103 dagar senare och jag är hemma...
herregud kändes som om jag skrev inlägget innan jag åkte typ igår, kort sagt WOW!
Vilken upplevelse.. wow..wow! Jag är så tacksam,lycklig,stolt över att jag åkte! Att jag vågade åka för herregud vilken omställning det har varit. Men människan kan anpassa sig riktigt fort till nya miljöer, nya rutiner osv... eller alla är ju olika såklart men jag kunde det iallafall. Detta är ett minne för livet som jag alltid kommer att ha med mig. Det har varit uppgångar och nedgångar vilket man måste ta, för faktan är att det kommer att ske. Sen är det frågan om hur man handskas med det. Det prövar verkligen en som människa totalt. Jag har växt hur mycket som helst, lärt känna mig ännu bättre och fått se nya sidor. Jag är extremt positiv till den nya Nicole som har kommit hem och jag är glad över att man har fått få igenom bra samt dåliga saker.

Jag har fått vänner för livet <3 det är sjukt hur fort man kan klicka så bra med folk, det fick mig att även inse hur vänner ska vara och hur jag själv vill vara som vän. Man får mycket mer perspektiv på saker och ting. Och det är jag tacksam för. Sedan för mig var det även att inse hur mycket familjen betyder och att i mitt fall iallafall hur min familj stöttade mig från Sverige oavsett vad. Jag kände mig aldrig ensam. Det fanns aldrig brist på kärlek eller närvaro från familjen och det är jag sjukt tacksam över det.

Denna resa har varit en av mina största lärdomar i livet och jag kommer att ha med mig det för resten av mitt liv. Om det är någon som funderar på att göra denna resa så KÖR! Förmodligen kommer man inte att ångra sig men om man gör så åk hem. Det är hur smidigt som helst.. jag menar bara att man måste våga. Rese lusten har inte direkt lagt sig för mig nu har jag snarare ännu mer planer och vilja att se världen!!

Vi var två som åkte och man kan åka två, tre, fyra, fem osv osv... ni fattar hur många som helst allt funkar lika bra. Jag fick möjligheten att testa på att resa i perioder i olika antal ibland var vi två ibland var vi 7 och sedan var vi fyra.
För mig funkade allt lika bra. Men för alla gör det inte det. Så min rekommendation är att man på något sett vet hur man fungerar. Vissa vet det redan och vissa vet det inte men samma sak där, prova! Ta det sen.
Men jag är iallafall extremt glad över att jag och just cassandra åkte, vi har haft upp och ner.. vi har haft det bäst och vi har även bråkat men sånt kommer.. vi har handskats med det hur bra som helst och vi har varit så brutalt ärliga mot varandra. Att resa två är enkelt men kan även vara svårt. För mig kunde jag inte ha rest med någon annan för trots att man bråkade osv så löste vi alltid det. Och när det kom till situationer där man skulle göra val, och vill man och vad vill man inte så lyssnade vi på varandra.

Med de sagt så har den resa varit hur grym som helst! Och något liknade ska jag göra om i höst, jag är verkligen tacksam över allt man har fått uppleva. Finns inga ord. <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

  • Resor

Likes

Comments

Hello,
Sitter och dricker en god varm choklad på ett shoppingcentrum här i Kuala lumpur. Idag är det regnigt och grått, väldigt mysigt dock men man blir ju lite begränsad. Det ser ut som att det blir en riktig cozy dag. För att sammanfatta lite vad vi har gjort de senaste dagarna... vi har besökt en fågelparken, ett akvarium men en massa coola fiskar, bio, åkt till ett shoppingcentrum som hade ett nöjesfält på 5:e våningen(!!!) Hahaha, det var så kul de hade värsta berg och dalbanan med två loop haha min första reaktion var "aldrig i livet" men efter mycket om och men så bestämde jag mig för att inte vara en fegis haha. Så vi åkte den jävlar va kul det var! Hade så ångrat mig om jag inte hade åkt.
Men typ det har vi gjort, JUSTE!!! Jag har även färgat mitt här..!!!

