Igår så red jag Bessy hemma på våran åker. Åkern håller på att torka upp och snart är den helt torr, äntligen!

Pappa var min tränare igår, genom hela passet. Jag tycker att det är viktigt att någon tittar på när man rider hemma ibland också. Min pappa har hållit på med hästar hela sitt liv så han är ju kunnig. Så jag fick lite feedback av honom igår.

Passet började med en spänd häst då hon ville hellre galoppera än att skritta. Bessy har vilat i 3 dagar då jag har varit bortrest, så jag fick räkna med en pigg ponny.
Men ju mer jag jobbade henne så blev hon mer avslappnad och jag fick ännu mer kontakt med henne. Travade väldigt länge innan jag kände att hon var redo för en lugn galopp.
I galoppen så var hon sååå fin! Väldigt avslappnad.
Jobbade mycket med tempoväxlingar och det funkade jätte bra.
Känslan var grymt bra och jag är nöjd!

Ikväll så blir det hoppövningar på ryttarföreningen med Bessy. Hoppträningen blev inställd i tisdags med min tränare då våran hästbuss var på lagning.

Har så lite bilder just nu till bloggen. Måste börja fota mer och oftare. Ska kolla med mamma eller pappa om dom kan fota mig och Bessy i helgen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alla vi som har bloggar som uppdateras regelbundet får ibland bloggtorka. Man kommer in i en svacka och vet inte vad man ska skriva om eller varför man ens ska blogga. Här kommer mina tips för att få tillbaka min blogginspration.

Läs bloggar! Att läsa bloggar jag gillar hjälper mig mycket. Att läsa en blogg man blir inpirerad av brukar ge mig mycket inspration och blogglust.

Motionera! Att gå en promenad eller att rida i friska luften får mig att tänka bra och jag får bloggidéer att skriva om.

Läs igenom din egen blogg! Det hjälper att läsa igenom sitt eget arkiv. Kolla vad dina läsare har kommenterat på olika inlägg, vad gillar dina läsare för inlägg? Vilka inlägg gillar du och varför? Fundera och kolla igenom dina kommentarer.


Detta är mina främsta tips för att få blogginspration till ett nytt inlägg och det hjälper nästan alltid. Ett tips är att skriva ner dina idéer som du kommer på så du inte glömmer bort dom. Anteckna på telefonen är bäst tycker jag för om jag skriver på en lapp så tappar jag oftast bort den.

Har du några egna tips? Dela gärna med dig av dom!

Likes

Comments

Hej på er! Det var några dagar sedan, men jag har verkligen tagit till vara på mitt lov i veckan. Nu är tanken att bloggen ska rulla på som vanligt igen!

Idag så tränade jag och Bessy på ryttarföreningen. Vi fick hela ridhuset för oss själva, det är alltid skönt. Jag hade inte så jätte stora krav på Bessy idag utan jag kände mest igenom henne och gjorde lösgörande övningar.
Hon kändes verkligen jätte fin! Allt var perfekt, och hon var så mjuk och följsam. Speciellt i galoppen! Börjar lära känna Bessy mer och mer för varje dag och jag gillar henne bara mer och mer.
Jag tror även att det här var sista träningen i ridhus, nu börjar utesäsongen! Jag är så taggad på att börja tävla och träna ute. Tror Bessy kommer passa perfekt på utebanan!

Jätte nöjd över dagens pass, min fantastiska ponny! <3

Likes

Comments

Började dagen i stallet. När jag kom dit så låg Bessy i hagen och verkligen njöt av solen. Hälsade på henne en stund och det var såå mysigt!

När jag hade gjort allt i stallet så for jag en sväng till min kompis och vi har haft det riktigt kul!

Ikväll for jag ut och joggade Bessy, hon var väldigt pigg! Red ett pass helt utan krav, sånna pass är bra att rida ibland.
Imorgon ska vi träna markarbete på ryttarföreningen eftersom hoppträningen blev inställd i veckan.

Likes

Comments

Såhär kommer Bessys vecka se ut ungefär:

Måndag: Vilodag
Tisdag: Uteritt ( ingen hoppträning i veckan för min tränare då hon är på ridläger.)
Onsdag: Markarbete på ryttarföreningen.
Torsdag: Promenad
Fredag: Dressyrpass
Lördag: Uteritt
Söndag: vilodag/promenad

Likes

Comments

Jag och Bessy red ett dressyrpass i ridhuset idag. Vi fick ridhuset för oss själva vilket var skönt. Jobbade mycket med volter som uppvärmning och kände igenom henne.
I galoppen tränade jag på galoppombyten på en åtta. Gick riktigt bra!

Känner skillnad från förra gången vi var i ridhuset och tränade dressyr. Förra gången var hon spänd och inte så koncentrerad, men idag var Bessy avslappnad, koncentrerad och jobbade riktigt bra! Så nöjd över henne.

Som avslutning på dagens ridpass så gjorde vi "följa John", det är att Bessy ska följa efter mig och stanna när jag stannar, osv utan att jag håller i henne.
Vi har fått en jätte bra tillit till varandra så hon följer efter mig vart jag än går både i hagen och i ridhuset.

Imorgon så kanske vi far in och tränar i ridhuset igen eftersom det inte går att rida här hemma just nu.

Likes

Comments

Glad påsk på er!

Dagens planer är att vara i stallet. Ska rida Bessy på ryttarföreningen idag. Får se om jag är i ridhuset eller om all snö är borta på utebanan så rider jag gärna där! Tanken med dagens ridpass är att rida igenom Bessy och jobba med dressyren.
Känns så bra att utesäsongen börjar snart, tror att Bessy kommer passa perfekt på utebanorna i sommar.
Om det blir att rida på utebanan så tar jag även med mig kameran idag. Nya och fräscha bilder på bloggen skulle inte sitta helt fel.

Måste bara dela med mig av denna bild, alltså huuur söt?!

Ha en grymt bra dag så hörs vi mer under dagen!

Likes

Comments

Igår fick jag äntligen påsklov! Äntligen kan jag lägga 110% fokus på bloggen och Bessy.
Har inget speciellt planerat under påsk utan jag kommer nog mest vara i stallet och vara med kompisar.

Dagens planer är att vara i stallet. Bessy ska ridas idag på åkern som igår. Hoppas att hon känns lika fin som igår! Tanken var att fara in och trimma med henne i ridhuset idag men jag tar det imorgon eller på söndag istället.
Kan bara skritta och trava här hemma då underlaget inte är det bästa, men det funkar.

Kvällens planer är oklara än så länge. Tror det bara blir att vara hemma och ta det lugnt.

Likes

Comments