08.08
Måndagen har precis börjat och längtar redan till helgen! Det här är också första måndagen på evigheter där jag inte har något planerat alls för veckan, ska gymma idag, annars är veckan tom. Slår dock vad om att i slutet av dagen har jag minsta lilla minut planerad för två veckor, om jag känner mig själv rätt.
Idag börjar vi även tidigt så om 20 minuter skakar börja planera in skolveckan, som vi gör varje måndag på kunskapsskolan.
*gäsp*
14.15
Nu har idrotten precis slutat och jag väntar på mitt PH (personligt handledarsamtal ungefär). Sen ska jag till gymmet och sedan hem. Skoldagen har varit så sjukt seg, längtar tills helgen!
16.20
Bussen.... finns det något tråkigare? Nej. En halv h buss och sedan en halv h promenad från bussen och hem, pip. Är även helt slut, ett av dom jobbigaste passen på länge. Ska troligtvis tillbaka till gymmet på torsdag. Men nu vill jag endast hem, pust.
22.15
Nyduschad och nerkrupen i sängen, den bästa tiden på dygnet. Ska se nått avsnitt av min serie och sedan sova, fortfarande första dagen i veckan. Redan för trött.
Godnatt!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

HBTQ fel eller rätt?

Dom senaste veckorna har vi arbetat med HBTQ i skolan under kursdagarna, ett ämne jag tycker blir mer och mer intressant. HBTQ är en svensk förkortning av Heterosexuell, Bisexuell, Transsexuell och Queer. Just nu blir HBTQ allt vanligare, men är fortfarande inte accepterat av alla.

Jag förstår att alla inte ser det som något naturligt. Det är inte så vi biologiskt sett är skapade. Vad jag vet är även människor det ända djur som är möjligtvis "bisexuella", eller rättare sagt, känner kärlek till ett kön vi inte kan föröka oss med. Det är mer något som växt fram mer och mer med tiden. Men det gör det inte fel eller dåligt på något sett. Jag själv har ALDRIG kollat snett på ett homosexuellt par, jag har dubbelkollat i ren fart och det står jag för. Det är inte varje dag man ser två killar som ett par på stan och dom fåtal gångerna jag sätt två killar bete sig som ett par offentligt har jag säkert vänt mig någon gång och kollat en extra gång. Men aldrig menat som respektlöst, aldrig kollat snett, aldrig lagt nån idiotisk kommentar mot dom eller viskat till nån vän och pekat, som jag vet att det finns många som gör.

Det är inget fel att tycka, ingen kan bestämma vad andra ska tycka och tänka om olika saker men snälla, håll dina dåliga tankar för dig själv och visa lite respekt. Du hjälper inte någon genom att klaga på någon annan pga deras sexuella läggning. Däremot kommer folk börja klaga på dig. Det finns många människor som är heterosexuella men som stödjer HBTQ personer, dom kommer inte uppskatta dina åsikter och uttrycker du dig på ett olämpligt sätt lovar jag att någon kommer göra det tillbaka.

Och en till sak till er som är emot HBTQ personer så har jag bara en enkel fråga, varför? Ingen person blir sämre för att hen gillar någon av sitt eget kön eller känner sig osäker på vilket kön man tillhör, ingen blir elakare eller börjar bete sig dåligt. Självklart kan man förändras, jag märker själv på vissa killar att dom är homosexuella utan att dom har sagt det pga hur dom beter sig, men det är ju inte negativt? Tänk till en extra gång är du snäll.

Och till alla som är en av HBTQ personerna, all kärlek till dig!

Likes

Comments

Nej jag vet, men det har bara varit såååå sjukt mycket på senaste tiden, mycket med nya skolan, nya vänner, mycket med allt helt enkelt, o jag kan inte lova att jag blir så mycket bättre. Absolut kommer jag blogga mer än vad jag gör nu men vet inte hur mycket mer, ska göra de bästa jag kan! Hoppas alla haft en bra dag, ner upd om min vecka kommer imorgon!
Puss på er!

Likes

Comments

Nöje, Vardagsliv!