Det var en ganska så grå dag och vi hade kollat in en frisörsalong ett tag det såg jätte coolt/lyxigt ut och känslan var bara att dem här kan sin grej liksom. Så cassandra säger till mig "jag vill nog klippa mig idag" och det sjuka var att jag typ denna morgon fast inombords verkligen funderade över ifall jag skulle våga färga håret här. Så när hon sa det så kände jag bara att det var ett tecken på att bara köra. Så
Vi gick dit, något jag älskar med människorna här är att dem är så chill och bara är haha, dem BA "ja det kommer att ta 3 timmar, har Du bild på hur du vill att ditt hår ska bli, aaa okej gå och sätt dig" haha. Det var knappt så att jag själv hann ta ett beslut utan dem såg inga problem i det. Jag kan uppleva att det blir västra grejen när man ska färga sitt här hemma i Stockholm och det är bokningar och folk är stressade över att jag har så mycket hår och så.

Här var dem så chill. Aja hur som helst så visade jag bilder på hur mitt hår varit förr och så och han förstod och så. Tillslut så hade dem lagt på färgen satt på värmen och sedan kommer han och förklarar att han måste lägga på en toning för bästa resultat och jag har ju färgat mitt hår flera gånger och jag vet själv att det är något som görs hemma också. Så kommer han med sin mobil och visar hur han kan göra timingen och då pekar han på en platina blond tjej och jag får panik, haha jag blir ju rädd för så ljus hårig har jag aldrig varit. Och rädd över att han typ kände att jag passade i det eller jag vet inte haha. Jag sa "No to light" han BA haha okej.

Hahaha, sen så när jag får se lite av mina toppar så ser det kritvit ut haha jag ville ju börja gråta haha! Men cassandra var så skön för hon BA "Nicole få panik när han säger okej im Done" "du vet ju inte hur det blir" och jag kände typ att det var så sunt och bara få ta det då han verkade ändå ha koll. Haha jag höll på med min mobil hela tiden jag vågade verkligen inte kolla på mig själv.

Resultatet.. asså ljut vart det!! Jag är typ blond Hahah, och min bilder var inte alls så som resultatet vart. MEN jag är sjukt nöjd, jag är typ glad över att han gjorde det lite mer extremt haha, det är sjukt kul med förändringar och jag tycker att det ser sjukt bra ut!!! Så jag är så nöjd!!! Puss <3

  • Resor

Likes

Comments

Hola amigos!
Nu befinner vi oss på en ö utanför Malaysia som heter langkawi. Guuuud det är verkligen super najs här! Jag trodde att jag hade upplevt värmen i nu lite mer än en månad MEN inget slår denna värme haha.. det här är en värme på en helt ny nivå. Så najs men guuud vad svetten rinner konstant haha. Och för att toppa det så är det fullt med så kallade jellyfishes (jag kan ha stavat fel) men det är fullt med magneter, ofarliga men dem bränner liksom hela tiden men ofarligt. Idag såg vi dock en "farlig magnet" det var lite obehagligt men vad ska man göra. I denna värme finns det inte mycket till val.

Resan hit till denna ö var inte det roligaste haha. Det började med att vi i kuala lumpur försov oss.. vi skulle ha vaknat 8 men vi vaknade 11 något haha.. jag har inget minne av att jag har stängt av alarmet eller att Cassandras alarm har gått och den är verkligen brutal, haha. Aja paniken är ju stor då vi måste hinna checka ut och packa ner allt då enligt vår planering så skulle vi ju hinna med allt i lugn och ro på morgonen. Aja vi blir klara i tid hoppar frukost då vi måste fort till bussterminalen då infon var att reseguiden var på 6 timmar och vi kom iväg vid 12 så då behövde vi verkligen komma iväg snart då vi ska hinna med båten över också. Vi hade ingen aning om när sista båten gick men vi utgick från det normala kanske att sista går vid 18 eller något? Så schemat var ju tight haha.

