Nu är jag tillbaka och ska dela med mig av min första bild tutorial! Den här matta blåa sotningen är gjord med endast en palett, morphe 35c. Finns att köpa på brallis.se. Ber om ursäkt för bildkvalitén i detta inlägg!


1. Börja med att lägga en primer på hela ögonlocket upp till brynet och även under ögat eftersom vi kommer att lägga en del skuggor där. Ta sedan en tejpbit och lägg vid kanten av ögat (se bild nedan) sätt tejpen på handen först för att ta bort en del av limmet. Tejpen kommer att hjälpa oss få en skarp och perfekt linje.

2. Ta en skugga som är lite mörkare än din naturliga hudton och lägg i globen. Det här kallas för en övergångsfärg, den kommer hjälpa oss att blanda ut skuggorna lättare senare.

3. Ta en svart kajal penna eller gel eyeliner på locket, det här kommer hjälpa oss att få (i det här fallet den blåa skuggan) att fastna lättare och även få färgen att bli mer intensiv. Undvik att gå över globen då det lätt kan se kladdigt ut. Har du problem med att hitta var din glob är så använd fingret och känn var det går in under brynbenet.

4. Lägg på lockskuggan och sudda försiktigt uppåt.

5. Ta en brun skugga och lägg den mellan den blåa skuggan och övergångsskuggan, ta din tid och blanda ut jämnt, blending is key👌

6. Ta av tejpen och rensa upp kanten med tops om det behövs.

7. Använd samma metod under ögat med kajal, blå skugga och brun skugga att blanda ut med. Du bestämmer själv hur intensivt du vill ha det.

8. Ta en vit skugga till highlight. Lägg den på brynbenet och i inre ögonvrån.

9. Böj fransarna, på med maskara och eventuellt lösfransar så är sotningen klar. Super enkelt!

10. Om du vill så kan du lägga svart kajal i vattenlinjen för ett mer intensivt resultat.


Har du tråkigt en kväll så testa på den här sminkningen, självklart kan du byta ut färgerna till vad som passar dig. Övning ger färdighet! 💋

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments