Header

Förkyld, halsont, ryggont medmera + tidig morgon är väl inte den bästa kombon. Kom hem sent från jobbet igår och idag ska vi till västerås för lite hopptävling med Blazer.

Håller tummarna för att inte regnet öser ner idag i alla fall.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varför har du köpt böcker? allt finns ju på nätet nuförtiden. Ja nu kan man ju faktiskt hitta inprincip all typ av litteratur i form av E-böcker. Men helt ärligt, hur trist är inte det? inte minst jobbigt att läsa en bok eller tidning på en surfplatta eller mobil. Det förlorar ju hela sin feeling med att läsa. Nu är jag ingen direkt bokmal och läser tyvärr väldigt sällan. (om jag inte måste) beror förmodligen på min enorma rastlöshet..... men när jag väl gör så ska det vara på riktigt. Bok i fysisk form eller stor prasslig grå tidning tack.

Har i alla fall beställt hemma lite intressant läsning inför tråkiga sommardagar. Ska försöka plöja igenom dessa samt två andra böcker som jag påbörjade för ett halvår sedan 😌

Likes

Comments

Notera öronpropparna 😂

I fredags var det dags för årets gymnasieklasser att springa ut med sina studentmössor på huvudet fullsmockat med kunskap och sjunga den klassiska studentsången. En glädjens dag för många. En mindre lycklig dag för vissa. Fylld av kärlek, glädje sång och tårar, Men också stress, press och ångest och höga förväntningar.

Det har redan gått ett helt år sedan jag tog studenten från Katedralskolan i Uppsala. Jag vet inte om ett år är länge eller inte. Allt det där känns bara som ett helt annat liv. Lite som att man förträngt det. Jag hade i alla fall några närstående finfina vänner som tog sin välförtjänta examen i fredags, så dagen bjöd på fina studentbjudningar, mycket fika och mat.

Det var kul att få träffa så många gamla klassisar och catcha upp efter en lång tid. Helgen har annars varit ett tjock moln som bara skulle tas igenom mer eller mindre. Imorgon är det ny vecka och nya tag som man brukar säga. Nu ska jag gå och rota fram en alvedon mot huvudvärken som tycks gilla att hänga kvar.

sov gott!

Likes

Comments

1 Juni, nu är det officiellt sommar. Blandade känslor kring detta då jag inte alls känner mig varken redo eller taggad på sommar just nu. Sen så vad är sommar egentligen? för några kanske det är jordgubbar och cider, en båttur till sjöss, eller en roadtrip till gotland. Jag är nöjd bara om jag någon dag kommer att umgås med folk jag älskar och får skratta sådär riktigt från magen så att det gör ont. Den lyckan är oslagbar. 

Inatt var det svårt och jobbigt att sova, vaknade, klockan halv 3, 4, 5 och sedan halv 7. Är inte speciellt trött så det gör inte jättemycket men huvudvärken är kvar och har hållit i sig sen gårdagen. Idag ska jag på möte, träffa en kär vän som kommit ner hit till Uppsala från Norrland sen ska jag hinna köpa de sista studentpresenterna till i morgon då det är dags för student och utspring för några nära vänner.

Ta hand om er!

Likes

Comments

En dag för sent firande vi mammas födelsedag. Lite paket, tårta och ballonger. Spelade spel sent in på kvällen. Jag tog hem vinsten och kunde avsluta nöjd.

Likes

Comments

Jag tänkte inleda detta inlägg med att nämna det regniga vädret som har anlänt, men sen kom jag på mig själv att väder är nästan det enda jag pratar om? Vissa säger att just vädret är ett väldigt vanligt samtalsämne bland oss här i norden. Kanske för att vi är stela och dåliga på att kallprata och inte har något annat att prata om? eller är det kanske för att vi har det så bra i övrigt att vädret är det enda vi kan klaga på? eller är vädret kanske det enda man kan diskutera nuförtiden i rädsla för att trampa någon på tårna i andra djupare ämnen?

Personligen så tycker jag mycket om regn. Så länge det inte blåser tycket jag att det är både skönt och mysigt. Det är inte minst välbehövligt för stackars naturen som torkar sönder i hettan. Regn renar även luften och gör det mycket lättare att andas +  att man får en anledning till att mysa ner sig i soffan. Nu blev det tyvärr vädersnack ändå hoppas det är okej. Nu ska jag ta mig ut på en kort promenad med vovven, sen så i övrigt så är dagen rätt så händelselös. Ska hjälpa mamma med tvätten, hinna en sväng till läkaren på eftermiddagen sen blir det eventuellt lite sent firande av Mamma ikväll då vi inte gjorde det igår.

Allt gott!


Likes

Comments

Helgen har bjudit på fint väder sol med varma grader uppåt 30 grader!! inte visste jag att detta var möjligt i detta land. Lördagen spenderade jag dock tyvärr inne inprincip hela dagen. Städade, städade och städade tills framåt kväll då jag fick lite finbesök av världens härligaste tjejgäng. Grillade ute på tomten och åt glass. Snackade fakta och inte skit som man brukar säga.

