Hej veganer !

Jag befinner mig just nu på gran canaria☀️ En paus i vardagen med 1v semester i solen 😊 Vegan på gran canaria ? Hmm är inte så imponerad av utbudet! Faktiskt sämsta stället ja besökt sen ja blev vegan. Thailand är ju hittills bäst❤️ Malaga var också bra! Men gran canaria va ingen hitt mat mässigt tyvärr 🙃 Vi brukar va duktiga på att hitta bra ställen men tyvärr inte här. Har blivit mkt pommes den här veckan haha.
Men solen och värmen är fantastisk ☀️💕

Funderar på att ta tag i bloggandet igen! Hör att många saknat mig vilket gör mig motiverad igen😘

Så vi får se😊 Jag är kanske strax tillbaka igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Pasta carbonara... helt vegansk 😍😍👌🏻

Så här gör jag 😊

Du behöver :

AStrid och apornas strimlade sk*nka
Gullök
Champinjoner
Bred pasta
I maten grädde från Oatly
Ost
Permesan ost
Vitlökspeppar
Buljong pulver



Häll vatten i en kastrull och koka pasta😊
Fin hacka Gullök och champinjoner och stek tsm med den strimlade sk*nkan.

Häll upp lagom med Oatly i maten grädde och häll i grönsaks buljong pulver + vitlökspeppar. Mängd efter eget behov och smak.

Riv ost! Ha en ost som smälter snabbt. Ja kör som alltid på favoriten "på pizzan" osten.

Häll av vattnet från pastan och lägg tillbaka den i den varma kastrullen ! Släng så snabba som möjligt i övriga ingredienser och rör om så osten smälter och allt blir en krämig röra 😁👌🏻

Toppa med vegansk permesan 😍

Muuuuums 😍😍😍😍

Likes

Comments

Finns säkert 100 olika sätt att göra vegansk lasagne men så här gör jag iaf och det blir super gott !

Du behöver :

Vegan färs
Krossade tomater
Gullök
Vitlök
Oatly i maten grädde
Buljong pulver
Vitlöks peppar
Lasagne plattor
Vegan ost, jag har en som kallas "på pizzan" tycker den är absolut bäst i matlagning!


Hacka Gullök och pressa ner vitlöken och stek tsm med vegan färsen. Häll sedan i krossade tomater en skvätt Oatly i maten grädde efter eget tycke, grönsaks buljong pulver , vitlöks peppar och låt allt koka samma till en god färs. När du är nöjd med färsen gör man den "vita såsen"

Jag häller bara Oatly i maten grädde i en bunke + kryddor ja tycker är gott.

Mina lager ser ut som följande:

Vita såsen
Plattor
Färs
Riven ost
Plattor
Vita såsen
Färs
Plattor
Vita såsen
Färs
Ost

175 grader i ugnen och låt stå till den ser klar ut😊

Alla gör vi detta olika men så här gör jag och är otroligt nöjd med resultatet 😍😍

Bild precis innan den åkte in i ugnen 😋

Likes

Comments

Är ni som jag och älskar god mat som tar typ ingen tid att göra ?! Då är det här vegan receptet perfekt !

Du behöver:

Fast potatis
Söt potatis
Röd lök
Naturell oumph eller redan marinerad oumph
Rydbergs kryddiga bea sås


Skär fast potatis, söt potatis och grov hackad rödlök och släng i en ugnsform som du först hällt margarin eller kokos olja i. Ställ ugnen på 175 grader och låt det stå där till det är klart! Öppna och rör runt lite i mellan åt 😊

När det i ugnen är klart så stänger du ugnen och steker oumph. Jag köper en skit god BBQ sås som ja steker naturell oumph i ist för att köpa den färdig marinerade.

När du stekt är det bara att ösa upp rotfrukterna + oumph på tallriken och hälla på kall eller varm bea! Är så lycklig att det finns vegansk bea 😍😍

Snabbt, enkelt och gott !

En god sallad till gör det ännu bättre👌🏻

Likes

Comments

Här kmr recept på min veganska thaigryta 😊
Man kan egentligen stoppa i vad man sj tycker är gott! Jag tar olika saker var gång men just denna på bilden har jag gjort på det här :

En stor Gullök
2 stora klyftor vitlök
En halv röd chili
2 burkar kokosmjölk
2 packet marinerad tofu
Ett packet mini majs
En stor purjolök
En broccoli
Grönsaks buljong (pulver)
Paprika krydda
Vitlökspeppar
Frysta grönsaker
Röd curry paste
Jordnötter
Ris


Stek och fin hacka Gullök och chili, pressa i vitlöken. Skär tofun i lagom tärnade bitar och stek den tsm med Gullök , vitlök och chili. Häll sedan i kokos mjölken.
Häll på grönsaks buljong , paprika krydda ,vitlökspeppar och en ordentlig klick med röd curry paste. Häll sedan i dom frysta grönsakerna samt hacka resterande grönsaker och släng i. Allt är klart när allt är varmt 😊 häll inte i broccolin för tidigt för då tappar den sin vackra gröna färg. Blir det för lite sås kan man hälla i Oatly i maten grädde eller vatten 😁 Smaka av och tillsätt efter eget tycke😊

Jag har ris till och toppar med jordnötter!

