Pratade med hon som jag köpte Bessy av igår, alltså min tränare. Vi la upp en plan inför dom kommande veckorna med Bessy.

Bessy ska få vila veckan ut då hon blev ganska tunn och trött under resan från Irland. Var ju ute och red henne i tisdags och min tränare sa att det var okej då jag bara skrittade henne. Men hon ska vila nu tills på måndag och sedan sätter jag igång henne. Ska ut och promenera med henne i helgen för hand.

Om ungefär 3 veckor så ska jag hoppträna för min tränare och jag kommer nog träna varje tisdag för henne. Tror det kommer bli jätte bra då min tränare känner till Bessy och vet vad hon har gjort tidigare.

Så just nu håller jag på att lära känna Bessy mer på marken. Är mycket med henne i hagen och i stallet, tar verkligen min tid att borsta henne och att vara med Bessy. Det är såå viktigt att få ett bra band mellan hästen och en själv på marken.

Jag är verkligen så nöjd med henne, hon är så fin och social ponny!

______________________________________________

Nu vet jag även vart Molly har hamnat också! Hon hamna hos en familj i Skellefteå, känns skönt att hon inte hamna för långt ifrån mig.

I helgen ska jag höra med pappa om han kan fota mig och Bessy så jag har bilder till bloggen, och jag har även tänkt göra en ny header.

Likes

Comments

Idag red jag första ridpasset hemma med Bessy. Red på våran åker, så hon fick plumsa i snön litegrann. Skrittade bara, för att Bessy skulle få kolla på stället i lugn och ro. Hon var pigg och glad.

Är nöjd över dagens skrittpass. Känner verkligen att jag har hittat rätt ponny bara efter några dagar här hemma. Verkligen en drömponny i mina ögon! Är verkligen kul att rida henne!

Imorgon ska jag följa med och rida med pappa och hans travhäst. Tror Bessy kommer tycka det är jätte roligt med en Uteritt med pappas travhäst.


Likes

Comments

Ny vecka blev det igår. Har inget speciellt inplanerat i veckan, skola och stallet, det rullar på som vanligt.

Bessy verkar trivas. Har haft henne i tre dagar och hon är verkligen en social ponny, älskar! Hon fick vila igår då hon har blivit väldigt tunn och trött efter den långa resan från Irland. Idag ska jag ut och skritta henne så hon får röra på sig.

Bessy blev skodd igår också, och det gick jätte bra! Nu har hon brodd och snösulor på sig.

Uppdaterar mer ikväll om första ridpasset hemma med Bessy, håll utkik!

Hon är såå söt och fin!

Likes

Comments

Idag var jag på både träning med Molly och provridning. Träningen med Molly gick väldigt bra, hon var pigg och mjuk!

Provridningen gick även väldigt bra. När min tränare kom till mig så sa hon gå in i stallet och titta efter din ponny. När jag gick in dit så såg jag henne, kärlek vid första ögonkastet, verkligen! Det var en svart ponny, jag älskar svarta hästar. Pappa visste hela veckan att det var en svart ponny men hade inte sagt något så min tränare och pappa överraskade mig. Föll direkt för henne i utseendet.

Vid provridningen så red en tjej ponnyn före mig och hon såg så fin ut! När jag satte mig upp var det en väldigt stor skillnad från Molly. Mycket nättare ponny, och funkade på ett helt annat sätt. Men jag älskade verkligen ponnyn. Både irländaren, min tränare och pappa tyckte att jag passade med ponnyn. Vilket slutade med att jag sa att jag vill ha henne, utan att tveka en sekund. Hon hoppade så lätt med en jätte fin teknik.

Så nu står det en ny ponny på min gård och Molly är lämnad till irländaren. Kändes i hjärtat när jag sa hejdå till Molly.

Lite fakta om min nya ponny:

Ett sto född 2011, 6 år. 148 cm, alltså maxad d-ponny.

Kommer kalla henne för Bessy.

Irländsk import och tävlad upp till LC i Irland redan.

Eftersom Bessy är så ung så kommer jag hoppträna för min tränare en gång i veckan. Eftersom min tränare känner till henne, vet vad hon har gjort så inget blir fel i början. Vi vill ha en bra början.

Är såååå taggad på detta, kommer ha så roligt med denna ponny.

Likes

Comments

Imorgon ska jag provrida ponnyn! Längtar såå mycket, ska verkligen bli spännande och se vad irländaren har med sig till mig.

Imorgon ska jag även ta med mig Molly. Ska träna henne först för irländaren då han vill se henne. Efter träningen ska jag få provrida. Är i sista träningsgruppen med Molly så ska få provrida den nya ponnyn ifred efter träningen vilket blir bra. Ska verkligen känna av så det är rätt ponny för mig. Har inte tänkt köpa en ponny som jag inte passar med. Om jag känner att jag vill köpa ponnyn så följer den med mig hem imorgon!

Jag uppdaterar er imorgon, kanske det står en ny ponny på min gård? Vem vet.
Kommer iallafall bli väldigt jobbigt att säga hejdå till Molly om jag köper ponnyn.

Likes

Comments

Nu har jag planer på gång inom hästvärlden.

Jag köpte Molly för mer en ett halvår sedan. När jag köpte henne så sa irländaren att till påsk så ska jag byta till en ännu bättre ponny. Men när jag tränade för honom i augusti så sa han att till januari/februari så har han fixat en ponny till mig och han kommer ta tillbaka Molly. Jag var ju såklart lite osäker på det eftersom Molly är så himla fin och han såg på mig att jag var fäst med Molly.

Nu är det februari, irländaren "grundaren för Munsboro ponnyer" kommer nästa helg med ponnyer. Det ända jag har fått höra är att han har fixat en väldigt fin ponny till mig som jag ska provrida till nästa helg.

Vad händer med Molly? Tanken med henne var att jag skulle bygga upp mitt självförtroende, det var därför jag köpte henne. Och jag är så tacksam att jag hittade Molly för utan henne skulle inte jag kunnat hoppa ett hinder utan att bli osäker. Hon har lärt mig så otroligt mycket och jag har haft så roligt med henne. Men nu är jag redo för större utmaningar och jag är redo för att klättra i klasserna nu när mitt självförtroende är bra.

Om det blir så att jag köper den ponnyn irländaren kommer med så kommer han ta med sig Molly och hitta en ny ryttare till henne. Det dåliga är att jag inte vet vars hon hamnar, men jag litar på irländaren att han hittar ett bra hem till henne.

Så vi får se vad som händer nästa helg, om det blir en ny ponny eller inte. Ska bli intressant att se vad han kommer med.

Kommer bli svårt att lämna henne om det blir så, min fina Molly.<3

Likes

Comments