Header

Igår var jag på sadelutprovning med Bessy. Hon som hjälpte mig hitta rätt sadel var väldigt duktig och noga.
Vi började med att titta på min egna, och som min tränare hade sagt så tryckte den lite på sidorna annars satt den helt ok.
Vi provade 4 sadlar. Bessy var faktiskt väldigt tydlig med vad hon gillade och inte gillade. På sista sadeln vi provade blev hon till och med sur och stressad. Det kändes och syntes att hon inte var nöjd med den sadeln. Men vi hittade en hoppsadel som både jag och Bessy trivdes i. Hon fick lite större galopp och blev en helt annan häst nästan. Väldigt häftigt att man kan se att rätt sadel gör så stor skillnad!

Det blev en mörkbrun hoppsadel från ruiz diaz. Det ända negativa är att den var mörkbrun för att jag har svart utrustning. Men det viktigaste är att den är bra för mig och Bessy, då får den va vilken färg den vill.

Nu ska vi rida in oss på den här, kommer bli så bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Länge sen jag kikade in här nu. Måste börja uppdatera lite mer här. Har ju faktiskt bloggen till att kunna gå tillbaka och läsa och även för att jag ska få skriva av mig lite.

Hänt en del sedan sist. Har tävlat på 2 tävlingar och Bessy har fått gått på två stycken till prisutdelningar. ;) Vi är anmälda till våran första LB i augusti också, ska bli kul!
-------------------------------------------------

Idag ska jag äntligen få köpa en ny sadel!
Har fixat en sadelutprovare och jag har väntat på en ny sadel ganska så länge. Den sadeln jag har just nu ligger inte bra på Bessy och jag sitter inte heller så bra i den.

Uppdaterar ikväll så får ni se våran nya sadel.

Bjuder på den här fina bilden från i söndags när vi tränade för John Hickey.

Likes

Comments

Var ett tag sedan jag hade frågestund och det har hänt en del saker på slutet.

Så ställ frågor så svarar jag! :)

Likes

Comments

Hej på er! Fick sommarlov förra veckan då jag har varit i Spanien denna veckan, kom hem igår. Bessy har fått en välförtjänt vilovecka när jag har varit borta. Hon har fått gå i en stor hage med gräs, skönt för henne!

Nu ska Bessy sättas igång igen. Red faktiskt henne litegrann igår då jag kom hem från Spanien. Trodde hon skulle va hur pigg som helst men hon var lugn och fin. Om 2 veckor så är det hopptävling, är anmäld till LD & och LC på lördagen och LC+ på söndagen. Står dock som reserv än så länge men tror att det ska ordna sig.

Ska också bli mer social här på bloggen!

Imorgon ska även mamma fota lite sommarbilder på mig och Bessy! :)

Likes

Comments

Hej på er! Det var ett tag sen, men jag måste uppdatera om dagens tävling med Bessy.

Hoppade bara en LC idag som är 90 cm, två omgångar alltså en grundomgång och omhoppning.
på framridningen var Bessy väldigt pigg så jag fick värma upp henne ganska mycket. På framhoppningen var känslan jätte bra, kände verkligen hur kul vi hade redan där.

På banan så blev Bessy lite spänd, men jag satte i gång en bra galopp som gjorde henne mer säker. Jag har lärt känna Bessy väldigt mycket på den senaste tiden hur jag ska rida henne och det visade sig idag. Grundomgången var väldigt bra, kom lite tokigt på 8an men annars har jag inget mer att skriva. På Omhoppningen kunde jag haft en lite bättre galopp men det var en helt okej galopp ändå. Jag tog säkra svängar och tog inte någon snäv sväng då Bessy aldrig hoppat omhoppning på tävling. Så vi tog det väldigt lugnt för att vara omhoppning. Men det räckte till en tredje plats och vi var felfria!
Där satt dubbelnollan! Älskade ponny, vi visade att vi var ett team idag.