Nu har jag gått i skolan i en vecka och några dagar, så inlägget kommer ut lite sen men men. Hade iallafall ett helt underbart sommarlov med två veckor i Norrtälje, en vecka i Västerås, massa småutflykter och onödigt mycket kompisar!
Det har varit både skratt och tårar, kärlek och hat, och ett helt oförglömlig sommarlov, lätt ett av mina bästa!
Så glad över alla som varit en del av det, jag hoppas ni även blir en del av nästa.

Gröna Lund, Västerås, Norrtälje, Skansen, Sthlm, donken, min egen säng haha, bilder från lite överallt med en massa underbara personer!

Fin familj och fina vänner!

Likes

Comments

Vardagsliv!

Kunskaps Skolan?
Ny skola, nytt arbetssätt, nya klasskamrater, ny byggnad, nya lärare, nya lektioner, ALLTING på kunskap är så nytt. Man arbetar på ett helt annat sätt, och allt har bara varit en stor förvirring.
Jag har nu gått min första vecka på kunskap, en friskola i Nyköping.
Här planerar man sitt eget schema under dagen och har bara några få K-pass (lärarstyrda lektioner) i veckan. Annars sätter man sig varit man vill i skolan med vem man vill och jobbar med vad man vill. Man jobbar med olika steg och har K-pass i olika grupper. Här heter det handledare istället för mentor, basgrupp istället för klass och K-pass/work shop istället för lektioner. Du har heller aldrig K-pass med din basgrupp utan delas upp i olika grupper mellan 1-5 beroende på vilken "nivå" du är i inom det specifika ämnet. Det är iallafall de jag förstått, jag har precis fått mina steg (något du jobbar med under work shop pass) och grupper (för K-passen) så jag har nästan precis börjat lära mig hur allt funkat och jag har ändå gått där en vecka nu.
Första veckan har varit väldigt komplicerad, jag har gjort massa placeringsprov till K-passen, krångel med datorer och nästan inget att göra. I torsdags eftermiddag fick jag reda på alla steg och grupper, förutom svenskan, som jag fick reda på under tisdagen. Så jag har nästan endast arbetat med svenskan och gått på två föreläsningar om NO och SO. Men nästa vecka ska jag få mitt personliga schema så då borde allt lösa sig.
Men jag trivs super bra, basgruppen verkar bra och jag trivs verkligen i arbetssättet. Med tanke på att jag är en väldigt självgående människa så passar skolan mig som person perfekt. Fortfarande mycket jag måste lära mig, men jag tycker ändå det går bra.
Bild från Google som jag själv sedan regisserade om lite!

Likes

Comments

Nöje, Vardagsliv!

Igår hade vi lite hemma mys dag, kollade på film, plattade Linas hår i en timma, satt och snackade en hel del. Hade det jättemysigt helt enkelt.
19.00 åkte vi in till stan och åt mat lite snabbt på donken. Efter det gick vi till Ica och köpte dricka och godis. Jag köpte även en Nocco coffee som ni kan se på min Instagram story, tror den även var med en snabbis på Snapchat. Första gången jag smakar och rekommenderar den!
20.15 var vi på biografen, vi köpte biljetterna och fick då välja om vi ville ha VIP platser utan extra kostnad och det valde vi såklart. Vi vet inte riktigt varför vi fick de erbjudandet med tanke på att vi var dom ända. Men varken jag eller Lina klagade ;) Efter det satt vi på biografen och pratade mest.
21.15 gick vi in i biosalongen, blev positivt överraskade över våra platser. Jag trodde det skulle vara som i Nyköping då det är blå stolar med eget armstöd och större yta vid benen men det här var helt annorlunda, svarta stora fåtöljer längst bak med eget litet bort och så kunde man luta fåtöljen bakåt så man nästan låg ner. Helt klart bästa bion jag har varit på!
21.35 började den efterlängtade filmen Annabelle 2.
Superbra film, lagom läskigt och roande. Rekommenderar absolut för dom som gillar skräckfilmer. Man behöver inte heller se första filmen för att förstå andra filmen, det här filmen kunde lika gärna vara tvåan då händelserna i film två är före händelserna i film ett som man får se i slutat av filmen.
Bra sammanhängning i filmen och bra story!
Väldigt lyckad dag<3

Likes

Comments

Vardagsliv!