Hur som helst vi kommer fram till bussterminalen bussen går 12:30 men vi kommer iväg 12:45. Under denna resa gör bussen en massa stopp och jag är så stressad inombords haha. Tillslut när klockan börjar närma sig 17 så har vi fortfarande inte kommit fram och det börjar bli färre och färre människor på bussen. Chauffören sägen att Kuala perlis som är vårt stopp är den sista. Jag kollar ut och ser att solen börjar att gå ner och jag vill verkligen bara komma fram NU. Just där och då var min mardröm inte att vi skulle missa båten, utan jag vill inte komma fram till ett ställe som är helt okänd och att det är mörkt... det gör bara situationen läskigare och jag känner mig bara mer otrygg speciellt när jag inte kan stället haha. Så min mardröm var att det skulle bli mörkt och att det skulle vara helt off typ. Aja så som jag misstänkte det blir mörkt och vi är fortfarande i framme och vi är dem ända som är kvar på bussen också. Haha fy fan asså jag var så stressad.. vi kommer hur som helst fram och på en gång kommer det fram en kille som frågar om vi ska till langkawi? Och han säger lika fort att båten har slutat gå (som vi misstänkte). Lika fort frågar han även om vi typ har bokat rum över natten och så.. och det ända jag vill är att ta in på ett ställe och typ återfå känslan av trygghet liksom. Och han var super vänlig med att följa med oss till ett ställe, där och då när man är i behov och ändå beroende av honom så vill man ju lita på honom och han gav mig ingen känsla av att han var opålitlig eller nått. Men cassandra viskade lite tyst liksom "fan vi ska typ förbi en parkering utan lampor och så, tänk om han rånar oss eller något" och visst, man ska inte vara snabb på att döma men hela denna situation var bara jobbig och obehaglig också.
Sen så finns det ju snälla människor som bara vill hjälpa, som han. Men vi tackade för hjälpen och sa att vi kunde hitta själva och han gick tillbaka.

Vi gick inte långt, men när vi väl kom fram så tog vi bara det första motellet och Gud, det finns nog bättre motell än det. Det var fullt med myror på golvet några på sängen så jag låg i den här lilla enkelsängen med min stora ryggsäck, handbagage, skor och dylikt på grund av dessa myror haha. Badrummet var inte najs men jag känner att så länge jag kan utföra mina behov liksom och så, så är jag nöjd det handlade ändå bara om en natt liksom. Men om man satte på kranen för att tex tvätta händerna då rann vattnet lika fort ut på golvet hahaha. Det är rummet gick på 60:- var.
Första båten skulle gå vid 07 på morgonen och dem ville vi såklart ta, natten var inte den bästa men för att toppa det bestämmer också elen att gå sista timmen så vid 05 går elen och air con slutar funka så det blir bokstavligen 30-35 grader i rummet och vi ligger ju redan där med mjukisar och tröja så asså svetten rinner ju haha.. och så är det kolsvart i rummet asså fy fan den var inte rolig haha. Väl att gå till båten och så gick hur bra som helst billigt, och tog endast 40 minuter. Hotellet är najs men dem skönaste sängarna evvveeeer verkligen men ligger tyvärr lite för off för min smak men funkar.

Ön är super najs, det ända är detta med kommentarer som vi inte har upplevt så mycket i Thailand. Här är dem väldigt verbala och kommenterar och det kan jag bli super arg över och super provocerad. Men men saker man få ta. Alla som vi har pratat med om detta har sagt liksom att det är så det är men det är super ovanligt att man hör att det har skett något fysiskt liksom. Men jag litar inte på nån oavsett utan tar situationen med "allvar" ändå liksom. Och det gör jag överallt men ändå så sjukt jobbigt.

Ikväll ska vi träffa 2 killar vi träffade i Thailand super sköna verkligen så det ska bli skit kul! Vi hörs <3333

Likes

Comments

Hola friends!

Glad alla hjärtans dag! Min dag har varit super, vi checkade ut från vårt hotell som vi har bott på i 4 dar och checkade in på ett lyxigare hotell för en natt nu bara. Cassandra hade en natt som hon kunde lösa in och få super rabatt så denna natt skulle egentligen ha kostat nått med 700 kr men istället betalade vi 190 kr var med frukost. haha, så kan man också göra! Hotellet är super najs med en infinity pool och ett najs gym. Vi gympade idag för första gången på en månad. De vart ben, det tuffaste haha... Gud vad sveatet bara rann. Men så skönt. Vi gick ut och käkade på en bra italiensk resturang som vi har hittat. Denna dag har varit super verkligen <3 saknar såklart Anton men det är som det är. Vi båda har det as bra och vi kommer att ses snart, så man ska inte klaga.

Kuala lumpur har varit så fett!! Bra shopping (mycket utbud), najsiga cafeer samt restauranger för alla prisklasser. Alla är vänliga och engelskan är mycket bättre har vi märkt på olika håll. Detta är ett ställe om jag någonsin har vägarna förbi igen kommer att besöka igen. Från Sverige är det ganska så långt men om man ändå befinner sig i Asien rekommenderar jag det starkt.

