View tracker

Senaste tiden så har jag väldigt ofta fått frågan "Varför vill du bli hälsopedagog?", jag har många anledningar tillexempel så hörde jag att den här utbildningen är fantastisk, jag stod rätt stilla i livet och mitt intresse för hälsa blev större och större så jag ville få yttligare kunskap.
Men min största anledningen är för att få hjälpa andra till att få uppleva den fantastiska resan som jag har gjort, att få uppleva hur det känns att bli stark, frisk, glad och älska livet.
Jag hade en period i mitt liv då festande, osunda matvanor, depression och stress var i centrum, men jag ansåg ändå att jag hade ett hyfsat bra liv då jag ofta hade jäkla kul med vännerna och jag satte inte så mycket krav på mig själv.
Jag hade hög frånvaro från jobbet då jag jämt var trött, drack 4 stora koppar kaffe innan jag började jobbet och stoppade i mig magmedicin flera gånger om dagen för att hantera halsbrännan som jag för mitt liv inte kunde förstå varför jag hade.
Jag var glad då jag ofta började kl 12 på torsdagar för då kunde jag röja på onsdagsklubb vissa veckor och inte bara festa fredag och lördag.
Jag intalade mig själv att mitt intensiva dansande på dansgolvet räckte som motion och var stolt när jag en gång i månaden lyckades jogga ett varv runt bostadsområden jag bodde i som tog ca 10min.
Som ni förstår så var mitt liv inte jätte hälsosamt ur vissa perspektiv men jag var rätt nöjd med att leva som jag gjorde.
Det var min mage som fick mig att börja ändra min kost och jag insåg att det var otroligt skönt att inte gå runt och ha halsbränna eller spy som jag ibland gjorde efter måltiderna för att jag mådde så illa. Jag upplevde en kick av att må bra på samma sätt som jag hade upplevt en kick av att festa, som tur är så sökte jag mig vidare efter denna typ av kick och började utforska vidare på hälsa.
Efter ett tag så hade jag snöa in mig på massor av olika hälsotrender så som rawfood, Detox, olika träningstyper osv och startade tillsist min första blogg.
Jag hade ett nytt sätt att kicka igång mig själv och min kropp blev mer och mer tacksam. Jag minns att jag satt på jobbet vid ett tillfälle och insåg att jag endast hade haft en sjukfrånvarodag på ett år, innan så var jag glad om jag lyckades vara på jobbet en vecka utan att vara sjuk.

Det jag vill få förklarat i det här är att även fast jag idag kan kolla tillbaka på hur jag behandlade mig själv och min kropp och inte förstå hur jag kunde låta mig själv må så dåligt så vet jag att jag då inte insåg vad jag gjorde emot den. Jag kan prata med personer som lever enligt mig väldigt osunt och de anser att de mår väldigt bra, vilket jag förstår att de också gör för de vet inget bättre.
Att våga testa på och kämpa en längre tid för att leva sunt är det bästa jag har gjort för efter det så var det omöjligt för mig att falla tillbaka i en livsstil som får mig att må så kasst. 
Idag så vill jag min resa och alla mina nya kunskaper och redskap kunna hjälpa och inspirera andra till att göra en förändring så som jag gjorde.

Alla förtjänar att må sitt bästa!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna december så har vi i klassen satt ihop en adventskalender som alla är välkomna att följa, den har nya utmaningar varje dag som innefattar hälsa. Det är allt från burpees till kramar, om du inte redan följer den så kolla in våran Facebooksida⬇
https://www.facebook.com/ifeelgooddecember/
Eller gå in på #ifeelgooddecember på instagram 

Likes

Comments

View tracker

Den här veckan så har vi en fyra dagar energimassageutbildning i skolan, två dagar är avklarade och det har varit väldigt mysigt och roligt.
Att massera och masseras hela dagarna flera dagar i sträck kan bli väldigt påfrestande i både kropp och huvud då det drar igång massor av saker i kroppen, så det gäller att verkligen dricka vatten och sova resterande tiden på dygnet.
Jag gillar energimassage då det är en smidig och trevlig form av massage som endast tar 20-30min att utföra, det är även kul att komplitera med nya kunskaper till den klassiska massagen. Ser fram emot två dagar till med massage och mysiga människor!

