Tänk om alla människor kunde lägga lika mycket energi på det positiva som vi gör på det negativa, att varje gång du upplever något som får dig att må bra tar in det lika mycket som du gör med det som känns tungt. Försök att stanna upp när du mår som bäst och bara känn efter hur det känns, kom ihåg den känslan och när det sen blir tungt så kan du minnas den känslan.
Du är värd att må bra! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag så har vi jobbar med funktionsanalyser i skolan. Med hjälp av olika övningar så kan jag som personligtränare använda dem för att jobba utifrån varje individs unika kropp och funktion för och se till att du som kund ska få ut så mycket som möjligt av träningen. 
Jag älskar människokroppen och fascineras av hur vi kan arbeta och använda den, vill bara lära mig mer, mer, mer!!
Jag hade dessutom en fantastiskt rolig dag med klassen och skrattmusklerna har jobba hårt!😁

Likes

Comments

Idag i skolan så hade vi träningslära, vi fick i uppgift att komma på olika övningar i gymmet till olika specifika muskler. Då jag inte är rutinerad gymtränare så är dessa dagar verkligen guld värda för mig. Jag blir säkrare och duktigare på gymträning för varje tillfälle vi har i skolan och jag kommer snart vara redo att ta på mig egna PT-klienter, ser så mycket fram emot det!! 😃

Likes

Comments

På hälsopedagog-utbildningen jag går så ingår friluftsliv, så denna vecka så var vi i årskurs två och hälsopedagogerna i årskurs ett ute och vandrade.
Vi startade måndag morgon på Väddö folkhögskola (Älmsta) och begav oss sedan via Roslagsleden mot Norrtälje. Vi hade tur med väder och vind som vanligt när vi är ute på äventyr, det började regna sista natten men då hade vi tillgång till roslagsbroskyrkas lokal så det gjorde oss inget.  Leden har verkligen bitar som är helt magiskt vackra, den här etappen har dock lite asfalt också men det är bara bitvis.
Helt klart en etapp som är värd att gå, lätt att hitta och lätt att komma av och på med hjälp av kollektivtrafik.

Under resans gång så jobbade vi även med KASAM (känslan av sammanhang) som är en samtalsmetod, nästan som en livsfilosofi som går ut på att man ska se det friska och bra i livet istället för det sjuka och problem. Otroligt intressant, jag har tänkt att jag ska skriva ett inlägg mer innegående på vad det egentligen innebär längre fram! :)

Likes

Comments

Idag sprang jag tjurruset!

Det var väldigt långa uppförsbackar och för lite lera men är väldigt nöjd min insatts och roligt var det. Jag hade förväntat mig fler hinder och mer smuts. De som jag sprang med har varit med tidigare år och var också besvikna på att de snålade med hinder och hade ca7 km bara löpning. Jag sprang inte för någon tid men tog mig igenom på 1.37, är nöjd med det för att inte ha tränat något inför loppet. Jag tog över min kompis startnummer för två veckor sedan så hade inte någon tid att förbereda mig på, men som sagt hade inga krav på min presentation! 😊

Kan absolut tänka mig att göra om det men hoppas de inte snålar med leran då!!

Likes

Comments

År två på hälsopedagogutbildningen så har vi i uppgift att hålla i någon typ av motionspass för de andra hälsopedagogerna på skolan, jag höll i mitt pass här om veckan.
Jag valde att leda ett Tabatapass, Tabata är en typ av intervallträning där man jobbar intensivt i 20sek, vilar 10sek, upprepar det fyra gånger per övning. Jag älskar när träning är kort och intensiv, denna träningsform är även lätt att anpassa individuellt då du själv bestämmer i vilket tempo du utför övningarna.
Kan absolut tänka mig att leda denna typ av pass i framtiden! 😊

Likes

Comments

Idag så hade vi en testa på zonterapi kurs i skolan,

Likes

Comments

Hej!
Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg här på bloggen, anledningen är att skolan började igen efter sommaren och mitt fokus har varit där.
Det är mycket som händer just nu både i skolan och privat. I skolan så är de mycket att få ihop nu när jag är inne på andra och sista året på hälsopedagog-utbildningen, det är praktik, certifieringar, projektarbete, anatomi och annat som snurrar i huvudet. Det är mycket men så ROLIGT och intressant! 😊
I det privata så är det både det ena och det andra som händer, en sån där "allt händer på än gång-period".
Mitt träningsfokus ligger på löpning då jag ska springa tjurruset 1oktober, blev anmäld för två veckor sedan så jag har inte riktigt hunnit förbereda mig optimalt.😅 Men jag får springa på vilja och de löpturer som jag genomförde i somras. Jag var ute på en tur idag och då kändes både kroppen och flåset bra!
I slutet av oktober så drar jag och Mike iväg till Bali, vi ska backpacka i 16dagar. Sjukt spännande och väldigt pirrigt!

