Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Japan

Första dagen i Colorado bjöd på kanonfint väder. Vi åkte in till Aspen och Amanda visade mig runt i samhället innan vi sen gick upp för ett av de fyra skidbergen som Aspen har. När vi väl kämpat oss upp så tog vi god tid på oss och slappa i den behagliga temperaturen (ingen stress). Aspen ligger på ca 2300m i höjd och backen vi var upp i låg på ca 3000m, detta resulterade i att vi senare under dagen förvandlades till tomater. Skönt var det iaf!

Därefter åkte vi och hälsade på Amandas Au pair familj. De bor i den största villan jag någonsin besökt. Tre våningar med hiss och dörrar överallt, ofattbart stort och lyxigt. Vi umgicks med barnet på 12 år och hennes mor. Jättekul för Amanda att vara tillbaks efter 5års tid.

Dagen därpå blev en lång dag som tog oss via Independence pass (fin väg genom Colorados bergskedja) till Denver för att hämta upp Angelica och Johannes. Ca 3-4h tog det. Vi stod ivriga och väntade in dom och tillslut dök de upp! Vägen tillbaks var lika lång men gick desto snabbare nu när vi hade så mycket och prata om.

Vi anlände sent till vårat hotell och hoppade i sängs. Nästa dag blev en händelserik dag. Vi började att åka till Maroon bells som är väldigt likt Moriane lake i Kanada. Otroligt fint och betydligt mindre turister än i Kanada. Vi njöt av sjöns reflektion och fiskarna i vattnet innan vi åkte vidare till Snowmass (en skidort alldeles utanför Aspen) för att vandra. Även idag skulle det visa sig bli en kanondag! Vi kom upp till toppen där en yoga platta finns och tog lite bilder innan vi satt och bara njöt av solen.

Vi åkte sen hem och tog en eftermiddags/kvälls siesta innan vi mötte upp Amandas kompis och hennes två kompisar för att käka. Efter maten bestämde vi oss för att åka till en local hot spring. Det var alldeles mörkt och med hjälp av lamporna på mobiltelefonerna lyckades vi hitta fram till hot springen där redan några andra låg och njöt av den fantastiska stjärnhimlen. Vi hoppade i och temperaturen var perfekt varm. Där låg vi och prata och kikade på stjärnhimlen och såg en hel del stjärnfall, härlig upplevelse. Vi sov senare som en stock!

Idag sa vi hejdå till Colorado och bilade ner till södra Utah, ca 6-7h biltur, där vi nu slagit läger i ett hotell utanför Bryce canyon.

Likes

Comments

Likes

Comments

Japan

Efter flera veckors nedräkning, med allt kallare höstdagar i ryggen, var det äntligen dags för oss att packa väskorna och ta flyget över Atlanten. Angelica hade en inte alltför lättsam resdag. Då hon fick noga genomgång av väskan, både i Östersund och på Arlanda. Som tur var hade hon inte packat ner något olämpligt i sin nya fina resväska. Trots allt detta var humöret på topp, och resan över till USA gick som smort. Tillsammans med film, serier, snacks och prat sprang timmarna snabbt förbi, och snart landade vi i ett soligt Los Angeles.
Vi tog direkt en übertaxi mot vårt boende som låg i Hollywood, alldeles runt hörnet till det populära Walk Of Fame. Trötta, och aningen jetlaggade, bestämde vi oss för att ta en kort promenad längs den kända gatan. Efter att ha gått slalom mellan turister, Stålmannen, Spindelmannen, Thor och allt vad de heter, tog vi lite kvällsmat på McDonalds. Det första besöket av många är jag rädd.

På söndagen packade vi väskan för en heldag nere på stranden. Återigen använde vi oss av übertaxi. Något som vi insåg var det allra bästa alternativet att ta sig runt på i Los Angeles. Vi hoppade av vid den berömda Santa Monica Piren, där vi strosande runt och tog lite fina bilder. Därefter bestämde vi oss för att ta en promenad längs stranden mot Venice Beach som låg längre ner längs kusten. Den 35-gradiga värmen var till en början ganska påfrestande. Men det var inget två soltörstande norrlänningar klagade på! Längs strandkanten passerade vi ständigt de klassiska ”Baywatch-livvaktstornen”, innan vi nådde Venice. Här var det full aktivitet. Padeltennisbanor, skateboardparker och basketplaner omringades av alla dess slag av gatuartister.
På kvällen var det dags för lite tidigt födelsedagsfirande för Angelica. Vi åkte upp till Griffith Observatoriet. Där det blev en enklare måltid, och en bedårande utsikt över ett upplyst Los Angeles. Härifrån var det sedan gångavstånd till den mysiga utomhusarenan Greek Theatre. Här spelade på kvällen Evanescense. En liveröst utan dess like var vi överens om. En heldag på stranden var kanske inte den bästa uppladdningen innan konserten, då vi nästintill somnade till den ljuva musiken.

På måndagen stod en heldag på Universal Studios på schemat. Även denna dag var rykande het, så vattenflaskan fylldes nästan ständigt. Här fick vi bland annat åka en tur genom områden där flertalet filmer och serier har spelats in. Jättefränt!
Detta följdes av en hel del andra åkattraktioner. I slutet av dagen var Johannes åksjuk, och Angelicas röst nästan helt utnött av alla skrik. Trots detta var vi fortfarande helnöjda! Kvällen spenderades på en närliggande galleria.

Idag söndag checkade vi ut från Änglarnas stad för den här gången. Därefter tog vi flyget vidare mot Denver. Väl där mötte Niklas och Amanda upp oss med sin fräsiga hyrbil. Lyxigt!
Nu ligger vi på ett motell i Glenwood Springs. Imorgon rullar vi vidare mot nya äventyr. De kommande dagarna består av en hel del vackra vandringsstråk. Vilken rivstart på resan!

Likes

Comments

Japan

Vi lämnade National Parkerna bakom oss och började bege oss söderut mot Utah. Längs vägen stoppade vi till i Idaho Falls för att besöka en öppen farm med pumpor som är populärt här. Speciellt nu när det närmar sig Halloween! Riktigt kul och annorlunda. Därefter fortsatte resan och efter ca 4-5h anlände vi till boendet i den gamla OS staden Salt Lake City. Vi åkte på kvällen till IKEA för att förtära en klassisk mos och köttbulle tallrik, mycket gott och billigt :)

Dagen därpå åkte vi ut i vischan och gjorde en vandring som tog oss till ett vattendrag med massa hot springs. Perfekt skön värme och väldigt fint! Efter att nästan ha förvandlats till ett russin begav vi oss hemåt. På vägen hem stanna vi till vid huset som en animerad film är gjord på. UP heter filmen, gulligt litet hus.

Nästa dag blev det en ny vandring, denna gång till ett vattenfall kallat Donut Falls. Anledningen till namnet är för att vattenfallet forsar in genom ett hål som en donut. Därefter tog vi en riktig slappar eftermiddag och unna oss att se en film på rummet och researcha lite.

Idag har vi tagit oss från Salt Lake City, Utah och begett oss till Glenwood springs, Colorado. Ca 5-6h bil tur på en av de tråkigare highwayen. Nu är planen att besöka Aspen där Amanda varit som Au pair, där vi bland annat ska träffa hennes Au pair familj och andra kompisar. Sen nalkas det snart syskon reunion då Johannes och Angelica snart anländer från LA. Kommer bli jättekul!!

🤠

Hejhopp!

Likes

Comments

Japan

Det har varit hektiska dagar med mycket bilåkande de senaste dagarna. Vi lämnade Essex och åkte upp nästan enda till den kanadensiska gränsen för att åka in på två infarter till Glacier National Park i Montana. Här ligger mycket fokus till långa vandringar upp på bergen med fina vjuer, men eftersom vi redan haft en vecka med enbart värre berg och sjöar så njöt vi istället av en kortare hike och åkte runt i den fina vägen. Samhällena i Montana, Idaho och Wyoming är som att kliva in i en cowboy film! Riktigt gulliga fina cowboy kåkar.

Känns nästan som vi bilade konstant när vi tog oss från norra Montana ner till Bozeman som ligger strax ovanför Yellowstone. Så dagen därpå blev det således den berömde National Parken - Yellowstone. Vi åkte igenom parken och fick se massor av gejsrar, djurliv och fin landskap. Det sista innan vi lämna parken var att en stor hjord av Bisons vandrade över vägen, riktigt maffigt. De kom fram och betade bara någon cm från bilen och vi hoppades på att den inte skulle slå i.

Därefter åkte vi in till Idaho som ligger just precis utanför parken åt väst till ett litet bondsamhälle vid namn Driggs. Återigen anländer vi på kvällen så vi hälsar på våran nya värd och somnar.

Idag besökte vi Grand Tenton NP som ligger under Yellowstone som är mest känd för naturliv och maffig bergkedja. Lite snålt tyckte vi de var med djurliv (såg bisons på avstånd och lite annat smått o gott), men bergskedjan kunde man inte klaga på!

Föresten ligger båda National Parkerna i Wyoming, lycko-ostar!