Söndagen spenderades mest i stallet och med pappa.
Annars så är syster hemma i Sverige och vi hjälper henne med att flytta ut lägenheten här hemma i Sverige då hon nuförtiden bor och jobbar heltid borta på Teneriffa.

Maj månad är annars för övrigt full av födelsedagar såhär i slutet. Fina Jasmine fyllde år igår så fick träffa henne vilket var väldigt mysigt. Mamma fyller år idag, och imorgon fyller lilla systersonen Theo år. Mycket firande på rad med andra ord. bild från en fin solig dag i helgen med fina ponnyn ❤

Likes

Comments

Go kväll, Dagen har bjudit på blandade känslor och vågor som kommit och gått. överlag har den bjudit på fina stunder så som skogsridning och bio. Mötte upp Anders som är nyhemkommen från Arlanda efter en trip till Europa. Vi såg filmen Beauty and the Beast med en av favoritskådisarna Emma Watson bland annat. Hade inga förväntningar alls på filmen utan hade bara hört från andra att den skulle vara väldigt bra. Jag gick dit med en inställning om att den inte skulle vara så bra som alla tycks säga så slipper man bli besviken. Funkar nästan alla gånger. Filmen var helt okej, trots mycket sång. Jag antar att klädsel och vackra hästar gjorde sitt helt enkelt. 😉

Nöjd var jag i alla fall då det var både länge sen jag gick på bio och kände att en film jag såg inte var allt för mycket "waste of time", satt ju faktiskt still hela filmen och såg hela in till slutet. Framsteg i från att knappt kunna kolla på ett serieavsnitt. Filmen får 3 av 5 🌟🌟🌟

Efter bion drog jag vidare till posten för att hämta lite paket. Nu börjar det bli sent och jag ska försöka skrapa till mig lite sömn. Om man inte sett filmen Beauty and the Beast så rekommenderas den som lite feel good film eller liknande.

Likes

Comments

God morgon, redan Fredag. Idag har jag lyckats sova länge!!!! är förvånad och glader. fortfarande Trött men har i alla fall sovit! Mamma ringde tyvärr och väckte mig men det var okej, det var endå dags för uppstigning.

Häromdagen när jag och mamma var på Bauaus sa hon att hon inte ville vara där inne utan att vi skulle skynda oss,. Hon uttryckte gång på gång "vi skyndar oss jag tycket inte om att vara här inne" Varpå jag tittar på henne med en frågande blick. "Bauhaus" för henne är = en hets om att alla bara vill ha nytt och att det man redan har inte duger. Att man aldrig blir nöjd med sitt hus, sin altan, sina väggar eller golv. Hon ogillar det starkt och ville ut så fort som möjligt. Jag tyckte det var lite roligt hur hon uttryckte sig gentemot en butik när det snarare är konsumtionssamhället och vi som faktiskt köper som är den stora boven. Både jag och mamma är ju familjens största "shoppers" (det ligger väl i generna antagligen?) så jag fick inte riktigt ekvationen att gå ihop när hon bara några minuter senare går in på Jula och köper en HELT NY robotgräsklippare bara för att den andras batteri har gått sönder?? man ba jahaaa?

Beroendet av alla materiella ting vi har i dagens samhälle är inte direkt någon nyhet. inte minst tekniska produkter främst då mobilen som idag inte bara används som ett socialt verktyg, utan är för vissa deras enda möjlighet till att sköta viktiga ärenden i form av bankärenden så som överföringar och betalningar. Kontanter är så bort som bortblåst, bankkort och mobila tjänster är det som gäller nu för tiden. Man blir på så sätt något begränsad, jag vet inte hur många gånger jag betalat för en bussbiljett med "UL-appen" för att sedan inse att min mobil är på väg att dö vilken sekund som helst innan bussen hunnit komma. Där och då har busschaufföreerna varit så pass schyssta att dem låtit mig gå trots omständigheterna.

Jag har absolut ingen stor poäng som jag vill komma fram till mer en att jag kom på mig själv sitta och klaga på min gamla dator som blivit så seg att det kan ta upp till 20 minuter att bara öppna en ny flik. Jag inser att min dator blivit gammal och trög och att jag måste köpa en ny. Efter att den långsamma fliken tillslut öppnats blir nästa google sökning på ny dator. Men det slutar alltid med att jag surfar in på tradera eller blocket isället då jag vägrar betala de stora summorna som poppar upp på nya datorer. Det kommer nog dröja ett bra tag till inan jag införskaffar mig en ny dator. En rensning av den jag har vore ett första steg till att underlätta snabbheten för den. Enough pratat om datorer och materiella världsting. Bara detta inlägg tog alldeles för lång tid att skrapa fram på denna stackars dator.

Nu ska jag ta mig ut i friska luften.


Likes

Comments

  • Facebook
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw