För ett par dagar sedan hade jag en mardröm om att läsåret har startats och jag inte har gjort det sista kapitlet i matte-läroboken.... Den dagen gick jag upp klockan 8 på morgonen, öppnade Matte 3C och började lösa trigonometri-uppgifter. 

Grejen är att jag vill börja läsa Matte 4C nästa läsår men saknar viss kunskap. Det beror på att jag går på Samhällsprogram och har Matte B och inte C. Förra läsåret hade jag Matte 3B-kursen och den saknar ett kapitel om trigonometri vilket behövs för att kunna gå vidare. 

Jag kommer ihåg att en snäll matteläraren kom fram till mig innan sommarlovet och sa: 

- Du kan låna Matte 3C läroboken i biblioteket och gå igenom det sista kapitlet om trigonometri själv, eftersom det saknas i 3B matte läroboken och det kommer att behövas i nästa kursen. 

-Okej, sa jag då, inga problem, jag lär mig bäst på egen hand och kommer att fixa det! 

Jag är en optimistisk person och det betyder att (trots att det är bara 3 dagar innan skolan) jag kommer att klara de (räknar...)  31 sidor med uppgifter innan skolans start! Jag kommer att fixa det! Jag håller alltid mina ord! Ja, jag är säkert att jag kommer att fixa det! Jag har ju bara 20 sidor kvar!...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har läst i en hälso-artikel (tyvärr, kommer inte ihåg nemn på den) att om man dricker varmt vatten med citron istället för kaffet varje morgon i ca två veckor, kommer det nya dricket att ha samma effekt som kaffet och even mer.

Varje morgon börjas för mig med ca 300 ml kaffedosen och jag har svårt att tänka min dags början utan det dricket.

Just på grund av att jag känner mig beroendet av kaffet vill jag sluta dricka det i så stora mängder. Jag gör en 2-veckors challenge och det ska innebära att under de två närmaste veckor kommer jag att ersätta alla mina dricker med vatten & citron.

För att hålla igång min motivation hittade jag på nätet:

10 fördelar med att dricka varmt vatten med citron

1. Hjälper matsmältningen

2. Rengör ditt system som ett diuretikum

3. Stimulerar immunförsvaret

4. Balanserar pH-nivåer

5. Renar huden

6. Det ger dig energi och förbättrar ditt humör

7. Läkande egenskaper

8. Fräschar upp andedräkten

9. Återfuktar lymfsystemet

10. Hjälper dig att gå ner i vikt


Källor:

https://stegforhalsa.se/10-fordelar-med-att-dricka-varmt-citronvatten-varje-morgon/

http://www.ellematovin.se/varmt-citronvatten/

Likes

Comments

När man sommarjobbar har man inte mycket tid, men jag vill hålla igång min blogg, åtminstone med bilder.

PS: sista bild - original.


Likes

Comments

God dag på er! Idag regnar det hela dagen (älskar regn). Jag sitter hemma i mitt rum och går igenom ny photoshop-teknik. Det är en lång historia att berätta om hur och vad jag gjorde för att få ett sådant resultat jag fick så... Varsågod och kolla!

Det arbete jag gjorde idag var en order från min sister och jag spenderade mer än 5 timmar på det. Jag ser fortfarande saker man kunde göra bättre, men ändå känner jag mig nöjd med resultatet för det mesta.

Kunden är också nöjd och det är den viktigaste!Min syster, ni kan se henne på bilden, vill färga håret. Hon har inte bestämt sig än vilken nyans hon ska färga håret till och därför experimenterade vi lite med olika färgtoner. Till slut har vi kommit fram till att en blandning av blå och lilla passar henne bäst (speciellt till de konstgjorda kalla färger runt omkring den centrala figuren). Arbete med hår är en av de svåraste saker man jobbar med i photoshop-radigering.

Erfarenhet kommer med tiden och jag kommer att förbättra min resultat nästa gång. 

Önskar er en fin dag,
Nicole 

Likes

Comments

Innan vi åkte till Stockholm var det bestämd att vi besöker Kolmårdens djurpark på väg hem. Jag samlade information om parken på nätet och tänkte att det blir intressant bara för barn. Jag hade fel. Det var så mysig atmosfär inne i parken. Jag fick massor av bra bilder på sådana stora djur som elefanter, björnar, giraffer och kameler. Jag ville gärna stanna där ett längre stund innan vi åker hem men, som vi alla vet, tiden går inte att stoppa.

En av mina favorita attraktioner på Kolmårdens djurpark var "Safari" - en bana som är ca 2600 meter lång och 20 meter högt. Det var hur mycket folk som helst när vi kom ditt vid lunchtiden men, trots det, var vi framme fortare än jag hann märka det. Det kanske berodde på att jag tog massor av bilder på allt runt omkring mig. JAG ÄLSKAR GAMLA CIVILISATIONERNAS HISTORIA (!!!), speciellt - Egyptens historia med alla de faraoner och hundratals gudar.

Här nere kan du se en av Egyptiska gudar - Anubis. Han avbildas som en man med människokropp och schakalhuvud. Anubis är en gud som skyddar de dödas gravar. Efter människan har avlidit fattar Anubis ett beslut i Osiris domstol i Underjorden om den avlidna får träda in i efterlivet eller inte. För att fatta ett sådant beslut placerar han det dödes hjärtat på en av vågskålen och en fjäder från rättvisans gudinna på den andra. Om hjärtat är tyngre än en fjäder får krokodilhövdade vidundret Ammet äta upp det; om det är lika lätt som fjädern får den döde gå vidare och träda in i efterlivet.

Egyptens gamla histora var ett av mina största intresse när jag 8-10 år gammal. Det kändes som om jag kom tillbaka till min barndom -en trevlig nostalgikänslan.

(Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Anubis)

Likes

Comments

Jämför bilder som var tagna direkt i Kolmårdens djurpark (2:a kolumn) med samma bilder efter photoshop-redigering (1:a kolumn).


Kolmårdens djurpark är med sin yta på 1,75 km^2Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i världen. Djurparken grundades av Ulf Svensson, som också var parkens direktör under många år. Kolmårdens djurpark öppnades för besökare 1965. (https://sv.wikipedia.org/wiki/Kolmårdens_djurpark)

Likes

Comments

God dag! 

Mitt namn är Nicole (som ni redan vet). När jag var liten hittades det alltid någon i min omgivning som var intresserat av fotografier. Mitt intresse för foto-världen växte fram när jag var 14 år gammal. Då fick jag på min födelsedag en bra mobil med en, mer eller mindre, bra kamera. Jag kommer ihåg att då har jag tagit bilder på allt och alla. Den mest underbara med bilder är att de fångar ett visst moment som man återgår till senare i livet. 

Våren detta året fick jag en fotokamera Nikon D3300. Hela våren och sommaren har jag jobbat med att utveckla mig själv, dvs min fotokonst. Jag letar fortfarande efter den foto-teknik som jag trivs bäst med och, under den tid, experimenterar jag med min underbara (tycker jag) fotokamera och olika fotostilar. 

Denna sommar har jag också laddat ner ett photoshop-program PS2017. Det är inte det första photoshop-programm jag använder, men tycker att det är absolut det bästa jag har haft! Efter jag har laddat ner programmet, sitter jag i mitt rum hela tiden och photoshoppar (vilket är inte alltid bra eftersom man behöver ibland gå ut och, åtminstone, ta ett litet promenad :) ).  

Welcome to my photo-world

Likes

Comments