Ännu har hästsporten tagit ett liv, en helt oskyldig 10årig fick hästen över sig. Vila i Frid Piper ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag har redan gått in i väggen en gång.
Jag vill inte göra det igen, aldrig mer.
I december var jag ju totalt sjuk, psykiskt och fysiskt. Jag hade jobbat sååå hårt, tagit ut de sista krafterna. Sen tog det stopp eftersom att kroppen hade gått på så högvarv och slitit så hårt. För tillfället vill jag alltid ha allt under kontroll, det spelar inte någon roll vad det är! För jag är livrädd för att känna den känslan då man inte har något kvar att ge. Varje dag tänker jag "oj herregud imorgon har jag sådär mycket att göra, tänk om jag använder mina sista krafter", eller ja inte kanske alla dagar men iallafall några i veckan!
För jag vill ha kontroll över min vardag.
Det är en väldigt jobbig tanke. För jag vågar inte planera in så mycket.....
För tillfället så håller jag ju på att läsa till ett prov som jag ska skriva på fredag, regel-provet jag måste klara av för att få tävla regionalt i år. Jag läser, läser och läser massor. Ännu till då det är på finska så gör det saken ännu värre, jag lägger ner SÅÅÅ MYCKET FOKUS att det inte är sant. Efter denna vecka kommer mina krafter vara slut och jag längtar verkligen till lördag morgon då jag äntligen får ha sovmorgon och känna att yess jag klarade det!

Mitt tips till alla där ute: Stressa inte ihjäl er, ni får ingenting ut av det.

Hjälp vad råddigt inlägg men iaf kände jag för att skriva av mig lite.
Nu ska jag fortsätta läsa.

Godnatt

Likes

Comments

Vilken helvetes terrängtur.
Kamu var totalt omöjlig, han stegrade och sparkade bakut! Han vill som sagt inte gå först, jag var ut och red med Kaisa och Henna. Gud vilken tur att jag hade med Kaisa, hon sa till mig precis hur jag skulle göra! Det är så med Kamu att om man ger spö och ordentligt med skänklar så kan han börja stegra och sparka så jobbigt var det idag. Jag kände mig lite dålig då jag satt där på ryggen och han försökte stegra osv......men jag fick fram han efter mycket bråkande.

Annors har dagen varit helt okej, trött på dagens men det gick om då vi kom till stallet! Imorgon blir det skola och sen gym men före det ska jag överleva natten och denna kvälls pluggande till prov!

Puss och Kram!❤

Likes

Comments

Vänta va?
Vart i hela friden försvann denna måndag?
Dagen bestod av en normal skoldag, gick snabbt vilket var sköönt. Efter skolan gick jag hem och då jag kom hem satt jag mig direkt ner vid köksbordet för att läsa på tävlingsreglerna 2017 eftersom på fredag har jag Kilpailusääntö- koulutus som det heter men på svenska är det väl tävlingsregel-skolning (?!) är inte alls säker vad det är på svenska eftersom att all information har kommit på finska!
Men iallafall så antecknade jag, läste, läste och läste ännu mer och åt lite på samma gång. Sen var det bara att konstatera att klockan började bli mycket och jag behövde cykla iväg till Jumppan som började kl.18!

Observera att från kl.14.30 till 17.15 satt jag och läste regler. Jag hann inte enst igenom hälften?! Det är sååå otroligt mycket. Men iaf så gick jumppan ganska snabbt och sen cyklade jag hem igen, satt mig vid köksbordet och fortsatte plugga regler!
Vill verkligen bli godkänd!
Eftersom provet först är på fredag så har jag gott om tid men det är alldeles för mycket för att bara kunna läsa på en kväll, vilket jag märkte idag. Satt ungefär 4-5h och läste och antecknade så någonting fastnade ju nog men man kan ALDRIG läsa för mycket, vilket skrämmer mig eftersom att jag inte vet hur mycket läsning det behövs!

Alltså för de som inte VET så måste man gått en kilpailusääntö koulutus för att få tävla nivå-2 och 3. Eventuellt om man vill tävla på ännu högre nivåer så behövs mer skolning!

Men tillbaka till måndagen! Jag vet verkligen inte vart denna dag har försvunnit? Helt otroligt snabbt har den gått! Älskar verkligen dessa dagar då man inte hinner tänka på hur jobbigt liv man faktiskt har! För i dessa stunder så är livet verkligen värt att leva och vara lycklig!
Förhoppningsvis blir morgondagen lika lyckad!

Nu ska jag ta natten!

GODNATT

Likes

Comments

Likes

Comments

Här kommer nästa veckas schema. Mycket planer så får hoppas jag hänger med!

Måndag -
Skola som vanligt sen läxor och provläsning. På kvällen blir det Jumppaskoj så jag hoppas barnen är på bra humör för det behöver jag!

