I tisdags hade jag och M varit tillsammans i 5 år och 4 månader. Och Maico blev hela 9 månader också! Dagarna med Maico går så himla fort och tänk att jag var orolig över att inte ha något att göra under föräldraledigheten haha. Vi är antingen med släktingar/vänner eller på babysim/babysång/stan men oftast har vi varit ute på långa promenader. Bjuder på en bild på mig och M när vi firade vår månadsdag på kåren för två år sen.

  • 7 readers

Likes

Comments

Allmänt

jobb? - runner på Terassen i Uppsala, år 2010

personen du skrev ett SMS till idag?

tanke i morse? "
Jag vill laga pannkakor"

lärare? - kommer inte ihåg från Filippinerna men här i Sverige hette min första lärare Cecilia

flygning?
- till Filippinerna när jag var ett år gammal

sleep over?
- hos min klasskamrat Olivia när vi gick i femman

personen du pratade med idag? Maico

brutna benet? - jag har aldrig brutit nåt 😳

piercing?
- båda öronen när jag var ett år

tatuering?
- strax innan jag fyllde 19, år 2011

Likes

Comments

Allmänt

Hej! Idag gjorde jag comeback på jobbet efter 11 månader och det gick jättebra. Jag var så nervös och rädd för att jag skulle tappa saker och vara helt 'out of place' men när jag väl började mitt pass i disken kl 12 var det som att jag inte hade varit borta alls. Så skön känsla. Jag tänkte på mina killar hemma nästan hela tiden jag jobbade, dels för att jag saknade dem men också för att Maico gjorde sig påmind hela tiden då mina bröst var fulla med bröstmjölk nästan hela passet. Jag fick handpumpa två gånger och tyvärr sparades inte det då jag inte alls var förberedd på att jag skulle behöva pumpa på jobbet. Maico brukar bara amma innan hans tupplurar och jag skulle bara 'missa' den tuppluren som var runt kl 11 men guuuud vad ont det gjorde. Ont i 6 hela timmar! Jag pumpade även imorse innan jobbet men mina bröst skrek efter Maico haha. Jag har i alla fall lärt mig min läxa: no-maico-yes-pump-o!

Killarna hade haft det 'mysigt'. Maico visste att jag var borta och då ville han ha sin daddy nära nära hela tiden för att se till att han också inte skulle 'försvinna' någonstans. Och så klart fick han all närhet han ville ha. Vår lilla älskling ❤️. Jag kommer bara jobba helger just nu då M har plugg måndag till fredag men i maj kommer jag jobba utifrån mitt schema och då är det vardagar med.

Även om det var svårt (känslomässigt) idag så tror vi ändå på att det är en bra idé för mig att komma tillbaka till jobbet. Jag får komma ifrån hemmet i några timmar, träffa andra vuxna, tjäna lite extra cash och så får mina älsklingar spendera mycket tid med varandra och på så sätt fördjupa deras anknytning ännu mer. Det känns i hjärtat varje gång jag inte är med vår lill älskling men det är sånt vi tre, speciellt jag, behöver träna inför. Speciellt senare i höst när han börjar på förskola. Då kommer vi att (förhoppningsvis) vara van att vara ifrån varann i några timmar och Maico kommer förstå att det är okej för vi kommer ses snart igen eller nåt hehe. Man kan alltid hoppas.

Nu ligger jag bredvid en sovande Maico och jag ska faktiskt försöka sova nu jag med. Min kropp behöver vila och med tanke på att jag kanske blir inringd till jobbet imorgon så ska jag nog passa på att pussa och lukta på vår bebis extra mycket nu ❤️. God natt!

Likes

Comments

Skönhet

Hur många nagellack har du? - nästan 30 stycken

Glitter eller inte glitter? - inte glitter

OPI, China Glaze eller Essie? - Essie

Hur ofta målar du naglarna?
- försöker måla varannan vecka medan jag är föräldraledig

Vilken färg föredrar du att ha på naglarna? - pastellfärg

Mörka eller ljusa färger? - ljusa färger

Vad tycker du om fransk manikyr?
- jag tycker att det är fint med fransk manikyr, enkel men fräsch samtidigt

Hur ofta fixar du naglarna på salong? - aldrig, men vill gärna börja göra det 😍

Rosa VS rött? - rosa

Hur ser dina naglar ut just nu?

Likes

Comments

Allmänt

Hela juleveckan spenderades hos mina föräldrar i Norrtälje 🎅🏻🤶🏻.

Nyårsafton spenderades med min svärfamilj i Bergeforsen 🎐. Maico övernattade hos hans farmor medan jag och M befann oss i hamnen med min syster och våra kompisar för att kolla in fyrverkerierna 🎉.

