För mig är alkohol ett ord som betyder många olika saker såklart men i det stora hela så är det ingen bra känsla jag får av det ordet. Hör jag ordet Alkohol så kommer det ju först upp tankar som party, fest, hänga med polare, dansa loss och bara släppa tankarna på allt som känns jobbigt för ett tag och bara det kan ju vara riktigt skönt. Ni vet när man först tycker att något känns tungt att tänka på och så dricker man och glömmer för en stund och så tar man tag i det dagen efter igen. Det som är stört är ju att du bara skjuter upp problemen en stund för de finns ju fortfarande kvar. eller har jag fel?

Nästa grej som kommer upp direkt är ju det som tyvärr också mer eller mindre alltid är inblandat med alkohol, personlighetsförändringar, fylla, ofta fel val och beslut, lögner, svek, ”missförstånd”, impulshandlingar, otrohet, "kyssar på MR.French"……. Slagsmål, bakfylla, ångest, att man gymmat i onödan, vill äta onyttigt, mindre energi osv osv Listan kan göras lång om man säger så. Det jag känner är att det är så mycket mer negativt som jag har upplevt runt alkoholen än att det är något positivt. Det är helt otroligt vad mycket skit alkohol medför sig och ändå så är det något som vi alla ändå tycker är okej att vi dricker såklart. 

Jag tillhör i alla fall dem som kan ha kul både med och utan alkohol och då blir ju valet kanske lättare att faktiskt avstå att dricka. Dessutom har jag sett baksidan av alkoholmissbruk på nära håll och vad det innebär att kämpa och sluta med skiten. Är stolt över mina nära som har lagt av helt och hållet och har över 7års nykterhet med sig. Det gör mig peppad att se förändringen och förbättringen som det har medfört och det gör mig ännu mer övertygad om att jag inte vill dricka. Jag kan absolut dricka någon gång när jag känner för det men det kommer bli sällan. Mitt fokus kommer handla om att försöka må bra, för om jag mår bra så kan jag även hjälpa dem i min omgivning att må bra. Win win 

Sen btw idag blev jag stoppad av en tjej på morgonen när jag var på väg in till stan för att plugga. Hon gick fram till mig och sa ”Du är sämst och du borde låta A och M vara ifred”….. Jag blev lite ställd men fann mig och sa inget tillbaka utan bytte vagn istället. Vad ska man ens svara när någon gör så? Hur kan ens någon göra så?

Ja ja, nu ska jag tänka framåt istället så jag vill önska alla (som läser detta) Ha en härlig fredag och må bäst (helst utan alkohol)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments