Sidste weekend var jeg til international Noho Marae weekend. Så er der nok mange af jer, der sidder og tænker, og hvad betyder det?

Det var en weekend, hvor vi internationale studerende blev introduceret for Maori kulturen. Maori er New Zealands oprindelige befolkning, som er kommet fra det østlige Polynesien i årene 800-1300, hvorpå kulturen nåede sit højdepunkt i 1700 tallet.

Maorierne byggede solide boliger af træ, hvorpå de altid havde et stort fælleshus i midten af landsbyerne, hvor de fremstillede tøj, levede af fiskeri, jagt og indsamling.

Maori befolkningen er opdelt i stammer. Øverst er høvdingen, som er lederen af hyppige krigshandlinger imellem små samfund.

Fredag d. 3.03

Fredagen startede med velkomst cermoni, hvor vi skulle vise overfor høvdingen af landsbyen, at vi var en gruppe mennesker, som kan med fred. Derefter var vi til ’’International Pot-Luck Dinner’’, hvor alle kom med deres nationale ret, hvorpå vi så delte alle retter. Vi danskere var gået sammen om, at lave kartoffel salat og frikadeller. Hele middagen var virkelig en succes, det var en spændende smagsoplevelse, at smage de forskellige nationalretter. Efter middagen tog vi ned på en bar, og hørte live musik. Da natten kom, sov vi i deres ’’waharoa’’, som er et helligt hjem/fælleshus, hvor alle Maorier samles, og lukker alt det onde ude og glemmer alt om tid og sted.

Lørdag d. 4.03

Lørdagen startede med morgenmad, hvorefter vi skulle lære en masse danse og sange, som vi skulle performe om aftenen. Jeg kan ligeså godt være ærlig, det var ikke nemt at synge på deres Maori sprog samme tid med, at man skulle danse, men det var helt sikkert en sjov og interessant oplevelse.

Om aftenen skulle vi give en koncert/opvisning ud fra alt, vi havde lært om dagen. Pigerne havde en dans, som kaldes Poi og drenges Haka. Det kan der ses mere om i nedenstående video fra weekenden:


Herefter var der ’’Hangi’’, som er den traditionelle Maori fest. Her blev vi først sunget ind i salen, hvor der var dækket op til noget af et fest måltid. Imellem hovedretten og desserten skulle to af vores internationale holde en tale, som tak fordi vi måtte komme og for at de lukkede os ind i deres hjem og deres hjerter. Herefter betragter de os alle som en del af deres familie. Efter Hangien stod den på en fest med alle Maorier, internationale og frivillige fra weekenden.

Søndag d. 5.03

Søndagen startede først kl. 10, så der var vi vidst heldige efter en festlig aften. De havde lavet en kæmpe brunch buffét til os. Efter maden skulle vi finde sammen med dem fra vores eget land, og vælge en sang på vores eget sprog, som vi skulle synge for de andre. Inden vi sang skulle vi holde en takketale på vores eget sprog for at fortælle, at vi var taknemmelig for, at vi var blevet lukket ind i deres familie.

Herefter var det, man kalder Mihi Whankamutunga, som var vores afslutnings cermoni, hvor vi alle fik en halskæde, som et symbol på, at vi nu var en del dem.

Kira Ora
(Hej, Farvel).

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Sidste uge kan man vidst rolig kalde for ferie. Vi havde en dag, hvor vi skulle være på skolen, og ellers fri resten af ugen. Tiden blev brugt på Roadtrip med andre internationale studerende. Vi var en blandet forsamling af folk fra Asien og Europa.

ROADTRIP

Onsdag

Vi tog afsted fra onsdag-torsdag på en tur ned til Rotura og Plateauet.

Vi startede turen med at køre ned til Waitomo grotterne, hvor vi var nede i en ''Glowwarm Cave''. Turen begyndte med en rundvisning i grotten, hvorefter vi kom ud i båden, og sejlede rundt imellem de selvlysende orme på alle væggene, der samtidig reflekteredes i vandet. Det var en ubeskrivelig flot oplevelse.