Likes

Comments

Sista dagarna i Kanada spenderades i lugnets tecken. Vi tog sovmornar, tvättade på en klassisk nordamerikansk tvättställe och besökte lite ställen i närområdet. Bland annat hörde vi talas om en fin sjö upp mot bergen där man bara kunde ta en kanot och kanota om det fanns någon. Så vi försökte åka dit (hade hört att vägen var rätt dålig), ca 10km, det skulle visa sig vara svårt. Tog nästan 1.5h i den sämsta skogsväg jag någonsin kört på med enorma vattenskador genom vägen med stora stenar. Vi studsade sakta uppåt på den lilla vägen, Amanda helt förskräckt! När vi nästan var framme började det vara snö på skitvägen vilket gjorde att vi spann oss upp ca 200m till innan det inte gick mer. Så försiktigt fick jag backa baklänges ca 500m innan vi kunde vända och ge upp äventyret. Tur att det gick bra. Skulle varit trist att ringa hyresbolaget och säga att man fastnat på värsta offroad vägen mitt i ingenstans.

Vi planerade sedan näst kommande dagarna i USA. Blir rätt så intensiva dagar med mycket mark att beta av framgent. Idag, söndag, lämnade vi Golden och tog oss över gränsen (enkelt) och åkte in till staten Montana för att hitta vårat super mysiga boende i Essex som ligger utanför Glacier National Park. Vi hade planer på att göra lite vandringar här men de flesta är rätt långa och halva parken är tyvärr avstängd pga skogsbränder. Så blir bara en kortare visit här innan vi fortsätter söderut!

Likes

Comments

Vi fortsätter att ösa igenom platser på dessa fantastiska national parker! Vi åkte upp till Jasper ca 3+h, otrolig fin väg med berg och sjöar rakt igenom. Besökte olika populära platser och vandra igenom Jaspers by innan vi drog oss hemåt igen.

Idag har vi paddlat kanot i Lake Louise. Fantastisk vju och härlig dag! Efter ca 1h så drog vi oss mot Banffs by som vi ännu inte besökt och vandra igenom den. Riktigt gulligt samhälle med berg i alla riktningar. Vi stannade på ett ställe på vägen hem och vandrade ca 2km för att se två vattenfall. Nu känns det verkligen som vi sätt och gjort väldigt mycket här så det känns mycket bra!

Kram 👋🏽

Full vintermundering gäller på mornarna och skrapa rutorna, riktigt kallt!

Likes

Comments

Japan

Bilresan på över 7h gick väldigt enkelt och snabbt! Vi anländer till vårt nya boende i orten Golden runt 15-16 tiden. Jättetrevlig tjej som bor här och vi har hela källarvåningen för oss själva, skönt!

Dagen därpå kliver vi upp tidigt för att åka in till Banffs National Park för att besöka ett av mina most-do i resan, att besöka Moriane lake. När vi kommer dit efter 8 så är redan den lilla parkeringen nästan full. Vi njuter av vjun länge innan vi återgår till bilen för att pälsa på oss hela vintermunderingen igen för att fortsätta njuta. Sen när turist bussarna välde in och det blev rena lämmeltåget upp till viewpointen så åkte vi ner till själva samhället och åt lunch. Sen åkte vi till grannsjön Lake Louise som också var fin (inte lika fint dock). Vi njöt av de fina vädret innan vi rörde oss tillbaks till Moriane lake för omgång 2. Vi löste parkering och kunde nu se sjön i mycket turkosigare färg!

Därefter åkte vi hemåt och stoppade återigen till på en fin sjö - Emerald Lake. Asiaterna är verkligen överallt och tar tyvärr bort charmen med många många ställen menmen.

Sol är det spått att bli nu i 2 dagar till så vi fortsätter att ösa på!

Likes

Comments

Japan

Fredagskvällen mötte vi upp Amandas kompis och åt middag ute på en schysst restaurang, sen strosa vi genom staden och kikade runt lite innan hemfärd. Dagen därpå tog vi sovmorgon innan vi åkte in till ett shopping outlet. Amanda köpte några klädesplagg men jag höll hårt åt min plånbok och gick därifrån endast med mat i magen. Amandas kompis Linn var med oss igen och vi åkte in till staden och försökte lösa biljetter till sista försäsongsmatchen för Vancouver men trycket på biljetterna var så sinnessjukt höga så vi gav upp efter att första perioden gått och de ville ha 100$ för en biljett, riktigt orimligt. Så vi gick istället till en sportbar med en gigantisk tv och såg matchen istället.

Idag söndag har det varit bättre väder så vi passade på att göra en sista vandringstur i Garibaldi (ca 2h utanför). 18km och relativt jämn uppförsbacke. Tog ca 5h turoretur. Väldigt fint var det med återigen en glaciär sjö med bergstoppar runt omkring.

Imorgon går resan vidare och det känns bra då man börjar bli lite små mätt på stället och boendet.

Vi hittade en svensk godisbutik! Himmelskt gott!

Likes

Comments