tv där bilden flackar eller har ljusa korta inslag, detta triggar i gång ett anfall. Många äter medicin för att anfallen inte ska komma men i bland hjälper inte dem. Många tror heller inte att epilepsi är så farligt, men jag som upplevt detta och åkt med min mamma fram och tillbaka till sjukhuset och specialister vet att det kan vara skadligt!!

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att just min mamma gick bort av epilepsi, hon krampade så pass mycket att hjärtat inte orkade pumpa!
Min mamma togs i från mig på grund av en sjukdom som många inte tror är så allvarlig, utan vetskap så vet man ju inget.

Likes

Comments

Dessa dagar då man får rå om sig lite extra med att verkligen bara vara hemma med ansiktsmask, hår inpackning och mys kläder!
Det bästa av allt är ju att det är så kallt ute, så man får verkligen mysa till det här hemma utan att ha dåligt samvete!

Produkterna jag använder när jag gör min ansiktes rutin, jag tycker att dessa produkter funkar SUPERB på min hy!

Vad brukar ni göra när ni är lediga på helgerna, eller egentligen vilken dag som helst faktiskt!? 😊

Likes

Comments

Alltså jag började tänka i går på mitt jobb, i går så var det jättemycket på jobbet, jag jobbade ensam i 2h och då skulle jag ha kassa, kaffe OCH DISK!
Det kom så mycket gäster och det var sååå roligt att det typ var kaos och jag var så fokuserad på allt jag gjorde och alla var så trevliga och då kände jag bara att jag verkligen älskar mitt jobb!!

Det är väldigt stressigt att jobba på EH (espresso house) men jag älskar att jobba under stress och press för då jobbar jag så mycket bättre. Har jag en dålig dag så är det ju inte så roligt, men alltså jag trodde inte att jag skulle tycka att det var så roligt att jobba. Jag har ju jobbat i 5 år redan jag är 21 så jag har ju jobbat väldigt mycket men alltså detta jobb är helt underbart!!!

Likes

Comments

God förmiddag!

Är på väg till jobbet nu och det jag bara tänker på är våran hund... I morgon ska vi lämna bort henne, jag och min sambo känner att vi kommer inte ha den tiden som vi vill ge till en hund. Det är jätte jobbigt, men hellre att vi lämnar bort henne nu än när vi haft henne i 1år, det kommer bara bli svårare... Men vi är fortfarande så pass unga (20 & 21) vi kommer ha tid för hund längre fram i framtiden. Just nu vill vi inte låsa oss till ett djur som vi inte ens kommer ha tid för, eller bara för att ha liksom. Men det känns som om vi iaf har gjort något bra för hunden denna korta tid som vi haft henne, hade vi inte haft henne under dem här månaderna så hade hon fått åka runt och vara på olika ställen hela tiden. Nu har hon fått haft en tryggare punkt en lägre tid, man kan säga att vi har varit fodervärdar.
Men det är så jobbigt att lämna henne i morgon...

Likes

Comments