Efter dette kørte vi længere sydpå, hvor vi så solnedgangen på en strand og fik en aften dukkeret inden, at det blev mørkt. Da mørket faldt på, tog vi ud for at få noget at spise, hvorefter vi kørte mod det Hostel, som vi skulle bo på. På vejen derud måtte vi simpelthen stoppe op, da stjerne himlen aldrig har været set så klar før. Det var en helt særlig oplevelse. Da vi kom frem viste det sig, at være et stort gammelt hus, som vi fik for os selv.

Torsdag

Dagen efter blev dagen brugt på ''The Tongariro Alpine Crossing'', som er en hiking tur på 19,4 km. Denne hiking tur fandt sted i Tongariro National park, som er New Zealands ældste nationalpark. Turen var hård, men det hele værd. Naturen var så fantastisk smuk, og helt ubeskriveligt flot landskab.

Jeg har lavet en video fra roadtrippen, hvor I kan få et indtryk af, hvordan min Roadtrip var:

Jeg ser frem til at opleve mere af New Zealand på både natur og kulturfronten. :)

Likes

Comments

I dette blog indlæg kan I få et indblik I, hvad jeg har brugt min første weekend i Auckland på. Den har været meget blandet med forskellige former for aktiviteter.

International orientation

I fredags var vi til international orientation om dagen, hvor vi blev vist rundt på skolen (Auckland University of Technology). Dagen stod på en masse orientering, hvor vi blandt andet blev introduceret i Mauri kulturen igennem deres dans. Det var noget af en oplevelse. Derefter kom vi ud i små grupper, hvor vi lavede en masse intro.

Fredag efter orientation snakkede jeg med min roomie fra Hong Kong, Kina. Her fik jeg et stort indblik I kulturen i Hong Kong, og hvor anderledes den er i forhold til resten af Kina.

Fredag aften var min første bytur i Auckland by, hvor jeg tog afsted med nogle forskellige internationale studerende. Der var mange nye internationale studerende i byen på baren kaldt ''101'', hvor der er billige drinks/øl til kun 15 kr. Meeen det er nok også en af de eneste ting, som er billig hernede, når vi snakker om at handle ind. Det er utrolig dyrt at handle ind hernede så meget som 500 g. kylling koster 50 kr, så man skal virkelig være kreativ med madlavningen.

Snapchat Scanvenger Hunt

Lørdag deltog jeg i Snapchat Scanvenger Hunt. Vi var ca. 12 teams, som skulle dyste mod hinanden på den måde, at vi fik en liste over ting, som vi skulle snapchatte til dommerne. På listen stod der f.eks. Svøm i springvandet i parken, fri til en person på gaden, tag noget tøj på af det modsatte køns. Det var en konkurrence, som varede i 4 timer, så efter den meldte trætheden sig. Måske også lidt jetlagget endnu?


Mount Eden

Søndag blev brugt på en tur til Mount Eden, som er Auckland's højeste vulkan på 196 meter. Derefter blev der handlet en masse nødvendige ting, som jeg havde haft plads til i baggagen. Gåturen hjem blev lang, da vi farede lidt vildt, men så fik vi da set noget af byen, som vi nok ellers ikke ville have set.

Piha Beach

I dag gik turen til Piha Beach, hvor jeg for første gang prøvede at surfe! Det var virkelig en fed oplevelse, dog en anelse svært, men jeg kom da op og stå på brættet et par gange. Derefter gik vi på hiking i det flotte natur område.


Jeg er allerede vild med New Zealands Natur og kan ikke vente med at komme ud og opleve mere.

Likes

Comments

Så er jeg ankommet til Auckland, og fået en lækker penthouse lejlighed. Der var lidt rigelig med udfordringer på min udrejse dag i mandags, men jeg kom godt af sted fra Hamborg, og kan nu se tilbage på dagens kaos med et smil.