21.00
Nu sitter jag i Västerås med en gammal barndomsvän! Hon sov hos mig två nätter och idag så åkte vi tillsammans upp till Västerås.
Idag har vi varit en liten stund nere på stan, haft tacomys och nu sitter vi och kollar film. Har haft superbra dom senaste dagarna med henne, och fler ska de bli. Vet inte alls hur länge jag ska vara kvar men stannar några fler dagar.
Imorgon ska vi på en liten bildejt och sen nya filmen Annabelle 2. Taggad!
Lina och jag träffade varandra på dagis och har varit vänner sen dess, hon är två år äldre och för några år sedan flyttade hon upp till Västerås ifrån Oxelösund där vi båda bodde som små. Vi träffas några gånger om året både i Nyköping och Västerås.
Ingen aning om hur mycket jag kommer upd men ska försöka en gång om dagen så får ni se vad vi gör och så!

Min finaste, Love you!<3

Likes

Comments

Nöje

Nu har jag precis kommit hem från en super mysig helg i Sthlm men min pappa, hans sambo och mina två bröder!
Vi har ätit god mat på resturang, varit och handlat massa kläder, bott på hotell och gått runt i stan!
Vi sov på de gamla vanliga hotellet vi nästan alltid bor på, Zinkensdamm som ligger vid Södermalm! Ett jätte mysigt hotell som ligger perfekt till så man kan ta sig var som helst enkelt. Supergod frukost och vällagad mat i hotellets resturang.
(Bilden på hotellet längre ner är tagen från Google endast för att visa hur det ser ut)
Sen har vi varit och storhandlat kläder och saker till bröderna. Själv hittade jag också massa roligt att fylla garderoben med! Idag har vi bara varit på stan och handlat och tagit en fika på ett gammalt fik som vi var på väldigt mycket när jag var mindre, och jag tog såklart samma gamla vanliga beställning, varmchoklad och kladdkaka! Enkelt och gott!
Sen åt vi lunch på en Italiens resturang. Maten var god men inte långvarig då man har två småbröder på 1 och 3 år som inte gillar att sitta still bland folk... men de funkade iallafall ett tag!

Haft en supermysig helg!

  • Nöje

Likes

Comments

Nöje

En helt fantastisk dag! Jag och tre vänner till mig var på Nyköpings festdagar, för alla som inte vet vad det är så är det en vecka/helg där de fyras på olika sätt.

Det kommer upp stånd med godis, mat, smycken och kläder. Stora som små karuseller och massa människor! På kvällen hade även Ace Wilder en liten konsert på torget där det samlades människor och tittade på, det var även massa andra människor/band som var där och uppträdde med olika saker, synd nog var jag inte där så jätte mycket men man hörde musiken ända bort till karusellerna och stånden.

Dock hittade jag inte så mycket fint jag ville köpa, köpte nästan bara mina rämnar, det var däremot ett köp jag inte ångrar för fem ören!

Jag var där med tre vänner från klockan 13.00 till 22.00. Jag hade en helt underbar dag som jag lätt skulle göra om. Vi åt middag tillsammans och åkte karusellerna och bara hade det super bra.

Jag träffade jätte många människor jag kände och gjorde så mycket olika saker hela dagen.

En kort sammanfattning av en väldig bra dag, tack alla inblandade<3

Likes

Comments

Nextory är en ljudbok app. Förutom Nextory finns det Storytel och Bookbeat som är bland dom största. Antar att dom alla är rätt lika men har olika små skillnader.

Jag använder Nextory och är väldigt nöjd. Jag delar kontot med min mamma och det funkar bra. när man anmäler sig finns det tre abonnemang man kan välja: bas för 99 kr, standard för 199 kr, premium för 249 kr/mån. Själv har jag standard och känner inget behov att att skaffa premium. Finns många olika böcker att välja på, både läs- och ljudböcker.

Enkelt att ladda ner och sen kan du lyssna/läsa offline var som helst. Böckerna kan vara från 30 min-12 h helt beroende på vilken bok du väljer. Finns många större böcker och serier som: Bakom Din Rygg, Kepler, Hungerspelen, Twiligt, Narnia, Engelsforstrilogin och mycket mer.

Rekommenderar Nextory stort.

4/5 möjliga stjärnor!

Likes

Comments