Likes

Comments

View tracker

Maico Elias, Shopping

Jag har gått bananas och beställt massa nya plagg till Maico. Det är mest ytterplagg och allt är i storlek 74, då vintern (äntligen) har kommit till Norrland 😉. Det blev nätshopping på HM, PoP och Newbie.

Visar upp hur söt han ser ut i hans nya plagg när allt har anlänt 😊.

Likes

Comments

Hälsa

Vilken kroppsdel gillar du att träna mest respektive minst? - mest rumpa och minst mage

Har du något träningsmål för tillfället? - att få tillbaka min ursprungsvikt innan min graviditet med Maico

Tränar du hellre på gym eller hemma? - gym

Föredrar du styrka eller kondition? - styrka

Hur ofta och hur länge tränar du varje vecka?
- två till tre gånger i veckan i cirka 1 timme

Om du skulle få välja något ätbart som innehöll 0 kalorier, som du skulle få äta i resten av ditt liv, vad skulle det vara då? - marabou oreo filled 😍

Ditt favorit träningsplagget? - sportbehå

Tränar du med eller utan sällskap?
- utan sällskap

Hur länge har du tränat?
- en och en halv månad 💪

Ditt bästa träningstips? - glöm inte andningen!🌬

Likes

Comments

Skönhet

Vilken produkt skulle du ta med dig om ditt hus brann? - ögonbrynspenna

Senaste skönhetsprodukten du köpte?
- Body Shop BB cream

Hur gammal var du när du började sminka dig? - 13 år, hade lite eyeliner till skolan 😉

Använder du lösögonfransar? - nej

Hur ofta köper du nytt smink? - varannan månad

Om du endast fick köpa smink från ett enda sminkmärke resten av ditt liv, vilket märke skulle det vara och varför? - Anastasia för att produkten Brow Wiz är det enda jag behöver när det kommer till smink 💁🏻

Vad applicerar du först - foundation eller concealer?
- foundation först

Hur långt tid tar det för dig att sminka dig själv?
- 10 till 15 minuter

Läppstift VS läppglans? - läppstift

Likes

Comments

Allmänt

årstid: sommar

veckodag: söndag

tid på dygnet: kl 10

blogg:
gabriellajoss.me

tv-program:
law & order: special victims unit

skönhetsprodukt: ögonbrynspenna

parfym: banana republic wildbloom

låt: let me know - maleek berry

app: snapchat

godis:
marabou oreo filled

maträtt:
sinigang&diniguan&spaghetti haha 😉

Likes

Comments

Maico Elias

Hej på er!

Fjärde advent idag och nästa helg är det jul. Spännande!😊

Maico var tillbaka i min och Ms famn runt 11-tiden idag. Det kändes så skönt att få krama om och lukta på honom. Och han var så glad och pigg när han såg oss 😍. Han log mot oss och var hans vanliga glada jag. Vår lilla älskling.

Natten hade gått (relativt) bra. Han hade somnat sent och vaknade två gånger under natten runt 03 och 06 så som han också brukar göra här hemma. Bröstmjölken hade varit för lite men som tur är så är Maico jätteduktig på att äta gröt och puréer så han gick inte hungrig. Jag delammar Maico och oftast ammar jag bara honom till sömn på dagarna och liggammar på nätterna så det blev några ledsen stunder när han ville amma och ha tröst imorse inför hans första tupplur vid 10-tiden ❤️.

Vi var medvetna om att Maico behövde "tröstas" och få mycket uppmärksamhet efter hans övernattning. Det var säkert konstigt för honom att inte ha mig och M med honom under natten och morgonen så dagens planer efter söndagsmässan var att bara mysa med vår lilla älskling. Visa och få honom att känna att vi finns här för honom och att vi inte har övergett honom. Så trött och avslappnad han var av att få vara med oss igen resulterade i en tre-timmars tupplur. Sist han tog en sån lång tupplur var när han var 4 månader haha 😳. Jag var väldigt chockad men det var också mysigt att få kolla på honom så där länge. Pussade på hans huvud och händer. Klappade och masserade hans rygg och lår. Ja, ni förstår haha. Han är ju fööör söt!

Det var i alla fall en lyckad övernattning om man frågar mig 😉. Jag och M har fått lära oss mycket och vet nu mer till nästa övernattning. Saker att tänka på och köpa till nästa gång:
- pumpa lite i taget fleeera veckor innan, ej dagen innan
- hellre för mycket än för lite bröstmjölk nedpackad
- nappjakt för tröst
- mindre nappflaska för bekvämlighet
- babynest

Dags att sova nu. Nattinatt och sov gott. Måndag imorgon, yeeey. Gym day 😎👍.

Likes

Comments