Med en snabb sammanfattning om vad som hänt och vad som är på G i mitt liv så tänkte jag nu försöka bli bättre på att uppdatera!
Avslutar inlägget med några underbara bilder tagna av min kära vän Julia på mig och Mike.

Likes

Comments

Senaste veckorna så har jag träna med min kära vän Alex, tanken är att vi ska köra en dag med kondition och en dag med styrka varje vecka. Jag får öva på att vara PT och hon får träna, win win! 
Igår kväll så introducerade jag core för henne. Core är en träning som fokuserar mycket på bål och rygg för att stärka musklerna som krävs för att kunna behålla en bra hållning när vi utför annan träning och i vardagen. Vi tog med oss mattor och gick ut på en äng i kvällssolen och jag började med att beskriva vad core är och syftet med träningen. Vi drog igång med rygg övningar där vi även tog hjälp av gummiband, sedan tränade vi balans kombinerat med styrka och avslutad med bål där vi körde olika typer av situps både statiskt och dynamiskt. Alex har innan kört en del yoga och många yoga övningar går hand i hand med core så jag slängde in några chaturangas och lite andra övningar som jag visste hon skulle känna igen. Vi avslutade med strech innan vi begav oss hemåt igen.
Jätte trevlig och mysig kväll med både svett och skratt, hon är så rolig att jobba med då hon inte ger upp i första taget. Alex var nöjd och hon tyckte att det var roligt, precis som träning ska vara!

Likes

Comments

Den här helgen så drog jag och Mike iväg till Rättvik för att vandra. Jag hade i förväg kollat upp olika leder i Sverige och jag fastnade för Siljansleden. Jag pratade med en turistbyrå i Dalarna och vi kom fram till en etapp som skulle passa mitt önskemål och min tidsplan, jag ringde sedan till Rättviks turistcenter och fick ytligare tips och beställde även hem en karta över Siljansleden. Måste verkligen säga att de var otroligt bra service på båda turistbyråerna, jätte trevliga och mycket hjälpsamma!
Vi åkte på fredag eftermiddag mot Rättvik och anlände vid ca 19.30 på kvällen, det var bara att ta på sig ryggan på en gång och börja gå för att hinna slå upp tältet innan det blev mörkt. Vi kom snabbt på leden vid Enåbadets camping men det dröjde inte länge innan vi var helt ute och virrade. De höll på att renovera en bro längst med leden så de hade gjort en tillfällig lösning med en annan väg medans, tror det var det som orsakade att vi kom så fel. Vi virrade runt i vad som kändes som en evighet, frågade motionärer om rätt väg men de var lika förvirrade som vi... Det tog mycket kraft både mentalt och fysiskt att hitta rätt väg men vid 23.30 så kom vi ändå fram till ett lämpligt ställe att slå läger, vid Springkällan. Trotts att det inte är mer än ca 6 km från Rättvik så hade alla omvägar vi tog när vi var vilse tagit sin tid. Springkällan har en naturlig ''fontän'' som står och sprutar vatten hela tiden, den kom till när man 1869 borrade efter olja men träffade då istället en kraftig källåder med vatten. Miljön där vi slog läger var magiskt, precis vid den brusande ån och omgivna av skog. När vi kom fram satt den en man i vindskyddet där och spelade vackert på en gitarr vid en lägereld, Vi grillade en korv ihop och pratade filosofiskt om livet innan vi gick och la oss helt slut efter den snurriga starten på vår vandring.

Dag två så vaknade vi till sol och en tysk familj som var och turistade i skogen, vi laga frukost på stormköket och fotade lite i den vackra miljön innan vi gick vidare. IGEN så hamnade vi helt fel... Vi hade gjort en U-sväng och börjat gå tillbaka mot Rättvik istället för vidare på leden, suck... Vi bestämde oss för att slå läger ca 2 km från Rättvik längst med vattnet istället för att vända och gå tillbaka, på så sätt hade vi även nära till bilen på söndagen.

Det var första gången Mike vandrade och han var innan väldigt skeptiskt då han sa att han ''inte gillar att gå'', jag förklarade för honom att det inte är samma sak som att gå ut och gå, det är en fantastisk känsla av att få kämpa sig fram med packning, aldrig veta vad som kommer hända, sova ute och laga mat som smakar fantastiskt när man har gått en hel dag. Jag som har varit ute några gånger på tur är nu överlycklig över att han faktiskt tyckte om det, han kunde absolut tänka sig att göra om det och han höll med om att det inte bara va att gå!
Vi hade det jätte mysigt och jag kan starkt rekommendera att vandra här, trotts att vi inte fick uppleva så mycket som vi hade hoppats på så är jag helt frälst av den miljön vi fick se. Vi pratade om att cykla leden nästa år för att få uppleva mer av naturen, eller kanske ska man göra det i höst? Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar vacker natur, jag mår verkligen som bäst när jag är ute i skogen!
Likes

Comments