Har du någonsin undrat varför det finns gröna och andra lustiga färger på concealers? Låtit bli att köpa för att det ser skrämmande ut? Det är helt förståeligt! För det ser väldigt skrämmande ut men det är faktisk en VÄLDIGT praktisk produkt och jag hade inte velat leva utan den i min sminkväska.

Jag ska nu förklara kort hur denhär produkten fungerar. Om du kollar på färgcirkeln nedan så ser du att grön är på motsatt sida från röd, det betyder att de är kontrastfärger. Det innebär att om du sätter dessa färgerna bredvid varandra så kommer de att förstärka varandra, den gröna kommer alltså se grönare ut och den röda ser rödare ut men när du blandar dom så börjar det hända saker, då neutraliserar dom nämligen ut varandra. Så om du har en finne på pannan som är röd och lägger en neutraliserande grön concealer på så kommer det röda försvinna bättre än om du lägger en vanlig hudtonad concealer.

Det samma gäller andra färger, har du mörka/ blåa ringar under ögonen så ska du använda en orange consealer eftersom det är kontrastfärgen till blå. Självklart använder man dessa färgerna under sin foundation så att man inte går runt med en regnbåge i sitt ansikte.😉

Vad jag tycker om med den här tekniken är att jag behöver inte använda ens hälften så mycket smink som jag gjorde tidigare, det täcker bättre och kräver mindre smink än vanliga consealers, både ekonomiskt och praktiskt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har du problem med att din makeup-svamp aldrig bli HELT ren trots att du tvättar den? Isåfall har jag en lösning som inte involverar att lägga en massa pengar på en speciell rengöring. Allt du behöver är saker som du redan har i hemmet.

Det du behöver är en skål, diskmedel, någon typ av olja och vatten, super simpelt! Oljan löser upp foundationen i svampen och diskmedelt löser upp oljan och rengör svampen på djupet. Mät upp 1/4 olja (t.ex kokos olja eller annat du hittar i köket) och häll i en skål, häll sedan 3/4 diskmedel i samma skål och rör om. Massera in blandningen i makeupsvampen noga och skölj sedan under varmt vatten, upprepa detta tills den är helt ren, brukar ta runt 3 gånger.

Denhär metoden funkar utmärkt, du behöver inte spendera en förmögenhet på en rengöring eller slänga den efter några månader för att den är sjabbig. Jag har haft min i ett år och den är fortfarande i väldigt gott skick tack vare denna metoden. Dela gärna med er efter ni har provat och berätta hur det gick! :)

Likes

Comments

Vi alla har olika former på vårt ansikte och vi måste därför korrigera på olika sätt, youtube är bra men visar ofta bara hur man korrigerar ett typ av ansikte. Jag har därför skissat upp på ett ansiktskort hur just du ska korrigera ditt ansikte. Sätt upp ditt hår och kolla rakt in i spegeln för att se vilken form du har.


Har du ett avlångt ansikte så vill du lägga korrigeringen i pannan, fokusera mest i mitten, lägg även korrigering under hakan och under käken för att ge illusionen av ett kortare ansikte. Undvik att lägga highligt i pannan och på hakan, lägg highligt under ögonen som en triangel som sträcker sig brett ut. Se bild.

Har du ett runt ansikte så ska du korrigera sidorna av ditt ansikte, lägg korrigering under käken och även på tinningen, undvik att lägga korrigering på haka och mitten av pannan eftersom där vill vi lägga highligt som smalar av och förlänger ansiktet. Lägg highligt på haka, panna och som en triangel under ögonen men håll triangeln nära näsan och undvik att lägga den brett ut. Se bild.

Har du ett fyrkantigt ansikte med tydliga käkben? Isåfall ska du lägga korrigeringen på käkbenet istället för under, du ska även lägga korrigeringen på sidan av pannan och undvika att lägga i mitten av pannan och hakan, lägg din higligt under ögonen i en triangel som sträcker sig brett ut, lägg även highligt på hakan och mitten av pannan. Se bild.

Har du ett trekantigt ansikte så ska du lägga korrigeringen generöst i sidan av pannan, lägg highligt under ögonen som en triangel, undvik att lägga highligten brett ut. Lägg även higligt generöst på hakan. Se bild.

Jag hoppas att ni har lärt er något nytt och är det något ni undrar så kan ni skriva en kommentar eller skriva ett meddelande till mig på Facebook. - Nicole Nilsson Ragazzo.

Likes

Comments