Likes

Comments

Idag så bjöd Pelle i klassen på ett sjukt roligt och inspirerande boxpass, blev en riktigt svettig 1,5h timme!
Jag och Hannah pressade varandra hårt med hårda slag och peppande ord och endorfinerna sprutade ut genom öronen när passet var över, det är det som är så jäkla underbart med hård träning!😁💪

Likes

Comments

Idag så blev det ett benpass med fokus på teknik, tränade mycket på min teknik vid benböj vilket är något som jag känner att jag blir starkare och starkare i. Det blev även en del hopp och skutt i trappor för att få upp pulsen och för att det är sjukt roligt att köra en svinig burn out! Det är roligare att träna om man tar till lite kreativitet i träning och att verkligen utnyttja varje kvadratmeter av gymmet. Jag prioriteringar att träning ska vara rolig och varierande, det håller min träningsglöd igång.

Likes

Comments

Resultatbilder är något som jag tycker är så jäkla skoj, inspirerande och motiverande. Jag älskar att titta på andras resultatbilder och det är dessutom otroligt peppande att se sina egna. Jag blir så stolt över mig själv när jag ser vilka framsteg jag har gjort inom min egen hälsa, Från att ha levt ett inaktivt liv med osund kost och livsstilsvanor till att nu känna mig aktiv, stark och framförallt pigg och glad. När den första bilden togs så hade jag hög sjukfrånvaro på jobbet, jag var periodvis deprimerad och jag visste inte vad jag ville med mitt liv.

Idag så är jag fortfarande inte helt säker på vad jag vill i mitt liv men jag vet att det ska innefatta hälsa och att inspirera och motivera andra. Jag har insett att genom att hjälpa andra så hjälper jag mig själv, min stora motivation till att fortsätta kämpa som jag gör idag är att jag vet att allt som jag lär mig kommer att vara till min fördel i att hjälpa andra.

Likes

Comments

Ubud.
Vi befinner oss just nu i Ubud, det är en stad som ligger lite längre in i Bali så det finns inga stränder här. Men vilket ställe, jag älskar det! Det är något lugnare här än i Kuta när det gäller trafiken och det är så mycket trevligare och mysigare än Kuta. Ubud sägs vara Asiens yogacentrum och det är svårt och missa att yoga är populärt här, människor springer runt med yogakläder och mattor överallt och runt varje hörn så finns yogabutiker och studios. Jag har tyvärr bara hunnit med två klasser här, men de har båda två varit otroligt bra! Första tillfället var jag på Vinyasa yoga och idag så testade jag på fly high yoga då man hänger i taket, det var verkligen super kul!
Utöver yogan så kan man strosa runt i butiker, marknader och besöka Monkey forest. Staden har både hotell och restauranger för den tjocka och den smala plånboken.
Vi åker hem om några dagar men vi ska definitivt spendera de sista dagarna här i Ubud!

Likes

Comments

Just nu är jag och backpackar i Indonesien, det är så spännande då de är första gången jag är ute och reser utan charter.
För en vecka sedan så landade vi på Bali och spenderade första dagarna i Kuta. Kuta är helt hysteriskt, det är jätte högt tempo i trafiken och det är turister överallt. Det som är bra i Kuta är deras surfingstrand "kuta Beach", där jag testade på att surfa för första gången. Det var verkligen super kul och jag fick till det riktigt bra, trotts att jag svalde halva havet! Efter tre dagar i Kuta så drog vi ut till havs till "Lembongan island" som första destination. Jag fastnade inte riktigt för den ön, stranden var skitig och så råkade vi hamna på ett dåligt hotell. Vi såg dock inte mycket av den då vi bara stannade en natt, kanske hade känslan varit annorlunda om vi hade ett bättre hotell också.
Efter det drog vi vidare till Lombok, jätte härligt ställe. Vi hyrde moppe där och begav oss ut på en lång färd mot ett vattenfall, då trafiken är lugnare på Lombok än på Bali så vågade tillomed jag köra moppen. Det var en verklig upplevelse att åka runt och se ön, på hemvägen så startade även regnperioden med en smäll och regnet bara öste ner.
Att köra moped genom Lombok i tropiskt regn hamnar definitivt på en av topp fem bästa stunderna i mitt liv. Genom hela kroppen drog en känsla av frihet, lycka och tacksamhet över allt fantastiskt som livet har att erbjuda mig!

