Header

Nu var det ett tag sedan jag la upp ett inlägg! Detta på grund av att jag har haft 5 tentor att plugga inför nu innan sommaren, skrev min sista tenta igår och har en sista redovisning idag. På lördag åker jag hem till Stockholm och tar sommarlov! Då kommer jag uppdatera regelbundet igen!

Idag fick jag ett mail av The Body Shop och kände att jag behövde slänga in ett snabbt inlägg!
Det är nämligen så att The Body Shop vill sätta stopp för djurförsök inom kosmetik över hela världen. Idag är det fortfarande 80% av världens länder som inte har någon lagstiftning mot djurförsök! Deras mål är att samla in 8 miljoner underskrifter.

Vill du vara med i kampen för att skydda djuren?
Skriv på namninsamlingen HÄR.

#ForeverAgainstAnimalTesting

Likes

Comments

SHOPPING

Färgernas namn från vänster till höger: Luxe Life, Room Service & Prenup.

Äntligen har jag köpt ögonskuggor i färger som är utanför min "comfort zone". Buxom är relativt nytt på KICKS (och i Sverige) och jag har länge funderat på att få ihop en liten palett med chockfärger. Sedan dagen jag såg att KICKS hade fått in Buxom har jag kikat på dessa skuggor och köpte de tillslut idag, woho!

Jag köpte en tom palett och 3 stycken ögonskuggor. Paletten kostar 149 kr och varje skugga kostar 99 kr. På grund av mitt kära studentliv fick resterande 3 skuggor vänta ett tag hehe (det får plats 6 stycken skuggor i paletten). Men jag är i alla fall supernöjd med pigmenteringen och färgerna. Ska fylla paletten med fler chockfärger i sommar och även då börja få upp makeup looks på bloggen! Inväntar även en beställning från ColourPop....

Produkterna från Buxom finns att köpa på KICKS.

Likes

Comments

SKÖNHET

Detta är Violet Voss Holy Grail ögonskuggspalett som är en av mina absoluta favoritpaletter! Den liknar Modern Renaissance paletten från Anastasia med sina rosaröda och orangea toner. En av de största anledningarna till jag verkligen älskar denna palett är för att den är fylld med varma toner som jag tycker kompletterar min hudton och ögonfärg bäst!

Som du kan se ovan består paletten av 20 stycken (superpigmenterade) skuggor som är lätta att sudda ut och som inte smular sig. Den har en bra variation av matta och skimriga skuggor som gör paletten väldigt mångsidig. Du kan göra både vardagliga och festliga makeup looks med en och samma palett. Denna palett är även cruelty free och vegansk! Det kan inte bli bättre än så.

Jag har inte mycket mer att säga än att jag verkligen älskar denna palett och tycker att alla borde ha den liggandes på sminkbordet! Den är mer än värd priset. Finns att se HÄR.

Likes

Comments

HUDVÅRD

"This multi-tasking scrub-cleanser instantly wakes up tired skin with energizing Panax Ginseng and Coffee Bean. Gentle grains smooth and refine. Skin looks radiant and refreshed".

Ovanstående är den korta presentationen som fås på baksidan av GinZing Refreshing Scrub Cleanser från Origins. Har använt denna scrub i ett par månader nu och jag älskar den!

Jag använder denna varje morgon innan jag applicerar makeup. Detta för att den renar huden samtidigt som man får en peeling på köpet. På så sätt får jag dessutom en slät yta att applicera makeup på. Den doftar fräscht av apelsin och tillför en direkt lyster till huden. 

Jag har inget negativt att säga om denna produkt! Den fungerar superbra för mig och har inte gjort något annat än att förbättra min hud. Finns att köpa HÄR.

Likes

Comments

SKÖNHET

Hur fina är inte Laura Mercier's highlighters?
Just den här paletten var limitied edition (fick den i julklapp av min söta syster) men dessa highlighters finns att köpa separat på KICKS, ÅHLÉNS i Stockholm och på NK.

På den översta raden till vänster ser du färgen Indiscretion och till höger färgen Addiction. På den nedersta raden till vänster ser du färgen Devotion och till höger färgen Seduction. Dessa highlighters ger en naturlig lyster. De är alltså inte dessa typer av highlighters som man kan se på 10 kilometers avstånd, vilket kan vara bra vid naturliga och vardagliga makeup looks.

Jag kan ärligt säga att det finns mer pigmenterade highlighters (T.ex. MAC's Mineralize Skinfinish, The Balm's Mary-Lou Manizer etc.) som också är betydligt billigare, men konceptet med dessa är att man ska kunna bygga upp pigmenteringen. Personligen föredrar jag highlighters med lite mer pigmentering. Däremot tycker jag om att använda dessa highlighters när jag är ute efter en "no makeup, makeup look" då de tillför en sådan fin och naturlig lyster.

Personligen tycker jag att dessa highlighters är fina att se på, så om inte jag hade haft paletten hade jag ändå köpt mig en av dessa fyra färger trots deras "mindre bra" pigmentering.

Likes

Comments

HUDVÅRD, SHOPPING

Mitt i allt tentaplugg insåg jag att nästintill alla mina hudvårdsprodukter var påväg att slut, vilket gjorde mig superstressad så jag rusade in till stan för att köpa nya! Jag har länge använt en ansiktstvål från Neutrogena men nu kände jag att jag behövde prova något nytt. Blev tillslut dessa två produkter från apotekets egna märke ACO. En Cleansing Foam och en Skin Toner.

Ska bli intressant att prova och se hur de fungerar för min hud. ACO's Rebalancing Cleansing Foam och Skin Toner innehåller AHA-syra, med andra ord Alpha Hydroxy Acid som ofta används i hudvård med funktionen att snabba på cellförnyelsen genom peeling. AHA-syra förbättrar även hudens förmåga att bevara fukt. En recension om dessa kommer upp om ett par veckor!

Likes

Comments