Verkligen en god och mättande lunch låda att ha på jobb😍👌🏻

Likes

Comments

Min absolut favorit rätt. Har inte ätit den sen jag blev vegan. Men iiiidag! Idag gjorde jag den för första ggn sen på väääääldigt länge! Helt vegansk så klart och skit lätt att göra 👍🏻

Allt du behöver är :

Ris
Oumph naturell ( ville ha "chiken" stripes men dom va slut.
Astrid och apornas strimlade "skinka"
Banan
Jordnötter
Oatly i maten fraiche
Oatly i maten grädde
Chili sås



Stek först oumphen och dela på bitarna så dom blir jämnstora! Ja hatar när oumph bitarna är stora och ojämna! Skär alltid i dom med kniv och gaffel när dom tinat på plattan så det blir jämnstora bitar 😁 när dom fått färg så häll i "skink" bitarna. Ja steker allt i jätte mkt veganskt smör. Kryddar det med grillkrydda😊

Skiva banan och lägg i botten på formen. Häll på det du stekt jämnt ovanpå.

Ta 2st i maten fraiche + chili sås och blanda ihop i en bunke. Jag ville ha extra sås så ja hällde även i ca 2-3 dl i maten grädde.

Häll såsen över resten av ingredienserna i ugns formen och toppa med jordnötter!

Jag satt ugnen på 200grader. Låt det stå i ugnen till ni kokt klart ridet och man ser att det "bubblar" i formen 😄👌🏻

Servera med nån god sallad!

Så gott och jag tröttnar aldrig 💚😍💚😍

Likes

Comments

Hej!
Fått många kommentarer och positiv feedback på sociala medier för min bakadepotatis med skagenröra så här är mitt recept !

Jag har i röran :

🎀En rödlök
🎀Dill hela paketet
🎀Gräslök hela paketet
🎀Oatly imat fraiche
🎀Astrid och apornas original majo
🎀Citron peppar
🎀Tång caviar orange
🎀Tofu naturell

Fin hacka rödlöken( ja gillar lagom bitar)
Klipp dill och gräslök i små bitar (gör som du själv gillar men ja klipper gräslöken fint och dillen slarvigare)
Skiva tofun i små bitar
Häll i Oatly imat fraiche till du får en bra konstisens.
Häll i lite lagom med majo. Ta hellre för lite och häll i mer om du själv tycker det behövs.
Rör ihop allt och häll på med citronpeppar!
Sist VÄNDER du ner tång kaviar.

Efter detta smakar jag av! Ja gillar tex citronpeppar och tång kaviar så ja har lite extra av det😊 men smaka av så bestämmer du sj!

Ställ i kylen till bakpotatisen är klar😄

Jag har alltid veganskt smör i potatisen, isbergssallad , tomat skivor , svart/orange tångcaviar och när röran också är på plats så klämmer ja ut citron saft på allt innan jag hugger in!

Det va SÅÅÅÅ GOTT 😍😍

Likes

Comments

Den vanligast frågan när man säger att man är vegan :
"Vegan?! Då kan inte du äta någonting typ!!"

Suck.. jag brukar inte spä på det. Är så trött på 2017 talets okunniga människor. Och man säger att allt går framåt ?! HAHA😂 Men ja, veganer blir fler och fler vilket jag personligen tkr är bra 😊

För er som ej vet så när man är vegan äter man inget som kmr från djur. INGET! Inget kött, ingen mjölk inga ägg osv osv. Men som ni ser här i min blogg och andra bloggar så äter vi inte bara pinnar och kottar 😉

Meeen det ja ville visa i detta inlägg va faktiskt en helt vanlig frulle. Inget överdrivet svårt utan helt vanlig frulle.

Gör inte middagar när ja jobbar kväll iom man är hemma mitt i natten.

Min frulle består av idag:

Pågenlimpa
"På mackan" från Oatly (smackar som Philadelphia )
Mjölkfritt smör (smackar precis som vanligt )
Cocktail tomater
Världens godaste yoghurt från alpro
Müsli
Apelsin juice

Inga konstigheter. Allt helt veganskt och skit gott!
Nu ska ja snart till stallet sen blir det jobb 12-21

Likes

Comments

Hej!
Den här veckan är ja ledig tis och ons och ja, jag är fortfarande jetlagd så ja är super pigg kl 6!

Så matlådorna inför veckan är nu fixade😊

Jag tog och lagade en korv gryta med ris till. Ja hade massa "korv" kvar i frysen sen jul så tyckte det va lika bra att använda det 😄

Ja hade i :

Vegan korv
1 Gullök
1 broccoli
1 blomkål
1 liter Oatly grädde
Halv matsked grönsaks buljong
En skvätt soja
Purjolök


Stek korven och löken när det fått färg häll i grädden + blomkål + soja + grönsaksbuljong och sänk värmen lite. Låt det gotta till sig ett tag. Smaka av och lägg till mer bolljong eller något annat som du vill ha i? Ja smakar av och sen tillsätter ja om det behövs. Sist slänger du i broccoli och purjolök 😊 koka inte broccolin för länge för då tappar den sin fina färg! Där av att den ska i sist 😊 koka ris sen är det klart!

Mumsigt💚💚💚

Likes

Comments

Jaha! Första rätten som jag lagar på 2 veckor blev pesto pasta med parmesan 😊

Enkelt och gott!

Koka pasta, häll av vattnet
Riv vegan parmesan och blanda i pastan
I med peston och rör om.

Klart!

Likes

Comments