Igår var vi även på bio, sjukt taggade på att se fifty shades darker men såklart får landet inte visa den filmen för den är för porrig antar jag? vilket man får respektera, men såklart suger det då jag var väldigt taggad på att se filmen. Jag läser boken nu och den är så braaaa. Asså verkligen. Så vi såg split istället. Det handlade om en man som byter personligheter... jag tror att han hade typ 23 olika personligheter haha.. sjuk film, bra men lite överdriven. Men det var kul att gå på bio dock haha, att gå runt och kolla på affärer är både dåligt för plånkan men man blir också trött i bena haha. Så att gå på bio var sjukt mysigt. Så som det ser ut nu så kommer vi att återvända till Kuala lumpur senare i FEB, och då ska vi göra lite annat också. Det tar ett tag att navigera sig. NU kan man stället hyfsat bra och de finns några saker som jag skulle vilja se här i Kuala lumpur. Imorgon åker vi till Langkawi en ö här i Malaysia. Där ska vi vara i en vecka. Så de ska bli super kul!!! Nu ska jag mysa ner mig i denna sköna säng <3333

Likes

Comments

Holaaa!
Just nu befinner vi oss på Phukets flygplats och ska strax kliva på flyget. Klockan är snart 20:30. Vi valde ett senare flyg just för att maxa tiden med mina päron och dylikt.
Igår var vi ute och käkade och hade det super mysigt med familjen, när jag och C kommer hem säger C helt plötsligt "ska vi köpa lite alkohol och fira sista kvällen" Hahaha. Så kul! Jag kände the feeling så jag BA "varför inte?". Sen kommer helt plötsligt frågan "eller ska vi dra till patong och gå ut?" Hahah det är då vid 21 tiden och jag wooooowwww vad detta är spontant detta gäller inte jag haha. Det ska var koll hela tiden Hahaha.. men det slutade med att vi drog ut och det var en av de roligaste ute kvällarna vi haft. Vi kom hem vid 04 tiden också den senaste ute kvällen Hahaha. Men det är ju sånt som skapar minnen också haha. Vi hade så kul! Och träffade en massa människor! Det är nog det roligaste med det hela att man träffar så mycket människor och framförallt SKÖNA människor <333
Haha det var lite om vår sista kväll här i Thailand! Nu ska vi på flyget. Vi hörs i kuala lumpur :)))

  • Resor

Likes

Comments

Hej hopp!
Det var inte igår bloggen men nu är jag tillbaksssss. Gud det har verkligen varit ett par riktigt avslappnade dagar. Min familj kom till Thailand den 2 feb sen dess har vi hängt. Vi bor i karon som ligger bredvid patong. Här ska vi vara i en vecka, till den 10:e för då beger vi oss till Malaysia!! Så taggad på storstad och öar och fina stränder!!! Vi har haft det super bra dem senaste dagarna vi har verkligen tagit det lugnt. Patong ligger som sagt bredvid så man kan ta en tuktuk på typ 15 minuter. Så vi har gått ut, två gånger och du funkar hur bra som helst.
På dagarna bor vi på familjen hotell i princip, det är super stort osv så där trivs vi. Vi bor 10 minuter bort endast. Karon är ett lugnt ställe inte så mycket festliv utan isåfall några barer med typ live musik. Om man vill ha fest tar man som sagt en tuktuk och åker till patong. Däremot är det billigare i karon och mycket utbud på restauranger vilket är super najs! Karon passar oss sjukt bra då vi ändå har festat en del och känner nu hur vi bara vill ta det lugnt innan vi rör oss vidare.

Idag åkte vi ute på en trip, vi vakande 06:15 och var helt döda och kom hem 18:00 ungefär. Så det har varit en lång dag, men Gud vad det finns fina ställen!! Vi åkte besökte bland annat Maya bay, monkey Beach och bamboo island. Sedan mellan dessa stop stannade vi för att snorkla och så. Det har verkligen varit en kanon dag och sjukt bra väder.
Ett ställe jag rekommenderar är Bamboo Island!! Säger bara WOW va vackert. Det är ett måste! Klar blått vatten, skön atmosfär helt enkelt underbart!

Imorgon ska vi sova ut först och främst och sedan njuta av våra relax dagar som vi har kvar här i karon och sedan är det daga för oss att packa och upptäcka ett nytt land! Det är så sjukt att vi inte ska åka hem till Sverige utan vi ska fortsätta att uppleva och se en massa. Jag är så himla glad över att jag tog beslutet av att åka och backpacka, detta är verkligen livets resa <3333

Likes

Comments