View tracker

Många tror att då man är sjukskriven så är det ett lyxliv, men det är det långt ifrån. Alla tror att om man är sjukskriven så kan man äta när och vad man vill. Man kan gå och sova och stiga upp när man vill. Man kan göra vad man vill. Man kan t.ex fara till stallet eller varför inte ut på en långlänk?


Så är inte livet som sjukskriven, livet som sjukskriven är jobbigt, mera sagt ett helvete. Då ingen mat går ner får man dricka gefilus drycker för att magen ska orka eller blåbärssoppor som iaf går ner och inte kommer upp direkt. Man kan inte vaka till halv-3 på natten bara för att man vet att man är ledig nästa dag. I mitt läge så är det kl.10 eller 11 på kvällen som jag måste gå och sova, för då fungerar inte min kropp mera. Och jag sover alltid till 9.30 automatiskt.

Du kan inte fara ut på löptur i mitt läge, har du tur så efter några dagar orkar du gå en bit med hunden, för några dagar gick jag utanför dörren och in igen för min kropp orkade inte.
Det är inget drömliv man lever som sjukskriven.
Det är jobbigt, det är en ända lång kamp att äta.
Jag har inte ätit varm mat på två veckor, det har inte gått ner eller så har det kommit upp tillbaka. Jag sover otroligt dåligt, drömmer mardrömmar, vaknar i panik. Nätterna då jag hade feber så mådde jag så jävla illa och kunde inte sova och kunde inte spy för jag inte hade ätit något, inte något alls.
Att vara i en sån situation då man inte känner att jag får någon hjälp från sjukhuset, då de inte lyssnar. Då läkaren man har knappt bryr sej och inte vill ge ut mina provsvar och då han inte talar svenska och inte världens renaste finska heller då han är utländsk. Jag kan inte kommunicera med honom eftersom att ja inte känner att det blir bra. Jag talar majoritet språket och det är riktigt jobbigt då han inte förstår. Ingen frågar hur jag påriktigt mår, frågar de hur jag mår och jag säger dåligt så kan jag få svaret jaha okej.
Att få kämpa igenom dehär själv med allt stöd från familjen och vänner har varit jobbigt, men jag klarar det hittills.
Man vill inte bli sjukskriven, det är inget i livet man vill ha i sin ryggsäck. Det är inget man vill ha i minnet om hur sjukt det är i kroppen.

Puss & Kram
Sköt om er

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

En torsdag som denna blev det en dag på soffan! Ätit lite mer än igår. Inte gjort mycket fram till typ 17.30 tiden då Emma sa hon skulle komma, eller det var det vi trodde.
Men Emma slutade först efter 18 så hon kom halv-7 och hon hade med sig choklad och blommor, vilket gjorde mig så jääkla glad, så tack för det Emma❤️
Sen tog vi en promenad och talade om allt vi hade på hjärtat! En underbar kväll kan man gott säga. Imorgon står det nog inte mycket på schemat förutom en liten promenad tänkte jag ta på dagen och sen kanske en på kvällen!☺️Och eventuellt ett besök till Felle❤️

Likes

Comments

View tracker

Hej! Eftersom att jag inte tycker jag har något bättre för mig så kan jag lika gärna skriva om förra årets december och hur slutet blev. Början var bra och vi kom fram till 23december då pappas släkt kom till oss, fammo, faffa, min farbror och hans sambo. Vi firade helt vanlig jul med god mat och några julklappar som vanligt, som alla andra år! 26 December åkte de tillbaka till Södra Finland, de bor i Borgå. Väl den 27 december så tänkte jag att jag skulle fara på morgonstall, en sak som är ganska normal i mitt liv. Jag kom till stallet på morgonen ca 7.30, märkte att inte allt var som det skulle....Kessu låg i sin box, han var 27år och det blev hans sista morgon. Jag ringde stallchefen så hon kom efter 10min, hade gett mat till alla andra hästarna i stallet då. Första hon sa var att vi måste ta bort honom.....då förstod jag inte riktigt att det var sista dagen för honom, jag har aldrig gråtit så mycket på en hel dag kan jag säga. Stallchefen ringde ägaren och just då satt jag och funderade om dehär faktiskt var vad jag ville, vara med under hela tiden då de tog bort honom. Jag tror jag aldrig har tagit ett så tungt beslut som blev mitt livs bästa och kanske sämsta beslut. Väl 15-tiden kom veterinären som skulle avliva Kessu, tårarna rann då vi gick ner till åkern. Att se sin bästa vän falla ihop pga lugnande var jobbigt, att sen se honom ligga där och ta ett sista andetag. Det har påverkat mig enormt.                                                                                                               Därför vet jag inte om December månad nånsin kommer bli som alla andra år, speciellt inte den 27.12.                                 Kessu kommer alltid vara mig närmast. Ingen kommer bryta det.   