Tisdag -
Skola, läxor, provläsning och senare på eftermiddagen blir det stall med Henna! Vi tänkte fara ut i terräng på igen så att ridplan hinner smälta lite till så vi inte behöver vara Bambi på hal is....

Onsdag-
Skola, läxor, provläsning (som alla andra dagar) och sen efter det får vi se vad jag hittar på. Antagligen blir det någon slags träning och sen ta det lugnt!

Torsdag -
Samma som alla andra dagar, skola och sen läxor m.m! På kvällen far jag till stallet och rider, tänkte rida igenom Kamu i dressyren! Får hoppas att han är arbetsvillig.

Fredag -

På fredag är det skola och sen på kvällen blir det tävlingslov- kurs, där kommer jag sitta i ca 3h och lyssna på alla tävlingsregler för 2017 på finska. Får se hur det går.... Förhoppningsvis får jag skriva skriftliga provet på svenska om det behövs! Men hoppas att provet inte behövs skrivas, för någon sa att går man kursen så behöver man inte skriva provet om man inte vill. Men vi får se!
Efter kursen ska jag bara ta det lugnt där hemma.

Lördag -

Det finns inte så mycket planerat förutom att jag lovade rida Kamu, sedan ska jag väl göra något med kompisarna på kvällen!

Söndag -

Sooovmorgoooon har jag bestämt och sen ska jag rida Kamu! Hoppas verkligen ridplan blir i skick så man kan rida där. Sen finns det inget annat planerar så får se vad som händer!

Likes

Comments

Fick ett meddelande här på nouw av en tjej som frågade om jag kunde göra "3 saker" inlägg! Visst kan jag det, har bara tagit några dagar innan jag haft tid att skriva det här inlägget soo here we go.

3 saker jag ser fram emot:
-Gå ut grundskolan
-Sommar & sol
-Resan jag antagligen kommer åka på

3 saker som gör mig lycklig:
-Då det känns som hästen passar en som handen i handsken
-Skrattaattacker med mina bästa vänner
-Se då mina vänner är lyckliga

3 saker jag hatar:
-Dåligt väder
-Människor som tar länge på sig för att göra sig klar för något
-Sena människor

3 favorit filmer:
-Rodeoflickan 2
-CowSpiracy
-Black beauty

3 saker jag blir stressad av:
-
Då jag medvetet vet att jag kommer bli försenad
-Skolan (helt klart)
-Då jag har fullspäckad dag och vet att hälften av sakerna kommer gå åt skogen.

3 saker jag blir lugn av:
-Lyssna på musik
-Powernaps
- Skrittur efter ett svettigt ridpass

3 saker jag önskar mig:
-Bli frisk
-Få bättre ångest medicin
-Få en bra vårtermin i skolans tecken


3 favoritserier:
-The Fosters
- Gåsmamman
- Paradise Hotell (Är det enst en serie?!)


3 saker jag vill:
-
Bli frisk (som jag redan skrev)
-Reeeesaaa
-Att 2017 ska bli bästa året hittills

3 favorit artister:
-Miriam Bryant
-Sia
-Lisa Ajax

3 saker jag inspireras av:

-De som verkligen förverkligar sina drömmar
-De som brinner för deras karriär
-Dokumentärer osv.
Likes

Comments

Vaknade med att solen lyste in genom fönstret! Steg upp lite efter kl.10 och fixade mig för dagens ridpass.
Kamu var helt SUPER, red ca 45min i manegen och han jobbade bra.
Fick verkligen en bra känsla och nu är jag taggad på sommaren. Lite harmt att det var strålande sol där ute men vad kan man. Vi var sista gången till manegen idag eftersom att vårt 10 gångers kort var slut!
Då vi kom tillbaka till stallet hade Bjarne lagt en brasa nere brevid ridplan så vi gick ner och grillade korv. Det var super gott!

Då jag kom hem från stallet så åt jag lunch och sen gick jag ut på en promenad! Har inte stressat något idag och försöker att inte öka söndags ångesten något!

Likes

Comments

Vi hade lyx jag och Henna!
Lite efter kl.16 for jag och Henna ut och red i det fina vädret. Då vi vaknade imorse och såg att det spöregnade ville vi ju typ gråta eftersom att vi ville ha sol haha!
Men de timmar vi satt i skolan så ändrade vädret sig till vår sida, strålande sol.
Vi var ute och skrittade typ 2h och våra skrattattacker var typ de bästa, ett leende på läpparna hela ridturen.
Vi skrittade bara eftersom att underlaget var otroligt dåligt och Kamu var lite fjollig!
Blir kanske en terrängtur nästa vecka igen om underlaget blir lite bättre så vi kan trava och fara lite hårdare.

Ikväll har jag varit vid Sumppu med gänget och spelat biljard och lite sånt. Härlig kväll men nu är jag otroligt trött! Ska börja gå och lägga mig så att jag orkar upp på Skriba-träffen imorgon, 6h gud det kommer bli jobbigt!

Likes

Comments