View tracker

Jag har snart två lediga dagar bakom mig, varav en tillbringades på julmarknad, café och utomhus i solen. Den andra, som är idag, har till största del gått åt till att se hela första säsongen av Tales by Light på netflix. Det är en dokumentär om fotografi, och den är inspirerande samtidigt som den var väldigt lugnande att se på. Vet inte varför, var bara helt fast. Samma kan sägas om Viceland dokumentären States of Undress som jag också såg alla avsnitt på en kväll. Den var så intressant. Jag har också sett många TEDx talks på youtube den senaste veckan. Känner mig för tillfället väldigt inspirerad att läsa och lära mig, att få i mig ny information. Så det tänker jag göra, när jag hinner. Kanske runt julen och efter nyår. Ska önska mig bara böcker i julklapp.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag sitter jag hemma i fullständig tystnad och äter frukost med snön som yr utanför fönstret. Det är så fint med riktigt vinterväder, att det snöar, för det är två år sen jag hade det senast. Och det är precis vad jag behöver nu, att världen utanför är vit och mjuk men så kall att det är bättre att stanna inomhus, för själv känner jag mig orolig och stressad. Jag tar allting för personligt och mår dåligt över saker, samtidigt som jag jobbar för mycket och försöker få det "riktiga" livet - med familj och vänner - att rymmas och få den uppmärksamhet det förtjänar. Jag kämpar på så här för att jag ändå blir glad av att tänka på vad som kommer efter - julen och kanske en chans att komma bort från allt i några veckor, vara på andra sidan jorden med människor jag tycker om på ställen jag tycker om. Så nu ska jag dricka glögg och se på julfilmer till början av januari.

Likes

Comments

View tracker

​Två månader senare hittar jag äntligen tid (och inspiration) att titta in här. Har framkallat två filmrullar, en från 2014 och en med Australien och lägenhetsliv. Det blir så fint när man fotar analogt, och spännande att se vad som kommer fram.

Vi jobbar heltid nu, har försökt vara i stunden och lägga märke till att träden ändrar färg och gatorna fylls av löv, men ändå är jag lite oförberedd på att inte längre gå i sandaler och att kvällarna inte är ljusa. Ser verkligen fram emot julen som finns där som en tröst för mörkret, men samtidigt planerar vi fem resor inom det kommande året. Drömmer oss bort till varmare/grönare ställen där jobb inte existerar, bara frihet och lyckorus. Två månader kvar till den första resan och fem veckor tills julmusik/filmer/mat/pynt är okej. Det blir bra, det är bra.

Likes

Comments

​Från söndag till tisdag var vi i Stockholm. Främst för att se Matt Corby, som var så sjukt bra. Men vi gjorde annat också, vi gick till exempel igenom gamla stan till södermalm, åt lunch på en mysig restaurang och gick i några butiker. Vädret var inte på vår sida så vi gav upp efter några timmar och gömde oss inne på Fotografiska istället, där vi såg Bryan Adams-Exposed somjag tyckte om, och det visades gamla Greta Garbo filmer. Vi satt på beanbags tills vi nästan somnade och sen drack vi te uppe på cafét och hittade massor vi ville köpa nere i shopen.

Nu har jag bara jobbat resten av veckan men har ledigt hela veckoslutet så då ska vi göra något roligt. Just nu ligger jag bara på soffan och ser på BBC's AFRICA. Bra fredag.

Likes

Comments

Idag är det min lediga dag och jag sitter hemma och lyssnar på podd. Åt just frukost och ska städa snart för idag ska vi få gäster. Vill gå runt på stan, äta middag ute och kanske gå på bio. På veckoslutet ska vi på resa och sen är det bara jobb igen, fast funderar på att ta en veckas semester på hösten för att ha ledigt hemma.

Funderar på att köpa några färgfilmer till min analoga kamera, eller helst köpa en lite mer basic analog kamera. Gå får system till kompakt för att få kvalitet som mer liknar vad en får med engångskamera. Och så önskar jag mig ett nytt objektiv, ett 30mm eller 28mm som fångar ljuset bra (som här på Linneas bilder).

Likes

Comments

​Vi har knappt haft några lediga dagar den här sommaren, speciellt inte samtidigt, men när det händer en gång varannan vecka så tar vi allt ut av den dagen. För två veckor sen hade vi nästan tre hela dagar lediga tillsammans, och då åkte vi via fiskars till holmen för en natt. Köpte kantareller och parmesan på marknaden i Ekenäs, badade bastu och simmade för första (!) gången i år i Finland.

Likes

Comments

En månad sen var vi här. På en ö långt ute i Adriatiska havet. Vaknade av hettan varje morgon, åt frukost och kämpade upp för de hundratals trapporna och ner genom skogen till havet. Simmade och läste hela dagen tills vi blev hungriga och åt middag på någon restaurang. Oftast pasta eller pizza men också cevapi och ajvar. Skulle ha kunnat stanna hur länge som helst på det här stället där inga måsten existerar. Bara sol, natur, klart vatten och god mat.

Likes

Comments

I slutet av juni nån gång körde vi en och en halv timme från stan, för att hälsa på Linnea. Vi gick via butiken och köpte frukostgrejer och sen satt vi i timmar på balkongen. I morgon ska jag dit igen, fast ensam den här gången.

Vi har också kommit hem från Kroatien där vi var en vecka, och sen har det bara varit jobb som vanligt här. På fredag köpte jag en perfekt tröja second hand och vi var på bio. Jag håller också på att försöka få till den perfekta lasagnen.

Likes

Comments

Ganska länge sen. Det har inte hänt så mycket stort i min vardag, typ sen vi var i Paris, så det har inte funnits inspiration för den här platsen.. Jag har inte använt min kamera på säkert en månad, men jag har ändå hunnit göra ganska mycket, förutom att jobba allt ifrån fyra till sju dagar i veckan. Jag har bland annat: suttit på café ganska mycket, ätit picnic (croissant & brie och falafelsallad), kollat på game of thrones, lyssnat på vinden i löven på alla lummiga träd på våra gator, utökat vår växtsamling med elva (!!) nya växter, ätit falafel x-antal gånger och spontanätit köttbullar på ett berg ovanför staden i solnedgången på väg hem. Jag har också firat min födelsedag och köpt biljetter nånstans. Och påbörjat sommaren men inget lov.

Likes

Comments

Det är några veckor efter vårt veckoslut i Paris och jag har äntligen haft tid att fixa bilderna. "Jobbar" inte hemifrån med datorn idag och det är så mycket lättare att få saker gjorda. Så jag har hunnit gå igenom bilder och redigerat och laddat upp.

Paris var fint som vanligt men turistigt och lite stressigt första dagen då vi såg kanske allt en ska se som inte har varit i Paris förr. Notre dame, eiffeltornet, arc de triomphe, moulin rouge, Montmartre, sacre coeur, metron i rusningstid och insidan av två restauranger. Vi åt grodlår (de, inte jag), goda toasts, drack vin, hade glasbitar i maten, åt crème brulee och god middag även om de inte var trevliga på restaurangen som vanligt i Paris.

Från resan tog jag med mig en längtan efter att få ha balkong (och direkt solsken någon tid på dagen + en fin utsikt) full med blommor och växter. Det är kanske mitt nästa stora mål i livet, efter att ha köpt solrosor och planterat om dem i en stor kruka så de kan växa sig jätte stora. Som på solrosåkern på Lastovo i Kroatien. Så de kan stå bredvid en jätte stor palm i vårt sovrum. Det ni.

Likes

Comments