Nu ska Bessy få en välförtjänt vilovecka, då jag drar på semester. Vet inte hur jag ska klara mig utan henne en vecka men jag vet att hon kommer må bra av att bara få gå och äta gräs i hagen en vecka.

Fina, fina ponny!❤️

Likes

Comments

Redan juni?! Tiden går snabbt, oftast.

Vad händer denna månad? Jo jag ska tävla den 9 juni på klubben där jag brukar träna. Ska bara hoppa en LC på fredagen för på att lördagen far jag bort. Bessy får även en vilovecka efter tävlingen, som hon har förtjänat!
Snart sommarlov också! Går bara en vecka till i skolan, är dock inte på skolavslutningen men det ska bli skönt med sommarlov!
Har en del planer i sommar och ska mesta dels tillbringa tiden med Bessy och kompisar.

Ska ni göra något speciellt denna månaden?

Just nu sitter jag på bussen hem. När jag kommer hem ska jag packa och sedan fara och träna lite själv på ryttarföreningen med Bessy. Får se om jag tar något skutt men ska för det mesta träna dressyr.

Likes

Comments

Idag hopptränade jag Bessy för irländaren som vi köpte Bessy av. Han som är grundaren för Munsboro ponnyer. Jag provred och köpte Bessy för lite mer än 3 månader sedan så det var kul att få höra vad han tyckte om oss nu.
Fick väldigt mycket beröm av irländaren, han tyckte att vi passade jätte bra och vi hade utvecklats så mycket. Han tyckte allt var perfekt och det är så himla roligt att höra!

Vi hoppade olika små banor idag på lägre höjd då irländaren vill se hur man är tillsammans. Det gick jätte bra, Bessy var väldigt avslappnad men samtidigt väldigt pigg.

Jag fick även höra en rolig grej om Bessy idag! Hon har haft föl! Det står på Irland hos irländaren och jag skulle få bilder skickade på fölet senare. Ska bli så kul att få se hennes föl!

Riktigt nöjd över hoppträningen idag. Fick så mycket beröm över jobbet jag har gjort med henne bara på 3 månader, och det är så kul att också få höra att vi är ett "dreamteam"!

Bild från förra hopptävlingen med Bessy <3

Likes

Comments

I helgen var det hopptävling på hemmaplan!

LD: På framridningen/framhoppningen var Bessy väldigt lugn, lite spänd då hon inte har tävlat på en utebana förut men annars fin och lugn.
Fick 0 fel och en bra känsla på tävlingsbanan. Jag och Bessy lekte runt och det var en rolig bana.

LC: Fick rida igenom henne lite mer på framridningen för att hon var piggare och lite busigare. På tävlingsbanan fick jag inte till galoppen riktigt. Jag själv har inte hittat en bra galopp utomhus på henne än. Så jag kom dåligt på 2ans hinder och det blev ett pet där. Annars hade jag en ganska bra känsla men galoppen kunde ha varit mycket bättre!

Idag så for jag på hoppträningen. Var lite tveksam om jag skulle hoppa Bessy idag eftersom jag hopptävlade i helgen men min tränare tyckte att jag skulle hoppa några språng ändå. Vi tränade på att hitta rätt galopp och det är precis den träningen jag och Bessy behövde.
Jag hoppade en väldigt låg bana i början, det gick väldigt bra! Jag skulle tänka att jag red i en uppförsbacke mot hindret för att hindret ska komma till mig på rätt sätt.
Avslutade med att hoppa ett räcke upp mot en oxer på 1 meter. Eftersom att min tränare ville visa vilken skillnad det blev på lite högre hinder om jag tänkte uppförsbacke. Fick en jätte bra känsla och Bessy hoppade verkligen jätte fint ikväll!

Imorgon ska hon lösgöras och sen får hon två vilodagar för att ta igen sig, hon har gått lite tufft på det senaste.

Likes

Comments