Lite bilder på Kessu. <3

Likes

Comments

Hej!
Sista november är det idag! Själv så har jag haft en ganska så bra dag. Haft några kompisar till mej och guuud munnarna gick i ett, vi hade såååå mycket att tala om då jag missat så mycket.....❤️ De hade även med sig cokis, kladdkaka, godis och chips men det mest tragiska var nog att jag kunde inte äta kladdkakan för jag får inte ner något så sött ännu men hoppas den håller några dagar till annors får jag väll köpa en ny ☺️
Ikväll har jag varit till bibban och sen till butiken och handlade melon! Lånade en klassiker vid bibban då det är de vi ska läsa om i modersmålen så jag inte är så jätte mycket efter då jag kommer tillbaka! Och att läsa en bok är inte så jobbigt tycker jag!
Nu ska jag fortsätta kolla på tv och sen blir det att ta natten! Puss❤️

Likes

Comments

Idag är det tisdag!
Jobbigt direkt från morgonen, haft ont i magen och ryggen hela dagen men det har börjat släppa lite nu! Inte ätit mycket heller, fått ner ett bröd, två mandariner och lite melon. Inte så mycket men de blir bättre dag efter dag då magen vänjer sej, eller ja att den vänjer sej får vi ju hoppas! ☺️
Imorgon kommer tre kompisar på besök en stund efter att de har slutat skolan så de ska bli kul! ❤️Sen hoppas jag att jag börjar bli i skick att fara o hälsa på Felle, hon börjar bli otroligt saknad❣️

Likes

Comments

Idag så blev det på klart att jag behövde sjukledigt pga mitt mående.....så kommer vara hemma i två veckor till, men får fara tillbaka till skolan om jag känner att det går! Men det får vi helt enkelt se.
Sen vet jag inte heller hur det blir med ridningen men från stallet kommer jag nog iallafall inte hålla mig! Men det är bara att fortsätta leva med dehär och inte ge upp!

Likes

Comments

Hej på er! Satt igår kväll och kollade på film med mamma, eller ja hon kollade ju inte så mycket tror jag, kände mej febrig och riktigt dålig så mätte feber och det visade då 38.1 och eftersom att hag inte får ha feber då jag äter medicin mot Hypertyreosen så blev det att fara till Sjukhuset.....bättre lilla-jul kunde man ju haft! Men ungefär kl.10 fick jag fara hem eftersom att mina värden såg bra ut!
Sov jätte dåligt inatt, vaknade 04.00-tiden och kunde inte somna om så låg 1h med världens hemskaste huvudvärk och värk i hela kroppen pga febern.....
Nu mår jag iallafall lite bättre och hoppas att min feber försvinner!

Likes

Comments

Nu tänkte jag ta och svara på lite frågor då jag för tillfället inte gör något speciellt!

1. Vem ringde dig senast och vad handlade samtalet om? Det var Emma och massor av ointresantta saker som var intressanta just i den stunden.

2. .Hur stor är din säng? 120cm på bredden.

3. När vaknade du idag? 06.55 ringde väckarklockan.

4. Vilken är din favoritplats? Sängen och i stallet.

5. Har du några egna djur? Joodå, en hund, en NewForest Ponny och så har vi ju då Felle på foder.

6. Har du pojkvän? Om inte så hade du kunnat ha en? Nej och Nej inte för tillfället.

7. Bästa sommar minnet  ​2016? ​​​hmm det är nog Estland resan och alla härliga sommarkvällar, finns nog många fler än bara ett. 

​8. Har du varit med i tidningen någongång? ​Ja det har jag.

9. Vad har du ätit idag? Inte mycket men en taco har jag fått ner iaf. 

10. Har du några drömmar för framtiden? Jodå, många. 

11. Har du någon/några sjukdomar? Ja, hypertyreos och depression.

12. Drömyrke? Sjukskötare och hästskötare till ryttare på toppnivå.  

13. Vad gör dig ledsen? ​hmm, finns nog många saker men t.ex då man inte lyckas eller så.

14.  Vilka språk talar du? Svenska, Finska och Engelska

15. Är du ofta sjuk? Nej inte egentligen men då sjukdomarna jag har kommer emot så klarar jag inte av vardagen 110%.

16. Vad tycker du om skolan? ​Tråkigt, jobbigt MEN ibland kan det vara roligt.

17. Vem är din allra bästa vän? Hmm......det finns nog vissa men ingen specifik om man säger så, har många nära och kära personer.

 18. Hur lång är du? ​163,7cm
 19. När är du född? 24,12.2001 
20. Favoritlåt? Har ingen speciell men lyssnar ganska mycket på äldre låtar från t.ex 2012 och sånt.
 21. Har du någon resa inplanerad? På sportlovet ska jag till Åre och åka slalom med några kompisar och nästa sommar så vill jag och Emma fara till Tyskland så får se om det blir av.
22. Något du ångrar att du inte gjort i livet? Tagit vara på den sista tiden med Kessu, det kom som en chock. 

23. Hur många syskon har du? Har en syster

24. Hur många kusiner har du och hur gamla är de? Tre stycken och de är 17, 15 och 11

25. Vad önskar du allra mest i julklapp? ​Faktiskt så har jag ingenting speciellt, men iallafall en ny ridhjälm sku sitta bra men det är inget måste. 

26. Vad har du för telefon? En Iphone 5S

27. Hur många dagar i veckan är du i stallet? Allt från 2 dagar till 7 dagar, beror helt på hur mycket skola det är. 

28. Har du många pojkkompisar? Nog finns det en del som jag umgås med.

29. Har du något nyårslöfte för år 2017? ​Nej inte ännu. 

30. Vilket är ditt favoritdjur? Hästar helt klart!

31. Vad ska du göra i helg? Imorgon är det julöppning och lilla-jul så det ska spenderas med familj och vänner, inte annat planerat.

Likes

Comments

Usch va dystert väder... Hemma idag igen, ingen aning vad jag har fått då jag mår illa konstant😞
Ska snart iväg till KLAARA har tid där kl.13 så pappa kommer och skjussar mej! Efter det så blir det hem och under täcket.
Hade ju tänkt rida idag men drar mej nog ingenstans idag heller, så är det bara. Så jag frågade om Satu eller Kaisa vill rida men har inte fått något svar ännu så hoppas nån av dom kan!

Likes

Comments