Lang og udfordrendeafrejse dag

Der var ikke meget held med på afrejsedagen. Den startede ud med en tur forbi kiropraktoren, da den tunge kuffert havde givet et voldsomt vrid i ryggen. Senere en tur forbi tandlægen til tjek, som endte ud med en rodbehandling og sidst men ikke mindst, så gik min telefon i koma på vej til lufthavnen i Hamborg, som resulterede i et smut forbi en telebutik i Aabenraa.

MEEEEN da vi først kom til Hamborg, hvor jeg skulle flyve med Emeriates vente uheldet til hygge med mor og far, inden der blev sagt på gensyn. Flyveturen gik fin, dog er jeg jo lidt uheldig, og endte ud med næseblod, hvor 4 stewardesser pludselig stod rundt om mig for at spørge, om jeg var ok, OG selvfølgelig var jeg det ;)

Første flyvetur gik fra Hamborg til Dubai, og tog 6 timer, hvor jeg fik en ældre tysk dame som sidemakker - utrolig snaksaglig og flink. Efter ventetiden i Dubai fik jeg en anden ældre dame fra Wales på min ene side, og på den anden side en fransk pige. De var begge utrolig spændende at snakke med, og det kunne da distrahereen fra den 16 timers lange flyvetur.

Jeg er utrolig positiv overrasket over, hvor nemt det var at falde i snak med folk i flyet. Jeg tror simpelthen, at alle andre kulturer er bedre til at tage kontakt end os danskere, hvilket jeg nød godt af.

Penthouse lejligheden

Da jeg ankom havde jeg ikke de vilde forventninger til boligen, og havde en idé om, at vi skulle bo 7 sammen og dele køkken og bad i nogle standard boliger. Jeg blev POSITIV overrasket, da jeg ankom til en lejlighed på 14. etage med den lækreste udsigt over Auckland.

De 2 roomies var ankommet, og de er virkelig søde og imødekommende. Den ene kommer fra Tyskland og den anden fra Kina. Jeg er ikke itvivl om, at vi nok skal få det super sammen, og allerede nu er det utrolig spændende at høre om de forskellige kulturer og traditioner.

Her er lidt billeder af lejligheden, dog er udsigten ikke helt så fantastisk i regnvejr ;)


Auckland

Der er ingen tvivl om, at Auckland er en storby med en masse internationale beboer, hvilket nok skyldes de gode muligheder for uddannelse. Jeg har mødt 3 andre danskere her på ’’Wellesley student appartment’’, hvilket har givet en tryghed iblandt de mange nye indtryk.

Ude i Auckland by har jeg indtil nu oplevet, at menneskene er så imødekommende og hjælpsomme uanset, hvor du nærmest går hen. Den lokale kultur her i New Zealand er Maori kulturen, som jeg glæder mig til at møde og få et større indblik i. Jeg skal studere et fag, hvorpå vi skal dykke ned i den lokale historie, dans og sproget. Der kommer til at være en weekend tur, hvor vi lærer en masse om denne kultur.
Dog stadig en del jetlag, da vores døgn herover er helt modsat det danske – præcis 12 timer, men mon ikke man kommer ind i rutinen. 

I morgen er der international orientation på Auckland University of Technology, hvor vi skal besøge det kæmpe universitet for første gang, hvilket jeg ser frem til. 

Likes

Comments

Udveksling i New Zealand
Jeg har nu oprettet denne blog, hvor jeg vil skrive nogle indlæg om mine oplevelser på mit kommende udvekslingsophold i New Zealand. Samtidig vil jeg poste nogen af de billeder, som jeg vil få taget dernede.

Hvad hvis drømmen går i opfyldelse?
Da jeg søgte om udveksling i New Zealand, havde jeg aldrig turde håbe på, at det lige netop var mig, som blev valgt. Da nyheden kom blev den modtaget med glædestårer, hvor jeg virkelig kunne mærke, at min mavefornemmelse var med mig.

Jeg har altid drømt om at rejse til New Zealand og opleve deres smukke natur, det imødekommende folkeværd og deres spændende kultur.

Jeg glæder mig utrolig meget til afrejse d. 13 februar.


Likes

Comments