Vi har endast två veckor här i Indonesien så vi kan bara stanna ett par dagar på varje ställe, nästa gång jag åker hit så ska jag verkligen se till att ha minst 1-2månader för att verkligen hinna med att utforska varje ställe mer.
Efter Lombok så drog vi färja till Gili Trawanga och sedan en båt över till Gili Air. Gili öarna är tre små öar utanför Lombok, Gili Air är den första av dem och här finns inte några motorfordon så det är verkligen lugnt tempo här. När man föreställer sig en riktig sol, bad, drink och palm semester så är det här det stället! Det är så mysigt och runt hela ön så kan man gå längst med havet i sandgångar med restauranger och butiker på sidorna som nästan bildar som tunnlar med palmer och lampor. Verkligen idylliskt. Bästa sättet att ta sig runt på ön är med cykel, det finns även häst och vagn på ön men jag vägrar åka med dem då jag inte är okej med hur de behandlar hästarna.
Snorklingen är okej de är mycket döda koraller som jag antar är förstörda av båtar och liknande, men vi har träffat på sköldpaddor vid båda tillfällena som vi har varit ute och de är inte blyga så de går att simma bredvid dem!
Imorgon åker vi tillbaka till Bali och ska ta oss till Ubud, vi får se vilka äventyr som väntar där! 😊

Likes

Comments

I skolan idag så fick vi uppgiften att tillsammans med en klasskompis agera PT och klient för att vi ska få öva på individ anpassade funktions och styrkeövningar. Jag fick både vara med en person som har mer koll än mig på styrkeövningar och med en person där jag är den som har mer koll, att få vara med båda är enligt mig optimalt. När jag är med någon med mer kunskap har jag lätt för att dra mig tillbaka och inte våga ta för mig, men samtidigt så ställer jag många frågor och lär mig enormt mycket. När jag är med någon som kan mindre än mig så kliver jag fram och blir självsäkrare, vilket i sin tur leder till att jag lär mig mycket. Jag tror att nu under utbildningen så är det perfekt att kombinera de två för att bli en grym PT.

Idag så körde jag ett ryggpass i skolans gym tillsammans med Rikard. Det är så intressant och lärande att träna med någon som är på och pillar i detaljerna vid träningen. Jag inser nu att jag under tidigare år när jag har varit på gym enbart brytt mig om att få träningen gjord och inte varför o hur jag ska träna. Jag har såklart fått hjälp av vänner och personliga tränare för att inte skada mig i maskinerna och jag har fått scheman på vilka övningar jag ska köra men jag har aldrig själv brytt mig om att gå djupare in på vad det är jag egentligen tränar och hur jag kan förbättra mig... tills nu!
Idag när jag tränar så kan jag utföra en övning som jag gjort förut men nu så lägger jag verkligen energi på att lära mig vilka muskler jag arbetar med, hur det känns, kan jag justera för att det ska kännas bättre osv. Träningen blir både mer givande och roligare då!
Om du som person inte har de minsta intresse i att lära dig om träning utan bara vill få den gjort så kör på det, se bara till att du har fått tillräckligt med hjälp i maskinerna och hållningen så att du inte skadar dig!
Det är inte den effektivaste träningen som är den viktigaste, det är den som blir av :)

Likes

Comments

Tänk om alla människor kunde lägga lika mycket energi på det positiva som vi gör på det negativa, att varje gång du upplever något som får dig att må bra tar in det lika mycket som du gör med det som känns tungt. Försök att stanna upp när du mår som bäst och bara känn efter hur det känns, kom ihåg den känslan och när det sen blir tungt så kan du minnas den känslan.
Du är värd att må bra! 

Likes

Comments