Igår var jag vaken lite för länge, somnade nog vid halv 5, men jag hann faktiskt plugga ganska mycket så det var det enda positiva. Dock så är verkligen vintern en period då jag känner mig så trött hela tiden. Det känns knappt som att solen hinner gå upp innan den går ner och dessutom så är det såpass molnigt så man knappt får se solen ändå. Det som jag ändå tycker om är att luften är sådär fantastiskt frisk som den bara är här. Man andas in och känner harmoni och det känns som att det gör en gott.

Jag känner bara att jag vill ha omställning nu. Göra något, känna att något är nytt och roligt och gärna få lite värme igen. Det går upp och ner, vissa dagar har jag energi som aldrig tar slut och andra så är det tuffare att gå upp på morgonen. Det är bara att kämpa för det som man vill och försöka vara positiv! Jag tycker om att ha något att längta efter, tur att jag kan längta efter New York nu! Det ger mig motivation, vad brukar ni motivera er med dessa dagar? Vore så kul att veta!

Puss

En varm dag i Grekland 2016

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej finisar,
idag är jag ledig och det är en bra dag, solen skiner och det är relativt varmt ute. Äntligen, kan man ju tycka. Igår fick jag i alla fall ett svar från StudIn och ett dokument som jag skulle fylla i som nu är skickat till CSN. Jag älskar att jag typ har glömt hur man gör med brev. Vilken sida frimärket ska sitta på, var man ska skriva adressen och vilken brevlåda man lägger brevet i. En till bra sak som hände nu var att min fina mentor från mitt gymnasium hörde av sig och sa att han så gärna vill vara min referens när jag ansöker. Det betyder så mycket att just han vill vara det, han är definitivt den lärare som har varit viktigast för mig under min gymnasietid. Min kontakt på StudIn sa dessutom att en referens betyder väldigt mycket för skolan när de ger ut stipendium, så tack Bo.

Jag känner mig så sugen på att köpa massa mysiga tröjor nu och bara gosa in mig hemma men jag har ju bestämt mig för att spara från och med för några veckor sedan och det har faktiskt gått riktigt bra! Jag har ätit ute en gång och blivit väldigt bra på att laga mat här hemma, det brukar dessutom bli en del matlådor över som man kan äta dagar efter. Så skönt, känner mig verkligen stolt över att jag ställt om så och att ha börjat storhandla istället för att småhandla nästan varje dag. Nu ska jag fortsätta plugga och sen måste jag städa lite också!
Puss

Höst i central park

Likes

Comments

När jag var i New York senast så hann vi med att göra en himlans massa saker. Exempelvis så åkte vi helikopter över staden en fin vårdag. Det var så häftigt att se New York från ovan faktiskt, en så värd upplevelse! Vi gick över Brooklyn bridge, som man måste göra. Det låter tråkigt att gå över en bro men det är faktiskt riktigt fint och en upplevelse i sig som är kul att ha med sig. Vi shoppade, såklart, bland annat på Century21 som är en gigantisk outlet. Det värsta var att den dagen då vi varit där så fick vi stå och vänta i ca en timme på att hitta en ledig taxi för att det var rusningstrafik och alla taxis var upptagna. Ni kan ju tänka er hur det kändes efter en hel dag av att bara gå och stå, inte så kul helt enkelt. Vi åkte på en sån där turistbuss på en filmtour. Det var faktiskt väldigt intressant då man stannade och fick testa att smaka vissa saker som de ätit i filmer och stanna vid vänner-huset osv. Rekommenderas verkligen! Sedan åt vi, määäängder av mat haha. Sist men inte minst så hann jag bli kär, i New York. Kan inte vänta på att få komma tillbaka till staden som aldrig sover.

Idag så har jag varit i skolan på föreläsning och börjat med ett grupparbete. Vår delkurs just nu handlar om statistik, inte så jättekul, men värt att lära sig. Jag har varit så extremt trött så jag har faktiskt sovit en-två timmar nu på eftermiddagen, så skönt verkligen. Imorgon är jag ledig men ska beta av lite plugg, det är så mycket som ska in i huvudet på kort tid. Kul att så många tittar in här förresten! Kommentera gärna om ni undrar något!
Pu

En solnedgång på landet, känns som alla mina bilder är på solnedgångar haha

Likes

Comments

That's a secret I'll never tell...
Skoja bara, jag heter Molly och är en tjej på 20 år som bor i en närförort till Stockholm. Just nu studerar jag sociologi på Stockholms Universitet men är egentligen intresserad av att plugga business. En stor del av mitt liv är fotboll, även fast jag inte spelar längre så är det en av mina stora kärlekar i livet. Jag bor i en lägenhet med två kompisar och trivs bra men jag vill komma bort ett tag, fokusera helt på mina studier och leva ett annorlunda liv än i lilla landet lagom. Min familj består av mig, mamma, pappa och storebror samt fågel och hund.

Det var ett snabbt intro om mig, vill ni veta något mer så är det bara att fråga!
Puss
Likes

Comments

Jag har kontaktat StudIn som hjälper till med ansökan och väntar på svar därifrån. Jag ringde dit igår och fick väldigt lovande svar om mina betyg skulle räcka samt hur mycket av mina gymnasiestudier som kunde tillgodoräknas. Det känns bra helt enkelt. Det är dessutom skönt att ha en svensk kontakt eftersom det är mycket papper som ska fyllas i och svårt att förstå vissa saker.

Jag ska ju dessutom ansöka om stipendium och hoppas verkligen att jag kan få ett riktigt bra stipendium! Jag ska verkligen anstränga mig för att skriva ett så bra ansökningsbrev som möjligt. Det här är så himla spännande, vet knappt vart jag ska ta vägen! Jag hoppas bara att allt går bra med CSN och ansökan till Berkeley också såklart!

C'ya

Likes

Comments

Jag har alltid drömt om att plugga utomlands, ända sedan början av gymnasiet. Nu för bara en vecka sedan så hittade jag exakt vad jag vill göra. Ni vet när man får den där intensiva viljan så man sitter i flera timmar och bara drömmer sig bort, den känslan hade jag aldrig fått förut, men den kom precis just då och där. Jag har spenderat otaliga timmar på att kolla kostnader, boende, ansökningsprocessen och tusen andra saker. Jag har varit så inne i det så att jag velat åka redan i vår, men min hjärna säger till hösten 2017 och det är det som jag ska satsa på. Berkeley College, jag, New York, Business.... JA.

Jag gör den här bloggen för att själv kunna komma ihåg alla känslor och intryck i framtiden, minnas hur det var att lämna Sverige och alla vänner och familj och för att se hur jag utvecklas. Jag har alltså inte ens gjort färdigt min ansökan än, men min vägledare genom detta sa att mina betyg räcker gott och väl och att jag kommer kunna tillgodoräkna många av mina kurser från gymnasiet. Det känns som en stabil grund, och som ett äventyr för mig.
C'ya

Likes

Comments